Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת יחס עלות קניה/עלויות אחזקה עדיף את האמצע - רכב בן 4-6 שנים מדגם נפוץ בשוק - את עיקר ירידת הערך הוא כבר ספג, ויחד עם זאת (אם תוחזק לפחות תחזוקה מינימלית) יהיה מספיק אמין כדי להיכנס רק לטיפולים שוטפים, ולהבטיח לך שקט נפשי.

אה, והוא יהיה גם מספיק מודרני ובטיחותי כדי להסיע משפחה עם ילדים.

כמובן שכדאי גם לבדוק רכב כזה בשבע עיניים ולהימנע מרכבים עם עבר מפוקפק ודגמים ידועים כבעייתיים

בגיל 16 גם רכב שנחשב לאמין, וטופל כראוי יכול להכניס אותך להוצאות של אלפי, אם לא עשרות אלפי, שקלים בגלל בלאי טבעי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי רכב שמור שנחשב אמין אין סיבה שלא ישרת אותך נאמנה.

בכל מקרה אתה לא תפסיד ממנו כמו שתפסיד רק על הירידת ערך של רכב חדש.

אם אתה רוצה להפסיד כמה שפחות תקנה רכב בן 4-6 שנים.

פורסם

בעבר כשמכרתי הג'יפ הקודם הייתי "נעול" על מציאת פאג'רו בנזין קצר שנת 98-2000 (הדגם המנופח).

לאחר כשלושה חודשים ובחינת מספר ג'יפים (אני "קצת" מבין ...) הבנתי שזאת משימה שתקח זמן יותר ממה שחשבתי.

על כן החלטתי לרכוש רכב זול זמני לתקופת החיפושים.

הייתי חייב רכב עם מנוע יחסית חזק (יש לי עלייה תלולה של 7 קמ' עד ליישוב שלי) ושיעמוד בכמות הקמ' הרבה היום יומית (100 עד 200 קמ' ).

כמובן שהדרישה הייתה לאמינות ורכב זול (זמני אמרתי).

לבסוף רכשתי קוואליר 96 ידנית שמורה ועם קמ' יחסית נמוך.

אני כול כך מרוצה מהאמינות וצריכת הדלק (1:12 ) שהקוואליר ממשיך לשרת אותי ביום יום והג'יפ (טרופר בנזין 2003 ארוך שנרכש לאחר שנה ושלושה חודשים ) משמש לטיולים בלבד.

שורה סופית, כן אפשר לרכוש רכב זול שהוצאות האחזקה שלו לא יהיו בשמיים.

טיפים, עדיפות לידני, עדיפות למנוע בנפח גדול אך הספק נמוך.

עדיפות לרכב פופלרי שיש לו היצע ח"ח רב וזול באיביי.

בהצלחה

רענן

פורסם

מובן שזה הימור ומציאת רכב שמור עם טיפולים מתועדים תביא לתמונה יותר טובה על מצב הרכב

וזה לא ערובה שהרכב לא יתקלקל

פותח השרשור דיבר על רכב שנת 2000 אבל בואו ניקח את זה קצת יותר אחורה

במידה ונלקח רכב תקין שנת 93 נגיד שיכול להישלך לגריטה במקרה הצורך (בהתחשב בכל המגבלות של התוכנית)

מנקודת מבט של מזעור נזק לארנק, לדוגמא קניתי רכב ב 3K נסעתי עד שנוצרה תקלה שלא שווה לטפל בה זורק אותו לגריטה

מקבל את "ההשקעה" חזרה בלי הוצאות מיותרות.

בתאוריה נשמע טוב השאלה איך בפרקטיקה?

ושאלה עוקבת

נעשה לרכב ביטוח לשנה: ואחרי חצי שנה אני לא נוסע על הרכב \ מכרתי \ הלך לגריטה וכו'

האם אני מקבל החזר מהביטוח \ רשאי לבטל ביטוח?.

פורסם

אם תעביר את הביטוח לרכב אחר תשלם רק "קנס" של כ-40 ש"ח.

אם תבטל אז תאלץ לשלם דיי הרבה (תלוי בהסכם של הפוליסה שלך) וזה תלוי בכמות החודשים שנשאר לביטוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הפתרון הפיננסי הוא באמצע. לא לקנות רכב ישן ב-6K ש"ח אלא לקנות רכב בן כ-4-5 שנים באזור 30-40K ש"ח. ירידת הערך היא כבר לא דרסטית ורכב שמור עם נתונים סבירים אמור לגלות אמינות גבוהה. כיום יש המון אופציות טובות ואמינות בטווח המחירים הזה.

פורסם

לטעמי, אם מתייחסים לזאת כהימור, אז כן. אם מדברים על רכב בן 12+ עם 200K ק"מ במחיר של כ 6 אש"ח אז ישנם מספר מאפיינים: ברכב ישן יש יחסית פחות שיכלולים ועקב כך מספר התקלות נמוך יותר, ירידת הערך אפסית ואין צורך בביטוח מקיף.

ברכבים ישנים (10 שנים פלוס על הכביש) שהיסטורית הטיפולים והשימוש של הבעלים הקודמים (לעיתים מעל 6-7 ידיים) לוטה

בערפל,

נכון, אך ניתן עם קצת מאמץ למצוא רכב עם מעט ידיים או שעבר בתוך המשפחה (סתם לדוגמה, עזרתי למכר של אישתי למצוא C240 דומה לשלי ובסופו של דבר הוא מצא רכב משנתון 99 יד ראשונה עם 200K ק"מ)
הפתרון הפיננסי הוא באמצע. לא לקנות רכב ישן ב-6K ש"ח אלא לקנות רכב בן כ-4-5 שנים באזור 30-40K ש"ח. ירידת הערך היא כבר לא דרסטית ורכב שמור עם נתונים סבירים אמור לגלות אמינות גבוהה. כיום יש המון אופציות טובות ואמינות בטווח המחירים הזה.
לאו דווקא, רכב במחיר של 40 אש"ח עדיין יפסיד כארבעת אלפים ש"ח לשנה בירידת הערך.

למרבה הצער מתעלמים כאן מהנתון המרכזי שהוא שימוש קצוב ברכב והחלפתו משיקולים כלכליים, ההצעות שהועלו לרכבים צעירים/אמינים יתר מחטיאות את הנקודה.

פורסם
לאו דווקא, רכב במחיר של 40 אש"ח עדיין יפסיד כארבעת אלפים ש"ח לשנה בירידת הערך.

אין מה לעשות; כל רכב מאבד ערך. רכב בטווח המחירים של 30-40K ש"ח מהווה אלטרנטיבה שפויה וסבירה לרכב חדש. מצד אחד מקבלים רכב אמין ומצד שני מאבדים ערך בגבולות ההיגיון.

פורסם

DFL, השיקול שלך כעקרון עשוי להיות נכון, אבל אתה מתעלם מנקודה קריטית והיא בטיחות הרכב בו אתה נוסע עם ילדיך וזוגתך.

בעיני, אם יש שיקול שמוביל לפסילה של רכבים כל כך ישנים שמיועדים לשמש כרכב עיקרי, זה השיקול.

בזמנו כשהחזרתי את רכב הליסינג שלי ועמדתי בפני רכישה, פסלתי את הרעיון לקנות רכב חדש מאד מהר בגלל העלויות המטורפות, ואז חשבתי מה לעשות. באותה תקופה השוק היה למעלה יחסית ולכן הלכתי על התמהיל הבטיחותי ביותר שמילא אחרי הצרכים שלי דאז - מרחב פנימי, נוחות לנסיעות ארוכות וחשוב מכל, הבטיחות כאמור, אבל חטף ירידת ערך קיצונית.

שוק המשומשות כיום על הקרשים, ולכן בנזיד עדשים אתה יכול למצור רכבים בטיחותיים שעונים על צרכיך (מהם?), כולל כאלה שעדיין באחריות.

לא יודע עם C5 תתאים לך כמו שהתאימה לי, אבל לא חסרות חלופות אטרקטיביות...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...