Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם כל מה שנאמר כאן תקף גם לנוזל קרור?

לא יודע אם הכל, אבל השורה התחתונה כן, ולדעתי אף ביתר שאת.

נוזל צינון הוא מוצר כימי-הנדסי הרבה יותר פשוט משמן מנוע, וגם התפקידים שהוא צריך לבצע ותנאי העבודה שלו קלים יותר.

נוזל טיפוסי כזה מורכב ממים, אתילן גליקול, תוסף או תוספים מעכב/י קורוזיה, ולפעמים גם תוסף שנועד לספק סיכה לאטם של משאבת המים.

הסיבה שאנחנו מתבקשים להחליף את הנוזל הזה אחת לשנתיים (או 5 שנים בחלק מכלי הרכב, שבאים עם נוזל מיוחד) היא שהתוסף/ים מעכב/י הקורוזיה מתכלה/ים (עקרון הפעולה שלהם הוא כזה שהם מגיבים כימית עם המתכות במעברי המים של המנוע, ויוצרים על פניהם שכבת הגנה, ואגב כך הם נצרכים ומתכלים).

כאשר הנוזל סגור באריזתו, אין לתוספים האלה עם מה להגיב, ולכן הם לא יתכלו, ודי ברור שגם למים ולאתילן גליקול לא יקרה כלום.

יתכן שהתוספים האלה מתפרקים או עוברים איזשהו שינוי כימי עם הזמן גם באריזה, ללא נוכחות מתכת, אבל לא זוכר שנתקלתי בטענות כאלה.

בהתחשב בכך שאורך חייו של נוזל צינון בשימוש במנוע הוא שנתיים (או 5, אם זה נוזל בטכנולוגיה של חומצות אורגניות), אני חושב שאורך חיי המדף שלו כשאינו בשימוש - ואפילו אם הוא באריזה פתוחה - ארוך לפחות כמו של שמן מנוע, וקרוב לוודאי שהרבה יותר.

פורסם
יתכן שבתנאים נכונים הוא יכול להחזיק 20-30 שנה.

אבל מי מבצע מעקב על מה קרה באותה תקופה?

ועם כל הכבוד, זה מוצר לא כזה יקר...

מי ערב לך שהאריזה שומרת על תכונותיה, כולל האטימה?

בקישורים שצרפתי, אכן מצויין 2-7 שנים.

אני, לשימוש פרטי, לא הייתי קונה שמן שתאריך היצור שלו היה לפני יותר משנה.

אף אחד לא ערב לי שהוא אוחסן בתנאים אופטימאלים.

קצת מוגזם לדעתי, בטח כאשר אצל לא מעט יצרנים אתה אפילו לא יכול לדעת.

חבל שאנחנו לא בודקים כמה זמן המים מינרלים שלנו עומדים בבקבוק לפני שאנחנו מכניסים אותם לגוף.

שלא נדבר על תנאי האיחסון שלהם...

פורסם
אין שום בעייה להשתמש בשמן מנוע גם אחרי 5 שנים.

בדיוק היום קניתי שמן Mobil. על האריזה מופיע תאריך ייצור ובהוראות שעל האריה כתוב: להשתמש תוך 5 שנים מתאריך ייצור.

כיתוב מקורי, לא מדבקה שיבואן בארץ מדביק.

פורסם
יתכן שהתוספים האלה מתפרקים או עוברים איזשהו שינוי כימי עם הזמן גם באריזה, ללא נוכחות מתכת, אבל לא זוכר שנתקלתי בטענות כאלה.

בהתחשב בכך שאורך חייו של נוזל צינון בשימוש במנוע הוא שנתיים (או 5, אם זה נוזל בטכנולוגיה של חומצות אורגניות), אני חושב שאורך חיי המדף שלו כשאינו בשימוש - ואפילו אם הוא באריזה פתוחה - ארוך לפחות כמו של שמן מנוע, וקרוב לוודאי שהרבה יותר.

אורך חיי נוזל קירור תלוי בטכנולוגיה של התוספים ועשוי לנוע בין 2 ל-5 שנים אם הנוזל נשמר באריזתו המקורית ללא פתיחה.

לדוגמא:

נוזל קירור zerex dexcool אורך חיי מדף 5 שנים.

נוזל קירור G48 או G11 אורך חיי מדף של לפחות 3 שנים.

נוזל קירור G12+ אורך חיים של לפחות שנתיים.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים, כמו כל כימיקל, עם הזמן הוא מתפרק. הנוזלים הללו מורכבים מהכלאות של כימיקלים, שמתפרקים עם הזמן. בזמן שהם מתפרקים, נוצרים תוצררי לוואי, שעלולים לא להיות טובים. אין לי מושג מה תוצרי הלוואי ואני לא יודע מה הם גורמים. אני רק יודע שוצרי לוואי של כימיקלים שהתפרקו הם לא טובים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אורך חיי נוזל קירור תלוי בטכנולוגיה של התוספים ועשוי לנוע בין 2 ל-5 שנים אם הנוזל נשמר באריזתו המקורית ללא פתיחה.

לדוגמא:

נוזל קירור zerex dexcool אורך חיי מדף 5 שנים.

נוזל קירור G48 או G11 אורך חיי מדף של לפחות 3 שנים.

נוזל קירור G12+ אורך חיים של לפחות שנתיים.

אני חושב שאתה מבלבל כאן בין אורך חיים בשימוש (במנוע) לבין אורך חיי מדף.

המספרים שציינת הם אורך החיים בשימוש.

ואני לא רואה למה שאריזה לאחר פתיחה תשפיע במשהו.

• תוכן חדש...