Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים (דיזל) אני מתעצל להוריד הילוך בגלל שצריך להרים את הקלאץ לאט+ לתת טיפה גז באמצע נסיעה.

שאני מנסה להוריד הילוך בלי לחיצה על הגז (ממש עדינה. פיצית) בכלל, אני נתקל בתגובה "אתה מוכן להרגע" מהרכב.(כמו בלימה כזו, ממש אכזרי. אתה מרגיש כאילו אתה הורס את האוטו)

יש לכם עצות? האם בכל זאת לא להתעצל ולתת טיפה גז, או שלא צריך? אני פשוט לא רוצה לגרום נזק.

פורסם
לפעמים (דיזל) אני מתעצל להוריד הילוך בגלל שצריך להרים את הקלאץ לאט+ לתת טיפה גז באמצע נסיעה.

שאני מנסה להוריד הילוך בלי לחיצה על הגז (ממש עדינה. פיצית) בכלל, אני נתקל בתגובה "אתה מוכן להרגע" מהרכב.(כמו בלימה כזו, ממש אכזרי. אתה מרגיש כאילו אתה הורס את האוטו)

יש לכם עצות? האם בכל זאת לא להתעצל ולתת טיפה גז, או שלא צריך? אני פשוט לא רוצה לגרום נזק.

אתה לא גורם איזה נזק ממשי קריטי לרכב (או שבעצם בזה אני לא בטוח לא יגיד לך סתם).

אבל, מה שבטוח אתה גורם לזה שמעכשיו אתה מתרגל לדברים לא טובים.

ויש משפט שנקרא כוחו של הרגל, מה שקורה אתה תתרגל לעשות את זה והנסיעה שלך תיהיה מגעילה ולא מעודנת.

זה כמו שמישהו יכתוב פה בשביל מה צריך ללחוץ על הברקס בהדרגה אולי ניתן את הכל במכה אחת??? אז מה עם קורעים את הצמיגים והנוסעים מאחורה עוברים לשבת איתך מקדימה (חוץ ממני, כי אצלי כולם חגורים ) אבל זה יותר נוח במקום שנלחץ לאט ובהדרגה.

בקיצור רוצה להוריד הילוך ?תן קלאצ' לחיצה ממושכת על הגז להרים קצת את הסל"ד ובאותו זמן לשחרר את הקלאצ' ואז להמשיך עם הגז אם אתה רואה שאתה נתקע בעץ כמובן תעזוב...ואם תעשה ככה אז אתה לא תרגיש את העצירה של "תתחיל להרגיע" אלה דחיפה קדימה או קיק דאון אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה.

Honda hornet 600

פורסם

לא הבנתי, אתה מתעצל ללחוץ על דוושת הגז ?

עזבת גז, לחצת קלאצ', הורדת הילוך, שיחררת קלאצ'ואתה מתעצל לתת גז ?

רוצה עצה ? תלמד לנהוג !!

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

השאלה קצת מוזרה לי, כי גם אני מוריד הילוכים בדיזל כל הזמן ואין עם זה שום בעיה - האוטו נבלם קצת וזה מה שאני רוצה: להאט. אם אתה מדבר על הורדת הילוכים בעליה, אז ברור שצריך לתת גז כי אחרת תאבד תנופה.

אם זה מפריע לך מאוד, אתה יכול להעלות את סיבובי הסרק מעט. כך יבלם האוטו פחות בהורדת ההילוכים, וגם תקרר ותשמן את המנוע טוב יותר בעמידות ממושכות עם מזגן דולק בקיץ.

נמרוד

פורסם

תודה לכם על התשובות!.

בכל מקרה , התכוונתי להורדת הילוכים לשם הורדת מהירות, ולא לשם "קיק".

אך טוב לדעת שעכשיו אפשר גם לתת קיק בידני :)

בכל מקרה, עשיתי בדיקה:

הרמת קלאץ עד הנקודה הזאת, רק "להניח" את הרגל על דוושת האצה - ותחושת הבלימה של "מה יש לך" נעלמת, הפתרון טמון כנראה במה שהציע ידידי נמרוד

שוב , תודה לכם.!

פורסם

אני מיתפלא שעם כל העצלנות הזו אתה ביכלל מעז להניע רכב שביודעין הוא תיבה ידנית

אני מקווה שאתה לא מאלו שגם מיתעצלים לילחוץ בריקס

וגם לא מאלו שמיתעצלים לאותת

וגם לא מאלו שלא טורחים להיסתכל במראת

וחס וחלילה להביט לצדדים...

ואל תגיד שאתה גם מיתעצל לחנות כמו שצריך

בכל מיקרה אם זה קשור לעצלנות או לא, בא נגיד שסוגיות כאלו אם הם לא עוברות אחרי 30 שעורי נהיגה לפחות אחרי כמה ימים של נהיגה על רכב ידני כל זה צריך להפוך לאינסטינקט

ככה שגם אם זו עצלנות או לא אתה ברוב הזמן לא צריך להיתמקד בפעולות אלו עד כדי כך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא לא יש לך טעות גמורה.

אני לא מתעצל בנהיגה שלי בכלל, בכלל - אבל בכלל לא. זה היה כלל ראשון אצל אבא שלי הרבה לפני שהוצאתי רישיון.

הבעיה היא שהקלאץ מאוד מאוד מאוד מאוד קשה, ודורש החלפה.

ואני מתעצל להשאיר את הרגל לחוצה ( כי זה מגיע למצב שזה ממש כואב לי.) עד שאני שם רגל על הגז ומרים

אז אני פשוט מוריד הילוך ומרים בעדינות ובמהירות יחסית את הקלאץ זה הכל.

פורסם

ואני ממש מרגיש היתי חייב להוסיף:

מי שקיבל התרשמות שאני נהג עצלן, טועה!!! , אני אנסח זאת אחרת: יש לי בעיה כתוצאה מנפילה ברגל שמאל, והפיקה, בעת עליית מדרגות מרובות או לחיצה על עצם קשה, ממש נתפסת ואני מרגיש כאב חד, אני משתדל כמה שפחות להתעסק עם הקלאץ בגלל זה.

אני מאותת - כל הזמן. זה באופן אוטומטי. אני אפילו לא מרגיש שאני מאותת. אני פשוט "מחליק את היד" לעבר המאותתים בכל פניה.

אני מסתכל במראות, באופן קבוע. ואני לא חותך נהגים

אני מקווה שעד לפה הבנתם.

הכאב גורם לי לתחושה של "עצלנות" ברגל שמאל, ולא ממש בא לי להשאיר את הרגל זמן רב על הקלאץ .

• תוכן חדש...