Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
OK,

הMOS2 הוא מולקולה שעומדת בפני עצמה.(למרות שיש בה 2 אטומי גופרית אין התפרקות ספונטנית שלהם כמו שמימן לא מתפרק ממים בצורה ספונטנית)

הMOS2 אינו קוריזבי כלל.

הMOS2 הוא מוצק ואינו "נשרף" ,אין לו אדים שנפלטים ממערכת הפליטה.הוא עמיד בחום מאד גבוה ואינו משנה מצב צבירה בטמפרטורות מנוע\מערכת פליטה.

החלקיקים הצפים בתוסף(שהוא בעצם שמן מינרלי) נצמדים לחלקי המתכת במנוע תחת לחץ וחום בלבד (בעיקר תחת לחץ) והעודפים במידה וקיימים נשארים במצב SUSPEND בשמן .

בתצורת התוסף קשה לי להאמין שLM ישווקו תוסף שיגרום נזק.למרות שלא חקרתי את השפעתו על הממיר הקטליטי(ברכבי אין כזה).

אגב בהרבה שמנים סינטטיים איכותיים ע"מ לעמוד בתקנים החדשים הפחיתו את אחוז הZDDP(שידוע שבכמות גדולה עלול להזיק לממיר הקטליטי) עד ל0 כמעט והוסיפו את הMOS2 בכמות קטנה בתור חומר נוגד שחיקה בתנאי HTHS.(כגון ברויאל פרפל ).

ציטוט מויקיפדיה

"מוליבדן גפריתי (MoS2) משמש כשימון מוצק נגד בלאי בלחץ קיצון. הוא יוצר שכבה חזקה על פני המתכת, ועמיד מאוד לחום ולחץ גבוהים. מסיבה זו הוא משמש תוסף נפוץ למשחות שימון: במקרה של כשל מונעת השכבה הדקה של מוליבדן מגע מתכת במתכת."

ניצן

MoS2 הוא חומר סיכה מוצק (dry lubricant) ותיק, אחד מחומרי הסיכה הטובים ביותר שבנמצא. במצבו הטהור זהו מינרל מוצק, הטחון לאבקה דקה, דומה-משהו במראהו ובמבנהו לגרפיט, מקטין את מקדם החיכוך ומסוגל לשאת לחצים אדירים (יש עוד חומר דומה להם, WS2). אני חושב שהוא חומר הסיכה שמסוגל לשאת לחצים הכי גבוהים, חוץ מהחומרים החדשים מבוססי הגרפין (שמיוצרים מפחמן בננו-טכנולוגיה). לכן תמצאו אותו במשחות סיכה ושמנים טובים המיועדים לעבודה מאומצת בעומסים גבוהים (למשל גריזים לציריות), אבל הוא לא מתאים לכל אפליקציה, כי יש לו גם חסרונות, או מגבלות.

השם שלו הוא "מוליבדנום דיסולפיד", ומכאן הוא קיבל את שם החיבה "מולי".

כאשר יוצרים ממנו תרחיף של חלקיקים בתוך נוזל כמו שמן, נוצר כאילו MoS2 נוזלי, כלומר "ליקוויד מוליבדנום דיסולפיד", ומכאן השם "ליקווי מולי", ואם השם הזה נשמע לכם מוכר - זה לא במקרה. החברה הזו התחילה מפטנט ליצירת החומר הזה, ותוסף לשמן מנוע המבוסס עליו היה ממוצריה הראשונים אם לא הראשון שבהם. אבל זה היה בשנות ה-50 של המאה הקודמת.

שמן מנוע הוא מוצר כימי-הנדסי מורכב. הוא צריך לספק דרישות שונות ומגוונות, חלקן כאלו הסותרות זו את זו. לפיכך, הוא מורכב מתערובת של כימיקלים רבים, אשר אמורים לתת את הפשרה הטובה ביותר בין כל התכונות הנדרשות, תוך יציבות כימית בין כל המרכיבים, בתנאי הפעולה הקשים בתוך המנוע. הדגשתי את המילה פשרה, כי זה מה שזה: משיקולי סיכה נטו יש חומרים טובים יותר, אבל כמו בכל מוצר הנדסי - אין מנוס מלהתפשר, כי צריך לקיים את הסיכה הנדרשת תחת כל מיני מגבלות ואילוצים. והדרישות, המגבלות והאילוצים האלו משתנים עם הזמן.

הוספת תוסף - כל תוסף - לשמן מנוע מוכן, יכולה אולי לשפר תכונה/ות מסויימת/ות של השמן, אבל קרוב לוודאי שזה ישנה את הפשרה גם בכיוון ההפוך - כלומר יבוא על חשבון תכונה/ות אחרת/ות, ויפגוע באיזון וביציבות שבין כל הכימיקלים הנוכחים שם. אם אפשר היה לשפר תכונה מסויימת של השמן בלי לפגוע בתכונות אחרות - למה שיצרני השמנים לא יעשו את זה מראש, בתהליך הייצור, בצורה מסודרת ומבוקרת, ואפילו רק בשמני ה-high end שלהם (אם זו שאלה של מחיר)?

בעיה שאני קראתי עליה היא שבתוך שמן המנוע התרחיף של חלקיקי ה-MoS2 עלול להצטבר לגושים גדולים ובכך לסתום מעברי שמן קטנים ו/או את הפילטר (לפחות באופן חלקי). ולכן, יצרני שמני המנוע (חוץ מ-LM, שזה, כאמור, האייקון שלהם, ורק באחד השמנים שלהם) לא משתמשים בו. והעובדה שהשימוש ב-MoS2 אצלך הפחית את נזילת השמן תומך בטענה זו.

גם אני חוויתי את זה פעם עם גיר שנזל קצת, ואחרי הוספה של תרכיז MoS2 (שנקרא UniMoly, של יצרן אחר) עם הזמן הנזילה פחתה.

אבל גם מה שאיתמר ציין הוא לא בלתי-סביר. אם יש חלקיקי MoS2 בשמן, מעט מהם בהכרח יגיעו גם לגזי הפליטה, ולכן גם לממיר, כמו שחלקיקי HC יכולים להגיע לשם. ושם, בהשפעת החום הגבוה, הם יכולים לשקוע על הרשתות הקטליטיות העדינות, "לסתום" אותן לאט לאט ובכך לקצר את חייו של הממיר.

כך או כך, העובדה שאף יצרן (למעט LM) לא משתמש בחומר הסיכה המצויין הזה באף שמן מנוע (למעט אחד) אומרת דרשני.

אני מסכים עם איתמר שבדומה לתוסף הדבש, אם הוספת ה-MoS2 העלימה את התסמינים של הבעיה זה אומר שהבעיה עדיין קיימת ושהיא לא בשמן, כי התופעות שתיארת לא היו צריכות לקרות עם שמן רגיל, ללא התוסף הזה.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תן לי דוגמא של מנוע שתוכנן לעבוד בשמן בעל צמיגות 20 והאחר בצמיגות 40 ופרטים מדוייקים של מירווחי השימון.

בזמנו בדקתי את מירווחי השימון קרי האפיצות בין חלקי המנוע השונים שבו ייצרן הרכב ממליץ על שמן בדרגת צמיגות 0W20 לבין מנוע של גולף משנות ה-90 או ה-80 ולא מצאתי שום הבדל מבחינת מירווחי השימון.

אין לי כרגע פרטים מדוייקים של מרווחי שימון, אבל אתה רוצה להגיד שבמשך 30 או 20 שנה האפיצויות לא השתנו?

אפילו בלי קשר לסיכה, רק משיקולים של התקדמות טכנולוגיות העיבוד השבבי, השיפור בביצועי ובהתנהגות המנועים והעמידה בתקנות מחמירות יותר זה לא סביר.

פורסם

טוב חברים.

קראתי את כל השרשור והחלטתי.

השמן הבא שאני שם ברכב הוא זה:-D

כתית מעולה אליו אני מוסיף MOS2 .

השמן יהיה בדרגת חמיצות 10W40 .

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

וזו תמונת השמן מתוצרת פז דלק או יד מרדכי:-D

(חברים קצת נסחפנו בשרשור..)

katit_strong_01 (Copy).png

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
MoS2 הוא חומר סיכה מוצק (dry lubricant) ותיק, אחד מחומרי הסיכה הטובים ביותר שבנמצא. במצבו הטהור זהו מינרל מוצק, הטחון לאבקה דקה, דומה-משהו במראהו ובמבנהו לגרפיט, מקטין את מקדם החיכוך ומסוגל לשאת לחצים אדירים (יש עוד חומר דומה להם, WS2). אני חושב שהוא חומר הסיכה שמסוגל לשאת לחצים הכי גבוהים, חוץ מהחומרים החדשים מבוססי הגרפין (שמיוצרים מפחמן בננו-טכנולוגיה). לכן תמצאו אותו במשחות סיכה ושמנים טובים המיועדים לעבודה מאומצת בעומסים גבוהים (למשל גריזים לציריות), אבל הוא לא מתאים לכל אפליקציה, כי יש לו גם חסרונות, או מגבלות.

כאשר יוצרים ממנו תרחיף של חלקיקים בתוך נוזל כמו שמן, נוצר כאילו MoS2 נוזלי, כלומר "ליקוויד מוליבדנום דיסולפיד", ומכאן השם "ליקווי מולי", ואם השם הזה נשמע לכם מוכר - זה לא במקרה. החברה הזו התחילה מפטנט ליצירת החומר הזה, ותוסף לשמן מנוע המבוסס עליו היה ממוצריה הראשונים אם לא הראשון שבהם. אבל זה היה בשנות ה-50 של המאה הקודמת.

שמן מנוע הוא מוצר כימי-הנדסי מורכב. הוא צריך לספק דרישות שונות ומגוונות, חלקן כאלו הסותרות זו את זו. לפיכך, הוא מורכב מתערובת של כימיקלים רבים, אשר אמורים לתת את הפשרה הטובה ביותר בין כל התכונות הנדרשות, תוך יציבות כימית בין כל המרכיבים, בתנאי הפעולה הקשים בתוך המנוע. הדגשתי את המילה פשרה, כי זה מה שזה: משיקולי סיכה נטו יש חומרים טובים יותר, אבל כמו בכל מוצר הנדסי - אין מנוס מלהתפשר, כי צריך לקיים את הסיכה הנדרשת תחת כל מיני מגבלות ואילוצים. והדרישות, המגבלות והאילוצים האלו משתנים עם הזמן.

הוספת תוסף - כל תוסף - לשמן מנוע מוכן, יכולה אולי לשפר תכונה/ות מסויימת/ות של השמן, אבל קרוב לוודאי שזה ישנה את הפשרה גם בכיוון ההפוך - כלומר יבוא על חשבון תכונה/ות אחרת/ות, ויפגוע באיזון וביציבות שבין כל הכימיקלים הנוכחים שם. אם אפשר היה לשפר תכונה מסויימת של השמן בלי לפגוע בתכונות אחרות - למה שיצרני השמנים לא יעשו את זה מראש, בתהליך הייצור, בצורה מסודרת ומבוקרת, ואפילו רק בשמני ה-high end שלהם (אם זו שאלה של מחיר)?-כיוון שהיצרנים מתחשבים בעלויות ומייצרים את השמנים בהתאם לתקן המצוין ולא מעבר,חוץ מזה ישנם יצרנים שמוסיפים את החומר לשמן שלהם בכמות קטנה(רויאל פרפל לדוגמא)

בעיה שאני קראתי עליה היא שבתוך שמן המנוע התרחיף של חלקיקי ה-MoS2 עלול להצטבר לגושים גדולים ובכך לסתום מעברי שמן קטנים ו/או את הפילטר (לפחות באופן חלקי). ולכן, יצרני שמני המנוע (חוץ מ-LM, שזה, כאמור, האייקון שלהם, ורק באחד השמנים שלהם) לא משתמשים בו. והעובדה שהשימוש ב-MoS2 אצלך הפחית את נזילת השמן תומך בטענה זו.-לא בדקתי זאת במעבדה אך חברת LM טוענת שהחלקיקים הונדסו בצורה כזו שהם אינם סותמים את הפילטר המעברים ואינם מתגבשים והעודפים שאינם ממלאים את חריצי המתכת נשארים צפים בשמן(SUSPENDED)-אני נוטה להאמין להם כמו שאני נוטה להאמין לBG שהK44 מנקה פיח ומעברי דלק למרות שגם בשימוש בו יש סיכון לרוב המשתמשים הK44 שיפר את תגובת המנוע שלהם ויש מעטים שגרם להם נזק עקב שימוש לא נכון חוסר מזל רגישות של המנוע והשד יודע... לכן בכל שימוש בחומר\תוסף קיים אלמנט הסיכוי\סיכון,לדעתי בכמות של 5 אחוז מתכולת השמן ה"שינוי" במרכיבי השמן זניח,השינוי במרכיבי השמן לאורך שהייתו במנוע ללא שום "תוסף" גדול הרבה יותר(שחיקה של חומרים נוגדי שחיקה,דילול בדלק,התווספות פיח)-גם ששמן ישן מוחלף ישנם אחוזים של שמן ישן שנשאר במנוע ואליו מתווסף שמן חדש-כך שבסה"כ לא קיים מצב שבמנוע יהיה שמן ""טהור"גם אחרי שהוחלף.

גם אני חוויתי את זה פעם עם גיר שנזל קצת, ואחרי הוספה של תרכיז MoS2 (שנקרא UniMoly, של יצרן אחר) עם הזמן הנזילה פחתה.

אבל גם מה שאיתמר ציין הוא לא בלתי-סביר. אם יש חלקיקי MoS2 בשמן, מעט מהם בהכרח יגיעו גם לגזי הפליטה, ולכן גם לממיר, כמו שחלקיקי HC יכולים להגיע לשם. ושם, בהשפעת החום הגבוה, הם יכולים לשקוע על הרשתות הקטליטיות העדינות, "לסתום" אותן לאט לאט ובכך לקצר את חייו של הממיר.-יכול להיות, לא ראיתי הוכחה לפגיעה בממיר ולא קראתי מחקרי מעבדה בנושא או על אנשים שחוו זאת כך שמבחינתי זו ספקולציה ותו לא,לעומת זאת את יתרונות התוסף חויתי מניסיון אישי וכן מקריאת מאמרים ומחקרים ברשת.לי אין ממיר כך שזה לא מהווה מבחינתי בעיה אך שווה לחפש ולחקור על נושא זה ולהכניס אותו למערכת השיקולים של כדאי\לא כדאי להשתמש,יש כאן סיכון אך השאלה היא מה חשוב יותר שמירה על המנוע או הממיר

כך או כך, העובדה שאף יצרן (למעט LM) לא משתמש בחומר הסיכה המצויין הזה באף שמן מנוע (למעט אחד) אומרת דרשני.-מוסיפים את החומר בכמות קטנה כתוסף מניעת שחיקה במקום ZDDP שכמותו הופחתה בשמנים החדשים עקב הסיכוי שבכמות הגדולה שהיתה בשמנים הישנים תיתכן פגיעה בממיר הקטליטי

אני מסכים עם איתמר שבדומה לתוסף הדבש, אם הוספת ה-MoS2 העלימה את התסמינים של הבעיה זה אומר שהבעיה עדיין קיימת ושהיא לא בשמן, כי התופעות שתיארת לא היו צריכות לקרות עם שמן רגיל, ללא התוסף הזה-התופעה שאני מדבר עליה קרתה בחורף 2011 מאז הוספתי 330 מ"ל(פחית) ל2 החלפות שמנים ותופעת המנורה\רעש לא חזרה ולו בקטנה מאז.המנוע עדיין שקט וסוחב היטב כך שיכול להיות שאתה צודק אך מבחן התוצאה מדבר בעד עצמו.-הענין הוא שתוסף הדבש שהוא בסה"כ חומר "משפר צמיגות" שמוסיפים בד"כ בשמנים מינרליים אשר מעלה משמעותית את צמיגות השמן עם כל המשמעויות שבכך, הוכח כמזיק וטווח פעולתו קצר (שבוע עד חודש) הוא אינו עמיד בתנאי העבודה של המנוע ובניגוד לMOS2 מתפרק וגורם לחוסר שימון סתימת מעברים ובוצה.לאחר פרק זמן קצר אכילת השמן חוזרת ביתר שאת.,

למרות שאתה חדש בפורום אתה מגלה ידע מפתיע בנושא השמנים וכותב פוסטים ארוכים ומעמיקים,כמו כן איתמר שהוא ותיק ושייך להנהלת הפורום-הדיונים איתכם מעשירים מאד.

ניצן

פורסם

הMoS2 אכן מוצר מצויין של LM אבל הוא מתאים יותר למנועים הישנים שעברו KM מכובד וזה פשוט נועד להאריך את תקופת החיים של המנוע + להוריד רמת חיכוך במנוע עם הבלאי. זה לא מתאים למנועים המתקדמים של היום שיש מעברים של מ"מ למרימים הידראולים וכו'. וגם השמן האפור מתאים למנועים עם דרישה של SL, לכן מנועים עם SM ומעלה לא צריכים להישתמש בו.

בנוסף חשוב להוסיף את הכמות הנכונה של התוסף לשמן כי LM מציינים שיש לימהול עד 5% בלבד מהשמן (50ML לכל ליטר)

אולי יש אנשים שחשבו שכל המוסיף הרי זה משובח וגרמו לנזק יותר מתועלת.

אני לאחי עם קווליר 96 קניתי את השמן האפור עם MoS2 כי אצלו המנוע כבר לא בשיא וזה עזר.

במנועים של היום אין צורך בתוסף יש בשמנים החדשים כל מה שצריך, גם בכל השמנים של LM לא נימצאו שאריות החומר המדובר חוץ מהבקבוק האפור.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אין לי כרגע פרטים מדוייקים של מרווחי שימון, אבל אתה רוצה להגיד שבמשך 30 או 20 שנה האפיצויות לא השתנו?

אפילו בלי קשר לסיכה, רק משיקולים של התקדמות טכנולוגיות העיבוד השבבי, השיפור בביצועי ובהתנהגות המנועים והעמידה בתקנות מחמירות יותר זה לא סביר.

בזמנו אני ודניאל בדקנו את העניין ומצאנו נתונים די מפתיעים.

ראה קישור מצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3226567&postcount=32

הבדיקה שלי הייתה די ראשונית ולא חקרתי את העניין לעומק והיה רצוי לפתוח לפתוח לעניין אשכול נפרד.

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל, תודה על המחמאות.

ראה עוד כמה תגובות בתוך הטקסט המצוטט.

הוספת תוסף - כל תוסף - לשמן מנוע מוכן, יכולה אולי לשפר תכונה/ות מסויימת/ות של השמן, אבל קרוב לוודאי שזה ישנה את הפשרה גם בכיוון ההפוך - כלומר יבוא על חשבון תכונה/ות אחרת/ות, ויפגוע באיזון וביציבות שבין כל הכימיקלים הנוכחים שם. אם אפשר היה לשפר תכונה מסויימת של השמן בלי לפגוע בתכונות אחרות - למה שיצרני השמנים לא יעשו את זה מראש, בתהליך הייצור, בצורה מסודרת ומבוקרת, ואפילו רק בשמני ה-high end שלהם (אם זו שאלה של מחיר)?-כיוון שהיצרנים מתחשבים בעלויות ומייצרים את השמנים בהתאם לתקן המצוין ולא מעבר,חוץ מזה ישנם יצרנים שמוסיפים את החומר לשמן שלהם בכמות קטנה(רויאל פרפל לדוגמא)

בהתאם לתקן המצויין ולא מעבר?!

אז מה זה כל השמנים ה"איכותיים" שאתם מדברים עליהם כאן, הסינטטיים והמותגים היוקרתיים?

הם לא עוברים את דרישות התקן?

אז למה לשלם עליהם פרמיה של עשרות אם לא מאות אחוזים בהשוואה לשמנים "פשוטים" שגם כן מיוצרים בהתאם לתקן?

האמת היא שהם כן עוברים. התקן מגדיר רק איזשהם ספי מינימום ומקסימום לכל מיני פרמטרים (אם זה נחוץ או לא, ואם שווה לשלם בשביל זה את תוספת המחיר הנדרשת זו כבר שאלה אחרת שהתשובה עליה שנויה במחלוקת, אבל בוודאי שעוברים).

בכל אופן, בדיוק לתגובה הזו הקדמתי והוספתי למשפט את הסיומת "ואפילו רק בשמני ה-high end שלהם (אם זו שאלה של מחיר)".

מכיוון שברור שהוספה של תוסף כזה לא תבוא בחינם, אבל כשגם ככה מוכרים לנו שמנים יקרים מאוד (ויש להם קונים), הרי שזה מתבקש שיהיו גם שמנים שיתהדרו בתוסף שכזה (וכמובן שלא בעיה לתת לו את יחסי הציבור הנדרשים כדי שימצאו מי שיהיו מוכנים לשלם), ואם לשפוט על פי מחירו של השמן של LM המתוסף ב-MoS2 - המחיר לא כל כך גבוה (יש שמנים שמוכרים לנו במחיר כפול ויותר, ויש קונים). אז זה ממש לא מסביר מדוע השימוש בתוסף הזה בשמני מנוע כיום לגמרי לא נפוץ.

בעיה שאני קראתי עליה היא שבתוך שמן המנוע התרחיף של חלקיקי ה-MoS2 עלול להצטבר לגושים גדולים ובכך לסתום מעברי שמן קטנים ו/או את הפילטר (לפחות באופן חלקי). ולכן, יצרני שמני המנוע (חוץ מ-LM, שזה, כאמור, האייקון שלהם, ורק באחד השמנים שלהם) לא משתמשים בו. והעובדה שהשימוש ב-MoS2 אצלך הפחית את נזילת השמן תומך בטענה זו.-לא בדקתי זאת במעבדה אך חברת LM טוענת שהחלקיקים הונדסו בצורה כזו שהם אינם סותמים את הפילטר המעברים ואינם מתגבשים והעודפים שאינם ממלאים את חריצי המתכת נשארים צפים בשמן(SUSPENDED)-אני נוטה להאמין להם כמו שאני נוטה להאמין לBG שהK44 מנקה פיח ומעברי דלק למרות שגם בשימוש בו יש סיכון לרוב המשתמשים הK44 שיפר את תגובת המנוע שלהם ויש מעטים שגרם להם נזק עקב שימוש לא נכון חוסר מזל רגישות של המנוע והשד יודע... לכן בכל שימוש בחומר\תוסף קיים אלמנט הסיכוי\סיכון,לדעתי בכמות של 5 אחוז מתכולת השמן ה"שינוי" במרכיבי השמן זניח,השינוי במרכיבי השמן לאורך שהייתו במנוע ללא שום "תוסף" גדול הרבה יותר(שחיקה של חומרים נוגדי שחיקה,דילול בדלק,התווספות פיח)-גם ששמן ישן מוחלף ישנם אחוזים של שמן ישן שנשאר במנוע ואליו מתווסף שמן חדש-כך שבסה"כ לא קיים מצב שבמנוע יהיה שמן ""טהור"גם אחרי שהוחלף.

גם אני נוטה להאמין להם. קשה לי להאמין שהם היו מוכרים כזה מוצר אם היו חושבים שאפשר לייחס לו כשלים של מנועים (דגש על יכולת לייחס לתוסף הזה את הכשל או קיצור אורך החיים). מצד שני, מה שכתב roeiw, מחזק קצת את הטענות האלה:

הייתה תקופה בה היינו ממלאים את התוסף של LM Mos2 ברכבים ביחד עם שמן 10w40 של וולוליין, אני זוכר שבכמה רכבים יצא לי לראות שהשמן המתוסף הפך למוצק יותר כמו גריז בכל מיני מעברי שמן עדינים או נשמים ולכן הפסקנו את השימוש בתוסף.

וחוץ מזה, איך אחרת אתה מסביר את הפחתת נזילת השמן כתוצאה מהשימוש בתוסף?

אבל גם מה שאיתמר ציין הוא לא בלתי-סביר. אם יש חלקיקי MoS2 בשמן, מעט מהם בהכרח יגיעו גם לגזי הפליטה, ולכן גם לממיר, כמו שחלקיקי HC יכולים להגיע לשם. ושם, בהשפעת החום הגבוה, הם יכולים לשקוע על הרשתות הקטליטיות העדינות, "לסתום" אותן לאט לאט ובכך לקצר את חייו של הממיר.-יכול להיות, לא ראיתי הוכחה לפגיעה בממיר ולא קראתי מחקרי מעבדה בנושא או על אנשים שחוו זאת כך שמבחינתי זו ספקולציה ותו לא,לעומת זאת את יתרונות התוסף חויתי מניסיון אישי וכן מקריאת מאמרים ומחקרים ברשת.לי אין ממיר כך שזה לא מהווה מבחינתי בעיה אך שווה לחפש ולחקור על נושא זה ולהכניס אותו למערכת השיקולים של כדאי\לא כדאי להשתמש,יש כאן סיכון אך השאלה היא מה חשוב יותר שמירה על המנוע או הממיר

כך או כך, העובדה שאף יצרן (למעט LM) לא משתמש בחומר הסיכה המצויין הזה באף שמן מנוע (למעט אחד) אומרת דרשני.-מוסיפים את החומר בכמות קטנה כתוסף מניעת שחיקה במקום ZDDP שכמותו הופחתה בשמנים החדשים עקב הסיכוי שבכמות הגדולה שהיתה בשמנים הישנים תיתכן פגיעה בממיר הקטליטי

אני מסכים עם איתמר שבדומה לתוסף הדבש, אם הוספת ה-MoS2 העלימה את התסמינים של הבעיה זה אומר שהבעיה עדיין קיימת ושהיא לא בשמן, כי התופעות שתיארת לא היו צריכות לקרות עם שמן רגיל, ללא התוסף הזה-התופעה שאני מדבר עליה קרתה בחורף 2011 מאז הוספתי 330 מ"ל(פחית) ל2 החלפות שמנים ותופעת המנורה\רעש לא חזרה ולו בקטנה מאז.המנוע עדיין שקט וסוחב היטב כך שיכול להיות שאתה צודק אך מבחן התוצאה מדבר בעד עצמו.-הענין הוא שתוסף הדבש שהוא בסה"כ חומר "משפר צמיגות" שמוסיפים בד"כ בשמנים מינרליים אשר מעלה משמעותית את צמיגות השמן עם כל המשמעויות שבכך, הוכח כמזיק וטווח פעולתו קצר (שבוע עד חודש) הוא אינו עמיד בתנאי העבודה של המנוע ובניגוד לMOS2 מתפרק וגורם לחוסר שימון סתימת מעברים ובוצה.לאחר פרק זמן קצר אכילת השמן חוזרת ביתר שאת.,

הפרטים של תוסף הדבש לא חשובים.

הנקודה היא שמנוע רגיל, תקין, אמור לעבוד עם כל שמן מנוע מסחרי סטנדרטי (לפחות אם הוא בצמיגות המתאימה) בלי התופעות שתיארת, ללא צורך בתיסוף כלשהו (בין אם התיסוף הזה עמיד לאורך זמן או לא, בין אם טווח פעולתו קצר או לא, בין אם הוא מזיק או לא, בין אם הוא מתפרק או לא וגו'. זה בכלל לא רלבנטי). עצם זה שנדרש תוסף כזה או אחר כדי להעלים תופעות שלא מתרחשות, ומלכתחילה לא היו צריכות להתרחש, באופן נורמלי, ללא התיסוף - מעידות על משהו חריג ולא תקין.

ואגב, תוסף הדבש הזה, הוא אכן מה שנקרא viscosity improver, אבל זהו בדיוק הפולימר, או סוג הפולימר, שמוסיפים לשמנים כדי לעשות אותם רב-דרגיים. זה הפולימר שמעלה את צמיגות השמן כאשר הוא מתחמם (ביחס לשמן הבסיס ללא משפר הצמיגות, לא ביחס לאותו שמן קר). למרות חסרונותיו שציינת, הוא נמצא בכל שמן מנוע רב-דרגי, והוא מתחמצן ומתפרק ושוקע וכו', והוא אחת הסיבות לכך שלשמן יש אורך חיים מוגבל, אלא שתוסף הדבש מכניס אותו בכמות הרבה יותר גדולה. וזו עוד דוגמא לפשרות שנאלצים לעשות. למרות החסרונות וההשפעה השלילית שלו מוסיפים אותו לכל שמן מנוע כדי להרוויח דבר אחר, אבל עושים את זה באופן מבוקר, על בסיס מדעי והנדסי מדוייק, בתהליך ייצור מבוקר, ומספקים לך חבילה שלמה, ולא סתם שופכים אותו לתוך שמן המנוע המוכן.

למרות שאתה חדש בפורום אתה מגלה ידע מפתיע בנושא השמנים וכותב פוסטים ארוכים ומעמיקים,כמו כן איתמר שהוא ותיק ושייך להנהלת הפורום-הדיונים איתכם מעשירים מאד.

ניצן

פורסם

וואו!!!! חתיכת דיון.....

נשאר לי רק להוסיף מנסיוני....

סריון 1.3 שנת 2005 - הייתה רכב ליסינג שנקנה עם 85000.

ב90000 בצעתי טיפול והתחלתי להשתמש עם 5W30סינטטי מלא.

בערך באיזור ה 150000 בין טיפול לטיפול הייתי צריך להוסיף שמן (לא בכמות היסטרית)

אבל בעבר זה לא היה נדרש.

בסופו של דבר ממשיך להיות מטופל כבר טיפול שני עם 5W40 סינטטי מלא - אין כלל צריכת שמן.

הרכב כרגע עם 183000 .....נוסע כמו שד ואמין רצח...

ולמי שרוצה - כרגע הרכב למכירה וניתן לפנות דרך ה"פ.:lol:

פורסם
וואו!!!! חתיכת דיון.....

נשאר לי רק להוסיף מנסיוני....

סריון 1.3 שנת 2005 - הייתה רכב ליסינג שנקנה עם 85000.

ב90000 בצעתי טיפול והתחלתי להשתמש עם 5W30סינטטי מלא.

בערך באיזור ה 150000 בין טיפול לטיפול הייתי צריך להוסיף שמן (לא בכמות היסטרית)

אבל בעבר זה לא היה נדרש.

בסופו של דבר ממשיך להיות מטופל כבר טיפול שני עם 5W40 סינטטי מלא - אין כלל צריכת שמן.

הרכב כרגע עם 183000 .....נוסע כמו שד ואמין רצח...

ולמי שרוצה - כרגע הרכב למכירה וניתן לפנות דרך ה"פ.:lol:

השאלה היא עד ה-85,000 ק״מ שהרכב עבר לפני שהוא הגיע אלייך,

באיזה שמן הישתמשו? אל תשכח שגם אם זה היה 10w40 חצי סינטטי

עדיין זה לא כזה הרבה, לעומת זאת ברכב שלי אני יודע בוודאות ( קבלות של טיפולים)

שהשתמשו רק בחצי סינטטי, שלא נדבר על הק״מ 200,000 והאוטו גם פחות חדש משלך ב-3 שנים.

פורסם

שלום -מתעלק על השירשור :)

מצובישי 2006 שטופל עד שאני רכשתי ב103K במינרלי 15W40 זול במורשה -עברתי בצורה חדה ל5W40 סינטטי מלא-HC בשני הטיפולים האחרונים-ללא שם בעיה-שמציצים לתוך המנוע דרך פתח מילוי השמן גל הזיזים חדש חדש.

בטיפול הבא אני מחליף ל10W40 AGIP SINT 2000 ואני לא צופה בעיות (את השמנים אני מקבל ללא עלות דרך חבר שעובד בתחום-ללא עלות ככה שאני שם מה שיש-אבל איכותי)

גל

פורסם
שלום -מתעלק על השירשור :)

מצובישי 2006 שטופל עד שאני רכשתי ב103K במינרלי 15W40 זול במורשה -עברתי בצורה חדה ל5W40 סינטטי מלא-HC בשני הטיפולים האחרונים-ללא שם בעיה-שמציצים לתוך המנוע דרך פתח מילוי השמן גל הזיזים חדש חדש.

בטיפול הבא אני מחליף ל10W40 AGIP SINT 2000 ואני לא צופה בעיות (את השמנים אני מקבל ללא עלות דרך חבר שעובד בתחום-ללא עלות ככה שאני שם מה שיש-אבל איכותי)

גל

אתה מקבל שמן ללא עלות מחבר שעובד בתחום וגם הוא מקבל את השמנים ללא עלות? תגיד לי, הם מחפשים עובדים בחברה שהחבר שלך עובד בה? או האם אפשר גם להיות חבר של החבר שלך?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האם מצאת או קראת מידע חדש בנושא מירווחי השימון והשפעתם על בחירת צמיגות שמן מנוע ?

אני מתכוון לפרטים טכניים טהורים ולא מאמרים והנחות של כול מיני אנשים באינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם
האם מצאת או קראת מידע חדש בנושא מירווחי השימון והשפעתם על בחירת צמיגות שמן מנוע ?

אני מתכוון לפרטים טכניים טהורים ולא מאמרים והנחות של כול מיני אנשים באינטרנט.

עוד לא.

• תוכן חדש...