Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותנו פורד גלאקסי 2008 שרכשנו לפני כמעט שנה

לפני כחודשיים הלכה משאבת דלק שהוחלפה במוסך מורשה פורד מאזדה בעלות של כ 4000 ש"ח

לאחר כחודש וחצי הפסיק המזגן לעבוד שוב ניגשנו למוסך המורשה ואז התחילו הבעיות.

הוצעו לנו כל מיני כיווני תיקון אולי קלאץ' למדחס אולי כל המדחס פתאום מחשב ניהול מנוע ועל הדרך אולי בית פיוזים

בקיצור יצאנו עם הצעת מחיר של 13000 ש"ח תיקון לרכב בן 4 שטופל לפי הוראות יצרן ועוד הם לא בטוחים שזה יפתור את התקלה.

את הקלאץ' החליפו וזה לא פתר את הבעיה אז אמרו נמשיך עד לפתרון התקלה כמובן על חשבוננו.

האם מישהו נתקל בבעיות מסוג זה ברכב מהדגם הזה ומה אתם מציאים לי לעשות בנידון ?

17000 ש"ח בחודשיים וואלה לא יודע מה לעשות אם הייתי יודע שזו כזו גרוטאה לא הייתי נוגע.

פורסם

כמו אצל רופא- חפש חוות דעת נוספת.

מלבד זאת כנס לאתר "גלגלים" לזירת המסחר בחלפים ורשום את החלקים שאתה צריך, תקבל באותו היום וביום המחרת הצעות מחיר מעסקים מכל הארץ המחזיקים חלקים מפירוק. המחירים מצחיקים לעומת חלקים חדשים.

לגבי כמה זמן יחזיק החלק זה הימור- יש אפשרות שתקבל חלקים חדשים לגמרי מגלאקסי שנסעה למשל חודש אחד בלבד, עברה תאונה וירדה מהכביש ומאז החלק נמצא בעסקים הנ"ל, דהיינו מדובר בחלק חדש למרות שייתכן שחלף הרבה זמן ויש אפשרות הפוכה כי מדובר בחלק של גלאקסי שנסעה גם 100 אלף ק"מ ואז ייתכן שהחלק לא יחזיק זמן רב אצלך. האחריות שהעסקים הנ"ל נותנים היא קצרה של כשלושה חודשים ויש עסקים שלא נותנים אחריות כלל. נסה לברר פרטים ונסה למצוא חלקים של גלאקסי משנים מתקדמות, היא נמכרה עד שנת 2011 באותו המפרט כמו הגלאקסי שנת 2008.

מלבד זאת נסה לברר אפשרויות לשיפוץ החלקים המקולקלים ולאו דווקא להחליפם בחלקים חדשים.

מלבד זאת יצא לי לפני כמה ימים לשבת לנהוג בגלאקסי שנת 2008 בדיוק, מדגם גהה שחבר שלי רכש לאחרונה. מאד התרשמתי מהרכב עצמו מהמרחב העצום, תנוחת הנהיגה ואיכות החומרים וגם מהביצועים שלו שממש הפתיעו אותי לטובה, למרות מנוע 2.3 שנחשב עייף, הרכב מושך הילוכים וסוחב מצויין וללא כל קושי בעליות ועוד עם מזגן. לעומת זאת ראיתי כי צריכת הדלק היא גבוהה- צריכת הדלק הממוצעת שמראה שעון הרכב היא 16 ליטר ל- 100 ק"מ, דהיינו ליטר ל- 6 ק"מ.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

העניין הוא שהם לא נעולים על מקור התקלה.

הם אומרים בא ננסה מקסימום נצליח אין קביעה מוחלטת מה גורם התקלה.

אפילו את הפלט של המחשב לא רצו לתת או להראות.

פורסם

כמו שכתבתי, תפנה למוסך אחר ושם אולי ידעו לזהות מהי הבעיה המדוייקת.

דרך אגב זו תופעה לא חדשה, גם לי החליפו במאזדה שהייתה לי בעבר, מיסב לגלגל, בעקבות תלונות שלי על מעין רעידות מכיוון החלק האחורי של הרכב. כמובן שגם לאחר ההחלפה הרעשים המשיכו ואז ביצעתי פשוט איזון גלגלים לגלגלים האחוריים ולא רק לגלגלים הקדמיים כמו שנהוג לעשות והבעיה נפטרה.

כמובן שהמוסך, שהיה מוסך מורשה דרך אגב, לא הסכים להשיב לי את עלות התיקון של המיסב. מכיון שהיה מדובר בסדר גודל של כ- 1,000 ש"ח בלבד, לא מצאתי מקום להתעסקות נוספת מולם בנושא זה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אצלי בפורד גלאקסי שנת 2011 לאחר 17 אלף ק"מ המזגן הפסיק לקרר, לאחר שהרכב ישב קרוב לשבועיים במוסך החליטו שיש בעיה במחשב ניהול מנוע (המזגן הוציא אוויר ולא קירר) ועד היום, גם אחרי שטענו כביכול שהבעיה תוקנה, המזגן בקושי מקרר ולוקח לו קרוב ל5 דקות להוציא אוויר נעים (15 מעלות קור מרגישות כמו 20).

שאלתי בעלי פורד גלאקסי אחרים, וכולם התלוננו על המזגן.

מזל שזה רכב שכור, אוטו מחלה.

פורסם

במידה ומחליפים משהו וזה לא פותר את הבעיה אז אמורים להחזיר את החלק הישן, אתה לא אמור לשלם על משהו שהם לא בטוחים בו.

פנה למוסך מתמחה לקבלת דיאגנוסטיקה נורמאלית ולמחיר שפוי.

בהצלחה.

פורסם

רק בענף המוסכים, משום מה, נראה לנו הישראלים הגיוני לשלם כסף ולא לקבל שירות. לא יודע איך זה השתרש אבל מוסכניקים מכל הסוגים והמינים מרגישים בנוח לבקש מהלקוחות אלפי שקלים ועדיין להגיד להם ש"לא בטוח שזה יפתור את הבעיה. ננסה ונראה. אם לא פתר ננסה משהו אחר. עכשיו תן את כרטיס האשראי לפקידה בקבלה בבקשה".

מה שאני מנסה לומר זה - לא לוותר. לא לשלם כסף מבלי לקבל שירות טוב ואחריות מלאה. וחשוב לזכור שלא כל המוסכים אותו הדבר - תקלה שמוסך אחד יבקש עליה אלפי שקלים ולא יפתור אותה, מוסך אחר אולי יפתור תמורת מאות שקלים בלבד. אין מה לעשות, חייבים להתאמץ בשביל להשיג שירות טוב בענף הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רק בענף המוסכים, משום מה, נראה לנו הישראלים הגיוני לשלם כסף ולא לקבל שירות. לא יודע איך זה השתרש אבל מוסכניקים מכל הסוגים והמינים מרגישים בנוח לבקש מהלקוחות אלפי שקלים ועדיין להגיד להם ש"לא בטוח שזה יפתור את הבעיה. ננסה ונראה. אם לא פתר ננסה משהו אחר. עכשיו תן את כרטיס האשראי לפקידה בקבלה בבקשה".

מה שאני מנסה לומר זה - לא לוותר. לא לשלם כסף מבלי לקבל שירות טוב ואחריות מלאה. וחשוב לזכור שלא כל המוסכים אותו הדבר - תקלה שמוסך אחד יבקש עליה אלפי שקלים ולא יפתור אותה, מוסך אחר אולי יפתור תמורת מאות שקלים בלבד. אין מה לעשות, חייבים להתאמץ בשביל להשיג שירות טוב בענף הזה.

+1,000

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

סנלדרים!

לא יודעים מה הפתרון לא נותן להם ליגוע לי ברכב, שילכו להתלמד ולעשות כסף על חשבון מישהו אחר.

המדיניות הזו של להחליף חלקים, לא לפתור את הבעיה, להשאיר אותם מורכבים ברכב ולחייב אותי מעצבנת מאוד.

בדרך כלל שווה לשלם יותר לבעל מקצוע אמיתי בעל ניסיון בכל תחום בחיים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תחליף מוסך ועדיף אתמול.

החוצפנים גם מודים שאין להם פתרון?

בוודאות מדובר במוסך שלא יודע לטפל ברכב. מנסיון של כמה רכבים כאלה אצל חברים ובעבודה, לא היו בעיות אמינות מיוחדות.

פורסם
אצלי בפורד גלאקסי שנת 2011 לאחר 17 אלף ק"מ המזגן הפסיק לקרר, לאחר שהרכב ישב קרוב לשבועיים במוסך החליטו שיש בעיה במחשב ניהול מנוע (המזגן הוציא אוויר ולא קירר) ועד היום, גם אחרי שטענו כביכול שהבעיה תוקנה, המזגן בקושי מקרר ולוקח לו קרוב ל5 דקות להוציא אוויר נעים (15 מעלות קור מרגישות כמו 20).

שאלתי בעלי פורד גלאקסי אחרים, וכולם התלוננו על המזגן.

מזל שזה רכב שכור, אוטו מחלה.

רכב שכור?

פעם ראשונה שאני שומע שברכב שכור אתה מעורב בטיפול במשך שבועיים. מה, לא קיבלת חליפי?

מוזר הסיפור שלך. אם הייתי מקבל רכב שכור שלא לטעמי, לא הייתי בכלל חושב פעמיים ומחזיר אותו.

ולגבי השאלון שערכת אצל בעלי גאלקסי - אני ערכתי שאלון זהה והתוצאות יצאו הפוכות...

פורסם
רכב שכור?

פעם ראשונה שאני שומע שברכב שכור אתה מעורב בטיפול במשך שבועיים. מה, לא קיבלת חליפי?

מוזר הסיפור שלך. אם הייתי מקבל רכב שכור שלא לטעמי, לא הייתי בכלל חושב פעמיים ומחזיר אותו.

ולגבי השאלון שערכת אצל בעלי גאלקסי - אני ערכתי שאלון זהה והתוצאות יצאו הפוכות...

החוזה של אלבר מול משרד הביטחון שונה מחוזים "סטנדרטים" מול חברות.

כשהרכב שלי נכנס למוסך קיבלתי גלאקסי חלופי שנת 2012 (עולם אחר!) אבל בגלל שאני עובד משהב"ט הרכב חוזר ללקוח לאחר התיקון.

בנוגע למזגן, יש דעות מעורבות בנוגע ליעילות שלו. ממה שהספקתי לראות, בדגמים החדשים של הגלאקסי המזגן עובד מעולה (אולי בגלל שזה מנוע שונה לגמרי?) אבל בדגמים הישנים יותר הוא נוטה לעשות בעיות ולוקח לו המון זמן לקרר.

לצורך השוואה, יש לשכן שלי פורד גלאקסי חדשה (פחות מ10,000 ק"מ) והמזגן אצלו עובד פשוט מדהים.

יכול להיות שפשוט קיבלתי רכב דפוק, אבל הקצין רכב אצלנו לא מפסיק להזכיר לי שכולם מתלוננים על המזגן בפורד.

פורסם
החוזה של אלבר מול משרד הביטחון שונה מחוזים "סטנדרטים" מול חברות.

כשהרכב שלי נכנס למוסך קיבלתי גלאקסי חלופי שנת 2012 (עולם אחר!) אבל בגלל שאני עובד משהב"ט הרכב חוזר ללקוח לאחר התיקון.

בנוגע למזגן, יש דעות מעורבות בנוגע ליעילות שלו. ממה שהספקתי לראות, בדגמים החדשים של הגלאקסי המזגן עובד מעולה (אולי בגלל שזה מנוע שונה לגמרי?) אבל בדגמים הישנים יותר הוא נוטה לעשות בעיות ולוקח לו המון זמן לקרר.

לצורך השוואה, יש לשכן שלי פורד גלאקסי חדשה (פחות מ10,000 ק"מ) והמזגן אצלו עובד פשוט מדהים.

יכול להיות שפשוט קיבלתי רכב דפוק, אבל הקצין רכב אצלנו לא מפסיק להזכיר לי שכולם מתלוננים על המזגן בפורד.

עכשיו התגובה שלך שונה לגמרי. מקודם סיימת בהשמצה גורפת. וכעת זה נראה מאוזן והגיוני.

ולגבי קצין הרכב, הכי קל לא לעשות את העבודה ולמכור סיפורים...(הרי אתה עצמך יודע שאותו רכב מוציא תוצאה טובה אצל אחרים)

פורסם
עכשיו התגובה שלך שונה לגמרי. מקודם סיימת בהשמצה גורפת. וכעת זה נראה מאוזן והגיוני.

ולגבי קצין הרכב, הכי קל לא לעשות את העבודה ולמכור סיפורים...(הרי אתה עצמך יודע שאותו רכב מוציא תוצאה טובה אצל אחרים)

כפי שציינתי, התוצאות טובות יותר ברכבים משנתון מתקדם יותר. הבנתי שברכבים החדשים יש מנוע טורבו בריא וחזק לעומת המנוע הקודם שמרגיש עייף למרות שהוא חדש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך למה שפירסמתי לפני כ שלושה שבועות רציתי רק לעדכן אותכם איך הסתיימה הפרשה.

לאחר התכתבות עם יבואנית פורד בארץ הופנייתי למוסך פוזנר ביהוד לבדיקת הרכב.

נאמר לי לשכוח מהרכב למספר ימים ושייצרו עימי קשר.

לאחר פחות מ 24 שעות התקשרו מהמוסך וביקשו שאבוא לאסוף את הרכב ושהוא מוכן ורק ביקשו אישור להחליף

פילטר למזגן מיכיוון שהוא כמעט סתום ,אישרתי והגעתי למוסך.

נאמר לי שהיה מדובר בנתק של שתי חוטים או משהו בסיגנון זה ושאין צורך להחליף דבר כרגע.

להזכירכם במוסך מורשה אחר שלא אציין את שמו אך אומר שהוא ממוקם באור יהודה רצו להחליף : מחשב ניהול מנוע ,בית פיוזים (לאחר החלפת קלאץ' למדחס שלא עזר )ודרשו עלות של 13,000 ש"ח מיקצוענים שחבל זמן :nono:

במוסך פוזנר יצאתי עם חשבון של 600 ש"ח מזגן תקין ושרות מדהים.:king:

תודה על העצות וההתייחסות שלכם.

• תוכן חדש...