Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, avi 1234 כתב:

הערכים שלך הם לא הערכים שלי

והסבירות  שלך לא יותר חשובה משלי.

סט הערכים של השופטים אמור להיות תואם את הערכים של העם - שהוא הריבון.

יש ערכים שהם בסיסיים בדמוקרטיה.

חופש ביטוי, זכות הצבעה וכו'

אם העם מחליט לבטל את הזכויות האלו למיעוטים, בשם "ערכים" כלשהם, זו כבר לא דמוקרטיה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

יש מישהו שרוצה להעביר שיעור מהיר באזרחות?

@Night Driver?

מה עשיתי לך?

השופטים הם אנשי מקצוע ששופטים לפי ספר החוקים. מי שקובע את ספר החוקים היא הכנסת.

אם למזל יהיה עונש מינימום על רמזור אדום של שנת מאסר מי שיורשע יכנס למינימום שנת מאסר כי זה החוק גם אם השופט יחשוב שזה עונש מוגזם. 

מה שלא תגדיר בחוק אתה תשאיר לפרשנות בית המשפט. אם אתה לא רוצה שיפרש אז תגדיר בחוק בלי לסתור חוקים אחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, פינדר כתב:

יש ערכים שהם בסיסיים בדמוקרטיה.

חופש ביטוי, זכות הצבעה וכו'

אם העם מחליט לבטל את הזכויות האלו למיעוטים, בשם "ערכים" כלשהם, זו כבר לא דמוקרטיה.

ואם בגצ יחליט לבטל אותם?!

אתה מבין שביום שזה קורה גם הימין מצטרף לחודק.

פורסם
לפני 30 דקות, avi 1234 כתב:

בגצ היום עומד מעל הכנסת והממשלה מה שלא קיים באף דמוקרטיה מתוקנת.

או! אולי אתה תענה:

באיזו דמוקרטיה מתוקנת בעולם חצי מהקואליציה זה מפלגות דת קיצוניות?

נו, תן בראש. דוגמא אחת. 

מי זה האריה דרעי של קנדה?

מי הוא הגפני של נורווגיה?

מי הוא הרוטמן של ניו זילנד?

ואיך בכל מקום ומקום הם מקבילים של אלו מקדמים הדתה או מספרים ששוויון הוא לא ערך עבורם?

על נושאם אזותריים יותר כמו הכיבוש ביו"ש והלחץ האדיר שיש כאן מהצד הפוליטי שלך כדי לא לשתף את הערבים שהם אזרחי ישראל בשלטון אין לי כח אפילו לדבר. אבל כבונוס אתה יכול לספר מה זה היו"ש של דנמרק או פינלנד היום. אשמח ללמוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

מה עשיתי לך?

השופטים הם אנשי מקצוע ששופטים לפי ספר החוקים. מי שקובע את ספר החוקים היא הכנסת.

אם למזל יהיה עונש מינימום על רמזור אדום של שנת מאסר מי שיורשע יכנס למינימום שנת מאסר כי זה החוק גם אם השופט יחשוב שזה עונש מוגזם. 

מה שלא תגדיר בחוק אתה תשאיר לפרשנות בית המשפט. אם אתה לא רוצה שיפרש אז תגדיר בחוק בלי לסתור חוקים אחרים.

אתה מבלבל את המוח.

עילת הסבירות היא לא פרשנות של שום דבר

חוץ מדעתו של השופט.

פורסם
Just now, avi 1234 כתב:

ואם בגצ יחליט לבטל אותם?!

בגצ לא יחליט לבטל אותם, בין היתר כי הממשלה פועלת עכשיו בדיוק בכיוונים האלו לבד.

שרת התעמולה הנהדרת שלכם כבר קבעה שיש לעשות שאט דאון לתאגיד כדי למנוע חלחול של השמאל. אחר כך גם סיפרה שההפגנות הן במימון של גרמנים ואיראנים אנטישמים. אתה מבין לאן זה הולך נכון?

פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

או! אולי אתה תענה:

באיזו דמוקרטיה מתוקנת בעולם חצי מהקואליציה זה מפלגות דת קיצוניות?

נו, תן בראש. דוגמא אחת. 

מי זה האריה דרעי של קנדה?

מי הוא הגפני של נורווגיה?

מי הוא הרוטמן של ניו זילנד?

ואיך בכל מקום ומקום הם מקבילים של אלו מקדמים הדתה או מספרים ששוויון הוא לא ערך עבורם?

על נושאם אזותריים יותר כמו הכיבוש ביו"ש והלחץ האדיר שיש כאן מהצד הפוליטי שלך כדי לא לשתף את הערבים שהם אזרחי ישראל בשלטון אין לי כח אפילו לדבר. אבל כבונוס אתה יכול לספר מה זה היו"ש של דנמרק או פינלנד היום. אשמח ללמוד.

כל עוד שאתה לא מונע מהם את הזכות לבחור ולהיבחר אז זה מה יש.

ככה זה בדמוקרטיה. 

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

בגצ לא יחליט לבטל אותם, בין היתר כי הממשלה פועלת עכשיו בדיוק בכיוונים האלו לבד.

שרת התעמולה הנהדרת שלכם כבר קבעה שיש לעשות שאט דאון לתאגיד כדי למנוע חלחול של השמאל. אחר כך גם סיפרה שההפגנות הן במימון של גרמנים ואיראנים אנטישמים. אתה מבין לאן זה הולך נכון?

מי אמר לך שיום אחד חיות לא תמנע ממני את זכות ההצבעה?!

דוקא נראה לי שאנחנו לא רחוקים משם.

פורסם
לפני 8 דקות, avi 1234 כתב:

מי אמר לך שיום אחד חיות לא תמנע ממני את זכות ההצבעה?!

דוקא נראה לי שאנחנו לא רחוקים משם.

תגיד מראש שבאת להטריל ותחסוך לנו את הוויכוחים.

בדיוק דיברתי על חופש הביטוי:

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, avi 1234 כתב:

כל עוד שאתה לא מונע מהם את הזכות לבחור ולהיבחר אז זה מה יש.

ככה זה בדמוקרטיה. 

פספסת את הבעיה לחלוטין. 

כשאתה או שאר חבריך משווים את ישראל למערב, ההבדל הוא *לא* בטקס בחירת שופטים או לא בהגדרה הפורמלית המדויקת ששמייצרת את האיזון בין הרשויות. זה אולי סממן.ההבדל העצום הוא בזה שבין 25 ל-35% מהפרלמנט שלך פה מורכב מאנשים שתפיסת העולם שלהם היא לא דמוקרטית, ובחלק מהמקרים חוקי המדינה גם לא מחייבים אותם וזרים להם, וזה בדיוק מה שהם באים לקדם.

אני לא רוצה למנוע מהם להתמודד. אני רוצה שאתה ודומיך תצליחו לעבור עם עצמכם את השלב שבו אתם חוזרים על "ככה זה בדמוקרטיה", סתכלו על העולם ותבינו שהמשותף לרוב או כל המדינות שנתפסות כדמוקרטיות מוצלחות, זה שאנשים לא מחפשים להביא שם לשלטון קיצוניים דתיים או לאומניים מלכתחילה. וכשזה קורה - המדינות מפסיקות להיות דמוקרטיות. דמוקרטיה זה לא רק בחירות. ואתה יכול, אם אתה הגון, להגיד שיש היום קואליציה שהולכת לבטל כל סממן דמוקרטי בישראל וזה טוב בעינך כי אתה מסכים עם זהשככה זה צריך להיות. אבל אתה לא יכול לפזול מערבה ופשוט להתעלם מזה שאין לך שום דבר משותף עם סט הערכים שמנחה את האזרחים שם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לדעתי באמת חבל שמי שמתנגד לתהליך לא מתמקד בזה ורק בזה.

כשיתחילו להתמקד בזה, ורק בזה אחזור להאמין שלמישהו איכפת. בתחילת הדרך לפיד היה בכיוון אבל אז הוא איבד את זה קצת כי סיבות. 

לפני כשעה, avargel כתב:

אם הרוב החילוני השפוי היה יודע להתאחד סביב כמה קווי יסוד משותפים, לא היינו בטרללת הזאת. משני צידי המפה.

ככל שעובר הזמן ואני מתבגר, ואולי הופך לפחות תמים ואולי גם רואה יותר מידי גראפים ומספרים אני מגיע למסקנה שאין כאן באמת "רוב חילוני שפוי". כלומר אני לא חושב שיש בישראל קבוצה של אנשים שהם גם חילוניים וגם שפויים (מה זה בכלל אומר?) המהווים רוב משמעותי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

פספסת את הבעיה לחלוטין. 

כשאתה או שאר חבריך משווים את ישראל למערב, ההבדל הוא *לא* בטקס בחירת שופטים או לא בהגדרה הפורמלית המדויקת ששמייצרת את האיזון בין הרשויות. זה אולי סממן.ההבדל העצום הוא בזה שבין 25 ל-35% מהפרלמנט שלך פה מורכב מאנשים שתפיסת העולם שלהם היא לא דמוקרטית, ובחלק מהמקרים חוקי המדינה גם לא מחייבים אותם וזרים להם, וזה בדיוק מה שהם באים לקדם.

אני לא רוצה למנוע מהם להתמודד. אני רוצה שאתה ודומיך תצליחו לעבור עם עצמכם את השלב שבו אתם חוזרים על "ככה זה בדמוקרטיה", סתכלו על העולם ותבינו שהמשותף לרוב או כל המדינות שנתפסות כדמוקרטיות מוצלחות, זה שאנשים לא מחפשים להביא שם לשלטון קיצוניים דתיים או לאומניים מלכתחילה. וכשזה קורה - המדינות מפסיקות להיות דמוקרטיות. דמוקרטיה זה לא רק בחירות. ואתה יכול, אם אתה הגון, להגיד שיש היום קואליציה שהולכת לבטל כל סממן דמוקרטי בישראל וזה טוב בעינך כי אתה מסכים עם זהשככה זה צריך להיות. אבל אתה לא יכול לפזול מערבה ופשוט להתעלם מזה שאין לך שום דבר משותף עם סט הערכים שמנחה את האזרחים שם.

לפני סט ערכים 

דמוקרטיה היא שלטון העם.

וכל עוד שזאת האוכלסיה שמתגוררת במדינת ישראל זה המצב.

אלא א"כ תשלול מהם את הזכות להיבחר.

זה מאוד מאוד פשוט.

אם זה לא יתאים לי אני אלך מפה,

אבל אני מכבד את האוכלוסיה שמתגוררת פה, ואת זכותה להחליט איך היא רוצה לחיות.

אתה לא דמוקרט.

אתה בולשביק שחושב שכולם צריכים לחיות כמו שאתה רוצה לחיות.

אז לא ידידי

יש בחירות כל כמה שנים והעם מחליט איך תראה המדינה שהוא מתגורר בה

כמובן שא"א לדרוס את זכויות המיעוט

אבל זה לא מה שאתה מתכוין אליו.

לפני 12 דקות, פינדר כתב:

תגיד מראש שבאת להטריל ותחסוך לנו את הוויכוחים.

בדיוק דיברתי על חופש הביטוי:

במקרה שמעתי את הראיון

והכותרת לא כ"כ קשורה למה שהוא בא לומר

תקשיב ואח"כ תטריל אותי

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני 1 דקה, avi 1234 כתב:

לפני סט ערכים 

דמוקרטיה היא שלטון העם.

שטויות.

לפני 1 דקה, avi 1234 כתב:

אבל אני מכבד את הכוכלוסיה שמתגוררת פה ואת זכותה להחליט איך היא רוצה לחיות.

לא ערערתי על הזכות של אף אחד. ערערתי על הסלט שאתה ודומיך עושים בעודם מספרים שזו דמוקרטיה.

אני שונא רדוקציות לנאצים. אבל במדינה דמיונית כלשהי העם יכול ממגוון סיבור לבחור במנהיג נאצי. וזה מה שהעם ירצה. וזה יקרה בלי מהפכה.

האם המדינה תשאר דמוקרטית? לפי הגישה שלך כן.

אבל זו גישה סופר נאיבית שלא מסוגלת להתמודד עם המציאות האובייקטיבית בחוץ: הקשר בין סט ערכים לדמוקרטיה הוא מובהק ולא קורלציוני. מדינה לא יכולה להיות דמוקרטית ברגע שהיא זורקת את הסט הזה לפח. 

לפני 3 דקות, avi 1234 כתב:

אתה בולשביק שחושב שכולם צריכים לחיות כמו שאתה רוצה לחיות.

אתה לא יודע מה זה "בולשביק" נכון?

מה שהכי פתטי בזה, סלח לי, זה שאני די בטוח שרק לא מזמן ראיתי איזה יוני בלונדי או יאיר הון משתמש בזה לראשונה. וזה הדביק אותכם בערך כמו שהקורונה הדביקה את אוכלוסיית העולם או כמו ש"חמוצים" היתה המילה החמה אצלכם לפני 3-4 שנים.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
פורסם

אבי - בדמוקרטיה יש עוד כמה עקרונות שאינם "הרוב קובע". יש עניין של עריצות הרוב וזכויות המיעוט יש עניין של הפרדת רשויות, יש עוד שורה של עקרונות.

במבנה הפוליטי הישראלי נוצר מצב שבו קבוצת מיעוט (החרדים) מכופפת את החוק לרעת הרוב וכופה את גישתה הדתית על שאר האוכלוסיה. אף אחד לא מנסה לכפות עליהם אורחת חיים אחרות, אבל הם מנסים לכפות את אורחות חייהם עלינו.וכיוון שמדובר בקבוצה שבה ההנהגה אינה נבחרת אלא עוברת בירושה, והם מקבלים על עצמם חוקים לפי מסורות הרי שעקרונות הדמוקרטיה אינם מעניינים אותם כהוא זה. להפך, ההנהגה שלהם לא רוצה דמוקרטיה.

ותודה למנחם בגין שיצר את המפלצת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, avi 1234 כתב:

אתה מבלבל את המוח.

עילת הסבירות היא לא פרשנות של שום דבר

חוץ מדעתו של השופט

לך ללמוד מה זו עילת הסבירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

לך ללמוד מה זו עילת הסבירות.

דמגוגיה במיטבה

לפני 13 דקות, sperial כתב:

אבי - בדמוקרטיה יש עוד כמה עקרונות שאינם "הרוב קובע". יש עניין של עריצות הרוב וזכויות המיעוט יש עניין של הפרדת רשויות, יש עוד שורה של עקרונות.

במבנה הפוליטי הישראלי נוצר מצב שבו קבוצת מיעוט (החרדים) מכופפת את החוק לרעת הרוב וכופה את גישתה הדתית על שאר האוכלוסיה. אף אחד לא מנסה לכפות עליהם אורחת חיים אחרות, אבל הם מנסים לכפות את אורחות חייהם עלינו.וכיוון שמדובר בקבוצה שבה ההנהגה אינה נבחרת אלא עוברת בירושה, והם מקבלים על עצמם חוקים לפי מסורות הרי שעקרונות הדמוקרטיה אינם מעניינים אותם כהוא זה. להפך, ההנהגה שלהם לא רוצה דמוקרטיה.

ותודה למנחם בגין שיצר את המפלצת.

מה זה קשור לרפורמה במערכת המשפט?

כל עוד שאתה נותן לאוכליסיה החרדית את הזכות לבחור ולהיבחר - אלו כללי המשחק.

אפשר לא להקים קואליציה איתם...

אבל לפיד העדיף להחרים את ביבי...

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
  • תוכן חדש...