Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכת "מצלמות המהירות" שנחתה על הנהגים הישראלים, אינה המצאה ישראלית. למעשה, באירופה בכלל ובמדינות כמו בריטניה בפרט, המכה הזו קיימת כבר מספר שנים. בבריטניה בלבד מוצבות מעל ל-5000 מצלמות מסוגים שונים ברחבי המדינה.

בשנים האחרונות אנו שומעים על מקרים רבים בהם חוזרים מטיילים ישראלים, ששכרו רכבים לנהיגה עצמית בחו"ל, עמוסים בדו"חות על נהיגה במהירות מופרזת. לנהג הישראלי אין הרבה אפשרויות במקרים הללו, שכן לערער על הדו"ח ולהגיע להישפט זו לא אפשרות ריאלית. גם לא לשלם את הדו"ח אינה אפשרות אמיתית, מכיוון שחברות השכרת הרכב גובות את התשלום מכרטיס האשראי ישירות ובתוספת עמלת טיפול לפעמים.

מה עושים ואיך מתגוננים?

רובם המכריע של הדו"חות בחו"ל מגיע ממצלמות קבועות ולא ממארבים משטרתיים. בחלק מהמדינות המצלמות מוסתרות היטב וקשות מאד לזיהוי ובחלקן בדיוק ההפך, שלט ברור לפני מצלמה יזכיר לנהג להוריד מהירות לפני הגיעו למצלמה. רוב מצלמות המהירות הקבועות עובדות על עיקרון של חיישנים השתולים בכביש ולא על עקרון הרדאר, כלומר גלאי מצלמות מהירות המבוססים על גילוי גלי רדיו או לייזר לא יעזרו. לעומתם גלאים מבוססי GPS יתנו מענה מצויין, כל עוד בסיס הנתונים המוזן לתוכן איכותי ועדכני. פתרון אפשרי נוסף יכול להיות מכשיר GPS עם תוכנת ניווט שמציגה מצלמות מהירות. גם במקרה הזה חשוב שבסיס הנתונים יהיה אמין ועדכני.

למארבי מהירות ניידים ניתן כמובן להשתמש בגלאי מצלמות מהירות מבוססי רדיו ולייזר, אך יש לקחת בחשבון שהגלאים הללו יעילים בעיקר נגד מלכודות מבוססות רדיו ולא נגד אקדחי לייזר. גם גלאים שמתריעים על לייזר לא תמיד יהיו יעילים מספיק, שכן הלזירה הינה נקודתית, כלומר אם הגלאי נתן התראה, יתכן שזה כבר מאוחר מידי.

האם השימוש בגלאים מבוססי רדיו חוקי?

גם את התשובה לשאלת החוקיות יש לחלק לשתיים. ההתיחסות לגלאים מבוססי GPS שונה מההתיחסות לגלאים מבוססי רדיו ולייזר.

ברוב המדינות בעולם השימוש בגלאי מצלמות מבוססי רדיו אסור לשימוש. השימוש במשבשים אף אסור ביותר מדינות. בהמשך תוכלו לראות טבלה המפרטת את החוקיות של השימוש בגלאי מכמונות מבוססי רדיו.

ומה לגבי גלאי מצלמות מבוססי GPS ?

גלאים מבוססי GPS, לעומת זאת, מותרים לשימוש ברוב המדינות בעולם. למעשה למעט גרמניה, אוסטריה שוויץ וצרפת, הם מותרים בכל העולם. בצרפת האיסור אף חמור יותר ואוסר גם על שימוש במכשירי ניווט המציגים מיקומי מכמונות. לשימחתנו, חלק מהיצרנים ובינהם גם סנופר, נערכו להגבלות במדינות הללו ובמקום להתריע על מצלמת מהירות מתריעות על איזור מסוכן. הרי ברור שמצלמות מהירות ממוקמות באיזורים מסוכנים ומטרתם לשמור על חיינו... לא? ;-)

להלן טבלה המציגה את חוקיות גלאי הרדאר מבוסס רדיו/לייזר במדינות השונות:

countriesTable.gif

כל הנתונים נאספו כשירות לגולשי קארזפורום ע"י סנופר-ישראל ממקורות שונים ברשת. אין להסתמך על הנתונים המוצגים במאמר. יש לבדוק את חוקיות השימוש בכל מדינה. המידע נכון לחודש יולי 2012, ועשוי להשתנות מעת לעת, לכן מומלץ לבדוק את חוקיות השימוש בגלאי מכמנות בכל פעם שמגיעים למדינה בחו"ל.

כל הזכויות שמורות לסנופר ישראל©.

פורסם

קניתי כרטיס לפקיסטן,מותר לשבש,מה?לא ניקח :)

נראה לי שזה חוקי כי: א.הכבישים שם לא מאפשרים לנוע במהירות.

ב.יש להם בעיות יותר גדולות מתנועה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • תוכן חדש...