Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, בזמן האחרון התחלתי להתעניין בכל נושא

השמנים ומקריאה של המון פוסטים ישנים/ חדשים בפורום

אני מבין שיש סתירה בין היצרן ליבואן בארץ בנושא צמיגויות השמן,

לעומת זאת יבואן מאזדה/ פורד משתדלים לשים שמן מוטוקראפט לפי המלצת יצרן

לעומת טיוטה שהבנתי שהמורשים שמים 10w30 בניגוד להמלצת יצרן 5w30 סינטטי מלא.

למה הם עושים את זה?

היפנים שייצרו תרכבים האלה ביפן סתם קבעו שלרכב מתאים צמיגות מסויימת של שמן,

בלי לבדוק שבאמת זה מתאים לרכב?

ברכב שלי למשל, דייהטסו סיריון שנת 2002 (אני יד 2)

הרכב טופל כל שנותיו במורשה וקיבל שמן שחברת ״פז״ מייצרת עבור דייהטסו,

שמן חצי סינטטי 10w40 ששאלתי את כל המוסכים המורשים בארץ כולל מוסך מרכזי,

מדוע מתחת למכסה מנוע יש מדבקה של היצרן שאומרת במפורש להשתמש בשמן 5w30 בתקן api sg

ואתם שמים שמן 10w40? התשובה הייתה: מה פתאום 5w30 אנחנו משתמשים בשמן שהיצרן ממליץ וזה השמן

היחידי שמתאים.

השאלה השניה היא האם, רכב שעבר 200,000 ק״מ שנת 2002 יכול לעשות מעבר חד משמן פשוט של פז חצי סינטטי,

לשמן סינטטי מלא 5w30 של חברה מוכרת ואיכותית ( למשל רויאל פרפל)?

יכול להיות שאני יפגע במנוע כתוצאה ממעבר זה, יש אפשרות לפגיעה בגומיות השסתומים?

להישאר עם השמן הרגיל ולא לשנות, אני מבולבל כבר, אבל רוצה את הכי טוב בשביל הרכב.

אשמח לעזרה מאנשים מבינים,

תודה וחג סוכות שמח.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תחום השמנים בארץ הוא תחום די אפור ולא מובן שמושטט בעיקר על מיתוסים, דעות קדומות ופער ידע בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית, הן של מנועי הרכב והן של השמנים. זה וכל מיני שיקולים עסקיים גורמים לכך שברוב המוסכים משתמשים בשמנים זולים ופשוטים ולאו דווקא בשמן המומלץ על ידי היצרן.

הטוב ביותר לרכבך יהיה השמן המומלץ ביותר על ידי היצרן שעומד הן בתקן הרלוונטי והן בצמיגות המבוקשת (בד"כ יצרן מציין בספר הרכב את השמן עליו הוא ממליץ + אלטרנטיבות במקרה שאין להשיג או המלצות שונות בשל איזורי אקלים).

במקרה של הסיריון שלך השמן הטוב ביותר שאתה יכול להשתמש בו הוא 5W30 שעומד בתקן API מדרג SG ומעלה. שמן סינטטי מלא בעל תקן API גבוה (ורצוי גם תקן ILSAC GF4 ומעלה) שיגיע מחברה מוכרת יהיה הטוב ביותר לשימוש ויתן את ההגנה המקסימלית למנוע וישמור על ביצועים אידאליים וצריכת דלק אופטימלית.

בגלל שהמנוע שלך עבר 200,000 ק"מ אני לא יודע אם מעבר ל 5W30 לא יהיה נטול בעיות. עלולות לצוץ בעיות של חוסר לחץ שמן, בעיקר אם משאבת השמן שחוקה או שנוצרו חופשים רבים במנוע.

אני חושב שבמקרה שלך אולי עדיף להישאר עם שמן "40" אבל בהחלט ניתן ומומלץ לרדת ולהשתמש ב 5W40 סינטטי מלא ללא שום חשש. סינטטי מלא לא פוגע במנוע, באטמים ובשאר חולות שמייחסים לו. כן מומלץ לבצע החלפה חד פעמית של השמן לאחר חצי שנה \ 5,000 ק"מ ואז לחזור למשטר טיפולים קבוע.

לגבי השמנים של רוייאל פרפל, אין איתם שום בעייה והם עומדים מעל ומעבר בתקן הדרוש לרכבך. מלבד עניין המחיר מדובר בשמנים מהטובים בשוק הישראלי לדעתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עכשיו אני עוד יותר מבולבל,

יש אנשים שאומרים, מה פתאום אתה תהרוס תמנוע, יהיה לך בוצה במנוע, הגומיות שסתומים חלשות

והמעבר יהרוס אותן, הרכב קיבל כל חייו 10w40 אל תשנה,

לעומת זאת יש כאלה שאומרים שכן כידי לנסות, בכל אופן האוטו ואני הולכים לבלות ביחד בשנתיים הקרובות לפחות כך שאני רוצה את הכי טוב, אפשר לבדוק במוסך את מצב משאבת שמן, מנוע, אולי כדי לבצע בדיקת קומפרסיה למנוע לראות שהוא

במצב טוב? או שאין שום קשר?

בכל מקרה הרכב שקט, ולא מאבד שמן ומים, המצב שלו טוב.

פורסם

קשקוש בלבוש. לכך בדיוק התכוונתי כשרשמתי שהענף מונע ע"י מיתוסים וחוסר ידע.

שמן סינטטי לא גורם לשום נזק, גם לא למנוע העייף והבלוי ביותר, כמובן כל עוד אנחנו מדברים על שמן שמתאים מבחינת התקן שקבע היצרן.

אפשר לעשות הרבה בדיקות למנוע, אבל בדיקה של בלאי וחופשים פנימיים קשה מאוד לעשות (אם בכלל אפשרית, אין לי מושג) ובגלל זה לא הייתי משנה את הצמיגות בטמפ' העבודה, הצמיגות שבאה לידי ביטוי ב "40". ירידה ל 5 ואפילו 0 תעשה רק טוב למנוע, גם אם הוא שחוק ועייף.

ברכב שלך ספציפית אתה יכול לעבור לסינטטי מלא ללא כל חשש. לאחר המעבר יש לשים לב תשומת לב יתרה לרעשים במנוע ולשים לב שנורת לחץ השמן לא נדלקת או מהבהבת. כמו כן יש להקפיד על החלפה חד פעמית לאחר חצי שנה, זו דרישה של הרבה יצרנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אומרים בפורום ששמני RP הם טובים מאוד. אני מסתייג רבות מהמחשבה שהחברה הפיצפונת הזו "נותנת" בראש לחברות "הכבדות" ומייצרת שמנים יותר טובים מהם. בכל מקרה, לשים שמן יקר כמו RP למנוע שעבר כבר 200 אלף ק"מ זה כמו לתת לזקנה בת 70 להשתמש בקרמים יקרים נגד קמטים.

ההבדל מבחינת הצמיגות בין שמני 10W לשמני 5W הוא לא ממש משמעותי אבל בהחלט יש הבדל. אני לא אומר לא לרדת לשמן 5W אלא אין לך מה לחשוש שהמשאבה תיתתקל בבעיה לשאוב את השמן כי הוא יותר דליל. שים לב שאני מתכוון למשאבה תקינה.

כמו שאמר איתמר, שים לב לכל מיני נורות אזהרה או רעשים שעלולים להופיע אבל ממש ממש לא בהכרח שמשהו אכן יקרה. אלא רק תשים לב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל נושא השמנים הפך יחד עם נושא הצמיגים לרכב לנושאים מאוד "חמים" בפורום.

בשילוב המכוניות האהובות עליי-דייהטסו (לי סריון שרכשתי לאחרונה ולבת YRV)

מבחינתי זה שרשור מנצח.

קודם כל לפותח השרשור-אני מניח שהמנוע שפועם ברכבך הוא 1300 כי מנוע ה1000 לא היה מגיע לשם.

ספר כמה זמן אתה מחזיק את הרכב והאם היו תקלות מיוחדות?.(הYRV2003 גמאה רק 82K והסיריון רק 48K)

לאיתמר אומר שאתה "משלנו" היתה לך SX4 קצרה והיום יאריס.(חובב יפניות בצדק)

תשובותייך בפורום תמיד מסקרנות ומענינות אותי ואני קורא אותם בשקיקה.

לענייננו-נניח ואנחנו משווים-שמן 10W40 סינטטי לגמרי מול 5W30 סינטטי לגמרי.

האם לא עדיף בארץ חמה כמו שלנו לעבוד עם 10W40? הרי שאנחנו לא אירופה ואין טמפרטורות קיפאון בבוקר

מצד שני בקיץ הישראלי האם לא עדיף 40 על 30?

אני מבין שרוב ה10W40 שנמכרים הם תערובת מינרלית עם סינטטית ולכן השמן החצי סינטטי נחות מהסינטטי

אבל מבחינת טמפרטורות חום בקיץ לא עדיף 40 +10 על פני 5+30?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

חבל שלא שמתי 5w30 בטיפול האחרון :-/

לא הייתי בטוח כל כך עד שהתחלתי להתעניין בכל נושא השמנים בזמן האחרון,

הבנתי שאפילו מוסכי צ׳מפיון לא שמים במוסכים המורשים שמן שממליץ היצרן,

בפולו של אבא שלי (1.2 tsi) לא זכור לי הצמיגות אבל אני רק יודע שזה שמן של

סונול ויש אליו מדבקה של צ׳מפיון ( הוא עלה 290 שקל) שזה מחיר יקר לשמן,

הוא עומד מתקנים של פולקסוואגן אבל לא נראה לי שהצמיגות ששמים בצמפיון מורשים

היא צמיגות מומלצת יצרן ופה מדובר ברכב 2011 חדש.

יש סבירות שאני ירגיש הבדל בביצועי המנוע?

למרות שהאוטו נוסע יפה, הצריכה משולבת 1.14 ק״מ אני מרוצה סה״כ

אני צריך להחליף עכשיו עוד פעם פילטר חדש/ בורג ריקון שמן שמן איכותי,

מבחינת תקנים של api יש לי אופציה לקסטרול מג׳נטיק, רויאל פרפל, וולוולין,

לחכות לטיפול 10,000 הבא (עוד 9 חודש לערך)? או להחליף כבר עכשיו את השמן בלי לחשוב פעמיים?

יש פה אנשים שמודעים לבעיית ״השמן״ ועשו את המעבר הזה באופן הצמאי, קנו שמן מחברה איכותית

בצמיגות שממליץ היצרן ופשוט החליפו בניגוד למדיניות המוסכים המורשים? אם כן שתפו, הרגשתם בהבדל לאחר המעבר?

אשמח לעוד תגובות, זה אוכל לי תמוח, למה לשנות את השמן המקורי שהרכב בא מהמפעל?? למה להרוס?

פורסם
שלום לכולם.

מבחינתי זה שרשור מנצח.

קודם כל לפותח השרשור-אני מניח שהמנוע שפועם ברכבך הוא 1300 כי מנוע ה1000 לא היה מגיע לשם.

ספר כמה זמן אתה מחזיק את הרכב והאם היו תקלות מיוחדות?.(הYRV2003 גמאה רק 82K והסיריון רק 48K)

האם לא עדיף בארץ חמה כמו שלנו לעבוד עם 10W40? הרי שאנחנו לא אירופה ואין טמפרטורות קיפאון בבוקר

אני מבין שרוב ה10W40 שנמכרים הם תערובת מינרלית עם סינטטית ולכן השמן החצי סינטטי נחות מהסינטטי

אני מחזיק את הרכב חודשיים, בזמן הזה החלפתי חיישן חמצן שהבעלים הקודם לא תיקן ( נורה נדלקה שבועות ספורים לפני המכירה)

האוטו קצת רעד ברוורס אז החלפתי תושבות מנוע ( היו במצב לא טוב)

ברקסים חדשים וטיפול 10,000 עם חלקים מקוריים שקניתי במוסך דייהטסו, כרגע האוטו נוסע פיקס, שקט, צריכה טובה, הכל עובד טוב

ואני מקווה שאחרי הרענון הקטן שעשיתי לו, אני יבקר במוסך אך ורק לצורך טיפולים שותפים.

פורסם
שלום לכולם.

מבחינתי זה שרשור מנצח.

הנושא נטחן לא מעט פעמים אבל בכל זאת HERE WE GO AGAIN. קודם כל תוציא לך את זה טוב טוב מהראש. שמן עם צמיגות גבוהה הוא לא בהכרח יותר טוב ויותר מועיל. אין שום תועלת לשים שמן 10W-40 או 10W-50 או אפילו 10W-60 כאשר היצרן מבקש 5W-30. צמיגות יותר גבוהה משמעותה עומס על המנוע ומערכות העזר שלו. השאיפה היא להפחית כמה שיותר חיכוך. שמן בעל צמיגות גבוהה מצריך יותר אנרגיה בכדי "לנוע" בתוך המנוע. הדבר מתבטא בהפסדי כוח ובעליה בצריכת הדלק. מנועים של מכוניות ספורטיביות עתירי הספק משתמשות ב 10W-60. שימוש בכזה שמן במכונית המשפחתית יכול בהחלט להוות כחיסרון. המנוע מייצר חום בזמן פעולתו. רוב רובו של חום זה מפונה על ידי שמן המנוע. הבוכנות, הטלטלים ושאר רכיבים במנוע באים במגע ישיר עם השמן וזה "מעמיס" את החום ומתקרר בדרכו לעוקת השמן. יצרן הרכב לוקח זאת בחשבון ומתכנן את המנוע והרכיבים השונים בהתאם. כתוצאה מכך הוא ממליץ על השמן בעל הצמיגות הנמוכה ביותר שהוא יכול בכדי לבצע את התפקיד על הצד הטוב ביותר. לפיכך, אם היצרן קבע ש 5W-30 מתאים לרכב (טיוטה קורלה למשל) זה יהיה מיותר בהחלט לעלות לשמן 10W-40. עוד יותר גרוע מזאת, במעבר ל 10W-40 אתה מעמיס עומס מיותר גם בעת ההתנעה וגם בזמן כאשר המנוע עובד בטמפ העבודה שלו. רק בכדי להמחיש לך. בפורום הונדה בחו"ל, נהגים טענו שמעבר משמן 10W-40 לשמן 0W-40 חסך להם עד כ 5% בתצרוכת של הדלק בעיר. אתה קולט את ההבדל? כלומר, לפי ההיגיון, אם באמת העובדה הזו נכונה אז במעבר מ 5W-40 ל 10W-40 אתה מעלה את תצרוכת הדלק שלך ב 2-2.5%. עכשיו אתה מבין עד כמה זה מיותר לעלות בצמיגויות יותר ממה שצריך?

חבל שלא שמתי 5w30 בטיפול האחרון :-/

לא הייתי בטוח כל כך עד שהתחלתי להתעניין בכל נושא השמנים בזמן האחרון,

הבנתי שאפילו מוסכי צ׳מפיון לא שמים במוסכים המורשים שמן שממליץ היצרן,

בפולו של אבא שלי (1.2 tsi) לא זכור לי הצמיגות אבל אני רק יודע שזה שמן של

סונול ויש אליו מדבקה של צ׳מפיון ( הוא עלה 290 שקל) שזה מחיר יקר לשמן,

הוא עומד מתקנים של פולקסוואגן אבל לא נראה לי שהצמיגות ששמים בצמפיון מורשים

היא צמיגות מומלצת יצרן ופה מדובר ברכב 2011 חדש.

יש סבירות שאני ירגיש הבדל בביצועי המנוע?

למרות שהאוטו נוסע יפה, הצריכה משולבת 1.14 ק״מ אני מרוצה סה״כ

אני צריך להחליף עכשיו עוד פעם פילטר חדש/ בורג ריקון שמן שמן איכותי,

מבחינת תקנים של api יש לי אופציה לקסטרול מג׳נטיק, רויאל פרפל, וולוולין,

לחכות לטיפול 10,000 הבא (עוד 9 חודש לערך)? או להחליף כבר עכשיו את השמן בלי לחשוב פעמיים?

יש פה אנשים שמודעים לבעיית ״השמן״ ועשו את המעבר הזה באופן הצמאי, קנו שמן מחברה איכותית

בצמיגות שממליץ היצרן ופשוט החליפו בניגוד למדיניות המוסכים המורשים? אם כן שתפו, הרגשתם בהבדל לאחר המעבר?

אשמח לעוד תגובות, זה אוכל לי תמוח, למה לשנות את השמן המקורי שהרכב בא מהמפעל?? למה להרוס?

קודם כל לשתות כוס מים קרים ולהירגע. זה ממש אבל ממש לא סוף העולם. זה ממש לא יגרום לקיצור חיי המנוע שלך. כל עוד שמו לך שמן איכותי ולא שמן תוצרת עזה אז אתה יכול לישון בשקט. תסע בכיף ובראש שקט. פעם הבאה כשמגיע הזמן לטיפול תחליף לשמן אחר. ובאמת, סכום כזה עבור שמן באמת נשמע המון.

אם באמת באמת זה מפריע לך ואתה הולך לשנות את השמן אז אתה יכול לרוקן את השמן, לפתוח את הפילטר ולרוקן אותו משמן להחזיר הכל למקום כולל הבורג והשייבה ולמלא שמן מחדש. הכמות שנשארה בפילטר אחרי זה או במנוע היא זניחה לחלוטין.

בקיצר, שמן לך שמן טוב. לא יודע אם זה הטוב ביותר אבל שמן טוב. סע, תהנה ותחליף אחרי זה. מקסימום תחליף אחרי 7 ,8 אלף ק"מ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

שמנים בדרגות צמיגות 5w30, ואפילו 5w20 ברכבים מסוימים בהחלט תואמים לאקלים הישראלי.

אפילו יבואני רכב מסוימים עברו לשימוש בשמן 5w30 לאחר שנים של שימוש ב 10w40 באותו סוג רכב.

ברכבי דייהטסו ממודלים מתקדמים עם ק"מ סביר אני ממלא בטיפולים 5w30.

אבל אני יכול לספר לך שבאופן אישי ברכב שיש ברשותי - דייהטסו סיריון 1.3 שעברה רק 90K עברתי לשימוש בשמן 5w30 סינטטי איכותי לאחר שהרכב כל חייו טופל במוסך מורשה אחת לחצי שנה והתחילו נזילות מאגן השמן, מחזיר שמן תחתון, כל המכסה טיימינג וחיבורים מתחת לאטם מכסה השסתומים.

זה נכון גם לגבי הרכב הקודם שלי שבו עברתי לשימוש ב 5w40 סינטטי, שם התחילו נזילות ממחזירי שמן של הגיר והטיימינג.

לכן המלצתי אליך היא המשך להשתמש בשמן 10w40 חצי סינטטי.

להביא סימוכין, המלצות ודפים כתובים יפה אפשר לספק פה עד שנה הבאה אבל בפועל הדברים הם אחרת. רוב הממליצים למעבר לשמן סינטטי אינם בעלי מקצוע אלא חובבי רכב.

פורסם
הנושא נטחן לא מעט פעמים אבל בכל זאת HERE WE GO AGAIN. קודם כל תוציא לך את זה טוב טוב מהראש. שמן עם צמיגות גבוהה הוא לא בהכרח יותר טוב ויותר מועיל. אין שום תועלת לשים שמן 10W-40 או 10W-50 או אפילו 10W-60 כאשר היצרן מבקש 5W-30. צמיגות יותר גבוהה משמעותה עומס על המנוע ומערכות העזר שלו. השאיפה היא להפחית כמה שיותר חיכוך. שמן בעל צמיגות גבוהה מצריך יותר אנרגיה בכדי "לנוע" בתוך המנוע. הדבר מתבטא בהפסדי כוח ובעליה בצריכת הדלק. מנועים של מכוניות ספורטיביות עתירי הספק משתמשות ב 10W-60. שימוש בכזה שמן במכונית המשפחתית יכול בהחלט להוות כחיסרון. המנוע מייצר חום בזמן פעולתו. רוב רובו של חום זה מפונה על ידי שמן המנוע. הבוכנות, הטלטלים ושאר רכיבים במנוע באים במגע ישיר עם השמן וזה "מעמיס" את החום ומתקרר בדרכו לעוקת השמן. יצרן הרכב לוקח זאת בחשבון ומתכנן את המנוע והרכיבים השונים בהתאם. כתוצאה מכך הוא ממליץ על השמן בעל הצמיגות הנמוכה ביותר שהוא יכול בכדי לבצע את התפקיד על הצד הטוב ביותר. לפיכך, אם היצרן קבע ש 5W-30 מתאים לרכב (טיוטה קורלה למשל) זה יהיה מיותר בהחלט לעלות לשמן 10W-40. עוד יותר גרוע מזאת, במעבר ל 10W-40 אתה מעמיס עומס מיותר גם בעת ההתנעה וגם בזמן כאשר המנוע עובד בטמפ העבודה שלו. רק בכדי להמחיש לך. בפורום הונדה בחו"ל, נהגים טענו שמעבר משמן 10W-40 לשמן 0W-40 חסך להם עד כ 5% בתצרוכת של הדלק בעיר. אתה קולט את ההבדל? כלומר, לפי ההיגיון, אם באמת העובדה הזו נכונה אז במעבר מ 5W-40 ל 10W-40 אתה מעלה את תצרוכת הדלק שלך ב 2-2.5%. עכשיו אתה מבין עד כמה זה מיותר לעלות בצמיגויות יותר ממה שצריך?

קודם כל לשתות כוס מים קרים ולהירגע. זה ממש אבל ממש לא סוף העולם. זה ממש לא יגרום לקיצור חיי המנוע שלך. כל עוד שמו לך שמן איכותי ולא שמן תוצרת עזה אז אתה יכול לישון בשקט. תסע בכיף ובראש שקט. פעם הבאה כשמגיע הזמן לטיפול תחליף לשמן אחר. ובאמת, סכום כזה עבור שמן באמת נשמע המון.

אם באמת באמת זה מפריע לך ואתה הולך לשנות את השמן אז אתה יכול לרוקן את השמן, לפתוח את הפילטר ולרוקן אותו משמן להחזיר הכל למקום כולל הבורג והשייבה ולמלא שמן מחדש. הכמות שנשארה בפילטר אחרי זה או במנוע היא זניחה לחלוטין.

בקיצר, שמן לך שמן טוב. לא יודע אם זה הטוב ביותר אבל שמן טוב. סע, תהנה ותחליף אחרי זה. מקסימום תחליף אחרי 7 ,8 אלף ק"מ.

תודה רבה על ההסבר המפורט, עכשיו מה שנותר זה לקנות שמן איכותי :-)

במקרה הכי גרוע בטיפול הבא, אבל נראה לי שזה יקרה לפני חח.

באמת מעניין למה במוסכים מורשים שלא חורגים מ״הכל חלקים אורגינל ומקורי״

ודווקה בעניין כמו שמן מנוע הם מחפפים, ששמן זה הדבר הכי חשוב ברכב, כנ״ל מים מקוריים.

פורסם
שמנים בדרגות צמיגות 5w30, ואפילו 5w20 ברכבים מסוימים בהחלט תואמים לאקלים הישראלי.

אפילו יבואני רכב מסוימים עברו לשימוש בשמן 5w30 לאחר שנים של שימוש ב 10w40 באותו סוג רכב.

ברכבי דייהטסו ממודלים מתקדמים עם ק"מ סביר אני ממלא בטיפולים 5w30.

אבל אני יכול לספר לך שבאופן אישי ברכב שיש ברשותי - דייהטסו סיריון 1.3 שעברה רק 90K עברתי לשימוש בשמן 5w30 סינטטי איכותי לאחר שהרכב כל חייו טופל במוסך מורשה אחת לחצי שנה והתחילו נזילות מאגן השמן, מחזיר שמן תחתון, כל המכסה טיימינג וחיבורים מתחת לאטם מכסה השסתומים.

זה נכון גם לגבי הרכב הקודם שלי שבו עברתי לשימוש ב 5w40 סינטטי, שם התחילו נזילות ממחזירי שמן של הגיר והטיימינג.

לכן המלצתי אליך היא המשך להשתמש בשמן 10w40 חצי סינטטי.

להביא סימוכין, המלצות ודפים כתובים יפה אפשר לספק פה עד שנה הבאה אבל בפועל הדברים הם אחרת. רוב הממליצים למעבר לשמן סינטטי אינם בעלי מקצוע אלא חובבי רכב.

חברת השמנים מוביל שללה מכל וכל את הטענה שלך שמעבר לשמן סינטטי עלול לגרום לנזילות דרך מחזירי שמן או אטמים.

כך הם רושמים.

Myth:Mobil 1 synthetic oils will leak out of the seals of older cars.Reality:

Mobil 1 oils do not cause leaks. In fact, new Mobil 1 synthetic motor oil was tested in dozens of industry standard and original equipment manufacturers (OEMs) tests to prove its seal performance. It is fully compatible with the elastomeric materials from which all automotive seals and gaskets are made. If an older engine is in good condition and does not have oil leaks, Mobil 1 oils provide the same advantages as when used in a new engine. ExxonMobil recommends taking measures to repair the leaks, then using a Mobil 1 oil. ExxonMobil also recommends following the automobile manufacturer's manual for the proper oil to use.

עוד דבר, ישנה טענה שמעבר לשמן 0W או שמן 5W כאשר היצרן מבקש שמן 10W או גבוהה יותר אז המשאבה לא תצליח ליצור לחץ או בגלל שהשמן דליל יותר יהיה יותר קשה למשאבה לשאוב אותו ולבנות לחץ.

שוב, חברת מוביל טוענת שההיפך הוא הנכון. שמן סמיך, גורם למשאבה לצרוך יותר אנרגיה על מנת לשאוב אותו והדבר מתבטא בהפסד הספק. שמן דליל יותר יזרום בקלות יותר וייקל על המשאבה את פעולתה. לפיכך אין שום מניעה לעבור לשמן דליל יותר. יש לזכור שאפשר לרדת לשמן 5W ו 0W כאשר היצרן מבקש שמן לדוגמה 10W-40 או 15W-40 אבל לא מומלץ לרדת בצמיגות של השמן כאשר הוא מגיע לטמפ' העבודה שלו על דעת עצמכם. כלומר, אם היצרן מבקש 10W-40 אפשר לרדת ל 5W-40 אבל יש לשקול בכובד ראש ואף לפסול את האפשרות של לרדת לצמיגות 5W-30 או 5W-20.

זה מה שמוביל אומרת לגבי סידרת שמני ה 0W-XX שלה.

The Oil Pump

In the oil pump, energy loss occurs due to rotational energy consumed by pumping heavier viscosity oils (10W-30, 10W-40, 20W-50), particularly during warm-up.

AFE_oil_pump_animation.gif

During the warm up phase, the Mobil 1 fully synthetic formulation because of its lower viscosity flows more easily through the oil pump, requiring less energy to pump the oil to the critical engine parts

ובעברית צחה, הפסדי אנרגיה נגרמים במשאבת השמן כתוצאה מצריכה של אנרגיה סיבובית כתוצאה משאיבה של שמן בעל צמיגות כבדה יותר.בסוגריים שמני 10W-40, 10W-30 ו 20W-450 בעיקר בזמן החימום. בזמן תהליך חימום המנוע הזרימה של השמן הסינטטי היא יותר קלה יותר דרך משאבת השמן, מצריכה פחות אנרגיה לשאיבת השמן לחלקים הקרטיים במנוע.

פורסם

אני לא מאמין לשום חברת שמנים בעלת אינטרס. אותי מעניין תוצאה בשטח ומה שאני רואה בעיניים ביום יום.

ברכב מזדקן שעבר ק"מ גבוהה סיכוי לנזילות שמן הינו גדול ואת זה יגיד לך כל בעל מקצוע שעובד על רכבים ביום.

ברכב של פותח השרשור לא יהיה שום שיפור או תועלת במעבר לשמן סינטטי בצמיגות נמוכה אלא רק סיכוי טוב יותר לטיפטוף מתחת לרכב, אני גם "חסיד" של שמנים סינטטים אבל לא בכל רכב וצריך לדעת באיזה רכב כן ואיזה רכב לא.

פורסם

אם ככה, אז כנראה שהנזילות היו קיימות עוד מקודם. לומר שמוביל אולי משקרת לגבי יצירת נזילות בעקבות מעבר לשמן סינטטי זה כמו לומר שחברות התרופות משקרות לגבי תופעות לוואי של התרופות שהיא משווקת.

לעומת זאת, במנוע ישן שגמע הרבה קילומטרים, שהצילנדרים שלו כבר לא עגולים והטבעות לא אוטמות מי יודע מה, מעבר לשמן דליל יותר עלול לגרום לאכילת שמן מוגזמת יותר. זאת בגלל שהשמן הדליל מצליח לעבור בקלות יותר דרך טבעות הבוכנה אל תא השריפה.

פורסם

כמו שאמרתי בהתחלה, יש אנשים שיגידו תישאר בשמן 10w40,

ויש כאלה שיגידו לעבור לשמן 5w30 בלי לחשוב פעמיים,

ישנם אנשים שריכבם עלול הישן עלול לעשות בעיות כתוצאה

ממעבר לצמיגות יותר נמוכה ויש רכבים שיכולים ליסוע בלי בעיה

ואף ליסוע יותר טוב, השאלה מה טוב לאוטו שלי :-/

צריך לעשות סקר בפורום, לכמה היו בעיות ממעבר לשמנים אחרים

ומי מרוצה מהמעבר.

• תוכן חדש...