Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיוט רשת מחשבים ביתית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לקראת סיום בניית בית, שלב חיוט נקודות המחשב.

החשמלאי הכין את הצנרת וחוטי משיכה.

הוא לא מבין בתחום המיחשוב.

מבקש המלצות לגבי הכבל שנכון להשתמש בו גם בראיית יכולות עתידיות.

סוג? תקן?

אם יש המלצות לגבי עלות הכבל וההתקנה, אשמח.

תודה

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

נראה לי היום מיותר. רכוש מחשבים נייחים all in one, רכשתי 2 כאלה שגוזלים רק שקע אחד, כל השאר אלחוטי, המחשב נמצא בתוך המסך והמחשבים מקושרים כרשת ביתית אלחוטית של ווינדוס 7, יותר אסטטי עם איכות מדהימה. שלי hp compaq elite 8200 all in one עם מעבדי i5 ומסך 23 full hd led

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

כבל CAT5 בעל 8 גידים אמור להתאים לך, גם אם תחליט להקים רשת של 1GBit/s (למרות ש100 מגה זה די והותר לרשת ביתית).

לגבי עלויות - שקלים בודדים למטר.

איפה לקנות - חנויות מחשבים או חנויות חשמל/חומרי בניין (כאלה שמוכרים שם חוטים/שקעים/מפסקים וכאלה). בזמנו (לפני כמה שנים) קניתי כבל של שני מטר וזוג שקעים RJ45, הכל הסתכם ב30 ומשהו שקל.

לגבי עלויות התקנה - לא יודע להגיד לך, אני סללתי את הרשת אצלי לבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני העדפתי להשקיע ב CAT 6 שאמור לתמוך בקצבים עתידיים גבוהים יותר (היום יש לי רשת של ג'יגה)

את הכבלים אפשר לקנות כאן

http://www.cable.co.il/sg_products~4~40.htm

ואני חיווטתי את כל הנקודות לארון החשמל בו יושב סוויץ פשוט של ג'יגה

http://www.fotofilm.co.il/?TemplateID=13&PageID=64&TemplateType=3&ParentID=146&CategoryID=146&ProductID=3822

שמתחבר לאחת הרגליים של הראוטר הסטנדרתי (שנותן יציאה של 100 מגה בלבד)

אני מאוד ממליץ לקרוא את המדריכים בנטצ'יף

http://www.netcheif.com/

בהצלחה!

פורסם

כמו שהמליצו על קבל CAT5/CAT6 איכותי. עדיף בהמון על רשת אלחוטית שהיא לא רק איטית יותר.

אני גם לא חסיד של ALL IN ONE, אפשרויות שדרוג מוגבלות ומפרט חלש יחסית למחיר. אי אפשר עם דבר כזה לעשות מחשב גיימינג מפלצתי SLI או CROSSFIRE. אני בספק שדבר כזה יכול להחזיק אפילו כרטיס אחד של 150W.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. אפשר לקנות מכאן: (יושבים בבני ברק)

http://tfl.co.il/

מחירים מאוד טובים. מאוד מאוד.

גם השקעים וכל יתר המסביב הם מוכרים מאוד בזול.

2. בשום אופן לא להסתמך על אלחוטי בלבד.

מהירות אפקטיבית מקס' ברשת אלחוטית היום היא 30-80 מגה-ביט לשניה. כלומר אפילו אי אפשר להגיע לניצול מלא של חיבור אינטרנט מ100 מגה (!)

וכמובן העברת קבצים גדולים בבית איטית.

וברור שבממ"ד הסיכוי לקלוט משהו באלחוטי - לא משהו.

3. סוג הכבל - לכל שימוש שרלוונטי להיום CAT5E מספיק בהחלט, כולל רשת במהירות 1Gbps (הציוד הכי מהיר שזמין היום לשוק הביתי)

אם המחיר לא הרבה יותר גבוה אז ניתן לשקול קניית כבלים CAT6 במקום זאת, וזה עשוי לאפשר תמיכה במהירויות עוד יותר גבוהות בעתיד הלא קרוב (לפחות 5-6 שנים להערכתי אם לא יותר)

4. שקע בממ"ד - חובה. שקע בכל מקום בו מתוכננת טלויזיה חכמה/סטרימר וכו' - מאוד רצוי.

5. לא לשכוח שקע חשמל בארון התקשורת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

+1 לכל עניין חיבור הCAT6 ,

ההבדל מCAT5 לא מהותי במחיר ועדיין, הקצבים העתידיים יהיו מהירים יותר ושווה להשקיע עוד טיפה (ממש טיפה) ולהיות מוכן.

כל דבר היום עובד עם רשת בקצב גבוה (מגברי קולנוע, סטרימרים, טלויזיות ועוד ועוד ... בקרוב גם המקרר והמיקרוגל שלך..) ולכן השקעה בסוויץ' איכותי וראוטר טוב למשל מהסדרות החדשות של לינקסיס או של נטגיר, בנוסף לכבלים הנ"ל ייסגור פינה .

אני לא יודע היכן ניתן להשיג את הראוטרים החדשים של לינקסיס (EA3500 או EA4500) פשוט כי כאן בארץ עדיין מוכרים את הסדרות הישנות (סדרת E ולא EA) ובמחירים לא שפויים בעליל (כמו כל דבר במדינת הפח אשפה שלנו). את שלי הזמנתי מחו"ל.

לגבי נטגיר - אני חושב שניתן להשיג כאן, לא יודע לגבי הדגמים היותר מעניינים כמו ה-WNDR4500

בהצלחה.

:wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ישנו כבל שנקרא בטעות CAT 7 הוא בצבע אדום והוא קשיח יחסית לשאר. יש לו שקע שנראה שונה מאשר לCAT5. אם אני לא טועה שמו הנכון הוא CAT 6E. בתיאוריה הוא אמור לעבוד גם ברשתות של 10 ג'יגה. אני התקנתי אותו בשיפוץ הבית לפני 5 שנים. הפרשי העלות זניחים לעומת כבל סטנדרטי ובקצב התפתחות המהיר של הרשתות הביתיות והאינטרנט מומלץ ללכת על הכי מהיר שתמצא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני הייתי משקיע בכבל CAT6/7, עם SWITCH של 1GBIT ועם השנים משדרג (הייתי מוסיף גם NAS קטן בארון חשמל).

קח בחשבון שהיום כבל CAT5 מתאים לכל הרשת בבית כשמדובר אך ורק באינטרנט,

אבל נניח ואתה מפעיל סרט באיכות גבוהה ברשת של 100MBIT, אתה מנצל 85% מהיכולת של הרשת. (40MBIT עולה, 40MBIT יורד).

----

פורסם

Kernel, לשים NAS זה רעיון מעולה, אבל NAS צריך קירור בגלל הדיסקים. במקום חם הדיסקים לא ישרדו הרבה זמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני הייתי משקיע בכבל CAT6/7, עם SWITCH של 1GBIT ועם השנים משדרג (הייתי מוסיף גם NAS קטן בארון חשמל).

קח בחשבון שהיום כבל CAT5 מתאים לכל הרשת בבית כשמדובר אך ורק באינטרנט,

אבל נניח ואתה מפעיל סרט באיכות גבוהה ברשת של 100MBIT, אתה מנצל 85% מהיכולת של הרשת. (40MBIT עולה, 40MBIT יורד).

לחלוטין לא הבנתי איך הגעת ל85 אחוז.

1. סרט בלוריי מגיע ל40 מגהביט לכל היותר. זה 40 אחוז מהיכולת של הרשת.

2. 40 עולה ו40 יורד זה אולי אם אתה בו זמנית צופה בסרט שמאוחסן במחשב א על מסך של מחשב ב, וצופה בסרט אחר בכיוון ההפוך.

3. כבל CAT5E תומך עד מהירות 1Gbps כלומר עד 25 סרטי בלוריי במקביל...

פורסם
Kernel, לשים NAS זה רעיון מעולה, אבל NAS צריך קירור בגלל הדיסקים. במקום חם הדיסקים לא ישרדו הרבה זמן.

במקום 5 שנים יחזיק שנתיים פחות,

מקסימום דואגים לאיוורור של האיזור.

Wil:

1. נכון.

2. איזה מעבד את חושב שיש בראוטר שקנית? המעבד יכול להעביר לכל היותר 100MBIT (או 1GBIT), זאת אומרת, שאם אתה צופה בסרט בסטרימר שהסרט ממוקם על המחשב, המחשב שולח לראוטר 40MBIT, הראוטר שולח לסטרימר 40MBIT והנה יש לך 80MBIT.

3. כבל CAT5E מספיק בהחלט היום, אבל לא בטוח שבעוד 10 שנים.

2 נקודות נוספות שצריך לחשוב עליהן:

* 100MBIT/1000MBIT זה מהירות ברוטו, בפועל יש איבוד של עד 10% אם בגלל הכרטיס רשת/עוצמת אות/הפרעות/איכות הראוטר.

* עוד 10 שנים הרשתות האלחוטיות יתפתחו בהתאם, ויתמכו במהירויות הרבה יותר גבוהות, אבל מי שפאנט של אבטחת מידע יעדיף רשת חוטית.

----

פורסם

CAT7 ג'יגה אדום של TALDOR הכי איכותי.

סוויץ' ג'יגה של חברה ידועה,סלול נ"ק גם ליס מקס דרך הנקודות יס

ושיהיה בהצלחה!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

2. המעבד של הנתב לא רלוונטי פה. מדובר על תעבורה ברשת הפנימית שעוברת דרך המתג הפנימי של הנתב, או דרך מתג נפרד אם אתה משתמש בכזה. לא מן הנמנע שמתג 8 פורטים של ג'יגהביט יתמוך ב 8 (או 16, תלוי איך אתה סופר) ג'יגהביט, כלומר בתעבורה מקסימלית בכל הכיוונים.

2א. ואיך הדיון הזה קשור לסוג הכבל?

3. בעוד 10 שנים אפשר למשוך כבלים חדשים אם ממש יהיה צורך, דרך התעלות הקיימות.

אני הייתי חושב אולי על CAT6 בתור השקעה הגיונית (אם המחיר לא גבוה מדי) אבל CAT7 זה יקר ומיותר לגמרי וגם דורש שקעים מיוחדים וכו'.

4. הרשתות הקוויות תמיד היו ותמיד יהיו 2 צעדים לפני האלחוטיות.

כשהיה 802.11b (התקן האלחוטי המקורי) שתמך באופן מעשי באיזה 3-5 מגהביט, כבר היו רשתות קוויות של 100 מגהביט בכל מקום. פער של X20.

היום יש 802.11n עם MIMO שאמור להגיע, בתנאים אופטימליים שאי אפשר בכלל להגיע אליהם באיזור עירוני, לאיזה 80 מגהביט לשניה.

והרשת הקווית כבר מגיעה בקלות לג'יגה. הפער הוא עדיין פי 12.

בעוד אי אלו שנים כשיהיו רשתות אלחוטיות שיתנו בפועל 400 מגהביט לשניה אז כנראה כבר יהיה ציוד קווי 10GbE במחיר הגיוני.

5. כבלי CAT6 יעבדו היטב במהירות 10G למרחקים סבירים (עד 37 מטר) וכנראה גם יותר בסביבה ביתית.

לכן לדעתי כל דבר מעבר לזה זה לזרוק כסף סתם.

• תוכן חדש...