Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה לגבי מי שצריך לנסוע מרחק של 30 ק"מ לכל כיוון למקום עבודתו?

אם מחירי הדלק יעלו אז גם החזר הוצאות יעלה. ואם נדרש לתקן עיוות בנושא אז שיעשו אותו.

מס על הדלק הוא הגיוני ביותר - זה מס שמשקף את השימוש בתשתיות, זיהום אוויר, הכל...

מס על רכישת רכב מעוות - מעודד ענתיקות לא בטוחות ויעילות , מעודד טפילים כמו חב' ביטוח.

מה איכפת לך שיהיו לי 3 רכבים? אני יכול לנהוג רק באחד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא חושב שמישהו פה בעצם עצר לקרוא את המצע של המפלגה הזאת (אפילו אם אתם לא מתכוונים להצביע עבורה). כל הויכוח פה הוא לריק. המטרה של התנועה הליברלית היא להוריד כמה שיותר מיסים על מנת שאתם, האזרחים, תחליטו עבור עצמכם לאן הולך הכסף שלכם ולא שהממשלה תנתב אותו לאן שבא לה (ובדרך השחיתות יקח את הנתח שלו). ליעיל את הממשלה ואת המערכות שלה ובמקביל להוריד את כמות השליטה שיש לממשלה על החיים שלכם (ועל הכסף שלכם).

הם בעד לגליזציה אבל זה רק חלק קטן מכל המצע שלהם.

פורסם
אם מחירי הדלק יעלו אז גם החזר הוצאות יעלה. ואם נדרש לתקן עיוות בנושא אז שיעשו אותו.

מס על הדלק הוא הגיוני ביותר - זה מס שמשקף את השימוש בתשתיות, זיהום אוויר, הכל...

מס על רכישת רכב מעוות - מעודד ענתיקות לא בטוחות ויעילות , מעודד טפילים כמו חב' ביטוח.

המס על הדלק הוא לא הגיוני, התשתיות נועדו לשרת את האזרח ולתת לו

שירות בתמורה לתשלום הולם, פה התשלום מופרז,

הממשל בעצם כן קובע לי כמה ליסוע, ואני אוהב ליסוע הרבה, הוא קובע את זה באמצעות מחיר הדלק,

לא כולם אוהבים רכבים חדשים מלוקקים ויעילים שעושים 1/20...

יש כאלו שאוהבים ליסוע על רכבים עם מנועים מטומטמים, זללניים, כוחניים, ומלאי חיים,

אתה יכול לעודד רכישה של רכב חדש, אך לא על חשבון מי שאוהב להחזיק רכב ישן,

ברכבים החדשים אין את הטאץ' שיש ברכבים הישנים, אין את המגע האנושי, הכל מושלם

מידי, הכול תעשייתי מידי, הכל נראה אותו דבר, לרכבים הישנים יש נשמה, מרגישים

שעשו את רובם בידים, ואני אוהב את זה, חסר לרכבים החדישים את הקלאסיקה,

ואני אומר, בשנת 1992 לרכבים יצאה הנשמה ובמקומה נכנס מחשב,

chevrolet427.jpg

00_382_TBI_stroker.JPG

fondos10-net_coches-90.jpg

chevrolet-bel-air-impala-06.jpg

1959-Chevrolet-Chevy-Bel-Air-4-door-sedan-Belaire-348-283-235-cubic-cu-inch-in-blue-flame-inline-6-straight-six-V8-eight-cylinder-engine-biscayne-impala-powerglide-automatic-transmission-fourth-generation-1.jpg

1981-k10-side.JPG

(סלחו לי, אני יודע שזה לא פורום אספנות, אך יש לי חיבה מיוחדת לקלאסיקות)

לגבי פאן הבטיחות - הבטיחות וכשירות הרכב היא על הנוהג ברכב ובעלי הרכב,

נכון שלמכוניות הישנות אין ABS, BBC, וCNN נכון שברוב המכוניות הישנות הבלם האחורי הוא בלם תוף,

נכון שהמכוניות החדישות יותר בטחות, אבל גם המכונית הכי בטוחה בעולם לא חסינה מתאונה או מהרג של הנוהג בה,

אתה רוצה בטיחות על הכבישים? אין בעיה, שום רכב בטוח ככל שיהיה, לא ישנה,

כי יש נהגים חסרי שיקול דעת, חסרי תאקט, חסרי כל ערך לחיי אדם, וחסרי שיקול דעת באופן כללי בכביש,

אבל! אם אנחנו כחברה שמתפקדת למפלגות, שמצביעה, ומשפיעה, נלחץ על נבחרינו בכנסת לחנך את אותם

נהגים, אם נעשה שלא כל ערס יורשה לקבל רישיון, יהיה פה הרבה יותר בטוח בכבישים, גם למי שנוהג על לאונה 87.

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

1) תיקון? למניעת עיוות? הצחקת אותי. מתי פעם אחרונה ראית שנעשה משהו כזה מחוץ לתחום התקשורת?

2) אתה יכול לנהוג רק באחד. גם אשתך יכולה לנהוג רק באחד, וגם הבן הבכור יכול לנהוג רק באחד, וכבר יש עוד 2 מכוניות נוספות, חוץ משלך, על הכביש. יותר ברור?

אתה יכול לעודד רכישה של רכב חדש, אך לא על חשבון מי שאוהב להחזיק רכב ישן,

נכון שהמכוניות החדישות יותר בטחות, אבל גם המכונית הכי בטוחה בעולם לא חסינה מתאונה או מהרג של הנוהג בה,

אתה רוצה בטיחות על הכבישים? אין בעיה, שום רכב בטוח ככל שיהיה, לא ישנה,

כי יש נהגים חסרי שיקול דעת, חסרי תאקט, חסרי כל ערך לחיי אדם, וחסרי שיקול דעת באופן כללי בכביש,

אבל! אם אנחנו כחברה שמתפקדת למפלגות, שמצביעה, ומשפיעה, נלחץ על נבחרינו בכנסת לחנך את אותם

נהגים, אם נעשה שלא כל ערס יורשה לקבל רישיון, יהיה פה הרבה יותר בטוח בכבישים, גם למי שנוהג על לאונה 87.

אני מסכים אתך.

הנקודה היא, שלפחות אם המכוניות יהיו יותר חדישות (ויוצא מזה, יותר בטוחות) פחות אנשים יהרגו מהטיפשות שלהם ומהטיפשות של אחרים. כי את הטיפשות אי אפשר להעיף, היא מושרשת כבר עמוק-עמוק :-(

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
דלק? שלא יורידו. שיעלו. יודע למה? כי אני נוסע 10000 ק"מ לשנה ומצידי שהדלק יעלה גם 15 שקל לליטר אם יורידו לי מיסי קניה על רכב. בדיוק כמו שאתה מסתכל על זה מההיבט הצר שלך ועל הזין שלך כל היתר (כמו מקבלי רכבי חברה), ככה גם אני.

בעיקרון מיסוי גבוה על דלק הוא דבר חיובי, שכן זה מעודד מכוניות חסכוניות יותר, זיהום מופחת ונסועה פחותה*. מיסוי גבוה על רכב זה דבר שלילי, שכן זה מעודד מכוניות ישנות, מזהמות ולא בטוחות.

* הנסועה הפחותה זה מוטל בספק, שכן אין אלטרנטיבה אמיתית לרכב פרטי עבור רוב האנשים

הבעיה עם מיסוי אחיד וגבוה כל כך על דלק שזה פוגע בסופו של דבר בחלשים ביותר. זה מיקר להם את המוצרים שצורכים דלק (חשמל, הובלות, תחבורה ואינסוף דברים אחרים).

יכול להיות שצריך להיות איזשהו מס דיפרנציאלי על דלק, כך שמישהו שנסע הרבה יחסית ישלם יותר מאשר אדם שנסע פחות. אם זה יגיע עם תחבורה המונית טובה, זה יעודד צריכה של תחבורה ציבורית ויפחית את צריכת הדלק אצל מי שנוסע. כיום אין אף אחד מאלה. מס על הדלק נועד בסך הכל לקחת עוד כסף מהאזרח בשביל שהשלטון "ינסה" לספק תמורת הכסף הזה איזשהו שירות כושל נוסף.

את אותו נציג המפלגה גם לא מעניין מיסוי על רכב, אלא שיפורים וספורט מוטורי.

המפלגה באה לעשות מה? קנביס חוקי? אני לא חושב שזה דחוף. אותו לא מעניין דלק בשמונה ש"ח או בחמישים שקלים, הוא יכול להרשות את זה לעצמו. גם קיה פיקנטו ב 95K מבחינתו זה בסדר, ממילא הוא לא בעניין של רכבים שמחירם נמוך מדירת 3 חדרים בנתניה.

נו באמת, הוא נשמע כמו שהמפלגה נשמעת כבר יותר מעשור.

אני ממש לא מתעניין בשיפורים וספורט מוטורי. לעומת זאת, כמה משאבים ומשרות אפשר לייצר אם התחום הזה ייפרח פה? אם המיסוי על תחום הרכב יפחת והמחירים יירדו , כמה כסף יישאר בידי האזרח היצרן במקום לעבור למגזר הציבורי העצלן?

תכנס לעמוד המפלגה ותקרא את המצע שלנו, הוא רציני מאוד. מי שחושב שהמצע שלנו לא רציני הוא סטלן בעצמו.

לא חושב שמישהו פה בעצם עצר לקרוא את המצע של המפלגה הזאת (אפילו אם אתם לא מתכוונים להצביע עבורה). כל הויכוח פה הוא לריק. המטרה של התנועה הליברלית היא להוריד כמה שיותר מיסים על מנת שאתם, האזרחים, תחליטו עבור עצמכם לאן הולך הכסף שלכם ולא שהממשלה תנתב אותו לאן שבא לה (ובדרך השחיתות יקח את הנתח שלו). ליעיל את הממשלה ואת המערכות שלה ובמקביל להוריד את כמות השליטה שיש לממשלה על החיים שלכם (ועל הכסף שלכם).

הם בעד לגליזציה אבל זה רק חלק קטן מכל המצע שלהם.

תודה על התמיכה!

באופן כללי, אנחנו לא התנועה הליברלית אלא איחוד של עלה ירוק והרשימה הליברלית. התנועה הליברלית החדשה היא תנועה חוץ-פרלמנטרית ורעיונית. חלק ממקימיה יהיו גם ברשימה הליברלית. התנועה עצמאית ותמשיך לפעול למען קידום רעיונות ליברליים בקרב אזרחי ישראל.

אתה מוזמן להצטרף ולעקוב אחרי העמוד. הוא הופך לויראלי!

1) תיקון? למניעת עיוות? הצחקת אותי. מתי פעם אחרונה ראית שנעשה משהו כזה מחוץ לתחום התקשורת?

אני מסכים אתך.

הנקודה היא, שלפחות אם המכוניות יהיו יותר חדישות (ויוצא מזה, יותר בטוחות) פחות אנשים יהרגו מהטיפשות שלהם ומהטיפשות של אחרים. כי את הטיפשות אי אפשר להעיף, היא מושרשת כבר עמוק-עמוק :-(

בתחום התקשורת לא ממש תוקנו העיוותים שנגרמו מראש על ידי השלטון. בסך הכל הוכנסו בכוח כמה שחקנים חדשים למשחק. זה עדיף על המצב הקודם אך נצטרך לחכות ולראות לאיזה תופעות חדשות זה יגרום. כבר יש קולות של חברות הסלולאר הגדולות שהן לא מבסוטות מה"תחרות" שכחלון יצר. נחכה ונראה מה יהיה.

לגבי הנקודה האחרונה שלך - אני מסכים ב100%. המיסוי הגבוה גורם לאנשים לקנות רכבים בטיחותיים פחות. לגבי הטפשיות - צריך לחנך וללמד.

אל תוותרו על החופש שלכם. תנו לו קול בקלפי.

http://www.facebook.com/AleYarokLiberal

פורסם

עכשיו, נהיה קצת פרקטיים.

בא לכם לעזור עם איסוף הידע על הבירוקרטיה של הביטוחים, ייבוא חלקים, שיפורים, ציוד, ייבוא רכבים, התנהלות מול הקרטל של היבואני רכב, בירוקרטיה בהובלות, תביעות מול המדינה והיבואנים, ספורט מוטורי.

כמה שיותר מידע - יעזור לכולנו. העמוד פייסבוק שלנו גדל ומתפשט בצורה מהירה מאוד ובקרוב גם הקמפיין שלנו יוצא לדרך. חלק מהמאבק ביוקר המחיה הוא גם בתחום התחבורה והדברים הנלווים אליו.

להעלות את המודעות בקרב הציבור יעזור בסופו של דבר לכולנו.

אם לא רוצים לעשות את זה כאן - אפשר לפרסם בעמוד הפייסבוק נתונים. אנחנו כבר נדאג להוציא הודעה עם תמונה בהתאם.

פורסם

יכול להיות שצריך להיות איזשהו מס דיפרנציאלי על דלק, כך שמישהו שנסע הרבה יחסית ישלם יותר מאשר אדם שנסע פחות.

חשבתי שמיסוי על דלק הוא כבר דיפרנציאלי - מי שנוסע יותר, משלם יותר...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הבעיה עם מיסוי אחיד וגבוה כל כך על דלק שזה פוגע בסופו של דבר בחלשים ביותר. זה מיקר להם את המוצרים שצורכים דלק (חשמל, הובלות, תחבורה ואינסוף דברים אחרים).

יכול להיות שצריך להיות איזשהו מס דיפרנציאלי על דלק, כך שמישהו שנסע הרבה יחסית ישלם יותר מאשר אדם שנסע פחות. אם זה יגיע עם תחבורה המונית טובה, זה יעודד צריכה של תחבורה ציבורית ויפחית את צריכת הדלק אצל מי שנוסע. כיום אין אף אחד מאלה. מס על הדלק נועד בסך הכל לקחת עוד כסף מהאזרח בשביל שהשלטון "ינסה" לספק תמורת הכסף הזה איזשהו שירות כושל נוסף.

לא אמרת שמיסוי על דלק לא מעניין אותך?

אני ממש לא מתעניין בשיפורים וספורט מוטורי. לעומת זאת, כמה משאבים ומשרות אפשר לייצר אם התחום הזה ייפרח פה? אם המיסוי על תחום הרכב יפחת והמחירים יירדו , כמה כסף יישאר בידי האזרח היצרן במקום לעבור למגזר הציבורי העצלן?

תכנס לעמוד המפלגה ותקרא את המצע שלנו, הוא רציני מאוד. מי שחושב שהמצע שלנו לא רציני הוא סטלן בעצמו.

אילו משאבים? את זה באמת הייתי רוצה לשמוע. וכמה משרות? האם מדובר במספר אסטרונומי של 40 משרות ברחבי המדינה? אם יותר, הסבר לי בבקשה באיזה אופן?

השאלות שלי יותר בנוגע למכסים על ייבוא חלקים (כמו שיפורים לרכב או מכוניות אספנות וכו'), איך תחום הביטוח מבחינת היוקר והאפשרויות בו, איך השלטון מגביל את הספורט המוטורי ומונע ממנו להיווצר, איך הבירוקרטיה גורמת לכל ייבוא או שיפור ברכב להפוך למריטת שיערות מהפדחת, איך יבואני הרכב הבלעדיים בארץ עושקים את האזרח.

ולגבי המיסוי, כזכור לך, שמת את מחיר הרכב עצמו במקום האחרון

תודה על התמיכה!

באופן כללי, אנחנו לא התנועה הליברלית אלא איחוד של עלה ירוק והרשימה הליברלית. התנועה הליברלית החדשה היא תנועה חוץ-פרלמנטרית ורעיונית. חלק ממקימיה יהיו גם ברשימה הליברלית. התנועה עצמאית ותמשיך לפעול למען קידום רעיונות ליברליים בקרב אזרחי ישראל.

אתה מוזמן להצטרף ולעקוב אחרי העמוד. הוא הופך לויראלי!

בתחום התקשורת לא ממש תוקנו העיוותים שנגרמו מראש על ידי השלטון. בסך הכל הוכנסו בכוח כמה שחקנים חדשים למשחק. זה עדיף על המצב הקודם אך נצטרך לחכות ולראות לאיזה תופעות חדשות זה יגרום. כבר יש קולות של חברות הסלולאר הגדולות שהן לא מבסוטות מה"תחרות" שכחלון יצר. נחכה ונראה מה יהיה.

כי הוזלה של פי 3 זה לא תיקון, נכון? אנחנו רוצים שיחות ב-5 סנט כמו באוקראינה לא? אז מה שאצלנו שיחה עולה 2.5 סנט...

לגבי הנקודה האחרונה שלך - אני מסכים ב100%. המיסוי הגבוה גורם לאנשים לקנות רכבים בטיחותיים פחות. לגבי הטפשיות - צריך לחנך וללמד.

בקיצור, לא אמרת פה שום דבר פרודוקטיבי. רק חסר לך סמליל של A שיוצאת מהקוים כדי להשלים את התמונה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
חשבתי שמיסוי על דלק הוא כבר דיפרנציאלי - מי שנוסע יותר, משלם יותר...

הוא לא מדבר על מיסוי דיפרנציאלי, הוא מדבר על תמחור יחסי לכמות הצריכה. כמו חבילו החשמל של בטר פלייס. "צרכת יותר שילמת פחות לכל קילומטר" רק הפוך. הוא מתכוון למעקב ממוסד אחרי כל רכב (אחרת אני לא רואה דרך לתת מחיר מדורג לדלק יותר משזה אפשרי לצרכן שמכור למסטיקים) כך שמי שצורך יותר ייענש במחיר גבוה. כמו שאמרנו, ליברל בלב ובנפש.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
שלום לכולם,

אני פעיל במפלגת עלה ירוק - הרשימה הליברלית. אנחנו מפלגה חברתית שרוצה להחזיר את האזרח במדינה לקדמת הבמה ולהפסיק לרמוס את זכויות הפרט שלו - חיים, חירות וקניין.

חבר, אני רואה פה סתירה. חברתי זה מונח פופולרי היום, אבל לא צריך לדחוף בכח להקשרים לא קשורים.

ביום שתהיה פה מפלגה ליברטנית אמיתית, היא תקבל את הקול שלי. לצעוק חירות ולחשוב סמים זה לא רציני במקרה הטוב, ומטעה במקרה הרע.

עריכה:

אה, מיסים, מיסים זה רוע הכרחי, אבל מס על דלק הרבה יותר הוגן והגיוני ממס על הכנסה.

פורסם
חבר, אני רואה פה סתירה. חברתי זה מונח פופולרי היום, אבל לא צריך לדחוף בכח להקשרים לא קשורים.

ביום שתהיה פה מפלגה ליברטנית אמיתית, היא תקבל את הקול שלי. לצעוק חירות ולחשוב סמים זה לא רציני במקרה הטוב, ומטעה במקרה הרע.

מצע המפלגה הוא על בסיס ליברליזם קלאסי \ ליברטריאניזם. רוב פעילי המפלגה והבסיס שלה מגיעים מהתנועה הליברלית החדשה וחבר'ה חדשים שהבינו שזה הכיוון. אתה מוזמן לקרוא את המצע ולהבין שזה בדיוק מה שחיפשת. חלק מהערכים הליברליים זה גם לאפשר לאדם לצרוך מוצר כל עוד הוא לא פוגע באף אחד אחר (גופו שייך לו). זאת זכות שלילית בסיסית מאוד, וגם אותה לא מאפשרים פה. לכן זה חלק מהמצע וברור לגמרי לכל ליברטריאן שהצדק איתנו.

אין דבר יותר חברתי מאשר לאפשר לאנשים סחר חופשי ויוזמה. זה קידם את האנושות הרבה יותר ממעורבות ממשלתית אטטיסטית.

פורסם

קראתי את המצע שלכם, ודעתי השתנתה לטובה!

אני חושב שאתם צריכים להוריד את הטון בכל מה שקשור בלגליזציה של סמים (אני לא משתמש בסמים, אבל בהחלט תומך בלגליזציה) ולהדגיש את החלקים האחרים במצע שלכם. בסביבה שלי אתם נתפסים, איך לומר זאת בעדינות, כאנשים שרק רוצים גישה קלה לקנאביס. אני מודה שגם אני נתפסתי לדעה הזאת.

עדיין, המילה חברתי לא קשורה פה, בטח לא באוירה הנוכחית של המחאות החברתיות. לראייה, אותי הטעת :). גם ליברליזם מתקשר היום לחוגים של השמאל, וטוב שתיקנת בליברליזם קלאסי.

עריכה:

והשם שלכם, בנאדם!

פורסם
קראתי את המצע שלכם, ודעתי השתנתה לטובה!

אני חושב שאתם צריכים להוריד את הטון בכל מה שקשור בלגליזציה של סמים (אני לא משתמש בסמים, אבל בהחלט תומך בלגליזציה) ולהדגיש את החלקים האחרים במצע שלכם. בסביבה שלי אתם נתפסים, איך לומר זאת בעדינות, כאנשים שרק רוצים גישה קלה לקנאביס. אני מודה שגם אני נתפסתי לדעה הזאת.

עדיין, המילה חברתי לא קשורה פה, בטח לא באוירה הנוכחית של המחאות החברתיות. לראייה, אותי הטעת :). גם ליברליזם מתקשר היום לחוגים של השמאל, וטוב שתיקנת בליברליזם קלאסי.

עריכה:

והשם שלכם, בנאדם!

עלה ירוק ההיסטורית הייתה מפלגה די חד-מימדית. כפי שאתה רואה במצע המאוחד נוספו המון דברים בנושאי חירות הפרט וכלכלה חופשית. יש לנו בסך הכל סעיף אחד על נושא הקנאביס (גם אני לא בעניינים האלה), הוא חשוב לא פחות ולא יותר מסעיפים אחרים - זכותו של אדם לצרוך מוצר כל עוד הוא לא פוגע באחרים. בין אם המוצר הוא אלכוהול, קנאביס, סיגריות, שמן חמניות וכו'. אדם ששתה אלכוהול אינו עבריין, בדיוק כפי שאדם שצרך מוצר קנאביס. אלפי אנשים נענשים בלא שפגעו באף אחד, אלפים אחרים מנועים מלקבל מוצר שיכול להקל על מחלותיהם.

קמפיין הבחירות האחרון עם גיל קופטש פגע מאוד בעלה ירוק. אנחנו עובדים על לתקן את הנזק ומקווים שבעזרת הציבור נצליח להגיע גם לכנסת. אנחנו בהחלט בכיוון הליברליזם הקלאסי או ליברטריאניזם (די דומים וקשה להבחין לפעמים). אתה מוזמן להכנס לעמוד ולעקוב אחרינו.

אני עדיין אשמח אם יעזרו לי במידע על בירוקרטיה וקישורים. אם לא בא לכם לעשות את זה כאן - אפשר גם להדביק על העמוד של הפייסבוק ואנחנו כבר נעבד את המידע הזה.

לגבי החברתי - לא ניתן לשמאל הקולקטיביסטי לתפוס בעלות על המושג הזה. לא היה דבר יותר חברתי בהיסטוריה של המין האנושי מאשר סחר חופשי ויוזמה אנושית.

• תוכן חדש...