Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התרגשתי מעניין הPENTIUM, כל עוד יש את דגם המעבד במספרים זה מה שחשוב.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר שנתיים יכול להיות שפשוט המשחה הטרמית בין במעבד לגוף הקירור שלו כבר לא מוליכה חום כמו שצריך, צריך לפרק את גוף הקירור של המעבד עם המאוורר שלו, לנקות טוב אותו ואת החלק העליון של המעבד משאריות המשחה הטרמית, ומאבק, ולאחר מכן למרוח משחה טרמית חדשה (משהו כמו 0.2 גר'). אתה שם טיפה על אמצע המעבד וכאשר אתה מרכיב את גוף הקירור הוא כבר ימרח את המשחה כמו שצריך.

מעבר לזה לבדוק שהמאווררים כולם עובדים.

פורסם

יש למישהו קישור למדריך מצולם להחלפת/חידוש משחה טרמית?

בנוסף, האם אפשר לקבל קישור לקניית משחה טרמית? (אין לי בעיה לחפש לבד, אני פשוט לא יודע אם יש הבדל באיכות של יצרנים מסויימים, או אם יש כמה סוגים).

תודה!

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
לאחר שנתיים יכול להיות שפשוט המשחה הטרמית בין במעבד לגוף הקירור שלו כבר לא מוליכה חום כמו שצריך, צריך לפרק את גוף הקירור של המעבד עם המאוורר שלו, לנקות טוב אותו ואת החלק העליון של המעבד משאריות המשחה הטרמית, ומאבק, ולאחר מכן למרוח משחה טרמית חדשה (משהו כמו 0.2 גר'). אתה שם טיפה על אמצע המעבד וכאשר אתה מרכיב את גוף הקירור הוא כבר ימרח את המשחה כמו שצריך.

מעבר לזה לבדוק שהמאווררים כולם עובדים.

זה משהו שעושים לבד בד"כ?

כבר הודעה שניה שאתה שואל לגבי הוספת ראם, אם אתה מחפש חיזוק לרכישה - קיבלת.

השאלה הבאה היא האם זה יפתור את הבעיה?

מבלי שתנסה לנקות אבק (נכתב לך 3 פעמים עד כה) לא תדע אם זה הגורם או לא.

במידה ואתה מנקה טוב ובדקת שהמאווררים הם אלו שלא עושים את הרעש (ניקוי ושימון בנפרד באם זו הבעיה).

הצעד הבא כמו שהמליץ הזאב הוא חידוש משחה טרמית.

בהצלחה

אני אנקה את המאוורררים בלחץ אוויר.

איך אני משמן אותם?

פורסם

אני אנקה את המאוורררים בלחץ אוויר.

בעדינות.

איך אני משמן אותם?

אתה לא. אם הם נראים לך במצב גרוע, החלף לחדשים - רצוי עם מיסבי שמן מגנטי ("ferro fluid"). יש לחברות AC, SCYTHE ועוד. לא בהכרח יותר יקר מרגיל.

דני

פורסם

לפני שאתה קופץ לפרק מאווררים או לקנות מאווררים, התחל בקטן. ( כמו שנכתב עד כה מספר פעמים)

לאחר ניקוי אבק סטנדרטי ( אם הבעיה לא נפתרה) עבור לשלב הבא שהוא חידוש המשחה הטרמית.

רק אם המאווררים מרעישים ולא מסתובבים טוב זו סיבה לפתוח אותם ולנקות ולשמן אותם.

הצעד שלך עכשיו הוא לנקות אבק בעדינות אם אתה משתמש בלחץ אוויר- לחץ חזק מידי יפגע ברכיבים.

לאחר הצעד הזה חזור לדווח על התוצאות מהניקוי ( פתר/ שיפר את הבעיה).

פורסם

מתעלק.

הנייד הנהדר שלי, שעדיין מריץ את המשחקים החדשים ביותר בכבוד, התחיל להתחמם ולכבות את עצמו אחרי יותר משנתיים ללא בעיות. :(

זה הדגם:

http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N61Jq/#specifications

בזמן האחרון אחרי 30-40 דקות של משחק כבד המחשב מכבה את עצמו, גם המאוורר התחיל להרעיש יותר.

אין אבק וכשהוא נמצא בחדר ממוזג הוא יכול לעבוד גם 24 שעות ללא בעיה.

האם גם אני צריך לחדש משחה טרמית ואיך עושים זאת בנייד?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אז אכן יש בעיית התחממות, האם בעת משחק גם בחדר ממוזג נכבה לאחר 30 דקות?

הדגם שלך נראה לי הגיע עם 3 שנות אחריות, אם יש אחריות התקשר לשיורת ואמור להם שהמחשב מתחמם ונכבה ואתה מבקש שיתקנו את זה. פתיחת מחשב נייד לניקוי והחלפת משחה זו פעולה מסובכת ברוב הניידים אשר מצריכה ניסיון וידע. (או הרבה מאד סבלנות ומדריך טוב)

יש בדף של העסק שלי בפייסבוק אלבום של ניידים שפרקתי לניקוי וההפתעות שמצאתי בפנים, מה שקורה זה שאבק מצטבר על דפנות צלעות הקירור ונהפך למעין גוש שחוסם את פתחי היצאה של האויר החם. כך בעצם המחשב מתבשל לו לאט במהלך העבודה עד שנכבה כחלק ממנגנון הגנה של המעבד (או כשל בחומרה) רצוי לתקן את זה כמה שיותר מהר על מנת למנוע נזק חמור יותר בעתיד.

https://m.facebook.com/home.php?refid=9#!/media/set/?set=a.423659467673134.92711.138674192838331&type=1&__user=595087969

פורסם

כפי שכתבתי, זה לא קורה בחדר ממוזג.

לדגם זה הייתה אחריות של שנתיים בלבד. :(

כבר פתחתי אותו בעבר ולא מצאתי מצבורי אבק, אנסה שוב מחר.

כמה אמור לעלות טיפול עם משחה אצל בעל מקצוע?

סה"כ אשמח להוציא ממנו עוד חצי שנה - שנה של הרצת משחקים לפני שאחליף לדגם חדש יותר.

נ.ב

האם משטח קירור כזה יכול לעזור או שזה סתם בולשיט?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
יש למישהו קישור למדריך מצולם להחלפת/חידוש משחה טרמית?

בנוסף, האם אפשר לקבל קישור לקניית משחה טרמית? (אין לי בעיה לחפש לבד, אני פשוט לא יודע אם יש הבדל באיכות של יצרנים מסויימים, או אם יש כמה סוגים).

תודה!

עודד

http://www.youtube.com/watch?v=I6BjjQE7XvI

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

איזה מערכת הפעלה יש לך 32/64 BIT? כמו כן מחק דברים שעולים עם עליית המחשב ע"י Ccleaner.

פנה מקום בכונן המערכת ©, אם אתה רוצה להרגיש שיפור משמעותי ולהנות מהמחשב שלך תשקיע בכונן SSD.

פורסם
איזה מערכת הפעלה יש לך 32/64 BIT? כמו כן מחק דברים שעולים עם עליית המחשב ע"י Ccleaner.

פנה מקום בכונן המערכת ©, אם אתה רוצה להרגיש שיפור משמעותי ולהנות מהמחשב שלך תשקיע בכונן SSD.

יש לי SSD,

בכונן C נשארו רק 2GB פנויים לצערי

פורסם
כפי שכתבתי, זה לא קורה בחדר ממוזג.

לדגם זה הייתה אחריות של שנתיים בלבד. :(

כבר פתחתי אותו בעבר ולא מצאתי מצבורי אבק, אנסה שוב מחר.

כמה אמור לעלות טיפול עם משחה אצל בעל מקצוע?

סה"כ אשמח להוציא ממנו עוד חצי שנה - שנה של הרצת משחקים לפני שאחליף לדגם חדש יותר.

נ.ב

האם משטח קירור כזה יכול לעזור או שזה סתם בולשיט?

משטח קירור זה לטיפול בסמפטום, לא בבעיה, זה מאריך את חיי הנייד אבל אם ישנה כבר בעייה של כיבוי כמו שאצלך, זה כמו לשים פלסטר על חתך עמוק.

משחה טובה היא הAC MX3/4 למינהם,

נקה היטב את שאריות המשחה הקודמת לפני ההחלפה, ניתן אפילו בעזרת מעט אלכוהול, אם ישנו פד טרמי אז רצוי גם אותו להחליף.

עלות דבר כזה במעבדה נע בין 200-300 ש"ח.

כשפתחת אותו הגעת לגוף הקירור והמאוורר? בדקת את חריצי האוורר מהצד הפנימי היכן שהמאוורר לראות שהם פתוחים?

פורסם

מנסיוני עם מחשבים, פעמים רבות כמו שצוין כאן זו המשחה הטרמית, ואבק שסותם/תוקע את המאווררים.

חשוב לשים משחה איכותית ובצורה טובה, כי אם לא זה יותר גרוע מלהשאיר את הקיים.

באחד המחשבים אצלנו במשרד הוחלף מעבד, אבל הטכנאי במעבדה כנראה שם משחה סוג ז',

וגם כנראה בצורה לא טובה ובכמות גדולה מידי. התוצאה היתה מחשב איטי להחריד ומאוורר שנשמע

כמו מסלול המראה ביום עמוס בנתב"ג.

אחרי שהמחשב הלך וחזר למעבדה, ובטענה שהכל תקין וככה מחשב ישן עובד, פרקתי את המעבד,

ניקיתי טוב טוב, ומרחתי משחה טרמית כמו שצריך. מאז ועד היום(טפו טפו) המחשב עובד כמו שצריך,

ובשקט מופתי.

יש לי SSD,

בכונן C נשארו רק 2GB פנויים לצערי

לדעתי זו הבעיה אצלך במחשב. 2GB בכונן עליו יושבת מע' ההפעלה זה מעט מאוד מאוד,

ולכן המחשב איטי מאוד ומתאמץ.

פורסם

לדעתי זו הבעיה אצלך במחשב. 2GB בכונן עליו יושבת מע' ההפעלה זה מעט מאוד מאוד, ולכן המחשב איטי מאוד ומתאמץ.

בדיסק SSD זה לא סביר.

דני

• תוכן חדש...