Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני משתמש מזה מספר שנים באלטרנטור מחוזק 90 אמפר שקניתי בגרמניה מפירוק, ב BMW E30. כשהתקנתי אותו שמתי פחמים חדשים ובוקסות חדשות.

האלטרנטור תקין והטעינה מצויינת.

מזה כחצי שנה לא נדלקת לי נורת הביקורת של הטעינה בעת הנעת הרכב.

החשש שלי הוא שיום אחד תהיה תקלה ולא אקבל עליה חיווי עד שיהיה מאוחר מדי.

פירקתי את לוח השעונים ובדקתי שמגיע לנורה מתח + מהסוויץ. על פי הספרות של הרכב שיש לי, האלטרנטור במצב מכובה אמור לספק - בהדק D+, וכך לגרום להדלקת הנורה לביקורת, ובזמן פעולתו התקינה לספק + וכך הנורה נכבית. כאשר אני מספק - לכבל הרלוונטי הנורה אכן נדלקת.

מצאתי שהבורג בהדק D+ באלטרנטור רופף, והוא אינו מספק את ה-. לפי הבנתי הוא יושב על לוח הדיודות בתוך האלטרנטור. אני לא מצליח לפתוח את האלטרנטור לראות מה קורה בפנים. הוא סגור עם 4 ברגי פיליפס שלא חושבים לזוז עם שום מברג או מברגה שניסיתי להפעיל עליהם.

מישהו יודע איך פותחים אלטרנטור עקשן?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תן קצת ספרי שמן WD 40, תחכה דקה ואז קח מברג תלחץ חזק ותסובב לאט

* אם הברגים גמורים מחלודה אז הראש ישבר לך..

למה שלא תיקח מינוס מהגוף?

פורסם

חמם את הבורג בעזרת אקדח-חום או מבער (תוך התחשבות בחלקי פלסטיק וגומי שאולי נמצאים באזור הבורג), החום יגרום למתכת להתפשט ובכך לשבור את הקורוזיה שנמצאת בהברגה ומונעת מהבורג לזוז.

למה שלא תיקח מינוס מהגוף?

אם היית קורא את ההודעה הראשונית של פותח השירשור היית יודע.

פורסם

אם יש גישה לראש הבורג, הרי ש"פלאייר פטנט" קטן יפתור את הבעיה. יש לוודא הידוק צבתי הפלאייר על ראש הבורג כמה שיותר רחוק מהקצה שלו לכיוון הבורג עצמו. יש לוודא אחיזה בלחץ גבוה.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם מדובר באלטרנטור של בוש- תצטרך לפרק את האלטרנטור לצורך נוחות העבודה. הברגים האלו לא סגורים חזק ולא עושים בעיות לרוב. מעבר להם יש למכסה גם קליפסים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברור שאני מנסה לעבוד על האלטרנטור כשהוא מחוץ לאוטו. זאת לא השאלה.

קניתי סט בוקסות "1/4 שמגיע עם ראש פיליפס לידית הבוקסות, והוא פתח 3 ברגים בקלות. הבורג הרביעי היה ארוך יותר, אבל הקצה שלו בולט החוצה מהצד השני. תפסתי אותו שם עם פלייר פטנט גדול וסובבתי עד שהראש שלו התרומם. כשנכנס כל הזנב, תפסתי את הראש עם הפלייר פטנט אבל היה אפשר לסובב רק רבע סיבוב כל פעם כי זה בין להבי המאוורר של האלטרנטור. הבורג היה עם קורוזיה לכל אורכו ולקח בערך חצי שעה להוציא את הבורג האחד האומלל הזה.

בפנים אכן מצאתי שההדק D+ מנותק (תמונה) והלחמתי אותו. משום מה מאוד קשה להלחים וכל פעם "נשברה" לי ההלחמה. בסוף הצלחתי להלחים היטב וסגרתי את האלטרנטור. אך הנורה המשיכה בסירובה לדלוק. חשבתי שההלחמה נשברה שוב, ועזבתי את העניין. השעה היתה 2.00 בלילה.

והופ.. אחרי יומיים היום התחילה המנורת ביקורת לעבוד באופן תקין ועקבי. מעשה ניסים.

alternator1.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

והופ.. אחרי יומיים היום התחילה המנורת ביקורת לעבוד באופן תקין ועקבי. מעשה ניסים.

יכול להיות שמדובר בנס גלוי, אבל יתכן גם שההלחמה לא כל כך טובה, ושינויי חום גרמו לה להתחבר. אם זה המצב, יתכן ששינויי חום גם יגרמו לה להתנתק.

דני

פורסם

את ההלחמות האלא אי אפשר לעשות עם מלחם קטן. צריך מלחם עוצמתי או בשיטה אחרת (אני מחמם עם אלקטרודת פחם). רצוי להלחים עם בדיל-כסף על מנת שההלחמה תחזיק מעמד יותר זמן. לאור התיאור שלך כנראה שההלחמה לא החזיקה מעמד והמגע רופף.

• תוכן חדש...