Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרב היום בו הטנדר שלי יכנס לישורת האחרונה של השיפוץ וזה גם אומר שצריך לחשוב על ריפודים. בעוד שריפוד המושבים/תקרה/דופנות/רצפה הם עניין פשוט יחסית, צצה ועולה השאלה ועימה גם הדעות המנוגדות בנוגע ללוח המחוונים. הבעיה היא שלוח המחוונים של רום כרמל עשוי מפלסטיק ABS דק יחסית וכזה ששיני הזמן וציפורני השמש עשו בו שמות וסדקו בו חריצים ובקעים. אז מצידו הפנימי של הלוח הוא עבר הדבקה של לוחות ABS נוספים בנקודות אסטרטגיות, על מנת לחזקו. לא זאת בלבד, אלא גם הלוח הזה עבר מספר שינויים על ידי, כגון ביטול המאפרה, שינוי הקונסולה המרכזית להתאמת המזגן ועוד.

בשורה התחתונה, פני השטח של לוח המחוונים מתוקנים וזה גם נראה ככה. אז אפשר לבצע בו מעט "פחחות" וצביעה. אלא שעדיין ישאר הלוח חשוף לשמש ולהזדקנות המואצת והוא גם אף פעם לא יראה באמת יפה. אפשרות נוספת היא לצפות את הלוח במה שמצפים לוחות (אל תתפסו אותי כאן במילה - ואניל?), או מרפדים לוחות - אלא שגם במקרה הזה יש האומרים שזה לא יצא/יראה טוב.

הייתי שמח לשמוע דעות של בעלי ניסיון מכאן ומכאן וגם אם יש להם המלצות על בעלי מקצוע (פלוס עלויות משוערות - אפשרי בפרטי).

תודות מראש למסייעים,

חג שמח!

תמונות:

1. חלקו העליון של לוח המחוונים. ניתן לראות "נזילות", שהם סדקים שתוקנו במשחת ABS, הניקראת "קטשופ".

2. פתח המאפרה נסגר באמצעות חתיכת ABS. אלא שהחלק הנוסף הזה אינו באותו המרקם כשל הלוח המקורי - וזה נראה בבירור לעין.

3. הקונסולה המרכזית העשויה אף היא מ-ABS. כתוצאה מהוספת יחידת המזגן, נעשו שינויים גם בחלק הזה והוא כעת כולל תופסת בעלת מרקם שונה.

4. חלקה התחתון של הקונסולה. חשוב לציין שטרם השקעתי זמן בשיופים, עידונים ועיגול פינות, כי לא ידעתי איזו שיטת תיקון אבחר.

תמונה 506.jpg

תמונה 507.jpg

תמונה 508.jpg

תמונה 509.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

קיימת אפשרות לעטוף את כל לוח המחוונים בחומר סקאי, כאשר בתווך בין הסקאי החדש ללוח המחוונים הנוכחי מניחים/מדביקים שכבת ספוג דקה אשר תאפשר גמישות של הסקאי.

לשמירת הסקאי מפני התייבשות ונזקי השמש ממומלץ למרוח מידי תקופה בחומר שמנוני (וזלין) הנותן תוצאות טובות יותר מאשר התרסיסים למינהם.

גמר חתימה טובה.

זמי זמר

פורסם

בגלל שלא ניתן לרפד את הדש בגלל כל הקימורים, המפסקים העגולים ומלא תלאים הייתי מפרק אותו מהרכב, מתיז עליו פילר בכמה שכבות, לאחר הייבוש משייף כדי להגיע לרמת חלקות טובה, ואח"כ צובע בצבע שחור עם מרקם "תפוז",

לדעתי זה הפיתרון הנכון.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

שלום און !

לי יש ניסיון עם שיפוץ הדשבורד (לוח מחוונים\ "טורפדו"). תוכל לעיין בשרשור השיפוץ של הXT שלי, שלה הדשבורד היה כבשיא פריחת האביב בצורה קטסטורפלית ביותר - לחץ כאן.

התוצאה מרשימה מאוד, אפיילו כמקורית, עם מרקם מחוספס (כשל עור) ומט (זה תלוי בכמה פעולות עם נייר שיוף בכמה מספרים שונים לתוצאה הנ"ל) - אך כידוע עייפות חומרים והתיישנות קיימת ככל תיקון באשר יהיה - אצלי פשוט חתכנו את כל האזור ה"פורח" והשתמשנו עם חומר פחחים מיוחד האמור להיות גם עמיד לטמפ' גבוהה שלאחריו כמובן שיוף ואז צביעה בצבע (מס' מקורי של הצבע באותם השנים) עמיד בחום לפלסטיקה- התוצאה כאמור יפה לחודש הראשון, אך כעבור חודש-חודשיים עייפות החומרים עושה את שלה ופתאום אתה מגלה סדק באזור ליד התיקון, על התיקון או באזורים מסביב.

הדרך היעילה ביותר היא אם הברירה היא אכן לתקן את הקיים ואין אפשרות\יכולת\רצון להשיג דש' אחר במצב טוב אזי לעשות את התיקון הנ"ל ולאחריו להדביק ספוג מיוחד ועל כל זאת ריפוד שתבחר - סקאי, עור, בד וכו' . יש לציין כי עבודה באיכות תהיה עבודה באיכות תרתי משמע גם תיראה כך, ונהפוך הוא יהיה אותו המצב ולכן כאשר הזכרת שלרוב עבודת רפדות היא "לא יוצאת יפה" זה כי לרוב בעלי המקצוע עושים זאת כך, אתה יכול לראות הרבה פרויקטים שבהם ריפדו דש' והתוצאה יוצאת יפה מאוד, כמובן שהכל גם תלוי בדמיון שלך, העיצוב והרצון כמו גם בחירת בעל המקצוע שגובלת בבחינה כלכלית.

בהצלחה !

• תוכן חדש...