Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחלתי לבדוק את האפשרות להוסיף א=עוד קצת פלפל לתבשיל המפולפל - בעברית להוסיף צ'יפ למגאן ספורט.

יש לי כמה שאלות:

שמעתי טענה שאין מה להוסיף כח למגאן שגם כך היא תוכננה/נבנתה בצורה אופטימאלית מבחינת הכח / שלדה - כל תוספת - לא תורגש. האם יש משהו בטענה?

בדקתי את אפסולוט - תוספת של 40 כ"ס ( ל 290) ו 7 קג"מ ( ל 41) שמגיעים מייד בסלד נמוך.

האם יש עוד חברה שנותנת מענה למגאן?

לפני שאני מתקין, הייתי רוצה לבדוק אובייקטיבית את הנתונים על דיינו - בכדי לאמת שאכן המספרים לפני ואחרי נכונים ( לא רק ל"להרגיש" את השינוי) - ייתכן מצב שבגלל שהמגאן חזקה - השינוי יהיה קטן ופחות מורגש.

האם המתקין של התכנה נותן את האופציה הזו? אם לא הייכן עושים זאת?

אני מניח שבהמשך השרשור יעלו עוד שאלות בהתאם לתשובות.

תודה לעונים.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש את הקופסא של TMC. לא מחליף את התוכנה המקורית וקל מאוד להתקנה/הסרה. תוספת של כ-50 כ"ס ו5 קג"מ.

http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxDetails.aspx?s=3249083302

ממה שאני מכיר, על אלפא רומאו/אבארט' המוצרים הללו בדוקים וטובים (פופולריים באירופה). כמו כן יש להם אישור של הTÜV הגרמני.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

TMC מומלץ בכל העולם, התקנה קלה מאוד,

לא הייתי מתקרב לאפסולוט במיוחד על רכב כזה, חברה לא מוכרת + מתקינים מפוקפקים לא מתכון טוב לRS CUP :lol:

עריכה:

יש לך את הbluefin של סופרצ'יפ, דומה לTMC, גם מומלץ.

פורסם
יש את הקופסא של TMC. לא מחליף את התוכנה המקורית וקל מאוד להתקנה/הסרה. תוספת של כ-50 כ"ס ו5 קג"מ.

http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxDetails.aspx?s=3249083302

ממה שאני מכיר, על אלפא רומאו/אבארט' המוצרים הללו בדוקים וטובים (פופולריים באירופה). כמו כן יש להם אישור של הTÜV הגרמני.

שמעתי על הקופסא. אמרו לי שהיא לא נותנת כלום ( ממישהו שמכיר מישהו שהתקין) - אין לי יכולת לבדוק.

יש סוג של אחריות לדבר הזה? אבא-אמא?

משהו התנסה בכלל ועל מגאן ספורט בפרט?

האם לחברות שמייצגות את APR ו REVO - יש מענה למגאן? אשמח לשמוע.

יוסי

פורסם
ייתכן מצב שבגלל שהמגאן חזקה - השינוי יהיה קטן ופחות מורגש.

לפי האמירה הזו, גם תוכנה על לאון קופרה צריכה להיות לא מורגשת... :roll:

ההיפך הוא הנכון. גם במכונית שלך יש טורבו גדול יחסית, ההבדל יהיה משמעותי הרבה יותר מאשר במנוע עם טורבו קטן.

ההבדל בין ה-250 כוחות שיש לך ל-290 לערך שתקבל עם אפסלוט יהיה גדול מאוד.

TMC מומלץ בכל העולם, התקנה קלה מאוד,

לא הייתי מתקרב לאפסולוט במיוחד על רכב כזה, חברה לא מוכרת + מתקינים מפוקפקים לא מתכון טוב לRS CUP :lol:

יש לך מזל שאני לא רוצה להפוך את זה לעוד קרקס על איזו מהתוכנות עדיפה. אבל יש גבול.

למה להכפיש?

Upsolute היא חברה מאוד גדולה ומאוד מוכרת. אין לך מה להתווכח על זה.

לגבי המתקינים, הם הכי ותיקים בתחום ויש להם המון נסיון עם שיפור מגוון רחב של רכבים.

אם הנך מעדיף סדנא אחרת, תבורך. אבל אל תכפיש, סתם.

לסיכום אופטימי,

צ'יפס לכמעט כל רכב מודגש זה מומלץ,

על ה-RS250 זה אפילו יהיה תענוג.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

חברה לא מוכרת - בפורומים בחול + מכרים שגרים בחוץ לארץ ומתעסקים עם שיפורים לא מכירים.

אני שמח שאתה מגן על חברים שלך, כתבתי מפוקפקים - למה ? בדיון הקודם חברים שלך רשמו שלא ניתן לגלות את GIAC וחוזר למקורי, לאחר ''חידוד'' קל פתאום זה השתנה. אמינות ? יושר ?

תבדוק את זה לבד, כנס לגוגל ותראה כמה דיונים יש על TMC/בלופין למגאן RS, וכמה יש על אפסולוט ?

פורסם

מבקש המלצות ולא הכפשות בבקשה - בואו נבוא בטוב ( תודה גיא.)

במקרה שלי (חוסר הנסיון) , אני צריך אבא ואמא מקומיים והיכולת להתנסות ולהגיד זה לא נותן לי כלום - נא להחזיר.

עם הקופסאות, זה סוג של הימור אם זה יעבוד אבל מצד שני לא נוגעים במחשב של הרכב ( צודק?).

מה לגבי הבדיקה בדיינו של הלפני ואחרי? זה חלק מההתקנה או שצריך לעשות לבד? אם לבד, היכן?

תודה

פורסם

קודם כל Bluefin ו-TMC זה ממש לא אותו דבר.

בלופין הוא התקן המאפשר לקונה לא מתוחכם לעדכן תוכנה (של סופרצ'יפס) לבד בבית.

TMC מאפשר לך ללכת עם ולהרגיש בלי.

בסופו של דבר הייתרון של השיטה הוא בעיקר פסיכולוגי - בכל רגע נתון אתה יכול במספר דקות להסיר וללכת למוסך בידיעה שלעולם לא יוכלו להוכיח שהיה לך שיפור.

אגב אני לא מכיר את הפלומבה של קרסו אבל היא עשוייה להפריע להתקנה, לא?

אז בכל שלוש השיטות (התקנה אצל מתקין, בלופין או TMC) יש מיפוי מחדש של ECU.

האתר של TMC דל במידע יחסית למתחרים וזה מעט מרתיע.

על דיונים בפורומים וסרטונים ביוטיוב הם לא צריכים לקחת אחריות. אבל דברים שאתה שם באתר מחייבים אותך.

הנתונים של TMC נשמעים אופטימיים בטירוף. אני מתקשה להאמין שהם אמיתיים.

מנסיון לא מועט בנושאים האלה, אני הייתי נרתע לבצע שיפור כ"כ משמעותי לפני שהוא רץ על כמות גדולה של רכבים בארץ הקודש.

מנועים מתוחים מאד (בפרט מוגדשים) נוטים לקצר משמעותית את תוחלת החיים שלהם במפגש עם אקלים ישראלי.

למשל ל-REVO יש גרסה מיוחדת למנועי TSI עבור אגן הים התיכון (אני לא יודע לגבי מנועים אחרים אבל מניח שזו מדיניות כוללת).

אעפ"כ, הרבה מאד מנועים כאלו מסרו את נשמתם לבורא בעקבות שיפורי תוכנה (לא תמיד בעל הרכב יודה בכך בפה מלא מסיבות מובנות).

אם חופרים ממש עמוק אפשר למצוא המלצות זהירות נוספות של REVO שגילו שה-Stage-1 שלהם במדינות כמו ישראל מצריך גם פלאגים אחרים.

בקיצור זה עניין מאד עדין ואני אחשוב 1000 פעמים לפני שאשפר את הקאפ שלי.

פורסם

ב-Tuning box כמו TMC לא מתבצע מיפוי מחדש של ECU.

מדובר בקופסא שמתחברת למספר חיישנים ומזייפת את הערכים שלהם.

פורסם

ברור, אבל אפקטיבית תקבלות מפות חדשות.

מבחינת המנוע זה לא חשוב אם שיניתה את המפות המקוריות או שהכנסתה תיקונים בזמן אמת על תוצרי המפות המקוריות.

או במילים יותר טכניות במקום להחליף LUTs כמו בשיטה המסורתית אתה עובד עם Augmented LUTs.

תיאורתית קיים סט מפוט יחיד שווה ערך ל Original + Augmented.

למעשה סביר להניח שאותו סט תיאוריתי הוא הסט שפותח במעבדות TMC ואז תורגם לצורך הפתרון.

פורסם
קודם כל Bluefin ו-TMC זה ממש לא אותו דבר.

בלופין הוא התקן המאפשר לקונה לא מתוחכם לעדכן תוכנה (של סופרצ'יפס) לבד בבית.

TMC מאפשר לך ללכת עם ולהרגיש בלי.

בסופו של דבר הייתרון של השיטה הוא בעיקר פסיכולוגי - בכל רגע נתון אתה יכול במספר דקות להסיר וללכת למוסך בידיעה שלעולם לא יוכלו להוכיח שהיה לך שיפור.

אגב אני לא מכיר את הפלומבה של קרסו אבל היא עשוייה להפריע להתקנה, לא?

אז בכל שלוש השיטות (התקנה אצל מתקין, בלופין או TMC) יש מיפוי מחדש של ECU.

האתר של TMC דל במידע יחסית למתחרים וזה מעט מרתיע.

על דיונים בפורומים וסרטונים ביוטיוב הם לא צריכים לקחת אחריות. אבל דברים שאתה שם באתר מחייבים אותך.

הנתונים של TMC נשמעים אופטימיים בטירוף. אני מתקשה להאמין שהם אמיתיים.

מנסיון לא מועט בנושאים האלה, אני הייתי נרתע לבצע שיפור כ"כ משמעותי לפני שהוא רץ על כמות גדולה של רכבים בארץ הקודש.

מנועים מתוחים מאד (בפרט מוגדשים) נוטים לקצר משמעותית את תוחלת החיים שלהם במפגש עם אקלים ישראלי.

למשל ל-REVO יש גרסה מיוחדת למנועי TSI עבור אגן הים התיכון (אני לא יודע לגבי מנועים אחרים אבל מניח שזו מדיניות כוללת).

אעפ"כ, הרבה מאד מנועים כאלו מסרו את נשמתם לבורא בעקבות שיפורי תוכנה (לא תמיד בעל הרכב יודה בכך בפה מלא מסיבות מובנות).

אם חופרים ממש עמוק אפשר למצוא המלצות זהירות נוספות של REVO שגילו שה-Stage-1 שלהם במדינות כמו ישראל מצריך גם פלאגים אחרים.

בקיצור זה עניין מאד עדין ואני אחשוב 1000 פעמים לפני שאשפר את הקאפ שלי.

הפחדת אותי :x

פורסם

למה לקשקש ולהשמיץ סתם? אפסלוט זאת חברה בין לאומית במקור מאוסטריה

עם המון נציגים בכל העולם, והם ותיקים כמו סופרציפס

אסןר לכלך עליהם סתם!

אם היה לפחות בן אדם אחד עם RS CUP שהייתה מותקנת על הרכב שלו תוכנה כזאת

והיה נותן חוות דעת ממקור ראשון זה משהו אחד, על סמך מה אנשים בפורום קובעים שזאת חברה לא טובה?!

כמו כן מה הקשר בין החברות שמתמחות ב VAG ל רנו?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

התכוונתי להפחיד :-)

החששות שלי אמיתיים וחשבתי שראוי להכנס לזה בעיניים פקוחות.

לדעתי יש נטייה בפורומים להצניע את הסיכונים ובכל פעם שמישהו מתנסח בצורה דומה למה שכתבתי כאן מציגים אותו כפרנואיד.

אבל הייתי שמח אם מישהו היה מיידע אותי על טווח סיכונים הכרוכים בשיפור של 50 כ"ס למנוע.

סתם חומר למחשבה - באתרי משפרים כבדים יש כלל אצבע ידוע שעל כל 50 כ"ס מורידים מ"מ ממרווח הפלאגים.

את המידע הזה גיליתי רק בדיעבד אחרי הופעת בעיות שהתעוררו והוא לא היה קיים בפורומים ישראלים.

אני בטוח שיש לא מעט know how שניסתר מהדיוטות כמונו בנושא הזה ולצערי גם קריאה מאסיבית בקארס פורום לא מספקת.

ולמרות הכל אני לא פוסל לחלוטין את נושא השיפורים.

אני מבין את הצורך "לרענן" את החוויה.

לא משנה כמה הרכב שלך חזק, בשלב כל שהוא זה מפסיק לרגש אותך וצריך להוסיף פלפל או לשדרג רכב לחלוטין.

ההמלצה שלי היא לא לזרז את התהליך בכח, לחכות שזה ממש "ילחץ" לך לשדרג ובינתיים לבנות על התגלחות על זקן של אנשים אחרים.

מתוך ההבנה הזו אני בינתיים נהנה מהרכב (פחות מ-2000 ק"מ) כשה-ESP פועל מלא.

ברור לי שזה יותר כיף כשוהא מנותק ויש יותר כח אבל כל עוד אני נהנה ממנו ככה, אני שומר את הממתק להמשך הדרך.

דחיית סיפוקים היא מתכון טוב להישגים והצלחה בחיים :lol:

פורסם

תבדוק מול דודי ונתי, יש להם משהו - למיטב זכרוני.

TMC אומנם חברה מוכרת וידועה, אבל יצא לי לשמוע עליהם ביקורות פושרות מבעלים של BOX על 1.2TSI. אומנם לא הדוגמה הרלוונטית, אבל קח הכל בערבון מוגבל - תנסה לקרוא מה אומרים בפורומים שונים אי שם באירופה, אני בטוח שלהם הניסיון המוכח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...