Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי הגיע כמעט לגיל הפנסיה ועד כה נהג ברכבים משפחתיים "משעממים" וחלשים יחסית.

הוא היה רוצה לרכוש לעצמו רכב שהוא יוכל להנות מהנהיגה, אין לי ידע גדול במכוניות ולא יודע מה ההבדלים המרכזיים ביניהם מה שאני כן יודע שהמטרה היא ספורטיביות (גם במראה וגם בהתנהגות).

התקציב הוא 150K (אפשרות למתיחה במידת הצורך, אבל זהו התקציב שהוצב לשם התחלה), צריכת דלק לא אמורה להוות שיקול משמעותי ברכישה מפני שרכש זה יישמש כרכב שני.

המחשבות: קליאו ספורט, מיאטה.

אשמח אם תכוונו אותי הלאה ותייעצו לי על דגמים מתאימים, כמו כן אם מדובר ברכב עם גג נפתח אשמח אם תייעצו לי דגמים עם גג קשיח בלבד (גג מבד נשמע לי מתכון לצרות חייב לציין) וכמו כן מנגנון פתיחה וסגירה חשמלי (בכל זה מתקרב לגיל הפנסיה ויכול להיות שעוד מעט זה יהיה בעייתי).

ושאלה קטנה: מה ההבדל בין הנעה קדמית להנעה אחורית ?

הערה למי שפנה לי בהודעה פרטית: עקב מספר ההודעות הנמוך שלי אצטרך לעלות אותו לפני שאוכל לענות לך על השאלה.

פורסם

אין הבדל, אם יש רכב מתאים חדש מהחברה בטווח המחירים שרשמתי אז מעולה, אם לא נסתפק ביד במשומש שמור ועם ק"מ נמוך ועדיפות לאוטומט למרות שאפשר גם ידני.

פורסם

פורד פוקוס האצ'באק 1.6 טורבו אקובוסט ידני או 2.0 טיטניום אוטומט

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ברכב הנעה קדמית, כח המנוע מורד לכביש דרך הגלגלים הקדמים ובהנעה אחורית, דרך האחורים.

כתוצאה מכך, רכב הנעה קדמית הוא בעל נטיה חזקה יותר לתת היגוי(איבוד אחיזה בגלגלים הקדמים) אבל קל יותר שליטה.

בהנעה אחורית, כתוצאה מההפרדה בין ההנעה להיגוי מתקבל היגוי נקי יותר והורדת כח לכביש יעילה יותר.

אין רכב הנעה אחורית ספורטיבי חדש בתקציב שלך. כמשומש, מיאטה זה רכב מומלץ וטוב ללמוד עליו הנעה אחורית.

לגבי הנעה קדמית, יש הרבה אופציות. גולף GTI משומשת היא אופציה טובה. כחדשות אפשר לבדוק קורסה OPC, קליאו ספורט ואולי קופר S עם חריגה קלה.

פורסם
ברכב הנעה קדמית, כח המנוע מורד לכביש דרך הגלגלים הקדמים ובהנעה אחורית, דרך האחורים.

כתוצאה מכך, רכב הנעה קדמית הוא בעל נטיה חזקה יותר לתת היגוי(איבוד אחיזה בגלגלים הקדמים) אבל קל יותר שליטה.

בהנעה אחורית, כתוצאה מההפרדה בין ההנעה להיגוי מתקבל היגוי נקי יותר והורדת כח לכביש יעילה יותר.

אין רכב הנעה אחורית ספורטיבי חדש בתקציב שלך. כמשומש, מיאטה זה רכב מומלץ וטוב ללמוד עליו הנעה אחורית.

לגבי הנעה קדמית, יש הרבה אופציות. גולף GTI משומשת היא אופציה טובה. כחדשות אפשר לבדוק קורסה OPC, קליאו ספורט ואולי קופר S עם חריגה קלה.

מה הייתה ממליץ ? לקחת מיאטה או לבדוק אופציות כמו קליאו ספורט / קופר S (שלמען האמת לא מתחבר לרכב).

פורסם

אני לא נכנס לעיצוב כי זה קשור לטעם אישי.

קליאו ספורט וקופר אלו דוגמאות לרכבי הנעה קדמית מוצלחים.

המיאטה מספקת חוויה שונה ומי שמחפש אותה, לא ימצא אותה ברכבי הנעה קדמית. אבל היא לא פרקטית ונופלת בביצועים מכל הוט האץ'.

אם מחפשים רכב שאוחז הרבה, מאיץ ובולם חזק אז הוט האץ' זה מה שאתם מחפשים.

פורסם

אני לא יודע מה זה בדיוק ספורטיבי עבור אביך , אבל באותה דילמה לאבי נקנה B4 .

כוח יש הרבה

הנעה מערכת 4X4 סלקטיבית

נוח

חזק ואם רוצים חזק יותר יש את גרסה 3 ליטר

והכי טוב בנושא זה שצריך לקנות את הדגם הקודם לדעתי של ה 165 כ"ס .

נכון שהיא לא תזזיתית כמו אלו שהציעו לך מעלי , אבל זה רכב שבהחלט לדעתי צריך לבדוק למטרה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

היי

מה קורה?

היה לי בעבר מאזדה מיאטה אז אני יתן לך כמה טיפים:

קודם כל הביטוח לרכבי קבריולט עם גג בד הוא יקר( 7-10) ובעייתי למצוא סוכן שיבטח רוב החברות הישירות לא מבטחות . דבר שני במדינה שלנו בעייתי לעמוד עם רכב זה בכל מקום יש הרבה צרי עין וילדים משועמים. אני היה לי תרכב חזרתי מקניות ואני רואה שעשו לי חתך בגג פשוט כאב לב והכיס בגלל שהגג בד יקר .

לאחר שמכרתי את המאזדה גם אני הייתי באותו דילמה איזה רכב לקנות שיענה על דרישות של רכב יחודי שימשוך מבטים ויהיה קצת ספורטיבי ואוטומט וחסכוני בדלק ובאחזקה . אני קניתי 307CC קברילוט מנוע 2000 סוחפת הרבה מבטים רק 65 אלף עלה לי אבל נראה שווה כל שקל . נהנה מכל נסיעה ברכב . . אני ממליץ לך ללכת CC307 2005-2007 הביטוח יהיה יותר זול בגלל הגג הקשיח . תמצא אחת שמורה ותהנה מכל רגע . יתרון חשוב יש לרכב גג נפתח ברזל חשמלי והוא מרווח עם 4 מקומות ישיבה.

לעוד שאלות אשמח לעזור בכיף.

פורסם

אני מניח שאביך מחפש לא רק נהיגה ספורטיבית אלא גם קצת תחושת חופש ושחרור משנים של משפחתומטיות, ולכן מראש לא מעניין פוקוס ודומותיה גם אם חלקן ראויות בהחלט.

אם אין לו בעיות גב, והוא באמת רוצה להנות בנהיגה, שיעשה סיבוב על רכבים כמו מיאטה או אבארט. רנו ספורט (קליאו, או מגאן RS בת שנה), אלפא ג'ולייטה או מיטו תלתן יהיו גם קצת פחות שוברות שיניים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בטרייד אין של קרסו יש קליאו ספורט שחורה דנדשה עם פחות מ30k קילומטרים.

במחיר שהם מבקשים עבורה יישאר לך עודף לקנות גם את שלי :wink:

בהצלחה,

אלי.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
פורד פוקוס האצ'באק 1.6 טורבו אקובוסט ידני או 2.0 טיטניום אוטומט

לי יש פוקוס כזאת, שנת 2012. מוכר אותה בימים אלה (טסטס לשנה וצמיגים חדשים !)

פורסם

במתיחת תקציב קלה ניתן לקנות במו סדרה 1 בסיסית.

הכוח יהיה זמין וגדול יותר מכל משפחתית סטנדרטית. כנ״ל האבזור והתחושה בפנים.

ספורטיביות - בדיוק במידה הנכונה. היגוי ואחיזה כמו של במו.

וכמובן - הנעה אחורית.

• תוכן חדש...