Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט תאונה עם אוטובוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאנלוגי ציין, אני רוצה להוסיף שכאשר יש עומסי תנועה לרוב רכבים פרטיים מסעים בן אדם אחד, במקרים נדירים יותר.

אם רואים רכב כבד שרוצה לעבור נתיב או יש סיכוי סביר שהוא ירצה לעבור נתיב יש להתחשב בכך ולהערך מראש. כמובן שיש לתת לאוטובוס לעבור נתיב ו/או להשתלב לתנועה כי הנהג נמצא כל היום על הכביש, עוצר בהרבה מאוד תחנות וזה למעשה מה שהוא עושה כל היום. כל פעם הוא צריך להשתלב לתנועה. נהגים של רכבים כבדים זוכרים את הרכבים שעשו להם טובה ועזרו להם להשתלב, לרוב הם גם יודעים להגיד תודה על ידי 4 וינקרים או לעזור להשתלב לאותו רכב שנתן להם.

אני רואה שהרבה מאוד נהגים על הכביש לא מבינים את הצרכים המיוחדים של רכבים כבדים על הכביש ונוהגים מה שניקרא "כרגיל" (מאין מדיטצייה כאשר לא מעניין מה קורה מסביב). נהג הוא גם בן אדם, בנוסף ליכולת ללחוץ על דוושות ולסובב את ההגה צריך להפעיל פיצ'רים נוספים, למשל את העייניים מאוד מומלץ להפעיל על הכביש וגם את הראש שעוזר מאוד בהרבה סיטואציות.

לצערי הרב הרבה מאוד נהגים לא חושבים וזה גורם לסיטואציות שונות לא נעימות. למשל נסעתי על הכביש שלשום בערב ומאחורי היה רכב עם נהגת עצבנית שלא שמרה מרחק. אני נסעתי בנתיב הימניה והיא זגזגה מאחורי כאילו אני צריך לפנות לה את הנתיב (קודם היא נסעה בשמאלי, כל הנתיבים היו פנויים - היא משום מה החליטה לעבור מאחורי). כאשר האטתי מאט הסובלנות שלה פקעה, היא עברה נתיב ועקפה אותי. אלא מה? היא לא חשבה: למה רכב שנוסע במהירות סבירה פתאום מאט מאט. והופ, אני רואה מולי הבזק של גאטסומטר (המצלמה לא מכוונת לצד שלי, אבל בחושך עדיין רואים את הפלאש). אחרי זה הגברת נסעה כל הדרך לאט מאוד בנתיב הימני, לצערה היא לא תצליח בכך לפצות על צילום מצלמת המהירות.

יום למחורת ראיתי אותה סיטואצייה, הפעם במראה האחורית כאשר אופנוע עקף רכב כלשהו וגם הוא קיבל פלאש.

חברים יקרים, תיהיו קשובים לסביבה והיעזרו בסובלנות. שמרו מרחק ואל תבצעו מהלכים מבלי להבין למה רכבים שונים פתאום מתנהגים שונה מה"רגיל".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוטובוס היוצא מתחנה סובל מסירבול הנובע מגודלו ומשטחים מתים בשדה הראיה. כמו כן, נוסעים העומדים בתוך האוטובוס מסיחים את דעת הנהג בצורה שלא ניתן להימנע ממנה שצריך להתעסק עם הקופה והכרטיסים, וגם לא מאפשרים לו להאיץ כמו שצריך כדי לא להפריע לתנועה שלתוכה הוא משתלב.

לכן, כאשר רואים אוטובוס בתחנה, רצוי לחפש סימנים לקראת יציאתו מהתחנה: גלגלים המופנים בחדות לכיוון הכביש, דלתות שנסגרות, עשן מהמפלט כשהנהג לוחץ על הדוושה, רגליים מתחת לחלקו הקדמי של האוטובוס - כל אלו סימנים שיעידו על סכנה שבגינה עדיף לעבור נתיב שמאלה או לפחות להאט ולהיות מוכן על הבלמים - כדי להימנע מפגיעה באוטובוס.

אגב, גם רכב חונה יכול לצאת מחניה פתאום ולכן במקומות מסוכנים יש לנסוע מראש בנתיב השמאלי או לפחות לנסוע לאט בצמוד לקצהו השמאלי של הנתיב, ולהיות עירני לסימנים נוספים כגון נהג ברכב, חלון פתוח, אורות ועוד כדי לראות האם רכב כלשהו עלול לצאת מהחניה או שהולך רגל עומד להגיח מאחוריו. גם שימוש עדין בצופר או הבהוב אורות קצר יכולים לעזור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נהכי אוטובוס בארץ אימצו שיטות נהיגה מגעילות שבדרך כלל רואים אצל נהגי מוניות, צריך לפקוח את העיניים על הכביש כי אתה אף פעם לא יכול לדעת איזה בבון נוסע לידך.

פורסם

יוסי, למה סתם להגיד דברים כאלו? נהגי אוטובוסים נוסעים איך שהם נוסעים מחוסר ברירה, כי אחרת הם היו עומדים כל היום כבר בתחנה הראשונה. מעבר לכך הם נוהגים במקסימום בטיחות אפשרית בנסיבות האלו.

מעבר לכך גם נהגי אוטובוס וגם נהגי מוניות לרוב נוהגים מסודר ובצורה תקינה. אני נוסע לאחרונה לא מאט ואני רואה איך נהגי מוניות נוהגים, איך נהגי אוטובוס ונהגי משאיות נוהגים. נהגים מקצועיים נוהגים טוב מאוד.

נהגים סובבים את הנהגים המקצועיים צריכים גם להסתכל מאט מה קורה סביבם ולהיערך בהתאם לסיטואציות. אני מתפלא כל יום מחדש מחוסר יכולת לנהוג אצל כמות גדולה של נהגים. ויש הבדל בין לנהוג או לתפעל את הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כניראה שלא ראית הרבה נהגי מוניות, במיוחד מוניות שירות, אני לא יודע מה הדרישות היום להיות נהג מונית אבל הם נוהגים בצורה מסוכנת ומרושלת.

נהגי אוטובוס ברוב המקרים נוהגים יותר טוב, אבל קורה לא פעם שהם לא נותנים זכות קדימה או עוצרים באמצע הכביש להוריד/להעלות נוסעים למרות שיש להם מפרץ עם תחנה.

פורסם

יוסי אתה מתאר את הח*רות הבודדים שיש בכל עם, גם נהגים פרטיים וגם הולכי רגל.

ממה שאני רואה, אותם האוטובוסים שעוצרים להוריד נוסעים בנתי הנסיעה הימני, זה כי יש איזה רכב גאון שהחליט שמפרץ האוטובוס זה חנייה.

חברים, אני בטוח שכל קוטלי האוטובוסים לא התנסו בזה, אבל תנסו לנהוג 7-8 ולפעמים 12 שעות ביום ברכב כבד (או בעצם, אפילו ברכב פרטי) במשך כמה שבועות, ואני מבטיח לכם שכמעט ולא יהיה אוטובוס או משאית שלא תאפשרו לה להשתלב.

זה הדבר החכם והנכון לעשות, הן מבחינה חוקית, הן מבחינת תרבות והן מבחינת מניעת עומסים.

חברים יקרים, בבקשה תתחשבו בנהגים אחרים, ואתם תראו שזה הרבה יותר כיף מללחוץ על הדלק ולהיות רכב אחד לפניו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...