Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעלים הקודם פרטי.

אם בדיקת המוסך תהיה שפירה - אני אבקש אחריות לחצי שנה (במקום 3 חודשים) ואם אקבל זאת - אהיה מרוצה (ואשמח לדווח על זה כאן).

לגבי אופי הליקוי, אני אנסה לדלות עוד פרטים ולהתייעץ עם עוד כמה אנשים "מבינים".

פורסם
אתה לא מדבר על תאונה, שזה משהו שמחוייבים לגלות לך במסגרת גילוי נאות.

אתה מדבר על רכב שמבחינה מכנית\אלקטרונית בילה במוסך יותר ממה שהוא צריך לבלות.

מה לעשות, זה שאתה עובד 563543 שעות בשבוע לא פותר אותך מלהסתכל במשך 3-4 דקות על היסטוריית טיפולים.

לא נותנים אחת כזו? תתנה רכישה בצפייה בהיסטוריה או שאל תרכוש את הרכב.

אין א' ב' של רכישת רכב לאיש אחד ולאיש אחר יש כללים אחרים. הכללים חלים על כל בנאדם שרוכש רכב ואם אין לך זמן ואתה ממהר אז אתה משלם על זה - או במחיר, או ברכישה של רכב בעייתי או לא יודע מה.

אין חשיבות לתאונה או לא, אם הוא יכול להוכיח לבית משפט שלחברה הייתה גישה למידע והיא לא מסרה לו אותו, זו עילה לתביעה על פי החוק. החוק יוצא מנקודה שהרוכש הוא החלש והסוחר הוא החזק ולכן לא משנה אם החלטת לקנות את המכונית ללא המידע או לא, מספיק להוכיח שקר או תרמית.

"על פי הוראות החוק למכירת רכב משומש, חייב סוחר רכב משומש (לרבות תאגיד/חברה/סוכנות/מגרש מכוניות וכדומה) לספק, עד למועד ביצוע העסקה, טופס 'גילוי' אודות פרטי הרכב ובעליו. הטופס מספק לרוכש הרכב ייפוי כוח/זכות לקבלת כל המידע הנלווה מיום רישומו לראשונה של הרכב ועד למועד העברת הבעלות ועימו יוכל רוכש הרכב לגשת לכל מוסך בו טופל ולכל חברת ביטוח בה היה מבוטח ולקבל את כל המידע בנוגע לרכב. מסירת מידע חלקי או מוטעה בטופס או סירוב למסירתו – מהווים עילה אפשרית לרוכש הרכב לבטל את העסקה וחושפת את הסוחר לתביעה ולקנס"

פורסם

אני מכיר את החוק - הוא היה אמור לעשות סדר בברדק של הסוחרים ולאפשר לאנשים "לא מבינים" לרכוש רכב מיד שניה עם יותר שקט נפשי.

אני גם יודע שאם מדובר במעבר לתקלה שטופלה על ידי הבעלים הקודם (שבאמת תנחומי בשבילו - גם איבד יותר מ-50% מהערך ב-3 שנות בעלות), אז החוק לצידי.

אני גם יודע שעדיף פתרון חכם מבלגנים ובתי משפט.

לכן מחר הרכב עולה על ליפט ונבדק היטב. אם אין בעיות רציניות אני אנסח ביחד עם עו"ד מכתב לאוטו-דיל שדורש הארכת האחריות.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - ניסחתי מכתב מנומס ופיקססתי לאוטודיל. ביקשתי חצי שנה אחריות מורחבת + שנה אחריות על החלקים - כמו שמקובל לאחר טיפול גדול כזה במוסכים רבים. הם התעלמו עד כה.

הצעד הבא ולאחר שעיינתי בפסיקות בעניין - מכתב רשום עם אישור מסירה + אני מתכוון להתייעץ עם עו"ד בחשד שהם מכרו לי "לימון" (עבר יותר מ-3 תיקונים במערכת ספציפית) ולהבהר שאם לא יוסדרו ההדורים הם חשופים מבחינתי לתביעות לגבי תקלות שיתרחשו במערכת זאת וירידת ערך עתידית של הרכב.

את טופס הגילוי הנאות הם מסרו לי רק במעמד סגירת העסקה ולפני כן לא יכלתי לבדוק את ההיסטוריה.

לגבי זאת שאין קשר בין היבואן לאוטו-דיל וטענת התממות של הסוחר שהוא לא ידע על ההיסטוריה להלן ציטוט מהאתר של סמל"ת

רכישת רכב חדש תוך ביצוע עסקת טרייד-אין עם הרכב הישן, הפכה עם השנים לשרות שלא ניתן בלעדיו. חב' פיאט, באמצעות חב' "אוטודיל" - מבצעת טרייד-אין עם כל סוגי הרכב בתנאים מועדפים.
מעבר להיות קשר עסקי בין החברות, הסוחר העביר את הרכב על שמו ולכן הייתה לו נגישות למידע. הכל כמובן לכאורה.

אני עדיין מקווה שהעניינים יגמרו ברוח טובה. אבל ההתעלמות של אוטו-דיל מהפניה המאוד עדינה שלי לא תורמת למצב הרוח.

פורסם

כמה שאלות ברשותך:

1. האם בדקת את הרכב לפני הקניה ? (מישהו כבר שאל, איני זוכר אם נענה)

2. האם התחושה שלך, עכשיו, היא שהרכב תקין (מנסיעה יום יומית בו) ?

3. לא אמורה להיות אחריות כלשהי של המוסך המתקן ? האם אחריות זו בתוקף ?

alfa 156 2.5.

פורסם

לא בוצעה בדיקת מכון נוספת לפני הקניה. בכל מקרה זה לא רלוונטי במקרה של מצמד שהוחלף ולא משנה את חבות המוכר (יש הבדל מהותי בין רכישה מאדם פרטי לבין רכישה מסוחר).

לאחר הקניה נכנסתי עם הרכב למוסך שאני סומך עליו, הרכב עלה על ליפט+פירוק גלגלים ונראה נקי.

הרכב נוסע בסדר כבר כ-2000 ק"מ ואני מקווה שימשיך כך במשך ה-3 שנים שאני מתכוון להחזיק אותו. החשש שלי שהמצמד לא תוקן כראוי ויכה שוב פעם. אני בעיקר רוצה שקט נפשי.

התיקון בוצע ביוני ולכן מבחינה כרונולוגית אין אחריות. אולם לציין שמיוני עד ספט' הרכב עמד אצל הסוחר.

פורסם

אם אין לך חבר עו"ד שיעשה את זה בחינם וכל מה שאתה רוצה זה אחריות(ולא פיצוי כספי), חבל לך על הזמן.

תשלח להם מכתב רשום (ופקס) עם כל הפרטים הידועים, הטענות והדרישות, ובמידה ותהיה תקלה בחצי שנה/שנה פנה לעו"ד או לתביעות קטנות, כולל עדות לשליחה של הפרטים כדי לקבל את מהם את הכסף.

פורסם

אני לא מתכוון לתבוע על נזק שטרם נגרם לי. אני מתייעץ עם חבר עו"ד, אבל בכל מקרה לא מתכוון לפנות לבית משפט שלום שם נדרש ייצוג, התורים מאוד ארוכים והסחבת איומה.

אני אשלח להם מכתב רשום עם דרישה להארכת אחריות. אם הם ימשיכו להתעלם ותופיע תקלה אני אתבע אותם בבימ"ש לתביעות קטנות על עלות התיקון + הזמן היקר שלי + ירידת ערך.

בשביל לבטל עיסקה או לדרוש מהם לתקן את הרכב אני צריך לפנות לבית משפט השלום, אולם אני לא מעוניין לבטל עסק (נכון לעכשיו) ובכל מקרה בתור סוחר רכב מיד שניה אין רלוונטיות שהם יתקנו את הרכב, אלא רק ישאו בתוצאות של מכירת מוצר פגום שדרש ממני הוצאות לא צפויות.

פורסם

קצת לא קשור אם אפשר לשאול,

כמה עלה לך האוטו?

כמה זמן הוא אצלך?

מה הצריכת דלק שלו?

יש לי תקציב של 40 ונראה ששווה להתאמץ קצת בשביל 1400 טורבו חסכוני

תודה

פורסם

אני ארשום סקירה מפורטת בנפרד בעוד כחודש ובתום 3 חודשי בעלות.

* הרכב עלה 60K, אגרת הרישוי היא 1275, ביטוח זול, אבל אין נהגים צעירים, אין תביעות מזה 3 שנים וזוהי תוכנית של עובדי מדינה.

* צריכת הדלק מאוד משתנה לפי אופי התנועה ומידת הלחיצה על המצערת. מדובר ב-1:10 בנסיעה עירונית בעומס כבד. 1:12 בנסיעה משולבת שרובה עירונית או בפקקים (זה המצב אצל אשתי רוב הזמן - על קו ר"ג-רעננה). 1:14 בנסיעה משולבת נורמלית יותר. 1:17 בנסיעה שרובה בין-עירונית רגועה. אפשר להגיע ל-1:18 ואפילו ל-1:20 בנסיעה בין-עירונית מאוד-מאוד רגועה ואיטית (80 קמ"ש).

* סך הכל הרכב מעט יותר חסכוני ביחס ל-1.6 מקבילה (ידנית/רובוטית), אבל לא באופן דרמטי.

* הביצועים מאוד מרשימים, במיוחד תאוצות הביניים.

פורסם

קראתי בסקרנות את השרשור הזה ואני לא יכול שלא לתמוה:

1. איך אנשים עוד קונים מכוניות אצל סוחרים

2. איך חברה כמו אוטודיל מחזקת את הידוע לכל, שאי אפשר לסמוך על סוחרי רכב, גם אם הם "רציניים".

3. אם צריכת דלק ממוצעת שאפשר להוציא מ- 1400 רובוטית 13-14 ק"מ/ל', אם אני מבין נכון?), עם טורבו או בלי טורבו זה מה שאני מקבל מה 1,600 האוטומטית שלי (רנו מגאן 2001), אז למה להשתגע?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

כמי שמכיר גם מגאן 1.6 ( 08 אמנם ) גם בראבו ובמשך לא מעט זמן, אני יכול להבטיח לך שהמגאן הרבה יותר צמאה מהבראבו ( לפחות אצלי ) וזה נאמר יותר לזכות האחרונה מאשר בגנות הראשונה.

פורסם

בשביל אחד שעושה כלכך הרבה תורנויות, יש לך המון זמן לרשום בפורום...

אם האוטו נוסע כבר 2000 ק"מ ללא כל בעיה, אז איפה הבעיה? מאחר וגם לשיטתך תהיה מרוצה אם יתנו אחריות של ששה חודשים (שזה 8000 ק"מ בממוצע), הייתי שולח מכתב בדואר רשום עם פירוט הטענות, ומחכה לראות מה קורה. אם האוטו צולח בהצלחה את הקילומטראז' - שוכח מהעניין. אם חוזרת בעיה קודמת - תובע.

ובינינו, בפעם הבאה אל תקנה מסוחר. רק יד ראשונה מרופא.

:wink:

נמרוד

• תוכן חדש...