Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישנם לא מעט בעלי מקצוע טובים ורציניים לא כל הענף בנוי על מכונאים סוג ז'.

עדיף להקשיב לאיש מקצוע שרואה רכבים כל יום מאשר ל"מומחי" שמנים בעלי התמחות בקיראת מסמכי PDF שלא החליפו שמן פעם אחרת ברכב שלהם.

עם כל הכבוד לכל המומחים פה המציאות בפועל לא תמיד תואמת לכל ההמלצות שלכם.

כמה בעלי מקצוע מומחים הגיבו באשכולות שנפתחו בנושא "מעבר משמן חצי סינטטי לשמן סינטטי מלא" ? 1 או 2 במקרה הטוב.

כמה מהם באמת נתקלו בבעיות של נזילות או/גם לחץ שמן נמוך ?

בעבר הייתי יותר פעיל בדיונים בנושא ואם זיכרוני אינו בוגד בי אני לא זוכר מקרה ספיציפי שבעל רכב שביצע את המעבר נתקל בבעיה כולשהי אלא פה ושם תגובה של מוסכניק שכתב שהוא נתקל בבעיה.

ממקרה בודד לא ניתן להסיק מסקנות לגבי רוב הרכבים שעוברים לשמן סינטטי מלא.

בעבר עבדך התעסק בתור עבודה צדדית בימי שישי בביצוע טיפולי 15K ולא ניתקלתי לעולם ברכב ממשפחת רכבי קונצרן VAG בבעיות מהסוג שציינת.

איזה כייף לי :)

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תגרום וחצי, משום שגם כאשר המנוע קר השמן צריך להיות בצמיגות שקבע הצירן, אחרת כאשר המנוע קר השימון יהיה לקוי, והסבר בתגובה שלי הקודמת לזאת.

וואלה. התשובה שלך וההסבר שגויים מיסודם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אחד המיתוסים הנפוצים בתחום שמני הרכב, שהוזכר גם בשרשור זה, הוא זה שמכיוון שישראל היא מדינה חמה יותר מאשר מדינות אירופה או ארה"ב, צריך להשתמש כאן בשמן בעל צמיגות גבוהה יותר מאשר זו שהמליץ עליה יצרן הרכב בספרו (לפחות הצמיגות ה"חמה").

מצד אחד זה נכון שככל שהטמפ' עולה, צמיגות השמן קטנה. אבל ראשית, השמן חשוף לטמפ' העבודה של המנוע, ולא ישירות לטמפ' הסביבה, שנית, יש טווח של צמיגות (ולא ערך יחיד) שמתאים לביצוע המשימה, ושלישית, יצרן הרכב כבר לקח את כל זה בחשבון, ובספר הרכב הוא נותן המלצות לצמיגות כתלות בטמפ' הסביבה, וזאת על סמך ידע "קשה" מצטבר ורב-שנים ואינספור ניסויים אובייקטיביים, ומתוך ידיעה די מדוייקת של הרכב החומרים במנוע, טיב פני השטח של החלקים המתחככים, הדיוק ומידת ההתאמה (האפיצות) ביניהם, המהירויות והלחצים בין החלקים המתחככים, הטמפ' בנק' שונות במנוע, הרכב ויכולות שמן המנוע מהתקנים והדרגות עליהן הוא ממליץ וכו', ולאו דווקא על סמך האינטואיציות או האמונות הטפלות של מכונאי זה או אחר.

ובהמלצות האלו אפשר לראות בד"כ ששמן בעל סימול צמיגות מסויים מתאים לטווח רחב מאוד (עשרות מעלות צלזיוס) של טמפ' סביבה.

ואין בכך פלא.

הרי טמפ' המנוע מווסתת באופן די מדוייק על ידי מערכת הצינון. בוודאי במנועים מקוררי נוזל, ובוודאי במנועים המודרניים עתירי החיישנים ומבוקרי המחשבים, עם הדאגה הכל-כך גדולה לאיכות הסביבה, שמכתיבה טולרנסים מאוד הדוקים על מאפייני הפעולה של המנוע, וטמפ' היא כמובן אחד מהם, כי יש לה השלכות על שלמות הבעירה והרכב תוצריה, על נדיפות הנוזלים במנוע, על בריאות הממיר הקטליטי ועל יעילות פעולת המנוע.

גם אם יש השפעה לטמפרטורת הסביבה על טמפ' השמן במנוע, אני חושב שהיא קטנה מאוד, וממילא כל דרגת צמיגות מייצגת תחום של צמיגויות, ולא ערך בודד שאם הוא משתנה במעט הלך על המנוע.

ועוד דבר. זה נכון מה שנכתב כאן ששמן דליל יותר מפחית את הפסדי החיכוך במנוע ומביא לצריכה פחותה של דלק, אבל המנוע צריך להתאים לזה, והמדד הוא לאו דווקא (או בכל אופן ממש לא רק) הלחץ שיתפתח ביציאת משאבת השמן. המרווחים בין החלקים המתחככים, הלחצים ביניהם וטיב פני השטח שלהם, צריכים להתאים לכך. אם תשימו שמן בצמיגות 20 במנוע שתוכנן לעבוד עם 40, אולי תרוויחו מעט בצריכת הדלק (הרבה פחות ממה שאנשים כותבים כאן, אגב), אבל למשך זמן קצר הרבה יותר, כי הבלאי של המשטחים המתחככים במנוע יגבר, גם אם הלחץ במוצא המשאבה עדיין תקין. לחץ משאבה תקין רק מבטיח אספקה נאותה של שמן לכל חלקי המנוע, אבל אם כתוצאה מהצמיגות הנמוכה יותר שכבת השמן במיסבים, או במנגנון פתיחת השסתומים, למשל, לא תצליח לשאת את הלחץ הנוצר בינה לבין המשטחים המתחככים בינם היא מפרידה ותקרע, הם יבואו במגע זה עם זה. במקרה כזה תוספי האנטי-שחיקה (ZDDP, למשל) יכנסו לפעולה, אבל משך הפעולה שלהם מוגבל, ולכן לאורך זמן יווצר בלאי מואץ.

חייב להגיב על זה למרות שעד עכשיו הצלחתי להתאפק...(כי שירשורים בנושאי שמנים הפכו לשירשורים של מי בקיא בנושא יותר ממי ו"לי יש יותר גדול" כי אני מכיר עוד מונח\נתון \קראתי עוד קצת חומר באנגלית ואני שר את הASTMים של כל תיקני ACEA בעל פה... מחק את המיותר או כלל לא :-P)

אני באופן קבוע במשך שנים פתרתי לחלוטין את הבעיה שגליאור(שנשמע אחד האנשים המומחים כאן בנושאי שמנים וכותב דברים לעינין) הזכיר ע"י הוספת פחית של תוסף MOS 2 "אל שחק" של LM בכל החלפת שמן.

היתה לי הפסקה של מספר חודשים בה החלטתי לנסות שמן אחר מהשמן הקבוע בו אני משתמש(5W40 סינטטי HC סגול של LM) ועברתי לשמן אחר חצי סינטטי 10W40 ששם לי המוסכניק שלי עקב נסיון לבחון אם תיפחת נזילת השמן שהיתה לי.(בטיפול הזה ושלפניו לא השתמשתי בMOS2 כלומר במשך שנה לערך לפני המקרה)

התוצאה היתה שלאחר חודש החלה להידלק נורת לחץ שמן לאחר נסיעה מהירה(זה היה בחורף) בעמידה בסרק ורק לאחר פרק זמן של העלאת סל"ד על מנת לכבות את המנורה ונסיעה עירונית רגועה התופעה פסקה זמנית עד הנסיעה המהירה הבאה -כמו כן המנוע הרעיש כטרקטור.

התופעה התגברה עם הזמן כך שבמקום היבהוב של המנורה לאחר נסיעה מהירה היא החלה לדלוק קבוע ורק העלאת סל"ד ונסיעה רגועה לכמה דקות כיבו אותה אך עדיין עם היבהובים פה ושם.

בתחילה לא עליתי שהבעיה היא בשמן וביצעתי ניקוי קרטר פילטר פנימי והחלפת יוניט ופילטר שמן ללא הועיל.

לאחר שהבנתי שהבעיה תלויה בסוג השמן חזרתי להשתמש ב 5W40 הסגול,הסיפור עם המנורה הצטמצם אך לא נעלם לגמרי.-הבנתי שכנראה נגרמה שחיקת יתר או שעלי להחליף שוב לשמן אולי צמיגי יותר למרות שלא רציתי.

או אז כמוצא אחרון החלטתי להוסיף את הMOS2 ולאחר חודש נסיעה לערך קרו התופעות הבאות:

1.המנוע שהרעיש עם השמן הנחות (והרעיש מעט פחות עם השמן של LM) הפך שקט עד בילתי נשמע.

2.המנוע סחב הרבה יותר טוב-בעיקר תחושה של עליה במומנט.

3.תופעת "המנורה המהבהבת לאחר נסיעה מהירה" בסרק פסקה לחלוטין(גם שנסעתי 40 ק"מ בסל"ד של 4000+-).

4.מד החום שהיה קו מעל האמצע התייצב על האמצע.

5.הנזילה למרבה הפלא פחתה(לזה לא ציפיתי כלל).

וזה רק מחצי פחית שעלותה 30-35 ש"ח שהוספתי לשמן בהחלפה האחרונה לפני חצי שנה לערך.

(חצי פחית=165CC לערך שזה 5 אחוז מתכולת השמן ברכבי וזהו המינון המומלץ ע"פ היצרן).

אין לי שום מניות בLM ולא תמלוגים מפרומט היבואן פשוט רגיל להשתמש במוצרים שלהם שנים ובשביעות רצון מלאה.

כהוכחה אתם יכולים לבצע חיפוש בפורום ולמצוא לינק למאמר באנגלית על נפלאות הMOS2 שהבאתי לפני מספר שנים ומשתמש בשם YOSI משהו תירגם אותו.

בטיפול הבא אנסה לרדת לצמיגות של 5W30 ללא חשש בעיקר כי יש MOS2.

כמו כן הצמיגות תואמת את המלצות היצרן.

ניצן

פורסם

שלום לכולם:-D.

WOW איזה שרשור..פותח השרשור התכוון לנמלה ויצאה מזה מפלצת שמן:wink:

טוב עצתי לך-במנוע של 200K אל תשחק משחקים.שים 10W40 מחברה מוכרת .

יש לי נסיון מצוין עם MOBIL2000 שזה 10W40 של חברה ידועה ליצור שמנים(EXXON MOBIL) -שמן חצי סינטטי.

עם שמן כזה הגעתי עם לאנטיס ל185K ללא אכילת שמן (כמעט-ליטר ל15K).

אני משתמש בו לרכביי החדישים יחסית ,וגם שם הכל בסדר.

יתכן שלא יהיה חסכון בדלק לעומת 5W30 -אבל יתכן שגם יגרמו נזילות שמן.

לא רואה את ההכרח לשים 5W30 או 40 אם היבואן לא רשם בפרוש שזה השמן היחידי שצריך לשים

(ההיפך הוא הנכון-בספר של SX4 מ2008 כתוב במפורש-רק 10W40 חצי סינטטי בלבד!)

אין ספק שהנושא כמו שכתבתי הוא "חם" בפורום כמו השמן הזורם במנוע בעת עבודתו.

האם קיים בעל מקצוע שיתן חוו"ד על השרשור-ומה דעתו?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

nit_zan, ה MOS2 שאתה מהלל בהערצה רבה מקורו במלחמת העולם ה II ובמנועים מודרניים הוא עושה יותר נזק מתועלת. אבל היי, מה אני מבין, אני סתם אחד שקורא פרוצדורות ASTMים להנאתו.

כמו שאמרתי, הרבה אנשים עושים מעקפים או מסיקים מסקנות לא נכונות לגבי שמן \ נוזל כזה או אחר שהם שמו במנוע. תשאל כל נהג וכל מוסכניק מה הפתרון למנוע מעשן ובפה אחד יענו לך "תוסף דבש". זה הפתרון? ממש לא, פשוט תמיד מחפשים את הדרך הפשוטה והזולה לעקוף את הבעייה במקום לתקן אותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ישנם לא מעט בעלי מקצוע טובים ורציניים לא כל הענף בנוי על מכונאים סוג ז'.

עדיף להקשיב לאיש מקצוע שרואה רכבים כל יום מאשר ל"מומחי" שמנים בעלי התמחות בקיראת מסמכי PDF שלא החליפו שמן פעם אחרת ברכב שלהם.

עם כל הכבוד לכל המומחים פה המציאות בפועל לא תמיד תואמת לכל ההמלצות שלכם.

אני חושב שאולי עדיף להקשיב לשניהם (כלומר למבחר מצומצם של שניהם), ולא רק לשניהם (גם לכאלה שכותבים מסמכי PDF, למשל), והכי טוב לכאלה שהם גם וגם, ולעמת ולאמת את הדברים כל הזמן, עד שהכל מתיישב ביחד.

למרבה הצער אף אחד מאיתנו, מוכשר ומקצוען ככל שיהיה, לא יכול לגלות את כל הידע בעצמו ולשלוט בכל המיומנויות, ולקרוא מסמכים מקצועיים (בין ב-PDF או בפורמט אחר) זו דרך די יעילה לרכוש ידע שמישהו אחר השכיל, או שהיה לו את האמצעים, לגלות ו/או להבין, שלא היינו יכולים לרכוש בדרך אחרת (או לפחות לא באופן יעיל). ככה מתקדם הידע האנושי.

אל תשכח שאת כלי הרכב שלנו (וגם את השמנים) מתכננים ויוצרים אנשים שרובם לא החליפו שמן במו ידיהם מימיהם, חלקם לא סגרו אפילו בורג במו ידיהם, חלקם הגדול רואה הכל רק דרך משוואות מתמטיות, חלקם כותב את מסמכי ה-PDF הללו, ובכל זאת - הם אלו שעשו ועושים את הטכנולוגיה הזו למציאותית, ולא "בעלי המקצוע בענף הרכב" (שגם כבודם במקומם מונח, אבל בנוסף, לא במקום ולא קודם).

החלפת השמן כשלעצמה לא תורמת פה הרבה (תכלס עושים אותה העובדים הכי זוטרים במוסך, כי איזה מקצועיות כבר צריך בשביל זה?), כי למרבה הצער, בניגוד לתופעות מכניות, חשמליות או אופטיות מסויימות, אנחנו לא יכולים לחוש בחושינו את מה שקורה בתוך השמן או בין השמן למנוע.

וזה שאיש מקצוע רואה הרבה רכבים כל יום עוד לא אומר שהוא מבין מה הוא רואה.

מכיר את בעלי המקצוע (לאו דווקא מכונאים, זה קיים בכל התחומים) שהתשובה המרכזית שלהם לכל טענה היא "30 שנה אני ..."? את כל המקצועיות שלהם הם שואבים מעצם הותק שלהם.

את זה ש-30 שנה הם עושים את מה שהם עושים לא נכון או לא טוב הם כמובן לא רואים ...

אז המשפט הזה שלך הזכיר לי אותם.

פורסם
nit_zan, ה MOS2 שאתה מהלל בהערצה רבה מקורו במלחמת העולם ה II ובמנועים מודרניים הוא עושה יותר נזק מתועלת. אבל היי, מה אני מבין, אני סתם אחד שקורא פרוצדורות ASTMים להנאתו.-למה אתה מזלזל בעצמך אתה מבין לא מעט :-)

כמו שאמרתי, הרבה אנשים עושים מעקפים או מסיקים מסקנות לא נכונות לגבי שמן \ נוזל כזה או אחר שהם שמו במנוע. תשאל כל נהג וכל מוסכניק מה הפתרון למנוע מעשן ובפה אחד יענו לך "תוסף דבש". זה הפתרון? ממש לא, פשוט תמיד מחפשים את הדרך הפשוטה והזולה לעקוף את הבעייה במקום לתקן אותה.

איתמר.

אני בד"כ משתדל עם מעט הזמן הפנוי שיש לי לא להיתפס לקונספציות או לאמירות של מוסכניקים אלא לחקור וללמוד דברים לעומקם.

אתה משווה תפוחים ללימונים(שהלימון זה ה"דבש" כמובן)

מה הקשר בין "שמן דבש" שהוא בעצם משפר צמיגות על בסיס מינרלי(מה שנקרא VI) ללא תכונות שימון שמתפרק מהר מאד ותוך חודש ממלא את המנוע בסוג של בוצה ואשר בטווח הקצר מונע עישון של המנוע ובטווח הארוך מונע שימון והגעת שמן לכל אזורי המנוע ונזק גדול יותר.

לבין MOS2 שהוא חומר סיכה מוצק בעל מקדם חיכוך נמוך בהרבה משמן סינטטי נוזלי ובעל תכונות יחודיות שלפרטן קצרה היריעה(מי שמעונין שיבצע חיפוש בפורום או ברשת בעיקר).

אך בכל ארשום מעט פרטים מזיכרוני:

מולקלות הMOS2 מתיישבות בחריצים המיקרוסקופיים של המתכת וגורמת להחלקה ושימון מוצק של חלקי המתכת לאורך זמן תחת חום ולחץ(כל המרבה הרי זה משובח) עם עמידות של 200000PSI וטמפרטורה גבוהה מאד(אינני זוכר...) זה בקצרה.

המוצר הספציפי של LM מהונדס בצורה כזו שחלקיקי הMOS2 לא יתגבשו וישקעו אלא ישארו בצורת צפה בשמן למעט החלקיקים שנמשכים לחריצים המקרסקופיים של המתכת ואשר נשארים שם עם יכולת הצמדות גבוהה לאורך זמן וכמו כן לא יסתמו את פילטר השמן כך שאינני מבין מדוע אתה חושב "שיגרם נזק למנועים מודרניים".

אני לא "שבוי" בקונספציות ,דוקא את נושא השמנים חקרתי לעומק לפני מספר שנים(כשהיה לי קצת יותר זמן) ופירסמתי כמה פוסטים בפורום בנושא.

שכל אחד יעשה מה שנראה לו-מבחינתי התוסף\החומר הוכיח את עצמו והעובדות מדברות בעד עצמן.

ניצן

פורסם

האנלוגייה שלי הייתה שתוספים כאלו ואחרים לא פותרים בעיות. אם הייתה לך בעייה של לחץ שמן אז צריך לבדוק מה מקורה, בוצה, חיישן עייף, משאבת שמן שחוקה או מעברי שמן סתומים.

קיבלתי פעם הסבר מפורט מאוד מה הבעייה של ה MOS2, לפני כמה שנים. אני זוכר במעורפל משהו שקשור לגופרית, קורוזייה ופגיעה בממיר הקטליטי. השורה התחתונה הייתה שתוסף כזה הוא לא טוב לרכבים מודרניים ועושה יותר נזק מתועלת. שמן מגיע מתוסף מעל ומעבר, לא סתם היצרן קבע תקן X ולא במקרה השמנים הולכים ומשתכללים (הן בגלל הדרישה של יצרני הרכב, הפחתת זיהום אוויר והתקדמות טכנולוגית).

איתמר.

פורסם
וואלה. התשובה שלך וההסבר שגויים מיסודם.

איתמר.

תן הסבר + הוכחה, לענות" שגוי" הכי קל, יותר קשה זה להסביר את מה שלא יודעים.

הצמיגות ההתחלתית של השמן נקבעת גם היא ע"י יצרן הרכב, אחרת היו מציינים רק צמיגות על "חם", או בקיצור ממלצים על שמן חד דרגתי.

אחרת מה הטעם בצמיגות התחלתית.

פורסם

אוי ואבוי אם היינו משתמשים בשמן חד דרגתי. זה ששמן חד דרגתי לא אומר שהצמיגות שלו לא משתנה כתלות בטמפ'.

המספרים של שמן רב דרגתי מבטאים למעשה את הצורה בה צמיגות השמן משתנה עם הטמפ' וההשתנות הרבה יותר מתונה לאורך הסקאלה, מי יותר ומי פחות, הכל בהתאם למספרים.

מבחינת המנוע, השמן האידאלי היה שמן שלא משתנה כלל עם הטמפ', כלומר שמן שהיה שומר על הצמיגות שלו לאורך כל הסקאלה. מאחר וזה (עדיין) בלתי אפשרי, שמן רב דרגתי מנסה לדמות התנהגות כזו, להיות בצמיגות הרצוייה גם כשקר וגם כשחם. הטכנולוגייה הנוכחית עדיין לא מאפשרת יצירת שמן כזה אך היא בהחלט מתקרבת לשם, לדוגמה עם שמני 0 מחד ו 20 מאידך שדלילים יחסית גם בטמפ' נמוכות.

במנוע קר לחץ השמן תמיד יהיה גבוה יותר מלחץ השמן במנוע חם, זה אולי ההסבר הפשוט, המנומק והמשכנע ביותר להסביר למה אין חשיבות לדרגה ה"קרה" של שמן המנוע בכל הקשור לתכנון המנוע. גם שמן 0 חדשני יהיה סמיך יותר בכמה עשרות יחידות סנטיסטוקס כשהמנוע קר מהצמיגות שלו בטמפ' העבודה.

בנוסף, ידוע שאחוז ניכר מהבלאי (טוענים שאף 80 עד 85%) למנוע מתרחש על מנוע קר. למה? בדיוק בגלל עניין השימון: המנוע קר, לחץ השמן גבוה מאוד, הזרימה איטית והמנוע לא מקבל את השימון הנחוץ. שמן דליל מגיע מהר יותר לכל חלקי המנוע ומפחית את הבלאי והעומס על המכלולים. יש כאן המחשה נחמדה שמצאתי באחד הקטלוגים של ליקווי מולי, גרף שמראה תוך כמה זמן השמן מגיע לכל המקומות הקריטיים במנוע במזג אוויר קר. אני חושב שלא צריך להכביר במילים.

111.jpg

מחומרים מקצועיים שקראתי עולה שיצרנים רבים בעולם יצאו בשלב זה או אחר עם בולטיין המתיר \ משנה דרישה ומתיר ירידה בצמיגות גם בדגמים ישנים יותר ואף ישנים מאוד. הונדה ארה"ב למשל מתירה שימוש בשמני 5 (או שזה היה 0? לא זוכר) כבר ברכבים משנת 2000 ומעלה. טויוטה יצאה בהמלצה גורפת לירידה לשמן 5W30 בכל הרכבים ו 0W20 במרבית הדגמים שיוצרו אחרי 2006. גם VAG הוציאה הנחייה של מעבר לשמן 5 באיזשהו שלב וגם זכור לי משהו מעומעם על אחת היצרניות הצרפתיות. אני מקווה שהמגמה ברורה.

צריך לזכור שההתפתחות הטכנולוגית, העלייה במבחר והירידה במחיר מאפשרים היום שימוש בשמנים כאלו ויש להם רק יתרונות. זה לא שרכב עם שמן 10 או 15 ישבית מנוע מחר בבוקר אבל הבלאי העודף מיותר.

איתמר.

פורסם
אחד המיתוסים הנפוצים בתחום שמני הרכב, שהוזכר גם בשרשור זה, הוא זה שמכיוון ועוד דבר. זה נכון מה שנכתב כאן ששמן דליל יותר מפחית את הפסדי החיכוך במנוע ומביא לצריכה פחותה של דלק, אבל המנוע צריך להתאים לזה, והמדד הוא לאו דווקא (או בכל אופן ממש לא רק) הלחץ שיתפתח ביציאת משאבת השמן. המרווחים בין החלקים המתחככים, הלחצים ביניהם וטיב פני השטח שלהם, צריכים להתאים לכך. אם תשימו שמן בצמיגות 20 במנוע שתוכנן לעבוד עם 40, אולי תרוויחו מעט בצריכת הדלק (הרבה פחות ממה שאנשים כותבים כאן, אגב), אבל למשך זמן קצר הרבה יותר, כי הבלאי של המשטחים המתחככים במנוע יגבר, גם אם הלחץ במוצא המשאבה עדיין תקין. לחץ משאבה תקין רק מבטיח אספקה נאותה של שמן לכל חלקי המנוע, אבל אם כתוצאה מהצמיגות הנמוכה יותר שכבת השמן במיסבים, או במנגנון פתיחת השסתומים, למשל, לא תצליח לשאת את הלחץ הנוצר בינה לבין המשטחים המתחככים בינם היא מפרידה ותקרע, הם יבואו במגע זה עם זה. במקרה כזה תוספי האנטי-שחיקה (ZDDP, למשל) יכנסו לפעולה, אבל משך הפעולה שלהם מוגבל, ולכן לאורך זמן יווצר בלאי מואץ.

תן לי דוגמא של מנוע שתוכנן לעבוד בשמן בעל צמיגות 20 והאחר בצמיגות 40 ופרטים מדוייקים של מירווחי השימון.

בזמנו בדקתי את מירווחי השימון קרי האפיצות בין חלקי המנוע השונים שבו ייצרן הרכב ממליץ על שמן בדרגת צמיגות 0W20 לבין מנוע של גולף משנות ה-90 או ה-80 ולא מצאתי שום הבדל מבחינת מירווחי השימון.

איזה כייף לי :)

פורסם
האנלוגייה שלי הייתה שתוספים כאלו ואחרים לא פותרים בעיות. אם הייתה לך בעייה של לחץ שמן אז צריך לבדוק מה מקורה, בוצה, חיישן עייף, משאבת שמן שחוקה או מעברי שמן סתומים.-כמובן שעדיף לעשות מה שעשיתי מאשר לפתוח מנוע,כמו כן פעולות ניקוי בוצעו כמו שכתבתי ולא עזרו,המנוע ממבט מלמעלה וגם מלמטה נקי ומבריק כיוון שכל השנים השתמשתי בשמן סינטטי עם החלפות של אחת לשנה\10K כך שהאפשרויות שכתבת נשללו(המנוע ברכבי מיושן ואין בו חיישנים)

קיבלתי פעם הסבר מפורט מאוד מה הבעייה של ה MOS2, לפני כמה שנים. אני זוכר במעורפל משהו שקשור לגופרית, קורוזייה ופגיעה בממיר הקטליטי. השורה התחתונה הייתה שתוסף כזה הוא לא טוב לרכבים מודרניים ועושה יותר נזק מתועלת. שמן מגיע מתוסף מעל ומעבר, לא סתם היצרן קבע תקן X ולא במקרה השמנים הולכים ומשתכללים (הן בגלל הדרישה של יצרני הרכב, הפחתת זיהום אוויר והתקדמות טכנולוגית).

איתמר.

OK,

הMOS2 הוא מולקולה שעומדת בפני עצמה.(למרות שיש בה 2 אטומי גופרית אין התפרקות ספונטנית שלהם כמו שמימן לא מתפרק ממים בצורה ספונטנית)

הMOS2 אינו קוריזבי כלל.

הMOS2 הוא מוצק ואינו "נשרף" ,אין לו אדים שנפלטים ממערכת הפליטה.הוא עמיד בחום מאד גבוה ואינו משנה מצב צבירה בטמפרטורות מנוע\מערכת פליטה.

החלקיקים הצפים בתוסף(שהוא בעצם שמן מינרלי) נצמדים לחלקי המתכת במנוע תחת לחץ וחום בלבד (בעיקר תחת לחץ) והעודפים במידה וקיימים נשארים במצב SUSPEND בשמן .

בתצורת התוסף קשה לי להאמין שLM ישווקו תוסף שיגרום נזק.למרות שלא חקרתי את השפעתו על הממיר הקטליטי(ברכבי אין כזה).

אגב בהרבה שמנים סינטטיים איכותיים ע"מ לעמוד בתקנים החדשים הפחיתו את אחוז הZDDP(שידוע שבכמות גדולה עלול להזיק לממיר הקטליטי) עד ל0 כמעט והוסיפו את הMOS2 בכמות קטנה בתור חומר נוגד שחיקה בתנאי HTHS.(כגון ברויאל פרפל ).

ציטוט מויקיפדיה

"מוליבדן גפריתי (MoS2) משמש כשימון מוצק נגד בלאי בלחץ קיצון. הוא יוצר שכבה חזקה על פני המתכת, ועמיד מאוד לחום ולחץ גבוהים. מסיבה זו הוא משמש תוסף נפוץ למשחות שימון: במקרה של כשל מונעת השכבה הדקה של מוליבדן מגע מתכת במתכת."

ניצן

פורסם

אל תחפש אותי מתחת לפנס, אני זוכר שחקרתי בזמנו על ה MOS2 והמסקנה הסופית הייתה שהוא לא עושה טוב למנוע, אולי זה היה קשור לריאקציה עם השמן - לא זוכר. בכל מקרה יש סיבה שאנחנו לא רואים יותר את החומר הזה היום. הוא גם לא תחליף ל ZDDP שאכן מתקן לתקן הולך ונעלם (והוא לא עומד על 0, תקן SN לזכרוני מתיר עד 400PPM בהשוואה ל 1,200PPM רק לפני שני תקנים אחורה). מה שמחליף את ה ZDP\ZDDP (שהסיבה להוצאתם מהשמנים היא בשל פגיעה בממיר הקטליטי וזיהום אוויר) הם תרכובות מינרלים אחרים, אני חושב שמשהו שקשור \ מבוסס על אשלגן (מעולם לא הייתי טוב בכימיה, SORRY).

איתמר.

פורסם

הייתה תקופה בה היינו ממלאים את התוסף של LM Mos2 ברכבים ביחד עם שמן 10w40 של וולוליין, אני זוכר שבכמה רכבים יצא לי לראות שהשמן המתוסף הפך למוצק יותר כמו גריז בכל מיני מעברי שמן עדינים או נשמים ולכן הפסקנו את השימוש בתוסף.

חוץ מזה כמו שאיתמר כתב השמנים היום מאוד מתקדמים וכל עוד השמן עומד במפרטי היצרן אין שום סיבה שבעולם להיות יותר צדיק מהאפיפיור ולזהם את המנוע בכל מיני תוספים.

פורסם

מצרף את האנימציה המדוברת מהאתר של LM-מקווה שלא יכעסו שחפרתי להם בקוד :-) :

http://www.magix-photos.com/magix/flash/player2/easy/loader.swf?eid=E58572C09F2511E1B03F6DC3C3D6D8CB

אכן רוב השחיקה נוצרת בהתנעה ולחשוב שרוב האוכלוסייה מתניע לפחות 3 פעמים ביום כפול תקופה של 5~10 שנים של השימוש ברכב הנתון הזה הופך לקריטי ולכן חובה ליבחור בשמן המתאים לרכב .

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...