Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת.

הרכב סיטרואן c5 2004 עם 100000 קילומטר.

מצבר חדש בן שבועיים של וולטה מתרוקן לאחר סופש שהרכב עומד. נטען לאחר הנעה עם כבלים ומניע ללא בעיה בנגיעה.

אשמח לרעיונות מהיכן להתחיל.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב וחג שמח.

ראשית, עדיף לפרסם שרשור זה באגף הטכני, לא כאן.

כעיקרון, אולי הלך האלטרנטור, דבר שלא מאפשר טעינה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

חג שמח...מתנצל על הטעות, לא שמתי לב היכן פרסמתי.

אשמח אם מי מהמנהלים יעביר השרשור למקומו הנכון.

טעינה נבדקה ונמצה תקינה, לראייה גם לאחר ההנעה המצבר כן נטען.

פורסם

מה שאני עשיתי כשלי הייתה בעיה עם ההתנעה (כן, אני יודע שלך אין את הבעיה, זה רק לצורך הפתיחה...), זה פשוט לנתק את המצבר ולחבר בטור מד זרם כשהרכב מכובה.

כל צריכה זרם מעל 150 מיליאמפר, היא בעייתית. (יש לי פיג'ו 307, 2005. ככה שהרכבים אמורים להיות דומים...)

יכול להיות שזו האזעקה או כל מכשיר ששומר על הרכב שפשוט לא נכנס למצב המתנה.

פורסם

ברכב לא מותקנת אזעקה, יש קודנית של רב בריח.

השאלה שלי היא כזו...

האם יש מצב שמה שמרוקן את המצבר איכשהו זו מערכת ההידרואקטיב? שהרי היא מרימה את הרכב כבר בפתיחה של הנעילה המרכזית.

פורסם

יש מצב שכתוצאה מתקלה בחיישן גובה קידמי או אחורי המערכת כל הזמן מורידה ומעלה את האוטו(גם כאשר הוא כבוי).

תכבה את האוטו ותנעל אותו. אם האוטו עולה ויורד יותר מפעם אחת (כאשר אתה מחוץ לרכב, ולא נוגע בו), יש תקלה באחד מהחיישני גובה, אשר גורם למערכת ההידרו אקטיב לעבוד כל הזמן ולרוקן את המצבר.

פורסם

ב C5 יש מערכת שמכבה את הצרכנים אחרי פרק זמן מסוים כדי להגן על המצבר.

המערכת מכויילת למספר זמנים לפי זמן עבודת המנוע לפני כיבויו. לדוגמא אם המנוע עבד פחות מ 15 דקות, הצרכנים יכבו אחרי 5 דקות (המספרים לא נכונים, רק לצורכי הדגמת העיקרון)

אתה יכול לדוגמא לפתוח את הבגז' ותראה שלאחר מספר דקות הנורות בו נכבות.

לכן, אם מערכת ההגנה תקינה, המשאבה ההידראולית לא תפרוק את המצבר. בנוסף, את המשאבה שומעים כשהמנוע כבוי, אז אני מניח שהייתה שם לב אם היא היתה עובדת.

ד"א כשהרכב עלה לכביש ב 2001, היה לו באג תוכנה:

- כשהרכב כבוי הוא מונמך כדי לאפשר יציאה וכניסה נוחה

- כשההגה מסובב עד הסוף הרכב מוגבה כדי לתת עוד קצת מקום לגלגלים

הבאג היה שרכב כבוי עם הגה מסובב היה עולה ויורד במחזור של כמה עשרות שניות עד שמערכת ההגנה על המצבר הייתה מנתקת את המתח.

אני הייתי מחפש במקום אחר, בעיקר צרכנים שלא חוברו דרך המערכת המקורי של סיטרואן: דיבורית, קודן, מגבר וכו'

אריאל

פורסם

שמעתי על פעם במעורפל (על עניין ההגה המופנה).

בעניין המערכת שאמורה לנתק הכל, שמתי לב שכשאני יושב באוטו עם רדיו בלבד (לא מקורי) כשהרכב לא מונע, הרכב נכנס למצב שנקרא eco mode מכבה את הרדיו למספר שניות ואז הוא נדלק מחדש.

שני דברים:

האחד, הרכב חנה באלכסון עם הגה מופנה שמאלה עד הסוף כשהמצב התרוקן.

דבר שני, בפעם הקודמת שזה קרה הרכב עמד כשבועיים וזה הגיע למצב שלא ניתן היה להטעין את המצבר (חדש בן חודש) והוא הוחלף במסגרת האחריות.

האם יכול להיות שהמערכת שאמורה לנתק צרכנים נדפקת?

פורסם

כשהרכב נכנס ל eco mode הוא לא אמור להדליק צרכנים מחדש אלא אם אתה מפעיל אותם שנית.

הייתי מנתק את המערכת ובודק אם הבעיה נעלמת. יכול להיות שהוא דפק את התפקוד של מערכת ההגנה והיא לא מפסיקה לספק חשמל לצרכנים

הפירוק של הרדיו די קל, שני הפלסטיקים בצידו יוצאים בשליפה ואז מתגלים הברגים שתופסים אותו.

אריאל

• ספונסר פורום
פורסם

ניתקלתי מספר פעמים בדיודה פרוצה באלטרנטור שפורקת את המצבר,כמו כן,האם חוץ מרדיו לא מקורי מותקן מגבר? אם כן,וודא שהוא לא נשאר דלוק.

אורן

פורסם

מספר פרטים חדשים:

1. נעלתי את הרכב, הוא ירד וזהו...אין משחק עם חיישני גובה לאחר מכן.

2. שמתי לב שמודול הeco mode כנראה מזייף. כמו שציינתי קודם הוא מכבה את המערכת אך היא נדלקת לבד, כנל עם התאורת פנים בתא המטען. כמו כן שמתי לב שלא תמיד תאורת הפנים ברכב נדלקת אני מאמין שזה קשור איכשהו.

3. לראשונה נסעתי עם הרכב בלילה...שמתי לב שישנם טיקים קטנים באורות הדרך, נראה כאילו הם כבים לעשירית השניה ונדלקים שוב...קשה מאוד להבחין בזה זה קורה לזמן מאוד מאוד קצר.

השאלה, עניין ה eco mode הוא חלק מהbsi? האם טיפול בעניין מצריך החלפה של הbsi או שזה לא קשור בכלל?

פורסם

עניין ה ECO MODE קורה רק לאחר שכיבית את הרכב.

יש לך פרק זמן של חצי שעה להשתמש בצרכני הרכב, קרי רדיו, חלונות, מגבים וכו'.

ב C5 שלך, זוהי מערכת VAN-CAN שזה אומר שמספיק שתניע לשניה אחת, יהיה לך חצי שעה נוספת לשימוש.

ברכבי C5 FULL CAN ישנו גרף של זמנים לECO MODE, ובשביל חצי שעה של ECO MODE אתה צריך שהרכב יהיה מונע לפחות 15 דקות.

התפקיד של זה, כדי לחסוך בחשמל ושהמצבר לא יתרוקן כאשר האוטו לא מונע.

לא הייתי מחפש בכיוון הזה.

תחפש מה צורך חשמל לאחר כיבוי הרכב.

יכול להיות גם מנוע חלון שצורך חשמל מזערי (היה לי את זה פעם בסיטרואן C4 פיקאסו שהיה מרוקן מצבר לאחר 4 ימים ללא הנעה).

קח בחשבון, שמערכת ה VAN - CAN צורכת מעט זרם גם כאשר המערכת נרדמת להבדיל מרכב רגיל ללא מערכת תקשורת מחשבים.

לצורך הבדיקה, יש צורך במד זרם השראתי, ולא באמצעות ניתוק קוטב וחיבור מד זרם בטור!!!

• תוכן חדש...