Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תודה לכם על ההיענות והשאלות החשובות שהעלתם כאן בדיון

אנו מקווים שעזרנו לכם עם התשובות והעשרנו את הידע בנושא.

גולשים שטרם ענינו להם על השאלות אנחנו מבטיחים שתקבלו תשובות בימים הקרובים :)

תודה לכולם על הדיון הפורה!

רונן קדם סמנכ"ל מכירת רכב אלדן

חגי פרי מנהל מכירות אוטומטיבי דור אלון גז

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מליבו 2009 3.5 מתאים ? צריך משמנת ?

המערכת של הגז עושה צרות לאבא שלי עם רכב כזה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

שלום,

ידוע לי על מערכת גז הולנדית ומערכת גז איטלקית. המערכת ההולנדית ידועה באיכותה הגבוהה, באמינותה, בזמינות חלפים, בעוד המערכות האיטלקיות עשויות באיכות ירודה, בריבוי תקלות ובחוסר כרוני בחלקי חילוף. גם בהשוואה ויזואלית המערכת ההולנדית נראת איכותית לאין ערוך מהאיטלקית. איזה מערכות מותקנות ברכבים שאתם מוכרים? שאלה נוספת, כניסה לחניונים תת קרקעיים אסורה על רכבים המונעים בגז. האם קיים ניסיון לקדם את שינוי החוק הקיים?

ארז רונן

פורסם
מספר שאלות ברשותך:

-האם יש חלקים שדורשים החלפה לאורך חיי המערכת, או שהם לייף-פרוף?

-אוספים נתונים אודות המערכות שהותקנו? האם יש נתונים אודות מוניות שהוסבו לגז ונסעו מאות ק"מ- בלאי, נזקים וכו'?

-מדובר בחומר נפיץ ומסוכן, האם נושא הבטיחות מוסדר? מתקין מערכות גז עובר הכשרה או שזהו תחום פרוץ?

-מדוע אינכם עובדים עם יבואני הרכב? יש דגמים רבים שסובלים ממוניטין של צריכת דלק גבוהה, זה בהחלט יכול להקל בבליעת הגלולה שלהם. (והאם יש קשר לביטול האחריות?)

-ידוע שהיבואנים מבטלים את האחריות, האם הגזרה הזו מגובה מצד היצרן? ישנן ארצות שהסבה לגז מקובלת, הגם שם מבטלים אחריות?

תודה.

שלום ZIV,

קראנו את שאלותך ונשמח להבהיר מספר דברים

• אין במערכת הגז חלקים שדורשים החלפה יזומה למעט פילטרים.

• כפי שהשבנו כאן בדיון לא קיים איסוף נתונים המבוצע ע"י גורם עצמאי.

• בטיחות מערכת הגז נבדקה ואושרה ע"י מערכות התקינה האירופאיות. מיכל הגז עשוי מפלדה, למיכל שני רכיבי בטיחות הכוללים שסתום מולטיוולוו חשמלי המנתק את המיכל בעת כיבוי הרכב ומונע דליפה בלתי מבוקרת, כמו כן יש שסתום פריקה בלחץ, שמונע בקיעה של המיכל במידה שהלחץ מסכן את שרידותו. הגז יפרק והלחץ ישוחרר בצורה מבוקרת. מקרה מסוג זה שציינת יכול לקרות רק במידה שהרכב עילה באש ואז יתפוצץ מיכל הבנזין ולא מיכל הגז.

• אנו פועלים ללא לאות לקדם את כניסתם של יבואנים לתחום הגז ואנו מקווים כי המאמצים יניבו תוצאו. אנו בהחלט מזמינים את כל המעוניין לעזור בקידום הנושא.

• בנושא אחריות מצורף מכתב של משרד התחבורה בנושא השרת אחריות.

נשמח לענות על שאלות נוספות,

חגי ורונן

אחריות תקנה משרד התחבורה.pdf

פורסם
שלום, לפי מה שאני יודע הגז במערכת הוא גפ"ם, השאלה שלי היא האם יש מערכת(או אמורה לצאת בעתיד הקרוב) שעובדת על גז טיבעי שנחשב בטוח יותר?

שלום eilons100,

כיום ניתן לתדלק גז רק מסוג גפ"ם (LPG). בעתיד לאחר שתושלם החקיקה בנושא ולאחר שהגז הטבעי יזרום בצינורות ניתן יהיה להשתמש גם בגז טבעי.

חגי ורונן

פורסם
אפשר לגלות לנו שם אחד או שניים מציי הרכב שכבר הוסבו לגז או שזה סוד? :wink:

ולגבי פריסת התחנות - עברתי על הקישור, בהחלט נראה שהמצב השתפר בשנים האחרונות. אבל משהו עדיין לא ברור לי כאן. כמעט כל התחנות שלכם נמצאות מחוץ לעיר וכמעט ואין תחנות באזור המרכז, חוץ מאיזו אחת בבני-ברק (שכידוע לכל מי שגר באזור זה סיפור של חצי שעה רק להיכנס לעיר הזאת).

לדור אלון יש אחלה תחנה במתחם הבורסה ברמת-גן, למשל. למה אי אפשר לתדלק שם בגז, למשל?

אני רוצה לחדד את שאלתי...

גם הסובארו וגם הגרייט וול מגיעות לארץ עם מנוע בנזין ובארץ מתקינים עליו קיט הסבה לגז. יש יצרנים שיש להם מנועי גז "בולט און" מהמפעל, אז למה צריך להביא את דגם הבנזין לארץ ואז להסב לגז? לא שאני מזלזל חלילה בעבודה שלכם, אבל ברור לי שמנוע שהגיע מראש מהיצרן כשהוא עובד על גז יעבוד טוב יותר ממנוע שהסבו בארץ.

שלום TZVIKA-PICK,

בוודאי, למשל עמל סיעודית, טרלידור, דלתות פנדור ועוד.

לגבי פריסת התחנות אנו בדור אלון גז בהחלט פועלים להרחיב את פריסת התחנות גם בתוך הערים.

באשר לשאלתך השנייה גם סוברו וגם גרייט וול מיובאות רכבים עם מנועים מותאמי גז כאשר התקנת ערכות הגז מבוצעת בארץ, הלקוח מקבל אחריות מלאה מהיבואן על הרכב ככול רכב. תופעה זו של שימוש ב- OEM לביצוע ההתקנה הינו תופעה נפוצה בענף הרכב ומבוצעת בכול העולם ועל ידי כל היצרנים. לא כל דגמי היצרנים השונים הנמכרים בעולם ע"י היצרנים מותקנים על קווי הייצור וההרכבה של המותגים השונים.

חגי ורונן

פורסם

האם יש אופציה לטרייד אין?

הכוונה האם אני יכול להגיע עם רכבי ולצאת עם רכב מונע גז?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז בעצם, אם אני מבין נכון, למרות שיבואני הרכב מבטלים אחריות בניגוד להוראות משרד התחבורה, במקרה שלכם אין לזה משמעות אמיתית כי מרבית הרכבים יוצאי הליסינג הם לאחר תקופת האחריות.

שלום bagira,

אכן קיימת תופעה כזו בה יבואנים מפרים את הוראת משרד התחבורה בעניין האחריות. יחד עם זאת כלי הרכב אשר מוסבים על ידינו אינם בהכרח מצי הליסינג של החברה אלא גם מצי ההשכרה ולכן חלקם עדיין נמצאים בתקופת האחריות המוענקת מהיבואן.

כפי שציינו כאן בדיון בתשובות קודמות במסגרת הקנייה חברת אלדן מעניקה אחריות מורחבת מטעמה על עשרה מכלולים עיקריים ברכב לרבות מנוע וגיר. האחריות היא למשך שנה מיום הקנייה או 20,000 ק"מ ובלבד והרכב הנרכש נמסר עם עד 120,000 ק"מ בנוסף מוענקת לרוכש אחריות מחברת דור גז על מערכת הגז אשר הותקנה ברכב.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

רונן

פורסם
שלום,

ידוע לי על מערכת גז הולנדית ומערכת גז איטלקית. המערכת ההולנדית ידועה באיכותה הגבוהה, באמינותה, בזמינות חלפים, בעוד המערכות האיטלקיות עשויות באיכות ירודה, בריבוי תקלות ובחוסר כרוני בחלקי חילוף. גם בהשוואה ויזואלית המערכת ההולנדית נראת איכותית לאין ערוך מהאיטלקית. איזה מערכות מותקנות ברכבים שאתם מוכרים? שאלה נוספת, כניסה לחניונים תת קרקעיים אסורה על רכבים המונעים בגז. האם קיים ניסיון לקדם את שינוי החוק הקיים?

חגי ורונן

גם אני אשמח אם תתייחסו לשאלותי.

תודה

ארז רונן

פורסם
גם אני אשמח אם תתייחסו לשאלותי.

תודה

שלום

EREZ59 ,

בארץ מיובאות מערכות גז מיצרנים רבים. כל חברות ההתקנה הטובות אשר מייבאות מערכות הסבה לרכבי גז מייבאות מערכות העומדות בתקן האירופאי וכולן טובות. כל אחד יחליט לעצמו מה טוב או טוב יותר.

המערכת ההולנדית כפי שאתה קורא לה אכן מערכת טובה מאוד, אין זה אומר ולחלוטין אינו נכון כי המערכות האיטלקיות כפי שאתה קורא להן אינן טובות.

באשר לחניונים כפי שציינו כאן בדיון לפי תקנות משרד לאיכות הסביבה ניתן להחנות רכב גז בחניונים תת קרקעיים מאושרים, לצערנו אין המשרד אוכף את דרישות התקן על מפעילי החניונים. ניתן כמובן להחנות בחניונים על קרקעיים פתוחים וחניונים מקורים על קרקעיים.

מקווים שעזרנו,

חגי ורונן

פורסם
האם יש אופציה לטרייד אין?

הכוונה האם אני יכול להגיע עם רכבי ולצאת עם רכב מונע גז?

שלום bagira,

בהחלט יש אופציה לעסקאות טרייד אין! העסקה כמובן מותנית בבדיקה מוקדמת של הרכב אותו אתה מעוניין להחליף,

בהתאם לבדיקה מקבל הלקוח הצעה ובה התוספת אותה הוא נדרש לשלם על הרכב החדש.

רונן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האם יש באיזור ירושלים מוסך התקנה או לטיפול המערכות גפ''מ והיכן יש באיזור ירושלים תחנות תדלוק לגז .

יש בתלפיות מוסך סובארו שגם מתקין וגם מוכרים גז כמדומני עד 11 בלילה

אבל יחסית הגז בתלפיות יקר

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום אלדן,

אני מעוניין לדעת האם פוקוס מהשנים 2002-2003 מנוע 1.6 מתאימים להסבה לגז ?

איפה הסיכונים?

ומה העלות של מערכת סטנדרטית כזו ?

נתי

פורסם
שלום אלדן,

אני מעוניין לדעת האם פוקוס מהשנים 2002-2003 מנוע 1.6 מתאימים להסבה לגז ?

איפה הסיכונים?

ומה העלות של מערכת סטנדרטית כזו ?

נתי

שלום נתי,

פוקוס מהשנים שצוינו על ידך כמובן שניתן להסב לשימוש בגז.

עלות מערכת משתנה ממתקין למתקין ונעה בין 6000- 8000 ₪, מותנה בסוג המערכת וסוג מערכת הזרקת תוסף שימון.

את המתקינים המומלצים על ידי דור אלון גז ניתן לראות בקישור - http://www.doralongas.co.il/?CategoryID=165&ArticleID=97

אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן

• תוכן חדש...