Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו ברור, כולנו פמיניסטים :)

המניעים שלי מאוד ברורים: אני רוצה לנהוג בכבישים בהם אנשים משתדלים להבין שיש עוד משתמשים בכביש חוץ מהם (או במילים אחרות, שתהייה כאן תרבות ותרבות מוטורית כלשהי). אני אישית משתדל, גם כשאני נוסע מהר, לנסוע בצורה כזו שלא תפריע לאנשים אחרים ובטח שלא תוביל למצב של תאונה. לצערי, יותר מדי אנשים בכבישי ישראל לא רק שלא מנסים אפילו לעשות את זה, אלא לא מבינים בכלל שיש להם אחריות על הנעשה בכביש (ולא תמיד המדינה \ תשתיות \ הנהג האחר אשמים).

ושוב, ברור שנהגי רכבים עושים גם את כל מה שאתה מתאר וזה לא שאני חושב שאנחנו פה בעולם של נהגים טובים ואופנוענים רעים. אני מקווה שתאמין לי שאני מתעצבן מנהג שקורא עיתון לפחות כמו שאני מתעצבן מקטנוע רוכב על מדרכה :)

ושוב אני חוזר על אותו דבר, אף אחד לא אומר שתמיד התשתית אשמה, אלא שאפילו לנו הרוכבים מגיע שחלק מכספי המיסים ילך לטובתינו, אחרי הכל אנחנו גם משלמים אותם, חלק, לא הכל, לא בכל כביש, רק חלק. ואגב את המשפט הראשון שלך אני אומר לך, תפסיק להכליל, אני נוהג מגיל 16 בכבישי ישראל ועל כלי רכב מגוונים, נהגתי משאיות קלות, טרקטורים, דו"ג ומוכניות, יש לי הרבה יותר שעות הגה מכידון לאורך כל כבישי ישראל, עבדתי כנהג, ועבדתי בעבודות שנוהגים בהן הרבה, אני רוכב בגוש דן כבר 4 שנים בערך, אני רואה את המתאבדים ושונא אותם לפחות כמוך, אבל רואה גם את הרוכבים האחראיים, מעניין שאתה לא רואה אותם, אצלך כולם מתאבדים.

ואגב, מה שכתבתי אתמול על רכיבה בשול מול רכיבה בתוך התנועה, היום איזה גאון החליט שאם אני נוסע בשליש שמאלי של הנתיב מותר לו לעקוף אותי מתוך הנתיב, מימין, עם עלק רכב שטח , כשצפרתי לו, הוא עוד עשה לי תנועות עם הידיים שלא ממש הבנתי, אבל זה בטח לא היו ברכות.

אם הייתי בשול כמו עבריין, זה לא היה קורה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ושוב אני חוזר על אותו דבר, אף אחד לא אומר שתמיד התשתית אשמה, אלא שאפילו לנו הרוכבים מגיע שחלק מכספי המיסים ילך לטובתינו, אחרי הכל אנחנו גם משלמים אותם, חלק, לא הכל, לא בכל כביש, רק חלק. ואגב את המשפט הראשון שלך אני אומר לך, תפסיק להכליל, אני נוהג מגיל 16 בכבישי ישראל ועל כלי רכב מגוונים, נהגתי משאיות קלות, טרקטורים, דו"ג ומוכניות, יש לי הרבה יותר שעות הגה מכידון לאורך כל כבישי ישראל, עבדתי כנהג, ועבדתי בעבודות שנוהגים בהן הרבה, אני רוכב בגוש דן כבר 4 שנים בערך, אני רואה את המתאבדים ושונא אותם לפחות כמוך, אבל רואה גם את הרוכבים האחראיים, מעניין שאתה לא רואה אותם, אצלך כולם מתאבדים.

ואגב, מה שכתבתי אתמול על רכיבה בשול מול רכיבה בתוך התנועה, היום איזה גאון החליט שאם אני נוסע בשליש שמאלי של הנתיב מותר לו לעקוף אותי מתוך הנתיב, מימין, עם עלק רכב שטח , כשצפרתי לו, הוא עוד עשה לי תנועות עם הידיים שלא ממש הבנתי, אבל זה בטח לא היו ברכות.

אם הייתי בשול כמו עבריין, זה לא היה קורה.

אתה כל פעם מדבר על נושא השול. סע שם כמה שבא לך, כל עוד אתה מקפיד לא להכנס במסכן שעצר שם כי יש לו בעיה ברכב, כמובן.

ההגדרה שלנו ל-"אחראים" היא פשוט מאוד שונה כנראה, ועל זה לא נראה לי שנסכים אף פעם, כל עוד אנחנו לא מסכימים על זה שרוכבים, למשל, צריכים לעצור בסוף הפקק ולא לחפש את הדרך לראשיתו בכח.

לגבי התשתיות כבר הסכמנו, גם לגבי טיב הנהיגה של הנהג הישראלי הממוצע

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, לך אולי אין בעייה שיסע בשול אבל לי ועוד איך יש בעייה עם זה.

השול מיועד לבריחה במצב חירום או לירידה מהכביש במקרה שצריך לעצור מיידית. זה לא נתיב לאופנועים והוא צריך להיות פנוי למטרות שציינתי. נסיעה בשול משולה לעקיפה מימין ועוד במהירות גבוהה בהרבה ממהירות התנועה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוויכוח הזה כל כך עקר, שזה פשוט עצוב. אולי זה יעזור לסגור את הדיון. ראו המסמך המצורף (אפילו משרד התחבורע הבין עניין, כבר לפני שנה).

ולמי שמתעצל, ציטטתי פה פסקה אחת:

אחד הגורמים לחומרת הפגיעה בתאונות רוכבי אופנועים הוא בתכנון הלא-סלחני עבורם של צידי הדרך, לרבות שימוש במעקות בטיחות, שתוכננו מבלי להתחשב בפגיעה אפשרית של רוכבי אופנועים. בחלק ניכר מדגמי המעקות הנמצאים בשטח ישנם חלקים בדידים שלעיתים חדים (כגון: עמודים של מעקות פלדה), אשר עשויים לגרום לפגיעה חמורה בחלקי גוף של רוכב אופנוע המתנגש במעקה, במהלך תאונה או בעקבותיה.

migun-ofnoim.pdf

פורסם

מישהו חלק על העובדה הזו?

הויכוח בכלל לא נסוב על זה אלא על כמה יעלה לשנות את המצב וכמה חיים ופגיעות חמורות הכסף הזה יכול לחסוך בכל אחת מהאופציות.

פורסם
מישהו חלק על העובדה הזו?

הויכוח בכלל לא נסוב על זה אלא על כמה יעלה לשנות את המצב וכמה חיים ופגיעות חמורות הכסף הזה יכול לחסוך בכל אחת מהאופציות.

תעבור שוב על השרשור, מסתבר שחלק חלקו על כך שצריכה בכלל להיות גדר.

אה, ואני ספרתי פה כמה וכמה דיונים; 1. ההבדל בין רוכבים לנהגים, 2. העלויות של הבטיחות לעומת התועלת, 3. ממה בכלל נגרמה התאונה (זה הדיון האהוב עלי: אנשים יושבים מול המקלדת בבית ויודעים יותר טוב ממי שנמצא בשטח, מה שנקרא "רוכבי מקלדת"), ואני בטוח שהחמצתי כמה.

בקיצור, Take your pick.

פורסם

יוחאי, אני ראיתי דיון על ההבדלים בין רוכבי שבת שיוצאים לטיול בקבוצה לבין נהגים שנוסעים לבד נסיעות למטרת הגעה לנקודה מסויימת. את הרוכבים הנ"ל צריך להשוות לטיול התגרזנות בנס הרים.

עלויות בטיחות לעומת תועלת זה דבר שאי אפשר להתחמק ממנו. אנחנו עדיין לא חיים במקום אוטופי עם תקציבים לא מוגבלים וחייבים להחליט איפה ממגנים ואיך כדי להשיג את האפקט המקסימלי מתקציב נתון.

ממה נגרמה התאונה מסכים ב 100% שאף אחד עדיין לא יכול לקבוע ורוב הסיכויים שגם בעתיד לא יקבעו גם בגלל שזה לא ישנה את התוצאה וגם בגלל שהסיכוי שעדי הראייה יספרו הכל קלוש.

פורסם
...

עלויות בטיחות לעומת תועלת זה דבר שאי אפשר להתחמק ממנו. אנחנו עדיין לא חיים במקום אוטופי עם תקציבים לא מוגבלים וחייבים להחליט איפה ממגנים ואיך כדי להשיג את האפקט המקסימלי מתקציב נתון.

...

בענין הזה אין לי ויכוח איתך, או כפי שניסח יפה אחד ממנהלי פורום פולגז בדיון מעניין שהתפתח שם (בכלל, אני ממליץ להכנס ולקרוא לפעמים את הצד השני, שהוא לאו דווקא מתלהם כפי שניתן היה לחשוב):

...

וחזרה לנושא העיקולים, הגדרות והפגיעות האנושות: זה הגיוני לבקש לא לקבל עונש מוות על טעות אנוש או מצב כביש מפגיעה בגדר ההפרדה, גם אם מדובר בתחביב וגם אם מדובר בנסיעה במהירות לא חוקית.

אבל זה הגיוני גם להבין שמבחינת סדר העדיפויות הלאומי, זה כנראה יעמוד איפשהו בתחתית של התחתית של התחת, מיד אחרי "מחשב לכל ילד בסבסוד ממשלתי" וגני ילדים בחינם. אני חוזר - זה צפוי והגיוני. ומי שלא מבין את זה - כנראה צריך להתבגר ו\או לדעת להסתכל על עצמו מהצד.

פורסם

הנה דוגמה טובה לצערי על להיות במקום ובזמן הלא נכונים. החלמה מהירה לאזרח התמים שבסך הכל היה בדרכו הביתה ושילם על כך.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/414/578.html?hp=1&cat=402&loc=1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...