Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיווחים היו בעבר והם ממשיכים לזרום, על עוד ועוד "משלוחים" של חיזבאללה, בדמות לוחמים שיעים נוספים המוזרמים ללא הרף לסוריה כדי ללחום כתף לכתף עם צבאו של אסד. http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-4329309_184,00.html

השאלה, האם ובהנחה שישראל מסייעת ומחמשת גורמים מסויימים בסוריה, אלו יכולים להיות הדרוזים או הנוצרים או כל קבוצה אחרת שכדאי לעזור לה.

האם צעד זה הגיוני וטוב, דבר שבטווח הקצר גורם לכתישה של כוחו של חיזבאללה, הרי בכל מצב מלחמתי שיתפתח מצפון או מהחזית המזרחית, חיזבאללה יהווה גורם מרכזי שיתקוף את ישראל, הן בלוחמים והן בתמיכה אפשרית. הרי זה לא סוד שלאחר נפילת אסד, כל משטר עתידי שיקום בסוריה יהיה עוין את חיזבאללה ואת מממניו האירנים.

הרי משפט ידוע הוא "האויב של אויבי הוא ידיד". לישראל היסטוריה ארוכה, ולא תמיד מוצלחת, יש לציין, של עזרה לגורמים מסויימים באזורי סכסוך, באפריקה, אסיה וגם בשכונה שלנו כמובן, בעירק, אירן, לבנון.

האם יש הגיון וכדאיות בעזרה מאין זו למורדים, או לגורמים מסויימים בהם? הרי גורלו של אסד נחרץ וזה רק עניין של זמן עד שהוא יעלם.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

גם מי שיחליף את אסד לא יהיה ציוני, ויתרה מכך, אני גם משוכנע שלמחליף תהיה אקסטרה מוטיבציה להתעסק עם תביעות טריטוריאליות כאלה ואחרות. אין לנו מה לחפש בסוריה מלבד לאחל הצלחה גם לנבלה וגם ולטריפה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אין שם עם מי לדבר.

הן העלאווים (המשטר הנוכחי) והן הסונים (הרוב בסוריה = "המורדים") שונאים שנאה עזה את ישראל בגלל ההיסטוריה, הגולן ה"כבוש" וכו'.

לא מזמן שודרה כתבה בתכנית עובדה על המורדים, כחלק מהכתבה העיתונאי איתי אנגל הצליח להגיעה לאזור ולראיין כמה מורדים.

את המסקנות לא קשה להסיק לאור הכתבה ובכלל.

פורסם
אתה שואל אם לגיטימי או כדאי?

אם כדאי, לגיטימי אני מניח שכל צד במשוואה מחליט לגבי עצמו.

אני לא משלה את עצמי שהם ציונים, אני רק אומר שאולי זו דרך טובה "לנער" קצת את חיזבאללה ולהאיץ את המובן מאליו.

בנוסף, אולי לצבור קצת נקודות על הדרך.

הנוצרים והדרוזים, לפחות בחלקם. זוכרים לישראל שעמדה לצידם בשל"ג, וכתשה את שנוא נפשם, חיזבאללה, בשל"ג 2.

כך גם הכורדים בעירק.

אולי זה שווה את "ההשקעה". הרי בלבנון הסונים והדרוזים מתנגדים לחיזבאללה ואם לא הוא אני מניח שכבר היה הסכם עם ישראל, הרי אין שום סכסוך טריטוראלי עם לבנון. יותר מזה הגבול בין המדינות מוכר ע"י האו"ם.

פורסם

לא, כי זה לא עניינינו. שיטפלו בזה לבד. אם יחליפו את אסד תהיה בטוח שהמחליף שלו לא יהיה חובב ציון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא, כי זה לא עניינינו. שיטפלו בזה לבד. אם יחליפו את אסד תהיה בטוח שהמחליף שלו לא יהיה חובב ציון.

זו לא שאלה של אם לא מתי. חשבתי שאולי כדאי לזכות בכמה נקודות על הדרך.

וגם לגרום נזק מוחשי ובכוח אדם לחיזבאללה.

פורסם

גם הCIA חשב ככה על הטאליבן כשהרוסים נלחמו באפגנים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לא מזמן שודרה כתבה בתכנית עובדה על המורדים, כחלק מהכתבה העיתונאי איתי אנגל הצליח להגיעה לאזור ולראיין כמה מורדים.

את המסקנות לא קשה להסיק לאור הכתבה ובכלל.

יש לינק במקרה?

ואני מסכים עם הדעה הרווחת, שניהם שונאים את ישראל לא משנה מה תעשה. במקסימום אפשר לשלוח סיוע הומנטירי, אבל זה סתם ביזבוז כסף.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...