Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

אתה יודע כמה קשה היה לי לשלוט באצבעות כשהקלדתי את זה?

לפני כשעה, Night Driver כתב:

כי הן היו נקראות מוצ"ות וזה נשמע לא טוב.

אחרי ההערות האלה אולי הם בכל זאת צודקים....

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

ואין לך בחירה

יש. קוראים לה/לו/להם מפלצת הספגטי המעופפת :)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

אמןנה לא מבוססת על היגיון. זה מה יש ואין לך בחירה.

לא נכון לפחות לא ביהדות שאני מכיר

פורסם
לפני 8 דקות, Gosser1860 כתב:

יש. קוראים לה/לו/להם מפלצת הספגטי המעופפת :)

אם אתה מאמין אז אתה מאמין. זו לא בחירה 

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש אפילו טענה (עם יסוד כזה או אחר) שזה מחווט במוח - אתה נולד מאמין או לא מאמין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, yd b-4 כתב:

לא נכון לפחות לא ביהדות שאני מכיר

אתה מבלבל בין הגיון בסיסי לבין לקבוע חוק ולעוות סביבו סיפור כדי שיישמע פחות דבילי.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

אם אתה מאמין אז אתה מאמין. זו לא בחירה 

הבחירה היא אם לשמור מצוות או לא.

אם אתה מאמין שיש אלוהים והוא נתן את התורה אז זה מה יש ואתה לא יכול לשנות את זה בדיוק כמו שאני לא יכול לשנות את חוסר האמונה שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

אין מה לנסות למצוא הגיון בדת, מלכתחילה הדת נועדה למי שלוגיקה בסיסית זה מותרות בשבילו. 

אני מנסה להבין מה אתה אומר בעצם, 

אין אנשים משכילים שהם גם דתיים?

פרופסור לייבוביץ’ ופרופסור אומן הם אנשים שלוגיקה בסיסית הם מותרות בשבילם?

יש כל כך הרבה אנשים משכילים מעבר לממוצע, שהם שומרי מצוות שהטענה שלך לא מחזיקה מים. לדעתי היא אומרת עליך יותר מאלה שהטיעון שלך התייחס אליהם. יכול להיות שאתה מפחד לבדוק את הלוגיקה שמאחורי עיקרי האמונה ולכן אתה מרגיש צורך לגמד אותה?

אגב לעניין הצניעות, אני לא עקבתי אחרי כל התגובות אבל אני חושב שאתם מפספסים את העניין בקילומטר..

מי שעושה לו טוב ללגלג על אלה שלא מצליחים לשמור על ה***ן שלהם, או על אלה שסוגרים את הנשים שלהם בכלוב, סבבה. העיקר שטוב לכם.

מי שמעוניין לקרוא שתי מילים על הרעיון של מצוות הצניעות, בבקשה - 

יש סיפור (לא נכון בכלל) על למה הומצא הרדיו, בעיירה אחת שבה גרו אנשים מאוד חכמים, התאספו תושבי האיזור כל יום ראשון בכיכר העיר, כדי לשמוע הרצאות ולהעשיר את הידע..

כל החכמים היו מגיעים לכיכר, וכך גם כל המאזינים. החכמים היו מדברים כולם ביחד, כל שבוע היה בלאגן, צעקות, המאזינים לא הצליחו לשמוע והדוברים בקושי הצליחו לצעוק.

קם חכם אחד והמציא מכשיר שנקרא רדיו.

לא עוד דוברים שצועקים יחד, אלא כל דובר משדר לתדר מסויים.

לא עוד מאזינים שכורים את אוזניהם לבליל של צעקות, אלא כל אחד מכוון את המקלט לתדר, שלו הוא מעוניין להאזין, והוא שומע רק אותו. ובא לציון גואל.

מצוות הצניעות נועדה כדי לשמר את הזוגיות של בני האדם ברמת האושר והסיפוק המקסימליים,

היא לא חלה רק על נשים ואומרת להם להצניע את עצמם, ( = לא לצעוק בקול אלא לשדר בתדר מסויים) אלא היא חלה גם על הגברים, ( = לא לכוון את המקלט לכל התדרים, אלא לתדר אחד).

גם אצל החילונים לא נותנים לצעוק ברחוב = זה מטרד.

לא נותנים ללכת מעורטלים ברחוב = זה מטרד. (אף אחד לא אומר, מה הבעייה,  שמור על ה** שלך).

אצלנו כדי לשמר זוגיות ברמה סופר גבוהה הסף הרבה יותר גבוה, הרבה יותר עדין.

נשים לא צועקות בפרהסייה, (ללבוש לבוש מינימלי זה סוג של צעקה.) וגברים קולטים רק את השדר של בת הזוג שלהם ולא את של כל העולם.

פה זה פורום של גברים, נסו לשמור שבועיים על העיניים תקבלו בוסט לזוגיות שלכם.

אפשר להסכים, אפשר לא להסכים. ומי שממש רוצה לזלזל, בכיף.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

שר אטום. דודי אמסלם. היו בשנים עוד שרי אטום.

20230523_204555.thumb.jpg.428c1dc0419ccd705d9844bfbac98120.jpg

• מצחיק 2
  • מבאס 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהוא קרא לו "סתום" ובטעות הוא שמע "אטום"

לפני 6 דקות, - XM - כתב:

אפשר להסכים, אפשר לא להסכים. ומי שממש רוצה לזלזל, בכיף

זאת הבעיה בוויכוחים האלה שמהר מאד עוברים לזלזול. אני לא אוהב את הגישה הזאת ויש אותה לשני הצדדים בכמויות מסחריות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה היה עניין של זמן.

https://www.ynet.co.il/news/article/sk0zzf9s3

בן גביר מדיח את אלמוג כהן מוועדת החוץ והביטחון: "ניסה לתקוע מקלות בגלגלים"

אחרי שמספר 3 בעוצמה יהודית לא התיישר עם הסיעה ויצא נגד האולטימטום שהוצב לנתניהו בעניין התקציב, החליט בן גביר על סנקציה נגדו. הבוקר אמר כהן בריאיון ynet radio: "מי שכועס עליי בסיעה יכול לשתות מים קרים".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 27 דקות, yor2 כתב:

שר אטום. דודי אמסלם. היו בשנים עוד שרי אטום.

20230523_204555.thumb.jpg.428c1dc0419ccd705d9844bfbac98120.jpg

כשיש לכם כור משנות ה60, לא הייתי צוחק על העניין הזה

סתם בשביל הצחוקים מוזמנים לראות את התוכנית מ2005~

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, - XM - כתב:

אני מנסה להבין מה אתה אומר בעצם, 

אין אנשים משכילים שהם גם דתיים?

פרופסור לייבוביץ’ ופרופסור אומן הם אנשים שלוגיקה בסיסית הם מותרות בשבילם?

יש כל כך הרבה אנשים משכילים מעבר לממוצע, שהם שומרי מצוות שהטענה שלך לא מחזיקה מים. לדעתי היא אומרת עליך יותר מאלה שהטיעון שלך התייחס אליהם. יכול להיות שאתה מפחד לבדוק את הלוגיקה שמאחורי עיקרי האמונה ולכן אתה מרגיש צורך לגמד אותה?

אין שום קשר, בכלל, בין מה שהוא אמר למה שאתה עונה פה.

גם אנשים משכילים ביותר יכולים להיות לא הגיוניים בעליל בתחומים מסוימים (ואוכל להעיד גם על עצמי, יש לי שריטות שלא ממש מתיישרות עם ההיגיון. כך גם לצמד דוקטורים שאני עובד בצמוד אליהם.)

דת היא לא קונסטרקט של היגיון בשום צורה (וגם די יוצאת כנגדו), אבל זה לא משנה, או שאתה מאמין או שלא, וכל אחד יבחר מה שטוב לו.

פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

גם אנשים משכילים ביותר יכולים להיות לא הגיוניים בעליל בתחומים מסוימים

היהדות המודרנית מתחלקת לשתיים:

1. הבעל שם-טוב, החסידויות ונספחיהם כגון הציונות הדתית - מה שמכונה כאן בפורום "החבר הדימיוני" ולמעשה כל מה שאתה רואה היום שאתה חושב על יהדות דתית \ חרדית.  ליבוביץ היה מכנה אותה יהדות אנתרופוצנטרית עם אלוהים פונקציאנלי, שמהותו לשרת את האדם המאמין.

2. הרמב"ם וממשיכי דרכו - הרב קאפח ופרופ' ליבוביץ' - שלא ממש חידשו דבר אלא פשוט הנגישו את דעת הרמב"ם בשפה בהירה יותר.  בהזדמנות אני אכתוב על הגישה הזו מאמר, מכיוון שהדעות של היהודים בימינו מכל הזרמים על הגות הרמב"ם נוטות לכיוון הבורות (בלי כוונה להעליב חלילה וחס). 

בשורה התחתונה - שמעתי לאחרונה מדיקן של מוסד יהודי מכובד מאוד שנכון להיום, בכל פקולטה לתאולוגיה ברחבי העולם מלמדים על הרמב"ם.  הסיבה?  לא הייתה אף דמות דתית בתולדות האנושות שהפרידה בין הפונקציאנליות האלוהית לבין העולם שאנו חיים בו בצורה כל כך רדיקלית כמו הרמב"ם.  כאן אין לאדם המאמין שום תמורה עבור קבלת עול התורה והמצוות - שזוהי בגדול ההשקפה הדתית של פרופ' ליבוביץ'.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

No worries 8)

פורסם

לא אוהב את הכיוון הזה של השיח, של זלזול בדת ובמאמינים. שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה. הבעיה שלי היא כשאדם חושב שהאמונה שלו, צריכה להגביל אותי.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...