Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

בזמן האטה, כשאני מנסה לשלב לראשון או לשני, מידי פעם אני נתקל בקושי.

המהירות היא מהירות מתאימה להילוך, והקלאץ' לחוץ עד הסוף. (אפילו העפתי את השטיח לכמה שבועות כדי להיות בטוח שהוא לא אשם)

לפעמים הילוך ראשון מסרב להיכנס אפילו כשהגעתי לעצירה מוחלטת.

כמו שציינתי, זה לא קורה תמיד, אבל זה קורה בזמן הכי לא מתאים.

החשש העיקרי הוא שזה יקרה לי כשאני רוצה להוריד הילוך בעליה, ואז איאלץ להגיע למצב של עצירה מוחלטת ולזנק מחדש.

פרטים נוספים שאולי עלולים לעזור באיבחון:

לפעמים הרפיה קלה של הקלאץ' עוזרת להילוך להשתלב.

לפעמים ההילוך נכנס ב"שני שלבים", נכנס עד לאמצע, ואחרי קצת מאמץ מגיע אל ההילוך המיוחל.

על הכל כתבתי "לפעמים" כי אין שום דפוס פעולה קבוע לתופעה הזו.

את הבעיה אני מכיר ממש כמה ימים אחרי שרכשתי את הרכב. לרכב הוחלף קלאץ' מעט לפני שרכשתי אותו.

שאלתי על זה במוסך, ואמרו שאולי צריך למתוח את הכבל קלאץ'. ואחרי שהמכונאי שיחק קצת עם ההילוכים הוא החליט שאין קשר לכבל קלאץ'. כי לטענתו אם זה היה כבל קלאץ', לא היה מצב של "לפעמים", או שההילוכים נכנסים חלק תמיד, או שאף פעם.

לא יודע כמה הוא מקצועי, הרי שלא הציע לי שום אופציה אחרת וטען שאין שום תקלה.

אודה לעזרתכם בנושא.

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
ערב טוב לכולם,

בזמן האטה, כשאני מנסה לשלב לראשון או לשני, מידי פעם אני נתקל בקושי.

המהירות היא מהירות מתאימה להילוך, והקלאץ' לחוץ עד הסוף. (אפילו העפתי את השטיח לכמה שבועות כדי להיות בטוח שהוא לא אשם)

לפעמים הילוך ראשון מסרב להיכנס אפילו כשהגעתי לעצירה מוחלטת.

כמו שציינתי, זה לא קורה תמיד, אבל זה קורה בזמן הכי לא מתאים.

החשש העיקרי הוא שזה יקרה לי כשאני רוצה להוריד הילוך בעליה, ואז איאלץ להגיע למצב של עצירה מוחלטת ולזנק מחדש.

פרטים נוספים שאולי עלולים לעזור באיבחון:

לפעמים הרפיה קלה של הקלאץ' עוזרת להילוך להשתלב.

לפעמים ההילוך נכנס ב"שני שלבים", נכנס עד לאמצע, ואחרי קצת מאמץ מגיע אל ההילוך המיוחל.

על הכל כתבתי "לפעמים" כי אין שום דפוס פעולה קבוע לתופעה הזו.

את הבעיה אני מכיר ממש כמה ימים אחרי שרכשתי את הרכב. לרכב הוחלף קלאץ' מעט לפני שרכשתי אותו.

שאלתי על זה במוסך, ואמרו שאולי צריך למתוח את הכבל קלאץ'. ואחרי שהמכונאי שיחק קצת עם ההילוכים הוא החליט שאין קשר לכבל קלאץ'. כי לטענתו אם זה היה כבל קלאץ', לא היה מצב של "לפעמים", או שההילוכים נכנסים חלק תמיד, או שאף פעם.

לא יודע כמה הוא מקצועי, הרי שלא הציע לי שום אופציה אחרת וטען שאין שום תקלה.

אודה לעזרתכם בנושא.

מתן.

קורה לפעמים ביחוד כשקר והשמן בגיר מסמיך, שני גלגלי שינים נעמדים שן מול שן ואז קשה לשלב. תנסה להחליף שמן בגיר לסינטטי מלא 75W90 זה פתר לנו בעיה כזו בהרבה מקרים.

פורסם

מוסך אמ הדרך, מה העלות לשמן גיר חדש + עבודה? והאם גם לדעתך יש לשלול את כבל הקלאץ' כחשוד?

רענן, אני נתקל בבעיה בהורדת הילוך בלבד, כלומר בשלבי עצירה, קצת קשה לי ללחוץ עם שתי רגלי גם על הקלאץ', גם על הברקס וגם על הגז.

אבל ערכתי סדרת ניסויים היום, והממצאים לא חד משמעיים,

גם קשה לייחס את כניסת ההילוך לגז שאני מוסיף. הרי שכל התופעה הזאת היא לא מופיעה תמיד.

בחלק מהפעמים היה מורגש שעם סלד יותר גבוה, אולי יש הקלה בכניסת ההילוך.

פורסם

עלות השמן 39 ש"ח לליטר ועבודה 125 ש"ח על הכל יש להוסיף מעמ. בגיר שלך יש בערך ליטר וחצי וכל הענין לא יקח יותר מחצי שעה. אם תגיע אלינו נבדוק תחילה אם החלפת השמן באמת תועיל.

פורסם

תודה למוסך אמ הדרך על ההצעה. אני מב"ש, רק לפי קידומת מס' הטלפון שבחתימך אני מבין שאתה לא קרוב אלי כ"כ.

אבל נראה לאן הדברים יובילו.

האם יש דרך לאמת או לשלול את החשדות שלך?

בעניין הסנכרונים, היום ערכתי עוד סדרת בדיקות, ואני בטוח ב-90 אחוז שאין קשר בין הסל"ד לחוסר כניסת ההילוך.

האם יש דרך נוספת לאמת/לשלול את השחדות?

שוב נציין שבעת עליה בהילוכים הכל תקין. גם שילוב לרוורס לא עשה לי שום בעיה אף פעם.

התקלה היא בהילוכים ראשון ושני, ובעת הורדת הילוכים, או יציאה מהילוך וניסיון לשלב אותו שוב באופן מידי.

תודה לכולם ושבוע טוב.

מתן.

פורסם

1. ניסיון להכניס לראשון/שני, ומכשלא נכנס, לחיצה מתונה על הגז בציפיה לכניסה רכב של ההילוך בשלב מסוים.

2. לחיצה על הגז, ולאחר מכן ניסיון להכניס לראשון/שני.

3. נסיעה במהירות מסוימת, הצצה במד הסל"ד. יציאה מההילוך, ניסיון להתאים את הסל"ד למה שהיה לפני הניוטרל, והכנסה בחזרה להילוך.

את כל אחד מהם ניסיתי כמה פעמים.

אם יש עוד בדיקה שאתה מציע, אשמח לנסות.

פורסם

בוצעו מספר ניסיונות, חלקם הניבו תוצאות מרשימות. ובאמת נראה כאילו הבעיה נמצאה.

אבל בחלק מהפעמים זה לא קרה, אולי כי לא עשיתי את זה כמו שצריך.

במידה ומדובר בסנכרונים, מה עלות התיקון? מה הנזק הפוטנציאלי שעלול להגרם במידה ולא יתוקן?

פורסם

לגבי עלות אני לא יודע. מעולם לא יצא לי לעשות דבר כזה בארץ. יכול להיות שיהיה יותר זול לקנות גיר מפירוק אבל לא בטוח שתקבל גיר במצב יותר טוב. בכל מקרה אם תמשיך לנסוע ככה המצב יחמיר עם הזמן עד שתרגיש איך זה לנסוע ברכב ללא סינכרונים שזה אפשרי אבל לא תענוג גדול.

בכל מקרה ניתן בוודאות לפתוח את הגיר ולהחליף סינכרונים.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רוב הנסיעות שלי הן מאוד קצרות, אז לא יצא לי לשים לב לזה עד עכשיו.

אבל לא זכור לי שנתקלתי בבעיות עם ההילוך השני בנסיעות "ארוכות" (ארוכות= יותר מעשר ק"מ)

אולי זה באמת קשור לזה שהשמן גיר עדיין קר?

תודה,

מתן.

• תוכן חדש...