Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן למאזדה 6 החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיצוב החיצוני פשוט יפייפה.

העיצוב הפנימי מזעזע ברמות מבחילות, קשות, מיושנות, נוסטלגיות, סיניות. מה שתרצו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
504L, באמת כבר עשית נסיעת מבחן? אני התקשרתי לסניף ת"א ואשדוד ואמרו לי שעוד שבוע ~ שבועיים יהיו.

ועל איזה 2.5 נהגת? יש 3 סוגים

סדאן, עם רפודי עור וגלגלי "19.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

רק אני לא מבין למה מאזדה ציינה שהמנוע הזה יעשה 9.1 ל100 במקום 10.5 שניות? שלא תבינו אותי לא נכון, זה לא כל כך מעניין(אם בכלל)ברכב מנהלים(לפחות ברובם) אבל גם המאזדה הישנה מוצהרת כ10.8 שניות. בהרגשה בטוח יש הבדל, אבל למה לפרסם נתון כל כך שגוי שלמעלה משנייה אחת? דרך אגב, הצריכת דלק והעיצוב פשוט הקסימו אותי. המבחן בווינט נתן " פייט" למבחן בוואלה, אומרים גרוע, אומרים טוב...אולי ננסה אנחנו.

פורסם

רגע, מי טען שהמנוע לא מביא באמת את הרכב מ0-100 ב9.1 שניות ?

לא קראתי את המבחנים ולא אקרא אותם, אז עמכם הסליחה מראש אם זה צוין שם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
ב-ס-ד-ר :roll:

חבל שהוא לא ציין על הדרך את אופציית קפה&מאפה האינטגרלית ברכב: בקונסולת נהג ישנה מכונת קפה (של נספרסו, אלא מה) ובתא כפפות יש טוסטר אובן קטן. מתניעים את הרכב 5 דקות לפני שרוצים לצאת ונכנסים לרכב עם ריח משכר של קראסונים טריים!

1. http://www.autoedizione.com/fiat-500l-the-car-which-makes-its-own-coffee/

2. מה ניסית לומר כאן בעצם? :conf:

אוייי, המבחן ב YNET כ"כ מוטה שזה מבחיל.

אם כבר, המבחן של וואלה הוא המבחן הלא מקצועי, לדוגמא בגלל שחצי מהכתבה מדברת על הצבע האפור (וההשפעה שלו על טיב הרכב...WTF?)

רק אני לא מבין למה מאזדה ציינה שהמנוע הזה יעשה 9.1 ל100 במקום 10.5 שניות?

אני לא יודע אם היא תעשה ביוק 9.1 שניות אבל כנראה שמשהו בסביבה. מאיפה הנתון של 10.5 צץ לפתע?

אגב, אם הרכב הקודם מאיץ תוך 10.8 שניות, אזי הדגם החדש אשר קל יותר, בעל מנוע נמרץ יותר, תיבת הילוכים אשר מעבירה הילוכים מהר יותר ובעלת עוד הילוך, בהחלט יכול לקצץ שנייה בתאוצה ל100.

מוזר, אתה בטוח בזה שלא מדובר באותו שילוב מנוע-גיר?

לפי carfolio מדובר באותו המנוע בדיוק, אם כי באופן מוזר (ומחשיד) זה אשר נמצא ב-CX5 מספק 15 כ"ס יותר כך בדיוק באותו הסל"ד ונתון המומנט בין שני הרכבים.

לגבי תיבת ההילוכים, אין שום מידע באתר, אך קשה לי להאמין שהיא תיבה שונה לחלוטין או שונה במהותה.

אולי יש שוני ביחסי ההעברה, אך אני מתקשה להאמין שאופן הפעולה שונה (מה גם שזה דיי מסתדר עם דעת הכתב של וואלה).

אכן מדובר על מנוע זהה, ייתכן שהם הכניסו שינויים קטנים אבל בטח לא משהו משמעותי (אם בכלל). בארץ הרכב נמכר עם 155 כ"ס מסיבות שונות. באירופה המנוע המנוע הנ"ל זמין בשני הספקים: 145 ו165 כ"ס.

לגבי תיבת ההילוכים, קיים הבדל בכיול בין הCX5 לבין ה-6. הCX5 עצל יותר ופחות ממהר להוריד הילוך ובנוסף הבנתי כי תגובת הדוושה בו מתונה יותר.

עם כל הכבוד לוואלה, המבחן שלהם לוקה בחסר, לא הרכב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כי זה הנתון לתיבה ידנית עם מנוע 165 כ"ס. מנוע ה-2.0 הישראלי מספיק ל-10.5 שניות.

באופן עקרוני, מאזדה משווקת את מנוע ה-2.0 ליטר באירופה בשני הספקים: 145 כ"ס ו-165 כ"ס. ההספק של 155 כ"ס נדמה לי כמו המצאה ישראלית שכן נתוני צריכת הדלק והביצועים זהים לנתונים האירופאים של מנוע ה-145 כ"ס עם תיבה אוטו'. שני המנועים נבדלים ביחס הדחיסה: 13:1 במנוע החלש ו-14:1 במנוע החזק.

למה אנחנו מקבלים את המנוע החלש? כי במנוע החזק יש לתדלק ב-98 אוקטן ואת זה, אי אפשר לשווק בישראל במכונית לציי רכב או בכל מכונית לצרכן הממוצע ובצדק.

נתון שאותי אישית מעניין הוא זה איך יתכן שיש כזה הפרש בביצועים בין התיבה הידנית kאוטו' אבל אין הפרש בצריכת דלק. הרי משהו "אוכל" את ההספק בדרך בתיבה האוטו'. אשמח להארה.

פורסם

למיטב ידיעתי, המנוע של ה-6 לשוק הישראלי, הוא מנוע שנועד לרוסיה ועוד כמה שווקים מזרח אירופאים.

במערב אירופה יש להם מנוע שונה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אולי זה רק אני אבל הרכב הזה פשוט מזעזע חיצונית. לא מבין את ההייפ סביבו..

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
בקיצור ולעניין, למעט שינוי האדרת, נשארנו עם אותה הגברת.

לדעתי האישית לפחות, הדשבורד נראה כמו אוסף של חלקים שהודבקו יחד בדבק חם. המסך לא קשור, הפס המוזר באמצע לא מובן.

בדיוק מה שאמרתי בעבר. נראה כאילו הרכיבו את הקונסולה מאוסף חלקים אקראי שהיה להם במחסן.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אם יש נקודה אחת ראויה לציון שעולה מתוך ההבדל בין מסקנות שני המבחנים הללו, היא כנראה זו לפיה הסתמכות על עיתונאי רכב והמבחנים שהם עורכים, לא יכולה להיות תחליף להתרשמות אישית, אולי ובקושי אינדיקציה מעורפלת. וזה מסתדר מצוין עם התמיהות שאני מוצא אצלי לא פעם כשאני נוהג על מכונית "נקטלת" ואצלי היא דווקא "יופי של אוטו".

פורסם
לא הבנתי למה אתה רואה את זה כמדע בדיוני. מאזדה עבדו על זה במיוחד שהמנועים האלה יהיו לא מזהמים וחסכוניים בדלק עד כמה שניתן ועד עכשיו בכל המבחנים הצליחו להגיע לתוצאה של 15.6 - 16 ק''מ לליטר.

זה לא שאמרו שהיא עשתה 20 ק''מ לליטר כמו שכמה אנשים כאן בפורום טוענים שזו צריכת הדלק שלהם עם מנועים מפלצתיים ומשופרים.

נו טוב, כנראה שאם לא כתוב לך על המנוע TSI זה לא יכול להיות אפשרי. :roll:

אני מוכן להתערב איתך על 100 ש"ח [אמיתי לגמרי] שאתה לא מצליח להגיע לצריכת דלק אפילו קרובה לזה בנסיעה משולבת.

אתה יודע מה, במחשבה שניה גם לא בנסיעה בינעירונית.

לצורך העיניין הצריכה העירונית של ה-CX5 (מוצהרת ייצרן) היא 11.6 קמ"ל, בפועל הצריכה המשולבת (עם לא מעט נסיעות חיפה-ת"א) עומדת על 1:9.

נניח שהצריכה של ה-6 טובה ב-20% מזו של ה-CX5 (מה שנראה לי חסר כל סיכוי) אז הגענו במקרה הטוב ל 10.8 קמ"ל.

זה נתון טוב, אך לא שונה באופן מהותי מכל משפחתומטית יפנית חדשה (קורולה, דגם ישן, עשה 10.5 קמ"ל באותו תמהיל).

פורסם

כתבי הרכב השונים, והם גם היו צודקים.

בפניה ליבואן הוא בדק שוב "וגילה" כי נעשת "עלק טעות" והנתון האמיתי הוא 10.5 שניות.

כמובן שגם שינו את זה במפרט: http://www.mazda.co.il/files/mazda6New/Mazda6_specs.pdf

אבל רוב הציבור זוכר עכשיו ש-6 החדשה היא מטוס שמאיץ ל-100 ב-9.1 שניות..

גאונות שיווקית!!

פורסם

^

הייתה להם גם "טעות" עם הנתונים של ה2.5 ל'

בכל אופן, אני מניח שמישהו התעצל ולא בדק את הנתונים. במקרה של ה2 ל', כנראה ציטטו את הנתונים של ה165 כ"ס.

אני מוכן להתערב איתך על 100 ש"ח [אמיתי לגמרי] שאתה לא מצליח להגיע לצריכת דלק אפילו קרובה לזה בנסיעה משולבת.

לצורך העיניין הצריכה העירונית של ה-CX5 (מוצהרת ייצרן) היא 11.6 קמ"ל, בפועל הצריכה המשולבת (עם לא מעט נסיעות חיפה-ת"א) עומדת על 1:9.

נניח שהצריכה של ה-6 טובה ב-20% מזו של ה-CX5 (מה שנראה לי חסר כל סיכוי) אז הגענו במקרה הטוב ל 10.8 קמ"ל.

זה נתון טוב, אך לא שונה באופן מהותי מכל משפחתומטית יפנית חדשה (קורולה, דגם ישן, עשה 10.5 קמ"ל באותו תמהיל).

1. קורולה היא מקטגוריה מתחת ואמורה להיות קלה יותר ובנוסף יש מנוע קטן היותר אשר "אמור" לצרוך פחות דלק.

2. כידוע זה מאוד תלוי בנסיעה שלך ולכן זה שאתה ספציפית מקבל תצרוכת דלק שונה מאוד מהצהרות היצרן תלוי מאוד בסגנון הנהיגה האישי שלך.

3. כמובן שבנוסף יש להתחשב בכך שאף רכב לא באמת צורך דלק לפי נתוני היצרן בעולם האמיתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אז כל העיתונאים שקרנים ורק אתה צדיק? רק ה3008 שלך מסוגלת לזה? תעשה לי טובה..

באת לכאן במטרה אחת וזה לשנוא. ואתה לא היחידי כאן, ככה שאת דבריך אין לקחת ברצינות. יש המון כמוך שחושבים שכולם מדברים שטויות ורק הם צודקים, אז הם יכולים להמשיך לחשוב, ולשנוא. אני רואה בזה כצרות עין נטו ופחד. אוי ואווי אם מאזדה תהיה גם איכותית, גם חסכונית, גם אמינה, גם מרווחת, גם נוחה, גם יפה, וגם מאובזרת. על מי נוציא את כל התסכול? איך הרכב שלנו יראה לידה? :-(

הם מ-פ-ח-ד-י-ם :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=433uIf-nAAY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אין ברכב הזה שום דבר מיוחד, פרט למראה יפה.

שיבחו אותה ב-YNET יותר מידי, טוב נו, זה משרת אינטרס הדדי, ככה זה בישראל.

הצריכת דלק הזו, אם היא נכונה, פשוט מדהימה בנסיעה משולבת לרכב של כמעט 1.5 טון עם תיבה אוט' שהוא לא היברידי/דיזל.

לשם אינדיקציה קטנה, לדוד שלי יש אקורד 03 (צורה לפני אחרונה), 155 כ"ס מנפח 2.0 ליטר ושוקלת פחות, צריכה משולבת 1-10.5

ורוב הנסועה בין עירונית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...