Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שניכם לא הבנתם את הנקודה. שום עניין ימין ושמאל.

השאלה באה במטרה אחרת, להבין את עצם ההתנגדות העזה הזאת להרג הספציפי הזה של מחבל שניסה להרוג דקה קודם. למה שם כן ופה לא.

לפי דעתי, ולפי עוד המוני אנשים אחרים בכל העולם, מחבל דינו מוות. לא משנה היכן, ולא משנים מניעיו. על כן גם לא משנה אם זה יקרה ע"י פצצה חכמה או ע"י כדור אידיוט.

אני עצמי, חושב שהטעות היחידה של אותו חייל מכפיר היא שהוא לא עשה את וידוא ההריגה ברגע הניטרול הראשוני. הצעד הזה של החייל פוגע בנו תדמיתית כי, לצערי, ישנם גם הרבה שלא חושבים כמוני.

ולכן לשאלה הבאה, ואם אפשר שהפעם תענו בקצת יותר רצינות וקונקרטיות, האם תרחיש בו מחבל מגיע לחייל או אזרח ישראלי (ולטעמי אין הבדל), דוקר אותו, לך תדע עכשיו מה הוא מתכנן הלאה, האם הריגתו במקום הינה מעשה לגטימי בעיניכם? אם לא, למה לא? ולמה את מוחמד-אבו-משהו מדאע"ש כן?

ההתנגדות היא לא להרג עצמו. אם המחבל רץ לכיוון החייל הזה עם סכין, רובה או פצצה, צריך לירות לו בראש בו במקום. ההתנגדות היא לאיך שההרג בוצע.

קל לשכנע את עצמך שזה הלך המחשבה הפטריוטי, העמידה מאחורי הצבא וה"אנחנו VS הם" שבזכותם זה בסדר לירות במישהו ששוכב על הרצפה מנוטרל, אבל זה פשוט לתקוע סכין במוסריות שלנו, לקרב אותנו אליהם. ואתה יכול להגיד עכשיו "שתזדיין המוסריות, הם רוצים להרוג אותנו? נראה להם מה זה! הקם להורגך השכם להורגו!" אבל אתה שוב מפספס את הנקודה - המטרה שלנו צריכה להיות להשקיט את המצב, לא להקצין אותו. זה לא מועיל לנו מפנים או מבחוץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
טוב אם נפתחנו ואתה מרשה לעצמך לקרוא לי "גאון" בבון, טיפש, אחד מהעדר..

תרשה לי לומר לך שאתה אחד החרטטנים הכי גדולים שיצא להתדיין מולו.

כן אתה שתקת בגל הפיגועים! אתה מוזמן לצטט את עצמך ולהראות לי איפה בדיוק הזדעזת כשהמחבל רצח את החייל ברמי לוי. צטט בבקשה את הגינויים שלך ושל המנהיגים שלך לרצח הדוחה והמגעיל של האישה שהמחבל דחף לה סכין לראש מול הילדים שלה. צטט לי בבקשה את הגינויים שלך לשקרים ולסילופים של הרשתות הזרות למה שקורה בארץ.

זה שתכתוב מראש משהו ומישהו יבוא וירשום את זה לא אומר שאתה נביא זה רק אומר לפעמים שזאת האמת. מי הסיט את הדיון הציבורי מהפיגוע למוות של המחבל? אתה התעניינת בכלל בשלומו של החייל? אתה התעניינת בשלומה של החיילת בת ה 18 ששני פחדנים דחפו לה סכין לגרון? כן מגיע למחבל הזה למות ומגיע לכל אדם באשר הוא שיוצא על מנת לרצוח בדם קר חפים מפשע למות כמו כלב! וזה שאתה תשב לך באסטוניה תצקצק משם ותקרא לאנשים שחיים פה ואשכרה לא יודעים מאיפה יקפוץ עליהם המחבל הבא בבונים, ממש לא הופך אותך לנאור. זה הופך אותך לדמגוג בשקל.

עצם העובדה שאתה חושב שאני (או כל אדם, בעצם) צריך לגנות באופן פומבי כל פיגוע, היא עקומה לגמרי. שלא לדבר על זה שלא זכור לי שאנחנו מתקשרים בינינו במדיה אחרת, כך שמאיפה לך מה אני מגנה ומה לא מעל גבי האינטרנט?

מצטער, אני לא הטיפוס שאחרי כל פיגוע ירוץ לפייסבוק או לפורום ויכתוב את תנחומיו להרוגים או את נאצותיו למפגעים. זה לא אומר שלא כואב לי על כל ישראלי שנפגע, ושאני לא מאחל למותו של כל מחבל שפגע.

ומאיפה הבאת את הקטע עם ה"נביא" לעזאזל? תיכף תגיד לי שקוראים לך שי חי ואתה אומר את כל האמת בפנים (כן, אפילו מאסטוניה שמעתי על הטמטום החדש של האח הגדול).

תן לי להסביר לך למה חשוב להעלות לסדר הדין הציבורי את המוות של המחבל. בוא נניח לרגע שהחייל היה יורה למחבל בראש ואף אחד לא היה מצקצק או מספר על זה כלום. אח"כ יבוא מישהו עם אקדח, ירה למישהו ששוכב על הרצפה בראש כי הוא חושב שהוא מחבל, ואז כמה חבר'ה יזרקו על המסכן ספסלים (זוכר?) ואף אחד לא יגיד מילה. מפה לשם, חיילים ואזרחים יורים במחבלים או בחשודים כמחבלים או בסתם אנשים על ימין ועל שמאל והתקשורת והציבור שותקים. איפה עובר הקו, לדעתך? או שאתה מאלה שצוהלים כשיורים במחבל שכוב על הרצפה, אבל מסתפקים ב"אופסי" כשמדובר באריתראי חף מפשע?

תן לי להזכיר לך - אנחנו חיים במדינת חוק. לא במערב הפרוע. אתה לא יכול להתעלם מהחוק כשבא לך, ולקבל אותו רק כשזה מתאים לך.

ואגב, מה שאני עושה זה בדיוק ההפך מדמגוגיה - תעשה גוגל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

e-a, למה צריך שאנשי שמאל יגנו כל פיגוע?

סתם, לדוגמא, הייתי על רחוב דיזנגוף, כשבוצע הפיגוע האחרון כאן. אתה חושב שבגלל שאני שמאלני, אני אדיש לסיכוי שלי לחטוף כדור ממחבל, או למות בפיצוץ באוטובוס, או לחטוף טיל בבית?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למה? כי הלהיטות שבה מגונה כל מחדל מהצד שלנו לא מסתדרת עם התעלמות טוטאלית מפעולות רבות יותר כנגדנו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ההתנגדות היא לא להרג עצמו. אם המחבל רץ לכיוון החייל הזה עם סכין, רובה או פצצה, צריך לירות לו בראש בו במקום. ההתנגדות היא לאיך שההרג בוצע.

קל לשכנע את עצמך שזה הלך המחשבה הפטריוטי, העמידה מאחורי הצבא וה"אנחנו VS הם" שבזכותם זה בסדר לירות במישהו ששוכב על הרצפה מנוטרל, אבל זה פשוט לתקוע סכין במוסריות שלנו, לקרב אותנו אליהם. ואתה יכול להגיד עכשיו "שתזדיין המוסריות, הם רוצים להרוג אותנו? נראה להם מה זה! הקם להורגך השכם להורגו!" אבל אתה שוב מפספס את הנקודה - המטרה שלנו צריכה להיות להשקיט את המצב, לא להקצין אותו. זה לא מועיל לנו מפנים או מבחוץ.

ההרג לא בוצע סתם מכלום. לא מדובר בפסיכופת שהחליט "לזיין ערבים". להזכירך מדובר בלוחם ותיק ומצטיין.

אתה ממשיך לדבר על מוסריות.. מה המוסריות פה? מחבל שדקר חייל, האם מוסרי בעיניך שחבר של אותו חייל דקור יגיש למחבל המנוול עזרה רפואית? למה? צבא, עם כמה שלא נעים לשמוע, תפקידו להילחם. צה"ל אינו ארגון לזכויות אדם. תפקידו להרוג את האויב. נכון שזה לא כיף, נכון שעדיף ללכת לים או לעשות סקי באסטוניה, אבל תפקידו של חייל הוא להרוג את המחבל. רבאק, היו לנו פה יחידות שלמות שקמו על המשימה הזאת! עשו סיבובים במצרים\ירדן\לבנון ורחוק יותר בדיוק בשביל הסיבה הזאת. האם גם הם רוצחים?

אני שוב מחזיר אותך לשאלה הקודמת כי עדיין לא הצלחתי להבין את עמדתך. אם תענה לי in line בציטוט בטוח שנבין יותר טוב.

כאשר אותו מחבל קפץ על חייל ודקר אותו בפלג גופו העליון. האם לדעתך לגיטימי לירות בו כדי להרוג? או שצריך רק לירות בו כדי שיפול לרצפה? איפה עובר הקו של לגטימי ולאו?

שוב סיטואציה היפותטית, האם מיד לאחר שחייל נדקר מול 2 חיילים נוספים, אחד מהם יורה למחבל 2 כדורים בבטן והמחבל נופל. שניה וחצי לאחר מכן החייל השני מסיים את הטיפול עם כדור לראש. או אם יותר נוח לך, ללב. האם אותו חייל ב' רוצח? האם עליו לעמוד לדין פלילי?

Aprilia Shiver 750

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ברגע שהמחבל מנוטרל, אין מה לנטרל אותו עוד יותר. האיום בוטל.

בכל אופן, לחרוץ גזר דין מהנוחות הביתית בכזה מקרה רציני מסרטון באינטרנט וכמה כתבות זה די מפגר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רומן, הלהיטות נובעת מזה שאני לא רוצה להיות כמוהם.

יש כאלו שעבורם, גם אם לא במודע, זה מאבק שבטי. סוג של מה שקורה בסוריה.

יש כאלו שחושבים שאנחנו אמורים לנסות לפחות להיות מדינה מערבית, ולא גרסה יהודית למדינה ממוצעת מהמזרח התיכון.

פורסם

נראה שאף אחד מכם לא מתמיע את גודל הנזק של מעשה שכזה.

אם בגל הטרור הנוכחי נהרגו 50 מחבלים ו 49 מהם נהרגו בצדק מוחלט כאשר המחבל מניף סכין על יהודגי ובעוד הסכין באויר, ירו בו, בזה הרגע, מבחינת העולם, מרגע זה הכל שקרים, את כל ה 50 הוצאנו להורג רק לאחר שניטרלנו אותם.

כל מי שעיניו בראשו ודעותיו לא גורמות לו להיות נוטה לצד מסויים יסכים, "הנה סוף כל סוף תפסו את היהודים על חם והסריטו את זה, ככה הם משמידים את הפלסטינים".

לך תוכיח עכשיו ש"אין לך אחות" ושצהל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם (ללא גרשיים וללא ציניות).

E&A ומי שעוד הזכיר שמאלנים וכו',

יאללה, נזרום, אני וSRONIS שמאלנים מניאקים עוכרי ישראל, בוגדים בלה בלה בלה.

אבל מה עם ביבי? שר הבטחון? הרמטכ"ל? הפצ"ר?

כולם עוכרי ישראל?

או ש"מגניב שדפקו לו כדור בראש...מוות לערבים" הם המיעוט ההזוי שעושה הרבה רעש במדיות החברתיות (מאוד בדומה לטבעונים שהם סה"כ 2% מהאוכלוסיה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא מוטרד מכך שהחייל הרג (כנראה שלא לצורך) את המחבל. עצם העובדה שהחייל כבר נעצר (ומואשם ברצח?!) ונוצר המון רעש סביב זה מראה כי מדובר באירוע חריג בכל קנה מידה, ולא משהו שמעיד על הכלל. וזה מבלי להזכיר שלא כואב לי על מחבל הרוג.

אני יותר מוטרד מהתגובה הצבועה של השמאל (מרצ ושות'). הרי כשיהודים נרצחים ונפגעים פה על בסיס יומי אז זה תמיד מפגע בודד, זה בגלל הייאוש והכיבוש וצריך להימנע מענישה קולקטיבית. לעומת זאת, כשחייל הורג מחבל מנוטרל, פתאום זה מעיד על כל החברה הישראלית (או רובה), שהיא מוסתת, גזענית ואלימה. יותר מזה, כמובן שההנהגה (ביבי והימין) אשמה, וכמובן שצריך להעניש את כל מי שהיה שם ולא מנע את זה.

יותר מזה, ראיתי היום בפייסבוק שפחי אשפה דוגמת יגאל סרנה, ועוד חברים מהשמאל הקיצוני, פרסמו תמונה לא מטושטשת של הלוחם, עם השם המלא שלו, ועוד הם מקבלים בקשות מאנטישמים אחרים לפרטים נוספים על החייל (כתובת, מספר ת"ז וכדומה) שבטח לא יהססו לפרסם במידה ויגיעו לידיהם.

לאיזה שפל אפשר להגיע? לא מבין איך לא זורקים חלאות כאלה לצינוק (או לפחות מגרשים לעזה).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נראה שאף אחד מכם לא מטמיע את גודל הנזק של מעשה שכזה.

אם בגל הטרור הנוכחי נהרגו 50 מחבלים ו 49 מהם נהרגו בצדק מוחלט כאשר המחבל מניף סכין על יהודגי ובעוד הסכין באויר, ירו בו, בזה הרגע, מבחינת העולם, מרגע זה הכל שקרים, את כל ה 50 הוצאנו להורג רק לאחר שניטרלנו אותם.

כל מי שעיניו בראשו ודעותיו לא גורמות לו להיות נוטה לצד מסויים יסכים, "הנה סוף כל סוף תפסו את היהודים על חם והסריטו את זה, ככה הם משמידים את הפלסטינים".

לך תוכיח עכשיו ש"אין לך אחות" ושצהל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם (ללא גרשיים וללא ציניות).

מבחינת העולם זה לא באמת משנה. אם אין סרטון אמיתי אז מביימים אחד.

כולם יודעים שלא שונאים אותנו רק בגלל הסכסוך עם הערבים. זה תירוץ תקופתי.

כל אחד מאמין למה שהוא רוצה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי זה העולם? אותם אנשים שמגנים באום את ישראל על הפרת זכויות אדם ולא מתייחסים לכל מה שקורה במזרח התיכון? די אנשים כבר לא מטומטמים ולשמאל אין את הבעלות על האינטלקט והמוסר. השמאל דוחף אנשים נורמאליים לקיצוניות . עובדה שהיום כגר העבודה בעיני מקץ נחשבת מפלגת ימין וכיבוש.

בארהב שוטרים הורגים חפים מפשע אזרחי המדינה על פחות מזה והעולם שותק. למה שאני בכלל אתייחס למה שאומרים אותם אנשים מאותם ארגונים ? הרי גם אם תציל 1000 פלסטינים מצמא ואחד ימות מבצקת אותם הארגונים יגידו שרצחנו אותו בכוונה אז מראש אני לא מתייחס למה שהם יגידו. ואזרחים רגילים כבר מתחילים לראות את פני האיסלאם ככה שגם כליהם החארטות האלה מפסיקות לפעול. הבעיה שלכם שאתם לא מבינים שזה לא מאהבת פלסטין כל העליהום אלה משנאת יהודים ככה שגם אם נתכופף ונעמוד בר' זה עדיין לא יזיז להם.

רוני ויבגני, אל תגנו ולא אכפת לי גם אם תגנו או לא.. מה שכואב לי באמת כיהודי שהרגיש בתור ילד קטן את הרדיפה והשנאה כלפי רק כי אני יהודי, שלכם אכפת יותר כרגע ממחבל שנהרג מאשר היהודים שנהרגו בגל האלימות האחרון. לפי מה אני קובע? לפי איך שאתם מדברים על ההשלכות ועל כמה זה נורא להרוג מחבל מנוטרל ולא פציתם פה על כמה זה נורא לרצוח אנשים חפים מפשע שיצאו לקניות.

פורסם

e-a, אתה מעוות את הדברים שגם אני וגם רוני כותבים.

תקרא את מה שכתבתי לפני 10 דק' לרומן. לא מכיר אותך. אולי מבחינך ההבדל בינינו לבין השכנים שלנו מסתכם בזה שהם קוראים לאל שלהם אללה, ואנחנו קוראים לו בשם אחר. מבחינתי, אני רוצה לחיות במדינה שהיא לא עוד גרסה של סוריה, ירדן או מצרים. בהתאם, מהם אני לא מצפה לשום דבר. מאיתנו כן.

גדיק6, תן לי להרגיע אותך. גם אתר רוטר הימני פרסם את שמו של החייל.

פורסם

לא מעוות כלום. אני לא רוצה שום קשר איתם זה השמאל שכל הזמן דוחף לדו קיום. אותי לא מניע שום אלוהים ותן לי לספר לך,משהו הם רוצחים גם אנשים שמאמינים באללה,אין מה לעשות הם חיים על החרב והם תקועים בימי הביניים וכשאתה נלחם מול אויב כזה צריך לזרוע בו פחד. מקווה שזה עזר ולו במעט.

פורסם

איזה דו קיום?

אני רוצה להיפרד מהם.

את זה לא רוצים לא בליכוד, לא באחים היהודים וסביר שאפילו לא ב"יש עתיד".

הבודד והיחיד בימין שאולי עוד איכשהו לא מכוון למדינה אחת, זה ליברמן.

מצד שני, זה לא ממש משנה, כי מרוב הדיבורים על ירושלים מאוחדת, או סיפוח אפשרי של יו"ש, שלטון הימני בעיקר עסוק בבניית גדרות והפיכת ישראל לגטו הגדול בעולם.

פורסם

יש כאלו שחושבים שאנחנו אמורים לנסות לפחות להיות מדינה מערבית, ולא גרסה יהודית למדינה ממוצעת מהמזרח התיכון.

כן, כי כי הרוסים, צרפתים, איטלקים, אמריקאים, אף אחד לא מפעיל כוח כדי לשמור על ביטחונו או שאר אינטרסים לאומיים. אף מדינה מהרשימה הזו לא התעסק בסוריה, לוב, עיראק, צ'צ'ניה ועוד ועוד. רק אנחנו המצאנו את המלחמה.

Aprilia Shiver 750

• תוכן חדש...