Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

אתה יודע כמה אזרחים ישראלים לא חיים בגבולות המדינה?

ולכן שאלתי. מבחינת משרד הפנים או מבחינה מיסויית?

מי שלא יהודי לעולם לא יוכל להיות בן הלאום היהודי. אתה בכלל מבין מה אתה כותב?

חוץ מאפשרות של גיור.

או במילים אחרות - אתה שוב טועה.

לא. כמו כל מדינה שכנה אנחנו פועלים כדי להבטיח את שלומנו. זה נכון למדינות שאנחנו בקשרים איתן ולכאלה שלא.

יש לך סתירה במשפט - אז כן לאפשר להם להקים מדינה או לא?

יש הרבה שמהגרים אבל אלה שמהגרים ברובם הם אלה שהיית שמח שיישארו פה (אנשים משכילים, יצרניים, נורמטיביים ומועילים לחברה. מכיר לא מעט מהענף שלי שהיגרו ואנחנו בקשרי עודה טובים).

אלה שהייתי שמח שיישארו פה זה אנשים ציוניים, בלי קשר לערבים או יהודים.

אני פגשתי יותר מ"כמה" מהשמנה והסלתה של הפלשתינים, הם מורעלים נגד יהודים וישראליים כמו העניים.

אגב זה שוב זמן טוב להזכיר - אנשים משכילים מרמה חברתית-כלכלית בינונית ומעלה, נוטים להשתתף בטרור יותר מאשר אנשים פחות משכילים מרמה חברתית-כלכלית נמוכה.

והקשר הוא?

הם לא חיים שם ולא נולדו שם.

יש קשרים משפחתיים בין הערבים מכל האזור למה שאנחנו קוראים "פלשתינים".

המשפחה של אחמד טיבי מסוריה, יש חמולה עניפה של "אל-מסרי", משפחת תמימי המפורסמת בכלל מבוסניה, אני יכול להמשיך ככה כל היום.

זו חברה שבטית ואתה מסתכל עליה בעיניים לאומיות.

לא התקדמת חשיבתית אפילו צעד אחד, וגם לא למדת כלום מאז סייקס-פיקו.

לפני 34 דקות, SurfHigh כתב:

הרוב המכריע של מי שחי בין הירדן לים הוא צאצא למהגרים שהגיעו לפה ב 200 שנים האחרונות. 

נכון.

ואפשר לצמצם את טווח השנים, וזה עדיין יהיה נכון.

בהקשר הזה כדאי לציין שאמנת האו"ם בנושא פליטים, קובעת שפליט הוא תושב "מקדמת דנא", ופליט כזה מטופל ע"י UNHCR.

להבדיל, פליט ערבי פלשתיני, והוא בלבד, קובעת שפליט הוא ערבי, שמקום מגוריו היה בשטחי המנדט הבריטי, מיוני 1946 עד מאי 1948, ופליט כזה מטופל ע"י UNRWA.

עצם ציון התאריכים אומר הרבה. זו דרישה ערבית שהתקבלה, והם יודעים טוב טוב למה הם קבעו יוני 1946.

ובסופו של דבר, הארכיאולוגיה מראה מי הנייטיבז שהיו פה לפני אלפיים שנה, ולאיזה עם השתייכו, כלומר בתנאי שהפלשתינים לא משמידים אותה.

לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

אמרתי בישראל. יוש הוא לא שטח מדינת ישראל ונציגיך אפילו התנגדו להוראת השעה להחיל שם את החוק הישראלי על אזרחי המדינה.

פלשתיני משכם, שאין לו אישור כניסה, והוא לא שב"ח, יש לך דרך יצירתית איך הוא יגיע פיזית לאוטובוס ברמת גן?!

לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

אתה משווה אנשים שנולדו וחיים פה למקומות אחרים שאין להם קשר. אני לפחות אמרתי תחזיר את היהודים הביתה לאן שבאו ממנו.

שוב, לקח מטומטם מהשואה.

לקח הגיוני מהשואה זה שהמקום שממנו באו היהודים זה ארץ ישראל.

לפני 28 דקות, פינדר כתב:

אתה חושב שיש איזשהו שחור שמתגעגע לימים הטובים של האפרטהייד?

כן, אלה שאין להם עכשיו מה לאכול, אבל יש להם את החוות של הלבנים.

קצת קשה לאכול אדמה...

לפני 28 דקות, פינדר כתב:

אומר בן של מהגרים.

גם הפלשתינים הם בנים של מהגרים.

ההבדל הוא שאם תחזור אצלי 80 דורות אחורה, אני פתאום כבר לא מהגר.

אצלם אם תחזור 80 דורות אחורה, הם עדיין מהגרים.

אוי אוי אוי.

לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

*אני גם חושב שהם לא עם אגב ולא משנה מה הם אומרים הבעיה שזה לא מעניין אותם.

אבל מאוד משנה מה אתה חושב על זה, תראה את מה שכתבתי לסלואי.

כל עוד ישראל כמדינה בתפיסה שהם לא עם, אנחנו יכולים גם להמשיך לתחזק את אוסלו ותוצריו (רש"פ, שטחי A B C וכו'), וגם לא לאפשר להם להקים מדינה.

אנחנו מכירים בכך שהם אוכלוסיה בעלת מאפיינים משותפים (ברמה שכל הערבים בעלי מאפיינים משותפים, Regardless המדינה שהם נמצאים בה), ולכן מבחינת הדין הבינלאומי אפשר להסתפק באוטונומיה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ובסופו של דבר, הארכיאולוגיה מראה מי הנייטיבז שהיו פה לפני אלפיים שנה, ולאיזה עם השתייכו, כלומר בתנאי שהפלשתינים לא משמידים אותה.

הארכיאולוגיה מראה עוד כמה תרבויות שחיו פה, בזמנים רחוקים יותר וקרובים יותר.

אבל מי שזה לא מתאים לו לאג'נדה נוהג להתעלם מהם. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

תשמע ליאור, אתה חי בסרט.
אם אתה הולך לתקופת התנך אז הארץ לא היתה של היהודים. היה רק את אברהם אבינו שחי ליד עזנ וצאצאיו ירדו מצריימה. אחר כך כבשו את הארץ בכוח הזרוע וממש לא היו הילידים פה.

אני כבר יודע שתגיד שאין קשר בין מי שחי פה אז למי שחי פה היום אבל מעבר לזה שאין לך איך להוכיח את זה הרי גם רוב בני הדתות המונותאיסטיתות יצאו או מהיהדות או משבטים עובדי אלילים שחיו באיזור וזה מסתדר יופי עם ממשיכי דרכם של אלה שגורשו מפה על ידינו.

אתה לא יכול להחליט לאחרים איפה ואיך יותר טוב להם לחיות. זכותם של הפלסטינאים להגדרה עצמית לא תלויה במה שאתה חושב ומדינה על טהרת הגזע לא תהיה פה.

\לשאר הטענות ההזויות שלך אפילו לא אתייחס כי אין לי זמן לנהל דיון ברמה של גן ילדים.

עריכה: אתה לא חייב לטרוח לצטט כי לא מתכוון להתייחס.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

ומה עם הערבים בשטחים?

מה איתם?
ישראל רוצחת סתם ככה ערבים? חיילים נכנסים לאנוס ילדות? (לפי מרצ כן אבל לא משנה).
מישהו מנע מהם לשפר את מערכת החינוך שלהם? זה שהם משקיעים את הכסף שלהם על טרור זה בעיה שלהם, שישאו בתוצאות.
אפילו את המחסומים ברחבי איו"ש הורידו, היום פלסטינאי יכול להסתובב איפה שבא לו בכל רחבי איו"ש בחופשיות, בזמן שיהודים צריכים לנסוע ברכבים ממוגנים כשהם חוטפים בלוקים בכבישים.

לפני שעה, David32 כתב:

ה דיון שהתנהל פה שבוע שעבר.

לא איתי.

לפני שעה, David32 כתב:

אתה נשמע כואס, לא הבנתי על מה אני צריך לענות.

כועס*

לפני שעה, Night Driver כתב:

תראה לי תושב שכם, רמאללה או בית לחם אחד שיכול לעלות על אוטובוס בתל אביב או רמת גן ותקן אחד עבורו באיזו אוניברסיטה או מכללה ישראלית.

תראה תשובה ל-falou.

לפני שעה, Night Driver כתב:

למה שאתה וכל יהודי אחר כאן לא נחזור לאן שבאנו ממנו כי בשואה היה יותר גרוע ליהודים בכל אירופה?

לא חושב שזה משפט הגיוני במיוחד.. 
אם היה לי חרא באירופה, למה שארצה לחזור לשם? יש לנו מדינה, אנחנו מעצמה איזורית, נמצאים (לכאורה) בעמדת כוח, למה שנוותר על זה?
אם עכשיו יבוא לקוח שירצה משהו שרק לך יש, אתה תגיד לו "שמע אתה לקוח שבוי אצלי אז אני אהיה נחמד ואעשה לך 90 אחוז הנחה"? מאיפה הפראייריות הזאת מגיעה?

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

אם היה לי חרא באירופה, למה שארצה לחזור לשם? יש לנו מדינה, אנחנו מעצמה איזורית, נמצאים (לכאורה) בעמדת כוח, למה שנוותר על זה?
אם עכשיו יבוא לקוח שירצה משהו שרק לך יש, אתה תגיד לו "שמע אתה לקוח שבוי אצלי אז אני אהיה נחמד ואעשה לך 90 אחוז הנחה"? מאיפה הפראייריות הזאת מגיעה?

לא הבנת.

זה שליהודים היה חרא באירופה לא אומר שאני צריך לחזור לעירק או להיות מוכן לחיות בתנאים נחותים בבית שלי.

הסיבה שאני רוצה להיפרד מהם זה לא הם אלא אני. אני רוצה לחיות בבית שלי בלי שותפים.

ולגבי ההנחה אתה תתפלא אל אף פעם אני לא מנצל לקוח שבוי.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

הייתי חופר

עשיתי לך הגהה.

כתבת תהילים קי"ט והוספת מע"מ, עמלת המרה והצמדה למדד של 1950. אתה באמת חטשב שמישהו יכול לקרוא, לפרשן ולהגיב על הגיבוב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, SurfHigh כתב:

הארכיאולוגיה מראה עוד כמה תרבויות שחיו פה, בזמנים רחוקים יותר וקרובים יותר.

אבל מי שזה לא מתאים לו לאג'נדה נוהג להתעלם מהם. 

אחלה, אני מסכים לגור פה יחד עם צאצאי הפיניקים, האדומים, היבוסים ושות'.

אבל בתנאי שכל הפלשתינים שהגנטיקה שלהם תראה שהמקור שלהם מחצי האי ערב ומצרים חוזרים לשם. לא נשאר פה אפילו אחד כזה.

ובאופן קצת יותר רציני - נכון, אבל התרבויות האלה לא שרדו, אני אפילו לא בטוח שאפשר למצוא בשטח א"י הגדולה בנאדם עם שריד גנטי של התרבויות האלה.

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

תשמע ליאור, אתה חי בסרט.
אם אתה הולך לתקופת התנך אז הארץ לא היתה של היהודים. היה רק את אברהם אבינו שחי ליד עזנ וצאצאיו ירדו מצריימה. אחר כך כבשו את הארץ בכוח הזרוע וממש לא היו הילידים פה.

שוב, איזה מהתרבויות האלה עדיין נמצאת?

איפה אני מוצא את היבוסים האלה? בא לי לשבת לארוחה עם איזה יבוסי.

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אני כבר יודע שתגיד שאין קשר בין מי שחי פה אז למי שחי פה היום אבל מעבר לזה שאין לך איך להוכיח את זה הרי גם רוב בני הדתות המונותאיסטיתות יצאו או מהיהדות או משבטים עובדי אלילים שחיו באיזור וזה מסתדר יופי עם ממשיכי דרכם של אלה שגורשו מפה על ידינו.

בטח שיש, יש תחום שנקרא GeoGenetics, וזה רק קצה הקרחון.

לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אתה לא יכול להחליט לאחרים איפה ואיך יותר טוב להם לחיות. זכותם של הפלסטינאים להגדרה עצמית לא תלויה במה שאתה חושב ומדינה על טהרת הגזע לא תהיה פה.

לדעתי אין להם זכות להגדרה עצמית, כי הם לא עם.

אופסי.

ולגבי מדינה על טהרת הגזע, אז יהודים הם לא גזע.

אז אתה מתכוון מדינה על טהרת הלאום, ובעצם רוב מדינות הלאום בעולם הן על טהרת הלאום...

אופסי 2.

אה, ואתה עדיין תסכים למדינה פלשתינית על טהרת הלאום הפלשתיני...

אופסי 3.

לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

\לשאר הטענות ההזויות שלך אפילו לא אתייחס כי אין לי זמן לנהל דיון ברמה של גן ילדים.

ברור, כי אין לך מה להגיד, נגמרו הטענות איך הפלשתיני משכם, בלי אישור כניסה, בלי להיות שב"ח, יגיע לאוטובוס ברמת גן.

אולי זה אוטובוס הקסמים.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

הסיבה שאני רוצה להיפרד מהם זה לא הם אלא אני. אני רוצה לחיות בבית שלי בלי שותפים.

ולכן אני אשאיר פה את השותפים שרואים בעצמם פלשתינים, משתתפים בטרור (ע"ע "שומר חומות"), רק כי האבא של הסבא שלהם לא ברח ב-1948.

לפני 5 דקות, sperial כתב:

עשיתי לך הגהה.

כתבת תהילים קי"ט והוספת מע"מ, עמלת המרה והצמדה למדד של 1950. אתה באמת חטשב שמישהו יכול לקרוא, לפרשן ולהגיב על הגיבוב?

THISISNT EVEN MY FINAL FORM xquickunéme.com

אתה מוזמן להתייחס לאיזה חלק שאתה רוצה. אם אתה רוצה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל בתנאי שכל הפלשתינים שהגנטיקה שלהם תראה שהמקור שלהם מחצי האי ערב ומצרים חוזרים לשם. לא נשאר פה אפילו אחד כזה.

ובאופן קצת יותר רציני - נכון, אבל התרבויות האלה לא שרדו, אני אפילו לא בטוח שאפשר למצוא בשטח א"י הגדולה בנאדם עם שריד גנטי של התרבויות האלה.

ואתה בטוח שליהודים שחיים פה יש גנטיקה שמובילה לארץ ישראל של לפני 2000 שנה? 

ואם מדברים על תרבות - הדת היהודית היום (אם בכלל אפשר להתייחס אליה כמקשה אחת) שונה מהיהדות שהיתה נהוגה פה בתקופת התנ"ך.

יש כמובן כמה מנהגים שהשתמרו ועדיין, כשאני קורא את מה שמתואר בתנ"ך, אני מבין שהכי קרוב אליה היום היא התרבות הבדואית  - מחיה באוהלים, ריבוי נשים, נקמת דם, נדידה לשם פרנסה/מזון.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 41 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כן, אלה שאין להם עכשיו מה לאכול, אבל יש להם את החוות של הלבנים.

קצת קשה לאכול אדמה...

טוב אחי

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

חבל שטרחת לצטט אותי.

אל תדאג, כמו שהסברתי ליבגני לפעמים תשובה שאני כותב לך היא לא רק לך.

לפני 5 דקות, SurfHigh כתב:

ואתה בטוח שליהודים שחיים פה יש גנטיקה שמובילה לארץ ישראל של לפני 2000 שנה? 

לרובם כן, לא לכולם (היינו תהליך הגיור שהסברתי לנהג לילה עליו לפני רגע).

אבל כחברה / עם / שבט (איך שלא תרצה לקרוא לזה כי אנחנו מדברים על לפני כ-2000 שנה), בוודאי שהמקור הוא פה.

היופי הוא שאצל הפלשתינים אפילו אין התיימרות כזאת.

חוץ מהאימוץ התקופתי ההזוי בידי ערפאת / אבו מאזן (ההוא יבוסי, ישו היה פלשתיני וכו').

לפני 7 דקות, SurfHigh כתב:

ואם מדברים על תרבות - הדת היהודית היום (אם בכלל אפשר להתייחס אליה כמקשה אחת) שונה מהיהדות שהיתה נהוגה פה בתקופת התנ"ך.

יש כמובן כמה מנהגים שהשתמרו ועדיין, כשאני קורא את מה שמתואר בתנ"ך, אני מבין שהכי קרוב אליה היום היא התרבות הבדואית  - מחיה באוהלים, ריבוי נשים, נקמת דם, נדידה לשם פרנסה/מזון.

בתקופת דוד, שלמה, אם אני זוכר נכון אז גם לפני, מחיה באוהלים כבר לא הייתה נפוצה.

גם ריבוי נשים לא היה מאוד נפוץ אלא אם היית מהמאיון העליון או משהו כזה.

אגב התרבות האיטלקית באיזור רומא, דומה לתרבות הרומאית של לפני 2000 שנה?

אתה מחפש השוואות במקומות לא נכונים.

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

טוב אחי

שמח שאנחנו מסכימים. 🤣

====================================================

הנה עוד ראש ממשלה שבוגד בעקרונות הדמוקרטיים, וממשיך את האפליה על בסיס דת, נגד יהודים כמובן.

image.thumb.png.d39927f37a3deabb7c7f2a69c311a75c.png

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 24 דקות, SurfHigh כתב:

אני מבין שהכי קרוב אליה היום היא התרבות הבדואית  - מחיה באוהלים, ריבוי נשים, נקמת דם, נדידה לשם פרנסה/מזון.

מחיה באוהלים- ככה גרו פעם במיוחד רועי צאן 

ריבוי נשים- עד היום הלכתית מותר להתחתן עם יותר מאישה אחת 

נקמת דם- ממש לא כמו אצל הבדואים. יש תהליך וזה מגיע רק לרוצח עצמו

נדידה לשם פרנסה\מזון משחר ההיסטוריה עד עכשיו יש דבר כזה (ממעבר דירה בתחום המדינה ועד רילוקשיין)

פורסם
לפני 43 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הנה עוד ראש ממשלה שבוגד בעקרונות הדמוקרטיים, וממשיך את האפליה על בסיס דת, נגד יהודים כמובן.

image.thumb.png.d39927f37a3deabb7c7f2a69c311a75c.png

ציטוט שקרי. במקור הוא אמר "אל אקצה" בכלל, מבחינתו הר הבית לא שלנו בכלל ואין ליהודים מה לחפש שם.
אפרטהייד (נגד יהודים כמובן).
אשכרה מתגאים שהקפיאו חוק נגד בנייה לא חוקית, הזייה.
אחרי זה אומרים שבן גביר רוצה למחוק עבירות.

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

ציטוט שקרי. במקור הוא אמר "אל אקצה" בכלל, מבחינתו הר הבית לא שלנו בכלל ואין ליהודים מה לחפש שם.

אל אקצה זה המסגד בלבד.

אפרטהייד (נגד יהודים כמובן).

אתה לא מבין מה זה אפרטהייד. זה עניין של פולחן דתי ולא קשור.

ערבים יכולים להתפלל בכותל או בבית כנסת?

אשכרה מתגאים שהקפיאו חוק נגד בנייה לא חוקית, הזייה.
אחרי זה אומרים שבן גביר רוצה למחוק עבירות.

אתה מתכוון ל"התיישבות הצעירה" וה"מאחזים הלא חוקיים"

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מה איתם?

ציינת שערביי ישראל לא חיים תחת משטר אפרטהייד, שאלתי תחת איזה משטר חיים ערביי השטחים?

יצאת לי באיזה מניפיסט של הנרטיב הישראלי. אני לא צריך אותו, אני מכיר אותו.

תתמקד.

תחת איזה משטר חיים ערביי השטחים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...