Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המצת בקמארו מסרבת לקפוץ/לעבוד

bosss
שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש ברשותי שברולט קמארו דור 3 שנת 92 שהמצת המקורית היתה תקולה וכל פעם שדחפתי אותה למקום היא היתה שורפת את הפיוז שאחראי על עוד צרכניי חשמל בתוך תא הנוסעים, הבנתי שהבעיה במצת עצמה ורכשתי אחת אחרת חדשה לגמריי ומקורית מאיביי, היום שמתי אותה במקום עם סוויץ פתוח( הרכב לא מונע) ושוב לצערי היא סירבה לעבוד/לקפוץ החוצה למרות שהפעם לא נשרף שום פיוז ברכב, איפה הבעיה? יש מצב שהיא עובדת רק כאשר הרכב מונע ורק פתיחת סוויץ אינו מספיק?

חשוב גם לציין שהבעיה היתה במצת עצמו בוודאות מאחר שבדקתי את "הבית מצת" ע"י הכנסת צרכניי חשמל אחרים והם אכן פעלו ללא בעיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל מזה שתדע באיזה מצב יש מתח בבית המצת (סוויץ פתוח או לא ).

לשם כך תחבר כול מטען חשמלי לסלולארי או סוללות .

אח"כ, תכניס המצת למשך 20 שניות, הוצא אותו ותנסה לדעת אם הוא חם בלי להכוות .

במידה והוא קר, אז הוא תקול .

במידה והוא חם, כנראה לא נתת לו מספיק זמן כדי שיקפוץ מעצמו.

בהצלחה

רענן

נ.ב - מצבך טוב אם זה הריג'קט היחידי ברכב .... בכלל עדיף לא לעשן. בנהיגה בפרט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מעשן ומעולם גם לא ניסיתי, יש לי פשוט "שריטה" שאני חייב שכל החלקים ברכב יהיו שלמים ,מקוריים ופועלים.

הוא חדש ומקורי של GM ,יש מצב שהוא תקול?

אגב בפתיחת הסוויץ למצב לפניי התנעה כל צרכניי החשמל האחרים(חלונות חשמל, מראות ,פתיחת תא מטען חשמלי, ושאר האורות)כולם עובדים מצוין.

האמת שהכנסתי אותו אפילו ליותר מ20 שניות אך הוא לא קפץ מעצמו, וכאשר שלפתי אותו החוצה ונגעתי בו בזהירות הרגשתי בחימום ממש ממש קל ואף ריח של "מצת", אך עדיין זה ממש לא זה, יכול להיות שרק שהמנוע מונע הוא מקבל יותר מתח ופועל כראוי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שהכנסתי אותו אפילו ליותר מ20 שניות אך הוא לא קפץ מעצמו, וכאשר שלפתי אותו החוצה ונגעתי בו בזהירות הרגשתי בחימום ממש ממש קל ואף ריח של "מצת", אך עדיין זה ממש לא זה, יכול להיות שרק שהמנוע מונע הוא מקבל יותר מתח ופועל כראוי?

כשהמנוע פועל יש מתח של כ 14.5V (בזכות האלטרנטור) לעומת 12V מהמצבר בלבד כשהוא כבוי.

האם זה עושה את ההבדל ? קשה לי להאמין.

מה שכן, יכול להיות שהחוט לבית המצת בעל חתך קטן ומהווה התנגדות שלא מאפשרת זרם בעוצמה הנדרשת למצת.

רענן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועל זה נאמר "צרות של עשירים"

אצלי ברום כרמל שקע המצת לא עובד וכידוע לך הוא אחראי על פעולת ה"מזגן "

האם החלפת רק את המצת או את כל הבית? בבית המצת יש קליפסים המחזיקים את המצת עד להתחממות

ואז בחום גבוהה הם נרפים ומשחררים את המצת יכול להיות שהם עייפים.

מצ"ב תמונת המזגן של הרום

010.JPG

חבר צוות פיברקלאב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלפתי רק את המצת עצמו ללא "הבית", אוקיי ,אז נניח שהקליפסים בבית המצת קצת עייפים והוא לא קופץ החוצה מעצמו ,אז איך אתם מסבירים את זה שגם אחריי שהוצאתי אותו בעצמי הוא לא היה חם מספיק בהנחה שהוא אכן תקין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצת צורך זרם גבוה מאוד, הרבה יותר מכל מטען .

אם היו לך תקלות של פיוז שנשרף זה כנראה אומר שהמצת דווקא כן עובד.

שים לב שאם תחליף לפיוז גדול ממה שהיצרן תכנן, יש סיכוי לא קטן שמה שישרף זה הרכב בגלל שהכבל עצמו יתחמם עד להתכה.

בקיצור

בדוק את הפיוז האם מתאים

ואם אפשר פרק את בית המצת וחבר אותו ישירות למצבר עם כבלים עבים ובדוק עם המצת המקורי האם עכשיו עובד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז איך אתה מסביר את זה שהמצת הישן היה שורף את הפיוז והחדש לא?

יכול להיות שאכן החוטים המגיעים לבית המצת קצת דקים מדיי ולכן לא מספקים מספיק זרם ולכן צריך למעשה להשאיר את המצת יותר זמן לחוץ עד שיגיע לחום גבוה ויקפוץ מעצמו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז איך אתה מסביר את זה שהמצת הישן היה שורף את הפיוז והחדש לא?

יכול להיות שאכן החוטים המגיעים לבית המצת קצת דקים מדיי ולכן לא מספקים מספיק זרם ולכן צריך למעשה להשאיר את המצת יותר זמן לחוץ עד שיגיע לחום גבוה ויקפוץ מעצמו?

נשמע הגיוני.

במצת הישן צריכת הזרם גבוהה ולכן החימום מהיר

בחדש צריכת הזרם נמוכה ולכן החימום איטי - אבל עובד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי הבית מצת הוא המקורי של הרכב הנ"ל ולכן אני מניח שגם החיווט אליו מקורי, יכול להיות שהמצב למעשה תקין ופשוט כך תוכננה פעולת המצת ולוקח יותר זמן למצת להתחמם ולקפוץ מעצמו מברכבים יותר חדשים/מודרניים?

אין פה מישהו במקרה עם רכב דומה שיכול להגיד כיצד המצת עובד אצלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנעתי את הרכב ולחצתי את המצת למקומו,הוא נתפס אך לא התחמם ולא קפץ מעצמו, להזכירכם המצת מקורי וחדש לחלוטין נרכש לפניי כשבועיים מהחברה, איפה הבעיה? ייתכן שלמרות שהוא חדש הוא תקול?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי

כשרכשתי את הרכב שלי (MB W123) היתה לי בעיה עם סימפטומים דומים: המצת נתפס אך לא התחמם לעומת זאת מטענים כן עבדו. בדיקה של המגעים עם רב-מודד הוכיחה שיש זרם בשקע (אני מבין שאצלך יש זרם כי מטענים כן עובדים). הפתרון היה פשוט מאוד: ישנם בשקע המצת שני מגעים (כך קיים אצלי - אני מניח שכך גם אצלך) , אחד בא במגע עם סליל המצת, השני במגע עם צידו של המצת. מגע הצד אצלי הוא בצורת לשונית מכופפת וקפיצית. עם הזמן היא נדחקה הצידה והמגע עם גוף המצת לא היה תקין. (לעומת המצית למטענים ישנם שני מגעים בולטים כך שהם כן יצרו מגע עם הלשונית). כיפוף קל של הלשונית כלפי מרכז השקע חידש את המגע והכל נפתר - היום אפשר להצית מדורה עם האש של המצית...

דבר נוסף - נסה לנקות את המגעים מקורוזיה ואפר סיגריות שיתכן והצטברו עם הזמן.

מקווה שיעזור

א'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בקפריס, המצת בכלל קופץ בחוזקה החוצה ונופל על הריפוד

ונראה כי מנגנון "הקפיצה" זורק אותו לפני שהספיק להתלהט כמו שצריך

אני צריך ללחוץ עם האצבע לעוד קצת זמן עד שהסליל לוהט בצבע אדמדם ולשלוף באופן מבוקר

(ואני מעשן8) )

מה עושים?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...