Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני וחבר מתכננים טיול אופנועים כבר המון זמן, לאחרונה הוחלף הילוך מתכנון לבצוע, נרכשו אופנועים, מתחלים לשפץ ולצייד אותם, מעדכנים את הGPSים, וברגע שיתחיל הטיול נעדכן גם פה.

הטיול יתחיל משוויץ ווינטרטור, והתכנון לסיים בלובליאנה סלובניה (מקום הולדתו של החבר, וכל משפחתו שם) אולי אפילו עד קרואטיה, יהיו עצירות באוסטריה (אצל משפחה שלי וכמובן בדירה) וכמובן בסלובניה.

עלות הציוד אם האופנועים לא תעלה על 3000 פרנק, וכל הקטע הוא רכיבה בדרכים לא מהירות, להמנע כמה שיותר מהאוטובאנים , להנות מהנוף, להנות מהאופנועים הישנים, משך הטיול יערך כשבוע.

הנה פוסט שאר פרסמתי בפורום השכן - פולגז

פתחתי לפני כמה זמן שרשרור על זה שאני מעוניין לקנות אופנוע לטיול ארוך שאני וחבר הולכים לבצע.

בשירשור האחרון רשמתי שקניתי את האופנוע, ובאמת קניתי, מהפעם האחרונה שקניתי אותו (לפני כשבועיים) עד עכשיו רכבתי כ1000 ק"מ.

ההכנות לקראת הטיול מתקדמות (הטיול יהיה עד סלובניה ואולי גם עד קרואטיה), התקציב שלנו הוא עד כ3000 פרנק לבן אדם, כולל האופנועים.

אז הנה ההוצאות עד עכשיו על הימאהה ועל הבמוו, וכמובן השוואה לגבי שני הכלים הללו.

אז ככה, היאמאה הוא XTZ 750 שנת 89, אשר גמע כאשר קניתי אותו כ67 אלף ק"מ, הוא עבר שיפוץ קרבורטים מלא, טיפול גדול, החולפה שרשרת לפני כ1500 ק"מ וצמיגים גם, וכמובן עבר טסט כשבוע לפני שלקחתי אותו LOL.gif

עלויות עד כה, ועלויות עתידיות לטיול יאמאהה :

אופנוע - 2100 פרנק

ביטוח לשנה - חובה כ150 פרנק

מכנס רכיבה חדש - RUKKA כ180 פרנק

כפפות קיץ - RUKKA כ 60 פרנק לאחר הנחה

סטנד לפלאפון - 40 פרנק כולל נרתיק נגד גשם

שקע 12V - הוזמן דרך DX בעלות של מספר דולרים בודד כולל פיוז, התקנה נעשתה לבד

רכישות עתידיות לטיול:

חלקים לטיפול (האופנוע נכנס לתקופת חורף) - שמן + בולמים, פילטרים (אוויר, מנוע),פלאגים , אטמים לבולמים (לא נוזלים אבל צריך להחליף לא הוחלף מעולם), נוזל בלמים ונוזל קירור - 150 פרנק

הכוונה להחליף גם מייסבים אחוריים (מיסבי מתלה) - 150 פרנק.

עכשיו הבמוו: הבמוו הוא R80 שנת 1984 אם 80 אלף ק"מ, יד ראשונה, אשר הוזנח וישב במחסן, אם נזילות שמן ודלק עד הודעה חדשה

עלויות:

אופנוע: 900 פרנק

ביטוח - אין לי מושג, האופנוע של החבר ולא שאלתי אותו את האמת

צמיגים - 300 פרנק אם הרכבה

מצבר - 70 פרנק

ברקסיים קדמיים - רפידות בלם קדמי - 50 פרנק, דיסק בלם קדמי מקורי 450 פרנק

מסנן אוויר - 20 פרנק

אטם מכסה שסתומים - 20 פרנק ל2 יחידות

קיט שיפוץ קרבורטורים - 90 פרנק דרך האינטרנט (נזולים כמו מים)

קלאץ' - 500 פרנק

וכמובן ציוד רכיבה - כגון מעיל רכיבה מכנסי רכיבה אשר הוא יצתרך לרכוש

החלפת צינורות דלק: 10 פרנק

השוואה בין האופנועים:

על הבמוו יצא לי די הרבה לרכב (במצבו הלא מי יודע מה), האופנוע די קל לאומת הימאהה, קל לרכיבה, נוח לרכיבות ארוכות, ופשוט נותן לך הרגשה שאין לך לאן למהר, סיבוב המצערת בהתחלה לא מניב מי יודע מה ביצועים, אולי בגלל המצמד הדפוק או אולי בגלל האופי של המנוע, האופנוע מתקדם בקצב שלו (אצלנו אומרים אופנוע לפנסיונרים), הוא פשוט מודיע לך, חבוב תקח את הזמן תן לי להרגע עד 3 אלף סלד ואז אם יהיה לי חשק נתחיל את החגיגה, העברת הילוכים עוברת אם רעשי רקע מכיוון המצמד ותיבת ההילוכים , במהירות של 140 אם מורכב (בכל זאת היתי צריך דרך כל שהיא לאסוף את האופנוע שלי), הרכיבה נהפכת למלחמה, הפרונט לא אוהב את המהירות הנ"ל ומודיע לך חבוב, הגיע הזמן לחזור ל120 קמ"ש, אבל מה המושב נוח מאוד, ובסה"כ רכיבה של כ120 ק"מ עוברת ללא דרמות מיוחדות (חוץ מאשר רוצים לבלום, ברקסים גמורים) וללא כאבי ישבן או גב, בסיבובים אשר נהפכים למאתגרים המתלים פשוט שוקעים אל תוך הפניה ומונעים ממך כל אשפרות להנות מהפניה.

הגענו בשלום אל האופנוע שלי, הימאהה, את האמת פעם ראשונה שלי אחרי הרכיבת נסיון (אם היה אפשר לקרוא לזה), מניע את האופנוע רעש שונה לגמרי, הרעש של הבמוו פשוט משכר, קירור אוויר מנוע בוקסר, וויברציות בכל מצב, משהו שחסר ביפני, היפני מניע בנגיעה, ופשוט חסר ויברציות, העברה לראשון סיבוב המצערת והופ האופנוע פשוט טס, קצב החלפת ההילוכים הרבה יותר מהיר מאשר בבמוו, אתה מוצא את עצמך במהירות בהילוך 5, ובמהירויות אשר גורמות לך לסכן את הרשיון נהגיה, במוו אמרנו? עולם שונה לגמרי, במוו אין צורך במשחקים תכופים אם ההילוכים.

רכיבה חזרה הביתה, מורים על הGPS שיקח אותנו בדרכים צדדיות ולא כבישים מהירים, לבדוק מה שווה היאמאהה, אני עדין לא מכיר את האופנוע והוא מצידו לא איכפת לו, הילוך ראשון נגמר כל כך מהר ואני מוצא את עצמי דוהר בעליות בהילוך 3 והאופנוע מתחנן לעוד, אני כמעט מתפתה, אבל, אני מודע למגבלות שלי ומוריד מהירות ורוכב באיזי, בפיתולים האופנוע מרגיש הרבה יותר קל מאשר במציאות, ופשוט הרבה יותר מהנה מהבמוו (החבר גם ניסה והודה בזה), נגמר הזמן למשחקים והגיע הזמן להגיע הביתה, יוצאים לכביש מהיר, והימאהה פשוט משאיר עבק לבמוו, במהיריות של 160 צפרדעים לשעה (משקף טוריניג) לא מורגשת התנגדות רצינית (רק באמצע הרכיבה נזכרתי שלא תדלקתי, יותר נכון האופנוע הזכיר לי, בכביש מהיר אם שוליים צרים), הבמוו נשאר הרבה מאחור.

המסכנות שלי:

המושב בבמוו הרבה הרבה יותר נוח מאשר ביאמאהה (בימאהה גם נוח ואין תלונות המתחת או מהגב)

תנוחת הרכיבה בימאהה הרבה יותר נוחה בשבילי, ישיביה גבוהה, יכולת תמרון יחסית טובה לטרקטור שכזה.

קיבולת מיכל הדלק + שיפוץ הקרבורטור אם סט דיזות של סוויס נותנים יכולת רכיבה מרשימה ביותר (5 ליטר ל100 ק"מ במהירות של 120)

קיבולת המיכל של הבמוו מספיקה לכ 300 ק"מ.

במוו חימום גריפיים מקורי, יאמאהה אין, יאמאהה הרבה יותר שקט וייציב, הרבה הרבה יותר כבד וגם תגובת המצערת הרבה יותר חדה.

זהו זה היה הסיכום שלי, אם יש שאלות אשמח לענות. תמונות באיכות יותר טובה יהיו בעתיד smile.png לבנתיים האופנועים מאוכסנים אצל אמא של אישתי

לתקופת החורף.

IMAG0479.jpg

פורסם

הxtz לא נמכר בארץ בשם טנרה?

נשמע כמו חוויה נהדרת הטיול הזה. אני מתכנן בקיץ הבא לעשות טיול של 12k ק"מ על האופנוע, ההכנות מתחילות עכשיו, הזמנתי לי batwing fairing כדי שיהיה יותר נעים לרכב בחורף וכמובן שיהיה מקום למערכת הסאונד :-)

haters will hate

פורסם

הXTZ נקרא גם פה טנרה, או יותר נכון סופר טנרה S10.

ההבדל בינינו שאתה קנית אופנוע הרבה הרבה יותר חדש :lol:, רק עבודה על הבמוו של החבר הרסה לי את הבריאות :evil:

כמה זמן הולך להיות הטיול שלך?

פורסם

קניתי חדש, כבר עשיתי עליו 10000 ק"מ ב4 חודשים.

אני מאמין שאני אקח חודש חופש, ארכב דרך נוואדה לאריזונה, משם לטקסס, אחתוך לכיוון פלורידה ומשם אמשיך על החוף המזרחי לניו יורק סיטי, משם אעלה עד לקנדה ואחזור דרך שיקגו לכיוון וושינגטון ואסע על החוף ללוס אנג'לס. יהיה לי המון זמן להנות :-)

אבל בטח עד הקיץ אני אקנה עוד איזה צעצוע, משהו ישן ומטפטף.

haters will hate

• תוכן חדש...