Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 523i 2008 לאחר בדיקה לפני קניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז ככה...

המנוע בסדר גמור לטענתם, לא אותר שום דבר בחיישנים ובבדיקה שלהם, הטורים מתייצבים בסופו של דבר בעמידה על סביבות ה550 והבנתי שזה תקין מאוד. שורה תחתונה בנושא הזה הם איפסו את הטורים במחשב מה שאמור להקל על העניין.

יש צורך להחליף דיסקיות ורפידות של הברקסים האחוריים.

הבעיה המרכזית והכי רצינית היא באגן שמן של התיבת הילוכים, יש שם נזילה רצינית וצריך להחליף את האגן שמן ולהחליף את השמן(7 ליטר wtf?) והתענוג הזה צריך לעלות כמעט 5 אלף.

סך הכל נזק של 8 אלף שקל :) תענוגגגגג

בכל מקרה אני במשא ומתן עם המוכר שהוא ישא את עלות התיקון של האגן שמן של הגיר כי זה מבחינתי תיקון קריטי ביותר ואת השאר זה כבר אני ירחיב לטיפול 60 אלף ויישא בהוצאה.

נשמע הוגן?

פורסם

לדעתי זה רק האטם של אגן השמן, אבל אם כבר פותחים כדאי באמת להחליף את השמן והפילטר.

השאלה אם במרכזי שמים שמן מקורי, או שמאז שזה עבר לדלק מוטורס הם שמים שמנים תואמים.

אם זה המצב, הייתי מצפין לכיוון חיפה והקריות, אל יניב(י.ל.חלפים) או אחד המוסכים שם באיזור

שמתמחים בב.מ.וו. על הדרך תעשה אצלו את החלפת הברקסים, יעלה לך חצי מחיר.

אני במקומך מוריד לו את ה 5K ועושה במחיר הזה את כל הדברים אצל יניב. זה אומנם יום נסיעה

לאזור חיפה, אבל שווה, וגם תהנה על הדרך מהרכב.

קח בחשבון שכל רכב מהסגמנט הזה, יצריך יישור קו של 5K-10K ש"ח, אז יחסית זה ממש לא רציני,

ועושה רושם שהרכב במצב טוב.

פורסם

כן הם משתמשים בשמן המקורי(אני מאמין), זה יוצא 7 ליטר/194 שקל לליטר=1,360 ש"ח סך הכל רק השמן, מקווה מאו שזה מקורי אחרת לא יודע כמה יעלה המקורי...

בכל מקרה אני מעדיף לבצע הכל כל עוד האוטו תחתיו שגם אם יצא משהו ברגע האחרון תהיה לי עמדת מיקוח.

וכן הרכב במצב דיי טוב סך הכל אני עכשיו הרבה יותר רגוע, פשוט קצת מטריד אותי הרעידות הקטנות ואחרי שהתעמקתי בעניין, כשהאוטו במצב עומד על דרייב הטורים בסביבות ה530 +- וכשאני נותן לו ממש קטנה על הגז לכיוון ה560 המנוע שקט ואין שום רטט.

יש אפשרות לכוון את הטורים ולהעלות אותם מעט במצב עמידה?

פורסם
זה יוצא 7 ליטר/194 שקל לליטר=1,360 ש"ח סך הכל רק השמן,

זה לא שמן תיבת הילוכים, זה שמן אלמנט :roll:

עצה ידידותית, מצא לך מהר מוסך מתמחה ב.מ.וו אשר אינו מוסך מורשה יבואן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה לא שמן תיבת הילוכים, זה שמן אלמנט :roll:

עצה ידידותית, מצא לך מהר מוסך מתמחה ב.מ.וו אשר אינו מוסך מורשה יבואן.

תסביר?

פורסם
כן הם משתמשים בשמן המקורי(אני מאמין), זה יוצא 7 ליטר/194 שקל לליטר=1,360 ש"ח סך הכל רק השמן, מקווה מאו שזה מקורי אחרת לא יודע כמה יעלה המקורי...

אל תאמין, תבדוק מולם. לחייב מחירים מופקעים על שמן זה לא משהו לא סביר אצל יבואנינו היקרים, תרתי משמע.

פורסם

אוקיי אז אני ישים דגש ויבדוק אם מדובר בשמן מקורי.

בכל מקרה אני מחכה שבעל הרכב יודיע לי אם הוא מוכן לספוג את עלות התיקון הגיר או לא

פורסם

סתם מסקרנות - הרכב שבדקת הוא הרכב השחור מאיזור ר"ג שמופיע באתר יד 2 (עם 56,000 ק"מ) ?

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
טוב אז ככה...

המנוע בסדר גמור לטענתם, לא אותר שום דבר בחיישנים ובבדיקה שלהם, הטורים מתייצבים בסופו של דבר בעמידה על סביבות ה550 והבנתי שזה תקין מאוד. שורה תחתונה בנושא הזה הם איפסו את הטורים במחשב מה שאמור להקל על העניין.

יש צורך להחליף דיסקיות ורפידות של הברקסים האחוריים.

הבעיה המרכזית והכי רצינית היא באגן שמן של התיבת הילוכים, יש שם נזילה רצינית וצריך להחליף את האגן שמן ולהחליף את השמן(7 ליטר wtf?) והתענוג הזה צריך לעלות כמעט 5 אלף.

סך הכל נזק של 8 אלף שקל :) תענוגגגגג

בכל מקרה אני במשא ומתן עם המוכר שהוא ישא את עלות התיקון של האגן שמן של הגיר כי זה מבחינתי תיקון קריטי ביותר ואת השאר זה כבר אני ירחיב לטיפול 60 אלף ויישא בהוצאה.

נשמע הוגן?

המחיר לליטר אינו זול (נוזל תה"ל מקורי של מרצדס שנקנה במוסך כולמוביל בפ"ת עולה 63 ש"ח/ליטר) אך לא מומלץ לחסוך כאן, נסה לראות מה מחיר נוזל התה"ל המקורי בלבד במקומות אחרים (חנויות חלפים, מוסכי ב.מ.וו לא של היבואן וכו').

7 ליטר? מנוע גדול->הספק רב->תה"ל גדולה = הרבה נוזל. מה שהרבה יותר מדאיג הוא מדוע ישנה נזילה באגן, לדבריך יש להחליף את האגן כולו. המוכר עלה על סלע או משהו? במקרה כזה כדאי לבדוק כי לא מסתתרות בעיות קרובות כתוצאה מנהיגת בימר מסדרה 5 כמו מאזדה 3 ליסינג:wink: בדוק שוב את תושבות התה"ל ואת הבולמ"ז.

לדעתי זה רק האטם של אגן השמן, אבל אם כבר פותחים כדאי באמת להחליף את השמן והפילטר.
אושרי, החלפת אטם + נוזל הידראולי ב 5 אש"ח? אפילו לפי הסטנדרטים של קמור זו קריעה. סביר כי מדובר על האגן עצמו.
יש אפשרות לכוון את הטורים ולהעלות אותם מעט במצב עמידה?
ישנה אפשרות לכוון את סל"ד הסרק בעזרת הסורק (המחשב המתחבר לרכב) אך אתה לא אמור לעשות זאת או להרגיש צורך לעשות זאת, אחרי הכל מהנדסי ב.מ.וו תיכננו את המערכת בכללה כראוי. אם אתה מוטרד מזה, בדוק שוב תושבות מנוע לבלאי/חופש. ברכב עם 50 K ק"מ לא אמורה להופיע בעייה כזו בתושבות אלא אם התעללו בו קשות, למשל "פתיחות" או העברות הילוכים גסות (מ N ל D בפול גז) למשל.
פורסם

חיים, הכל יכול להיות במוסך המרכזי. אני לא אופתע משום מספר שנזרק שם.

היה כאן מישהו שכתב על הצעת מחיר לתיקון גיר ב 40000 שקל לרכב ששווה 60000,

אז פילטר, אטם, ושמן גיר פלוס עבודה, ב 5000, לא נשמע הזוי.

• תוכן חדש...