Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע החלון בצד הנהג אצלי עושה בעיות.

לפעמים עובד לפעמים לא.

מדובר בוודאות במנוע. לא מנגנון.

על המנוע שלי מודפס "MERITOR 400467 T5".

מצורפת תמונה.

אני מנסה להשיג כזה מפירוק/איביי וכו'. (לא לחוץ בזמן כי המנוע בד"כ עובד. אבל לפעמים כן לפעמים לא.)

1. האם למישהו יש במקרה אחד כזה ספייר? מוכן לשלם מחיר הגיוני או החלפה על משהו מעניין אחר.

2. האם ייתכן שהמנוע זהה למנוע של חלון הנהג ברנו סניק?

שאלתי מוכר באיביי שמוכר מנוע של סניק והוא כתב לי שאצלו המספר מסתיים ב T1, זה אומר שמדובר במנוע שונה?

3. למישהו יש קטלוג נורמלי של המנועים האלו, איך אפשר לברר באיזה מכוניות יש מנוע זהה לשלי? איפה יש תחליפי?

window motor.jpg

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תשמע, הרכב נוסע, ממלא את הצרכים, נוסע גם מהר כשרוצים, אמין הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב, ואת ירידת הערך הוא כבר אכל.

בתקציב של עד 80K (בערך פי 4 מערך הרכב...) אני לא יכול לחשוב על מחליפה ראויה. (תנאי סף: 4 מקומות ישיבה לפחות)

פורסם
מנוע החלון בצד הנהג אצלי עושה בעיות.

לפעמים עובד לפעמים לא.

מדובר בוודאות במנוע. לא מנגנון.

על המנוע שלי מודפס "MERITOR 400467 T5".

מצורפת תמונה.

אני מנסה להשיג כזה מפירוק/איביי וכו'. (לא לחוץ בזמן כי המנוע בד"כ עובד. אבל לפעמים כן לפעמים לא.)

1. האם למישהו יש במקרה אחד כזה ספייר? מוכן לשלם מחיר הגיוני או החלפה על משהו מעניין אחר.

2. האם ייתכן שהמנוע זהה למנוע של חלון הנהג ברנו סניק?

שאלתי מוכר באיביי שמוכר מנוע של סניק והוא כתב לי שאצלו המספר מסתיים ב T1, זה אומר שמדובר במנוע שונה?

3. למישהו יש קטלוג נורמלי של המנועים האלו, איך אפשר לברר באיזה מכוניות יש מנוע זהה לשלי? איפה יש תחליפי?

אני ממליץ בשלב ראשון לבדוק האם מגיע מתח למנוע כאשר הוא לא עובד, לעיתים מדובר בבעיות חיווט או מתג ואין מה לרוץ להחליף חלק. אם חשקה נפשך בבדיקה בגלל שהענין אקראי, חבר במקביל לתקע הזנת המנוע 2 חוטים עם נורת ביקורת קטנה ותוציא אותה החוצה שתוכל לראות האם היא נדלקת או לא כאשר אתה מפעיל את המנוע.

במידה וימצא שהמנוע אכן לא תקין ועובד אקראית, סבירות גבוה שהפחמים שלו גמורים (מה שמאפיין את העבודה האקראית) וייתכן ותוכל לשפץ אותו אצל מתקני חלונות חשמליים (אני זוכר שבאיזור התעשיה של בני ברק ליד קניון איילון יש אחד).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בהחלט מגיע מתח באופן תקין,

ויותר מזה - כשהוא לא רוצה לעבוד אז גם חיבור מתח 12V ישיר למנוע לא גורם לו לעבוד.

אני מעדיף לנסות להשיג מנוע ולהחליף לבד מאשר לשפץ.

אגב, עד כמה יהיה לי מסובך להחליף שם פחמים בעצמי?

במה זה כרוך?

ואני שוב חוזר על השאלה לגבי השגת מידע על דגמי המנועים האלו,

קליאו 3 דלתות זה לא רכב כ"כ שכיח, ויש לי הרגשה שהמנוע נמצא גם ברכבים יותר פופולריים.

פורסם

15 פאונד באיביי, ועוד ניתן להציע הצעה למחיר נמוך יותר:

http://www.ebay.co.uk/itm/Renault-Clio-Sport-Window-Motor-passenger-side-/321057697495?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ac087aed7

שווה לברר אם שולח ארצה.

בנוסף, מחר אבדוק בדיאלוג'יס את המק"ט, אולי הוא באמת מתאים לדגמים נוספים.

שווה לבדוק כמה עולה אחד חדש שכזה.

מביו את הרצון באחד מקורי, סובל מאותה השריטה גם בקליאו שלי :lol:

אלי.

פורסם

המנוע בלינק הוא צד נוסע, וב 99% ממקרים הוא לא יוכל להשתמש במנוע אם משימת ההפרדה בין המנוע עצמו למכלול היא קשה.

ברוב המקרים מדובר בתמסורת חלזונית + גלגלי שיניים וההפרדה לא תמיד פשוטה (יש לפרק המכלול לגורמים)... אולי כדאי לנסות להמשיך לחפש אחד תואם מושלם לצד נהג.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, צד נוסע בבריטניה זה שמאל...

בכל מקרה - אני חושב שזה לא אותו חלק,

כמו שרואים המק"ט של יצרן המנוע (MERITOR) שונה מאשר אצלי.

כבר קניתי מנוע אחד (קומפלט עם כל המנגנון) מקליאו 5 דלתות מפירוקיה בארץ וזה לא ממש עזר לי - לא מתאים.

לא המשכתי לחקור את הנושא בזמנו כי המנוע הישן החליט לחזור לעבוד (ועבד במשך שנה+ מאז)

• תוכן חדש...