Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים 185 80r 13 מ מכיר? מי יודע? הרכב 230 שנת 66 (W110

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיכוייך למצוא צמיגים במידות האלו אפסיים, לפחות בארץ.

185X70X13 זו מידה נפוצה יותר (לגאסי 1.6) וסביר להניח שלא יעירו לך על כך במבחן הרישוי השנתי, אלא אם הבוחן יהיה חד עיין במיוחד..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שינוי ל - 185/70R13 יקטין את קוטר הגלגל בכ- 4 ס"מ, מאד לא רצוי (יחסי תמסורת, זיוף ספידומטר, הופעה....)

הייתי מציע לעבור ל- 205/70R13 שישמור (בקירוב) על קוטר הצמיג, וישפר את האחיזה. אך נראה שאין צמיג כזה בארץ.

באתר tires4u.co.il מופיע צמיג במידה שאתה צריך. כנראה שהוא באמת נדיר, כי מופיעה רק תוצרת Maxxis.

המחירים מתחילים בכ- 400 ש"ח לצמיג. לא נורא....

עודד

פורסם

בא נעשה קצת סדר:

צמיג 7.00-13 הוא צמיג דיאגונלי (לא רדיאלי), שבו רוחב הסוליה הוא 7 אינץ', וכנ"ל גובה הצמיג (נקרא חתך 100%). קוטר הג'אנט הוא 13 אינץ'. קוטר הגלגל הלא מעוות (ללא שקיעת צמיג) מתקבל 686 מ"מ (= קוטר הג'אנט + 2*גובה הצמיג).

הצמיג הרדיאלי הכי קרוב אליו (ממה שקיים) הוא 185-80R13 (כמו שבאמת חיפשת) משמעות המספרים: רוחב סוליה 185 מ"מ, גובה חתך הצמיג 80% מזה (חתך 80%), יושב על אותו ג'אנט - 13 אינץ'.

מתקבל קוטר כולל 626 מ"מ. כבר הפחתת 60 מ"מ, אבל זה מה שיש...(וכאמור, יש בשוק).

הצמיג שחן הציע - 185-70R13 הוא בעל חתך 70% (גובה הצמיג 70% מרוחבו), הקוטר הכולל מתקבל 589 מ"מ. זה כבר כמעט 100 מ"מ פחות מהקוטר המקורי. לא צריך להגזים.....(ואם זה מה שיש לך היום - זה לא מתאים).

אגב - אם תהיה מוכן לעבור לג'אנטים 14 אינץ' - כנראה שיהיה לך מבחר גדול יותר של צמיגים, שיתקרבו לקוטר המקורי.

עודד

פורסם

בא נעשה קצת סדר:

צמיג 7.00-13 הוא צמיג דיאגונלי (לא רדיאלי), שבו רוחב הסוליה הוא 7 אינץ', וכנ"ל גובה הצמיג (נקרא חתך 100%). קוטר הג'אנט הוא 13 אינץ'. קוטר הגלגל הלא מעוות (ללא שקיעת צמיג) מתקבל 686 מ"מ (= קוטר הג'אנט + 2*גובה הצמיג).

הצמיג הרדיאלי הכי קרוב אליו (ממה שקיים) הוא 185-80R13 (כמו שבאמת חיפשת) משמעות המספרים: רוחב סוליה 185 מ"מ, גובה חתך הצמיג 80% מזה (חתך 80%), יושב על אותו ג'אנט - 13 אינץ'.

מתקבל קוטר כולל 626 מ"מ. כבר הפחתת 60 מ"מ, אבל זה מה שיש...(וכאמור, יש בשוק).

הצמיג שחן הציע - 185-70R13 הוא בעל חתך 70% (גובה הצמיג 70% מרוחבו), הקוטר הכולל מתקבל 589 מ"מ. זה כבר כמעט 100 מ"מ פחות מהקוטר המקורי. לא צריך להגזים.....(ואם זה מה שיש לך היום - זה לא מתאים).

אגב - אם תהיה מוכן לעבור לג'אנטים 14 אינץ' - כנראה שיהיה לך מבחר גדול יותר של צמיגים, שיתקרבו לקוטר המקורי.

בן אדם

אתה אנציקלופדיה על ארבע (צמיגים)

תודה רבה על המידע!

לדעתך תיהיה בעיה לעבור טסט עם ה- 185 80 13 שאפשר לקנות היום?

פורסם

לדעתך תיהיה בעיה לעבור טסט עם ה- 185 80 13 שאפשר לקנות היום?

לא צריכה להיות בעיה. ה- 185-80R13 הוא הצמיג הרדיאלי הכי קרוב ל- 7.00-13 הדיאגונלי, הוא התחליף ה"רשמי" וכנראה היחיד.

מכון הרישוי אמור לאשר אותו, לרשום אותו ולדווח למשרד הרישוי, כך שברשיון הבא שישלח לך כבר תופיע המידה החדשה (למען האמת, אני מתפלא שעדיין מופיעה אצלך המידה הדיאגונלית הישנה. אצלי זה עודכן ברשיון לפני יותר מ- 20 שנה...)

עודד

פורסם
סיכוייך למצוא צמיגים במידות האלו אפסיים, לפחות בארץ.

185X70X13 זו מידה נפוצה יותר (לגאסי 1.6) וסביר להניח שלא יעירו לך על כך במבחן הרישוי השנתי, אלא אם הבוחן יהיה חד עיין במיוחד..

חן אתה בטוח ב 100% שזו מידה של לגאסי 1.6? בלגאסי זה לא 14 אינטצ'?

אגב 185-70R13, זו המידה של הצמיגים ב XT שלי, זו המידה המקסימלית לג'אנט מגנזיום של סובארו (למרות שראיתי כבר מישהו ששם על כזה 205-70R13).

כבר נהיה קשה מאוד להשיג את המידה הזאת, צמיגים איכותיים כבר לא משווקים כל כך לארץ ונדיר למצוא אותם טריים, סינים עוד יש.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הלגאסי 1.6 DL הגיעה עם צמיגים במידה 185X70X13.

צמיגים במידה שמתאימה למרצדס, 205X70X13 ספק אם ניתן למצוא; אני לא זוכר מכונית ש "נעלה" מידה כזו.

ככלל, צמיגי 13' הופכים ליותר ויותר נדירים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מחפש 4-5 צמיגים למרצדס המשתפצת שלי

המידות הן:

185 80r 13

מ מכיר? מי יודע?

הרכב 230 שנת 66 (W110)

רב תודות מראש!

לפני שנה סגרנו אני ואבי את המוסך שלנו ובו גם את מחלקת הצמיגים.

במלאי שנמכר עם הפנצ'ריה 4 צמיגים חדשיםמהמידה הנ"ל ששכבו כאבן שאין לה הופכין לפחות 3 שנים. (מלאי מת)

ומהניסיון שלי בתחום גם מי שרכש את המחלקה עם המלאי אני בספק אם הצליח למכור את הסט הנ"ל.

אלו צמיגים חדשים עם תאריך ייצור ישן. אצלנו הם אוכסנו באופן נאות בתוך מחסן מקורה ולא פתוחים לפגעי מזג האוויר.

אם זה מעניין אוכל לברר מה שם המוסך שרכש ממנו את המחלקה. נמצא בחיפה

פורסם
לפני שנה סגרנו אני ואבי את המוסך שלנו ובו גם את מחלקת הצמיגים.

במלאי שנמכר עם הפנצ'ריה 4 צמיגים חדשיםמהמידה הנ"ל ששכבו כאבן שאין לה הופכין לפחות 3 שנים. (מלאי מת)

ומהניסיון שלי בתחום גם מי שרכש את המחלקה עם המלאי אני בספק אם הצליח למכור את הסט הנ"ל.

אלו צמיגים חדשים עם תאריך ייצור ישן. אצלנו הם אוכסנו באופן נאות בתוך מחסן מקורה ולא פתוחים לפגעי מזג האוויר.

אם זה מעניין אוכל לברר מה שם המוסך שרכש ממנו את המחלקה. נמצא בחיפה

תודה רבה!

אשמח לקבל פרטים!

:-)

פורסם
אני יודע איפה ניתן להשיג צמיגים בגודל שאתה מחפש אשמח לעזור 0546303002

יהיה נחמד אם תשתף את הפורום בידע שלך. יש הרבה חברים שמחפשים צמיגים במידות לא סטנדרטיות וכל מידע אפשרי ראוי לשתף לרווחת כולם.

ארז רונן

פורסם
מחפש 4-5 צמיגים למרצדס המשתפצת שלי

המידות הן:

185 80r 13

מ מכיר? מי יודע?

הרכב 230 שנת 66 (W110)

רב תודות מראש!

שלום גבי,

אני מציע שתתקשר למהנדס הצמיגים של חב' מישלין בישראל ותתייעץ עימו לגבי הצמיגים שאתה מחפש או חלופי מתאים.שמו מוטי והנייד שלו:052-2771665

מוטי איש נחמד ואדיב וייתכן ויוכל לסייע לך במציאת צמיג שאתה מחפש או חלופי,הן בארץ והן בחו"ל.

לגבי הרישום של צמיג במידות השונות מהמידות המופיעות ברישיון הרכב שלך:

ובכן,יש כאן רק 2 אפשרויות במידה ואתה רוצה לשנות אותן ברישיון הרכב:

1.להיכנס למכון הטסטים ולבקש ממנהל המכון לעלעל בספר היצרן/יבואן הרכב ולראות האם המידות החדשות שאתה מבקש לשנות מופיעות שם.

אם כן,הוא ייכנס בו במקום למחשב משרד התחבורה ויעדכן את המידות החדשות ויצייד אותך באישורים המתאימים על השינוי ואח"כ זה יתעדכן ברישיון הרכב הבא שתקבל לביתך.

2.במידה והמידות החדשות אינן מופיעות בספר הנ"ל-עליך לפנות ליבואן הרכב/ליצרן בחו"ל ולבקש מהם אישור שהרכב שלך רשאי מבחינתם להשתמש ולנסוע על הצמיגים אותם אתה מבקש לרכוש (מציע לפנות ליצרן עם פירוט מס' השילדה,דגם וכו').

אם תקבל אישור כזה מהיצרן/יבואן,גש אתו למנהל מכון הטסטים והוא כבר ידאג לשנות את פרטי הצמיג במחשב מ.התחבורה כנ"ל

ובא לציון גואל

בהצלחה

דורון

• תוכן חדש...