Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על המידע הרב...

אני מגיע מעולם הקסנטיות שם הכל היה פשוט יותר.

נתחיל במחקר מעמיק למציאת הבעיה, עדכונים בהמשך.

פורסם
מספר פרטים חדשים:

1. נעלתי את הרכב, הוא ירד וזהו...אין משחק עם חיישני גובה לאחר מכן.

2. שמתי לב שמודול הeco mode כנראה מזייף. כמו שציינתי קודם הוא מכבה את המערכת אך היא נדלקת לבד, כנל עם התאורת פנים בתא המטען. כמו כן שמתי לב שלא תמיד תאורת הפנים ברכב נדלקת אני מאמין שזה קשור איכשהו.

3. לראשונה נסעתי עם הרכב בלילה...שמתי לב שישנם טיקים קטנים באורות הדרך, נראה כאילו הם כבים לעשירית השניה ונדלקים שוב...קשה מאוד להבחין בזה זה קורה לזמן מאוד מאוד קצר.

השאלה, עניין ה eco mode הוא חלק מהbsi? האם טיפול בעניין מצריך החלפה של הbsi או שזה לא קשור בכלל?

אני בספק אם משהו במודול ה ECO MODE כמו שאתה מכנה אותו, תקול.

יש כנראה משהו ברכב ש"מעיר" אותו. הוא גם מעיר את המערכת ועוד כמה דברים.

דברים מהסוג הזה יכולים להיגרם גם מנתקים באספקת החשמל למחשבים, נתקים שמקורם בחיבור חשמלי לא תקין וכו' וכו'.

יש לבצע בדיקה בסיסית אך יסודית למערכת החשמל של הרכב (טעינה, הארקה, מצבר, בד' חיבורים וכד') בשביל לחשוב בכיוון של פתרון הבעיה.

המלצתי הראשונה היא לנתק לחלוטין את הרדיו מהרכב ולבצע בדיקה חוזרת (פשוט נתק לחלוטין את תקע ההזנה שלו מאחורה, כאילו הוא לא קיים ברכב). לא מן הנמנע שמישהו חיבור חוט עירור של הרשת ל (+) אחרי סוויטש של הרדיו, וזה מה שמשגע את הרכב ומעיר אותו כל הזמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לצורך הבדיקה, יש צורך במד זרם השראתי, ולא באמצעות ניתוק קוטב וחיבור מד זרם בטור!!!

למה לא חיבור בטור? יש איזו שהיא מגבלה? (אצלי זה עבד...)

נכון שהשראתי זה הרבה יותר נוח ובטיחותי, אבל אם אין אחד כזה בסביבה?

פורסם

מכיוון שברכב קיימת מערכת חשמל מולטיפלקס, וכל חיבור לחשמל מעורר את המערכת.

בבדיקת זליגת זרם ברכב עם מערכת מולטיפלקס, עליך להניע את האוטו, לכבות אותו, ולוודא שאכן המערכת נרדמת לאחר מספר דקות. תהליך ההרדמות הוא בשלבים, וכל ניתוק וחיבור מחדש מעורר את המערכת ולכן הבדיקה היא לא נכונה.

מה גם שאתה לא יכול להניע את הרכב עם מד זרם מחובר בטור. ואם אחרי כיבוי הרכב, אתה מנתק מצבר כדי לחבר את המד זרם, הבדיקה שלך לא נכונה.

מקווה שהובנתי.

פורסם
לצורך הבדיקה, יש צורך במד זרם השראתי, ולא באמצעות ניתוק קוטב וחיבור מד זרם בטור!!!

גם ברכבים שבהם קיימת תקשורת CAN-BUS ניתן למדוד צריכת זרם פרזיטית בעזרת מד-זרם רגיל ובדרך כלל התוצאה יותר מדוייקת אם מבצעים את הבדיקה בצורה נכונה קרי לא גורמים להתעוררות של קו ה-CAN.

רוב הצבתות הנמכרים בשוק לא מסוגלים למדוד זרם DC של פחות מ-50 מילימאפר או אפילו 100 מיליאמפר.

רק הצבתות היקרים (1500-2000 שקלים) תוצרת פלוק מסוגלים למדוד רק מעל 30 מיליאמפר.

חפש בפורום הסבר שכתבתי בעבר בעניין כיצד למצוא צרכן זרם פרזיטי ברכבים עם CAN.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים, ראשית תודה על המידע הרב.

בגלל חוסר זמן ובשל העובדה שיש לי עוד שתי מכוניות בסטנדביי לא ממש יצא לי לאתר את הבעיה עד עכשיו.

בדקתי מס דברים:

1. מצבר מתרוקן רק לאחר כ40 שעות ללא הנעה.

2. רדיו דולק בלבד מעיר את המערכת. כאשר הרדיו כבוי המערכת נשארת "ישנה".

3. לאחר כיבוי, הירדמות של הכל, נעילת הרכב, יש מתוך הרכב רעש של כעין מנוע חשמלי שמנסה לסובב משהו ומיד לאחריו צליל תקתוק שנשמע כמו ממסר. הרעש הזה קורה אחת ל2 דקות לערך, קורה גם עם קודנית מנוטרלת אבל רק בסוויץ' כבוי. בסוויץ' פתוח אין את הרעש.

בדיקת זליגה עדיין לא בוצעה, בתכנון להשבוע.

אשמח לרעיונות למקור הרעש...

פורסם

הרעש שאתה מתאר אופייני למרים חלונות שמנסה להרים את החלון ומפסיק.

קיים סיכוי גבוה שהמרים חלונות (שהתקלקל כנראה) הוא הגורם לכל הבעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...