Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אדווח כי אני עדיין בחיפושים אחרי היאריס הנכספת, לאחר שעברתי תאונה קשה עם היאריס הקודמת שלי ז"ל.

את כל הרכבים שקניתי עד כה, נהגתי לקנות רק מיד 1 עם היסטורית טיפולים מלאה ומוכחת.

הבעיה שקשה למצוא יאריס יד 1 עם קילומטרז' טוב ובמחיר סביר.

בכל מקרה, מצאתי בימים האחרונים רכב יד ראשונה עם קילומטרז' נמוך,

אך בשיחה טלפונית עם המוכר, התברר כי אין בידיו היסטוריית טיפולים על הרכב, למעט הטיפולים בשלוש השנים הראשונות - אשר נעשו במוסך מורשה. זאת, למרות שמצויין בהודעה שמדובר במכונית "שמורה מאד"....

כששאלתי מדוע, נעניתי כי הבעלים קבלן ולרשותו מספר טנדרים, והיאריס מטופלת במוסך פרטי בו מטופלים שאר הרכבים, ואין תיעוד.

מאידך, המוכר התחייב כי הרכב טופל טיפול שנתי, וכי ניתן לבדוק את הרכב בכל מכון לבחירתי.

הסיכום היה כי אנו מסכמים על מחיר בסיס ממנו ינוכו עלויות תיקונים בהתאם לממצאי הבדיקה, במידה ויהיו.

ראוי לציין כי המוכר נשמע בסך הכל אמין, ומתגורר ביישוב יוקרתי.

מה אתם אומרים? כדאי? עדיף לוותר ולחכות לרכב עם קבלות מוכחות על הטיפולים?

או שבמידה והולכים למכון זה מספיק מכסה?

פורסם

לרב אתה צודק, אבל יש רכבים שמטופלים מעולה גם לא במורשה .

אני למשל מטפל בהונדה שלי לבד כמו לא מעט אנשים כאן בפורום, וכל החלקים מקוריים, והטיפולים נעשים לפני הזמן עם השמנים הכי טובים .

והאוטו מתוחזק ברמה שרכב שמטופל במורשה אפילו לא מתקרב אליו .

אז לדעתי צריך לראות את הרכב ולבדוק וכל מקרה לגופו, אי אפשר להכליל .

פורסם

מצטרף למה ששי23 אמר, גם אני מטפל ברכב אצל חבר טוב שהוא מכונאי ומזמין לי חלקים וחלפים אורגינליים בעזרת מק"ט.

כשקניתי את הרכב הוא היה ללא הסטוריית טיפולים אך במצב טוב ולא מוזנח, ואחרי יומיים עבר יישור קו רציני שכלל: ברקסים, נוזל קירור + שטיפה, נוזל בלמים, פילטר דלק, פילטר אוויר, פילטר מזגן, פילטר שמן, שמן, פלגים, ועוד כמה דברים קטנים כמו ווישרים + מים, כמובן הכל מקורי לפי מק"ט.

אני יכול לומר לך שהיום הרכב מתוחזק בצורה לא פחות טובה ממוסך מרכזי ואפילו יותר טוב.

לדעתי כל רכב משומש שקונים ממישהו שלא מכירים או סומכים אז יש צורך ליישר קו עם הטיפולים, ואחרי זה נשאר רק לחכות לטיפול קטן הבא (שמן + פילטר) אחרי כשנה או כ-7/10 אלף ק"מ.

פורסם

לא מכיר הרבה קבלנים שנוסעים ביאריס ולכן כנראה שאם הרכב בבעלות קבלן כנראה שהרכב משמש את החברה שלו בצורה כלשהי (אולי עבור העובדים) , כך שגם אם הרכב בבעלות פרטית , קשה לי להאמין שהוא אכן שימש ככזה ...

מצד שני יכול להיות שאני טועה וזה הרכב של הבן/בת שלו ואין לך כל דרך לדעת איך הרכב ננהג (יש צעירים שממש לא אכפת להם ויש כאלה שמאוד שומרים על הרכב)

(בד''כ נשות המעמד הגבוה מעדיפות ג'יפים ולכן קשה לי להאמין שהרכב שימש את אשתו) .

בכל מקרה אם אתה כבר קונה רכב מפרטי עדיף שתקנה מאדם שהוא זה שנהג על הרכב .

ובכל מקרה , כל רכב שתקנה קח לבדיקה מקיפה , גם במוסך , קח את הרכב לנסיעת מבחן ומכיוון שכבר הייתה לך יאריס , יהיה לך יותר קל '' להרגיש את הרכב ומצבו ''

בהצלחה .

פורסם

איזה שנה?

כמה ק"מ?

ראית את המכונית?

שים לב שנושא היסטוריית הטיפולים אמנם יכול לתרום לא מעט, אבל אני לפחות ממליץ שלב לפני זה להעיף מבט על המכונית עצמה.

יש מכוניות מלוקקות ויש כאלה ששימשו כסמרטוט ריצפה...

בנוסף לזה, תסתכל על הצמיגים. האם יש על כל סרן 2 זהים? האם הם במצב טוב ומאיזה תוצרת הם?

מכונית שטופלה באהבה לא תגיע עם 3-4 סוגים שונים של צמיגים. בד"כ גם יהיו מיצרן ראוי.

בקיצור חפש עדויות לסוג היחס שהמכונית קיבלה.

אם יש לך חוש טכני מינימלי, שלוף מדיד שמן לפני התנעה, תראה שהמפלס במקום הנכון. כך גם ליתר הנוזלים. בדוק חופש בהגה...

ויש עוד ועוד...

קצת הגיון בריא ובטחון עצמי - יעזרו לך לערוך סינון גם אם חסר חלק מהסטוריית הטיפולים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

היי

תודה לכולם.

האמת שדיברתי עם הבנאדם אתמול בערב, וכבר אז היו חשדות קלים.

הבן אמר שהרכב של האמא, ושהוחלפה שרשרת טיימינג בטיפול האחרון...

האבא אמר שאין היסטורית טיפולים כי הוא מטפל ברכב יחד עם הטנדרים...

בקיצור, החלטתי לרדת מזה.

דיברתי הערב עם מישהי שטיפלה במוסך מורשה יבואן כל השנים, קילומטרז' נמוך, יד ראשונה... בקיצור, נראה לי שאלך על זה.

אבל בקשר לזה כבר אפתח שרשור חדש... תודה רבה!

פורסם
הוחלפה שרשרת למה?

כמה קיימ עבר?

תבדוק שהיא לא הוחלפה עקב קריעה של השרשרת.

זה כבר בעיה של קונה אחר...

תקרא עד הסוף מה כתב. מצא משהו אחר.

בהצלחה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...