Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל עד 40000

eingedi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

8. סקודה סופרב (מ2004, כמדומני). מבוססת על הפאסאט. יותר מוצלחת מבחינת האמינות, ומפנקת (במיוחד בגימור אלגנס).

אני מכיר נהג מונית שהיה לו סופרב. כל 100K ק"מ הוא שיפץ גיר. אני לא ממליץ על פסאט או סופרב אוטומטיות. יש כמה סופרב דיזל ידניות בודדות.

eingedi, רכב שטח נחמד יכול להיות פג'רו. יש אח תאום של פג'רו דור ראשון שזה יונדאי גלופר - מנוע 2.5 חלש, אבל ישאר הרבה עודף בכיס. יצא לי לנהוג על פג'רו עם מנוע הזה - מתאים לא לכל אחד, זה סוס מת מבחינת הסחיבה.

לנד קרוזר לרוב יקר יותר מתקציב שלך, אבל הוא מעולה, יש גם יונדאי טראקן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

C5 HDI נחשבת אמינה יותר מדגמי הבנזין בעיקר בגלל שהגיר האוטומטי שונה ואמין הרבה יותר.

עלות תיקון רכיבי המערכת ההידראולית (שהיא מאד אמינה אגב) דומה לתיקון רכיבי מתלים ברכבים בסגמנט דומה, אין מה להבהל מזה (למעט תיקון משאבה הידראולית שהוא יקר, אבל גם היא מאד אמינה וגם אם יש נזילה זה לא אומר שצריך להחליף).

אני חיפשתי תקופה ארוכה דגם דיזל אך לא מצאתי אחד במצב מעולה; אם תמצא אקזמפלר שמור - זכית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
כמה שאני יודע הדיזל של וולוו הוא 5 צילינדר מבית פולקסווגן כמו שמותקן בטרנספורטר. בטרנספורטרים המנוע אמין ביותר ומחזיק כמו שציין המגיב מעלי, אני לא יודע איך הוא מחזיק בוולבו יש מאט מאוד כאלה.

שלילי.

מנוע הדיזל 5 בוכנות הוא מפיתוח עצמי של וולבו והוצג לראשונה ב 850 D5.

בעיקרון, מדובר במנוע אמין מאד (מניסיון של חבר עם S80) אבל מיעוט אקזמפרים כאלו עלול להפוך את האחזקה ליקרה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן פרחי, חידשת לי, אני הייתי בטוח שזה המנוע של VAG. אבל מסתבר שיש גם צדק חלקי בדבריי:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volvo_engines#Volkswagen_Group_diesels

המנוע 2.5 נבנה ברישיון של VAG והיה בדגמים הראשונים של S80.

בסדרות אחרות מנוע D5 הוא מפיתוח עצמי:

http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_D5_engine

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אהלן,

באותו עניין - C5 מנוע 2.2 HDI מוצעת עכשיו למכירה. שנתון 2005.

הרכב יד 3 עם 300,000 ק"מ. אין הסטורית טיפולים מהשלוש שנים האחרונות. מטפל אצל חבר.

בעל הבית - (נחמד ונראה אמין) טוען שלא היו לרכב בעיות מיוחדות בשלוש שנים שהיה אצלו.

אני שמעתי של C5 יש בעיות עם מחשב הרכב וישנם רכבים שנכנסים ויוצאים מהמוסך בגלל בעיות כאלו באופן תדיר.

נאמר לי שהמנוע ותיבת ההילוכים הם של BMW, האם כך הדבר?

הרכב נוסע באופן טוב וחלק, אבל מקפיץ הילוך מטה בירידות כאשר לא לוחצים על הגז, האם תקין?

לדעתכם יהיה אפשר למכור רכב כזה עם 400-450 קמ בעוד כמה שנים? זה קילומטרג מטורף.

למה צריך לשים לב אקסטרה כשאני בודק את הרכב?

כיצד ניתן לגשר על כך שאין הסטוריית טיפולים? האם ההסטוריה שהייתה לרכב לפני כן (בהנחה שטופל במורשה) יכולה להעיד במשהו על היום?

לצורך הקנייה, אילו חלקים גדולים צריך להשקיע בטיפול גדול (נגיד 270 אלף -טיימינג וכיוצ"ב...). לדוגמא- הרכב צריך לעשות טיימינג עכשיו.

תודה.

פורסם

הקילומטראז אמנם גבוה אך מצד שני מדובר במנוע שיסע עוד המון (אני יושב על יותר מ600 אלף על פיקסו עם מיוע מאותה משפחה).

המנוע הוא תוצרת צרפתית אך הגיר כאן הוא zf אם אני זוכר נכון ככה שעניין al4 נחסך ממך.

הורדת הילוך בתאוטה אופיינית דווקא לal4 אבל מומחי הגירים שכאן יתנו יותר אינפורמציה ממני.

שום בעיות מחשב ושום שטויות...האוטו אמין מאוד, חזק, נוח, מפנק ומשתלם ביותר.

לגבי היסטוריית טיפולים. תשאיר כסף בצד ליישור קו מלא כולל טיימינג ובלמים.

כנס למוסך מתמחה לבדיקה מעמיקה, המלצה על אורן שירותי רכב בחולון, הוא מכיר את הרכבים האלו טוב.

בעוד שנה וחצי אני אקנה ממך את האוטו אם תרצה למכור (;

פורסם

בעוד שנה וחצי אני אקנה ממך את האוטו אם תרצה למכור (;

בהתחייבות? :lol:

כנס למוסך מתמחה לבדיקה מעמיקה, המלצה על אורן שירותי רכב בחולון, הוא מכיר את הרכבים האלו טוב.

מישהו מכיר מוסך טוב לבדיקה בבאר שבע?

פורסם

הרכב יד 3 עם 300,000 ק"מ. אין הסטורית טיפולים מהשלוש שנים האחרונות. מטפל אצל חבר.

לדעתכם יהיה אפשר למכור רכב כזה עם 400-450 קמ בעוד כמה שנים? זה קילומטרג מטורף.

למה צריך לשים לב אקסטרה כשאני בודק את הרכב?

תודה.

למה צריך לשים לב? להכל. הרכב טחון ונסע בלי סוף. כל דבר יכול להתקלקל ולכן לוקחים לבדיקה ומורידים בהתאם.

בדקתי וראיתי באתר יד 2 לא מעט C5 עם 140K ק"מ בערך נמכרות סביבות 20 אלף ש"ח ואולי יש מקום למיקוח, ככה שהרכב שאתה קונה כאן לא שווה יותר מ-10K.

אם תצליח להגיע איתו בהצלחה ובלי הוצאות מרובות ל-400 אלף ק"מ, תוכל בכיף למכור אותו לאחד מהחברים בכפרים בסביבות 2000 ש"ח וזה יהיה באמת הישג.

פורסם

בדקתי וראיתי באתר יד 2 לא מעט C5 עם 140K ק"מ בערך נמכרות סביבות 20 אלף ש"ח ואולי יש מקום למיקוח, ככה שהרכב שאתה קונה כאן לא שווה יותר מ-10K.

שמת לב שמדובר בדיזל?

פורסם
שמת לב שמדובר בדיזל?

מה זה משנה בדיוק? זה הופך את הרכב למבוקש בצורה קיצונית? הופך את האחזקה שלו לזולה יותר?

ההפך הגמור!

גם אם המחירון טיפה יותר גבוה, הנתונים של הרכב לא פחות ממזעזעים. 300K לרכב שכולו מורכב ממערכות חשמליות קפריזיות\מערכות הידראוליות יקרות להחלפה זה המון!

מילא היה מדובר באיזה פולו קלאסיק מיושנת, אז ניחא (וגם שם יש פוטנציאל אדיר להוצאות) - פה מדובר ברכב מורכב ובק"מ היסטרי - והבחור רק מתחיל את חייו איתו, לא מסיים אותם. יש לו עוד 100-150K לעבור עם הדבר הזה.

אז כן, 10K זה מחיר ריאלי לחלוטין לאוטו שמצריך השקעה לא קטנה ויש לו סבירות די וודאית לסיים את חייו הפוך על הגג במגרש גרוטאות בכפר יאסיף.

פורסם

אני חושב שאתה צריך להסתכל על המחירון ולעשות בערך 40 אחוז פחות

בסופו של דבר זה סיטרואן ובארץ ידוע הם נימכרות במחירים בריצפה אתה

הקונה תמיד תנסה לשחוט את הקונה

פורסם
אני חושב שאתה צריך להסתכל על המחירון ולעשות בערך 40 אחוז פחות

בסופו של דבר זה סיטרואן ובארץ ידוע הם נימכרות במחירים בריצפה אתה

הקונה תמיד תנסה לשחוט את הקונה

במחירים כ"כ נמוכים, 40% זה ממש כלום כסף. אם המחירון הוא 30K אני ממש לא רואה סיבה לשלם 18K על רכב מסוג זה, כשאנשים כבר בנקודת הפתיחה מוכנים למכור במחיר הנ"ל, רכבים שמורים בהרבה.

פורסם

הי,

קודם כל, אם אתה כל כך רוצה ג'יפ, לך על זה - קח בחשבון שההוצאות גדולות יותר אבל היי, חיים פעם אחת..

הנה אופציה שאני הייתי שוקל:

יש לנדרובר פרילנדר שנת 2005 מהשכרה לשעבר באתר יד2. לפני שאתה פוסל, קח בחשבון שהמחירון הוא 55+ ואתה יכול להוציא אותו ב 40+- כשהוא גמע רק 149000 ק"מ.

תיסע אתו כמה שנים, תהנה מאמינות מסויימת, רכב גבוה ויחסית יוקרתי ונוח למשפחה - וכשתבוא למכור בסביבות ה- 20,000 בערך, לאף אחד לא יהיה אכפת שהיד הראשונה היתה השכרה..

...CASKA for life

פורסם

מה עם מגאן דיזל ידני? חסכוני מאוד, ואולי אפילו פלורנס ?

יכול לשקול גם קליאו דיזל שעושה אחד לאלוהים יודע כמה.....

וישנם גם הטויוטות דיזל - קורולה ואולי אפילו אונסיס שלדעתי מגלות אמינות נדירה

• תוכן חדש...