Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יתפסו אותי בקיץ עם מכנסים ארוכים, גם לא בחתונות (לפחות לא של המעגלים החברתיים משפחתיים שלי). הסייג היחיד הוא רכיבה על אופנוע, ואז יש איתי מכנסיים קצרים או 3/4 לאחרי.

סנדלים ליומיום או נעליים אם צריך קצת יותר "רשמיות", הרבה פעמים לובש חולצות מנדפות זיעה. ככה עובד וככה חי. בתור מי שנמצא בחוץ רוב היום לא מעניינות אותי הנורמות החברתיות, רק מזג האויר. גם אם העבודה היא במקום סגור וממוזג אני מגיע ככה, אנחנו מזה"ת וחם לי.

למרות שהעבודה שלי נעה בין המדבר להיי סוסייטי התל אביבית, בין עמק יזרעאל לכנסת - בד"כ לא נתקל במבטים מזלזלים, וגם אם כן הם נעלמים מהר מאוד אחרי שמתחילים להכיר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מסכים,

הכל הוא תוצאה של נורמה מפגרת שאומצה ממדינות ששונות לנו בתכלית.

כמו שבאגירה אמר, אנחנו מדינה חמה, ואם בארה"ב יש מקומות בהם השוטרים לובשים מדים קצרים, למה אצלנו אי אפשר? בגלל שאימצנו את הנורמה ואת קודי הלבוש מהמדינות הבד"כ קרות של אירופה.

וכמובן שיש את ההצד השני, שאומר שכל פעם שמנסים לעשות צעד לכיוון יותר נוח וטוב בתחום כלשהוא בארץ, תמיד יהיו אלו שיקחו את זה לכיוון מוגזם ושכונתי ו"יקלקלו" לכל השאר.

אם אני אראה מישהו במשרד, הולך עם כפכפים, אני אחשוב שהוא התחלק על השכל :).

אין לי שום בעיה עם כפכפים וגופיות בזמן החופשי, גם אני מאוד נהנה מהם. בעבודה, אני מאוד מעריך את עניין "קוד הלבוש".

פורסם

לגבי האפליה זה מעניין, השאלה היא מה הוגדר בתקנון החברה לגבי לבוש, ניתן לבדוק זאת באגודות למיניהן- שיל, זכויות העובד\ אזרח ועוד.

מעבר לכך, לא כדאי להכנס למצבים שאחר כך יהיה לך קשה לצאת מהם, בכל מה שקשור במערכת היחסים שלך עם המעביד.

אפילו אם זה רשום בתקנון, אתה לא יכול לרשום בתקנון שבחברה שלך מותר לתת סטירה אחת פעם ביום לעובד השנוא עליך

ככה שתקנון החברה לא יכול לגבור על איסור אפליה (אם קיימת) שזו הנקודה שעניינה אותי, אני ל-א עובד בחברה שמגבילה אותי בלבוש, חבר העלה את הנושא לגבי חברה שהוא עובד בה ולא היתה לי תשובה בשבילו וזה עניין אותי לברר.

כמו שלעובד לא כדאי להכנס למלחמה עם הבוס שלו על למעביד לקבוע חוקים שלא יעמדו במבחן בית משפט לדעתי, שני הצדדים יפסידו מזה כנראה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אצלנו, בהייטק, יש אנשים שהולכים במשרד יחפים, עם מכנס קצר וחולצת תראו-מה-קניתי-בהודו-אחרי-שהורדתי-את-המוכר-לברכים. לדעתי האישית, גבר במכנסים קצרות וכפכים זה ממש לא מכובד, זה מתאים לים. ואל תזיינו את השכל שחם, אתם עוברים מהמזגן בבית למזגן ברכב למזגן במשרד ואז בכיוון ההפוך וחוזר חלילה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אפילו אם זה רשום בתקנון, אתה לא יכול לרשום בתקנון שבחברה שלך מותר לתת סטירה אחת פעם ביום לעובד השנוא עליך

ככה שתקנון החברה לא יכול לגבור על איסור אפליה (אם קיימת) שזו הנקודה שעניינה אותי, אני ל-א עובד בחברה שמגבילה אותי בלבוש, חבר העלה את הנושא לגבי חברה שהוא עובד בה ולא היתה לי תשובה בשבילו וזה עניין אותי לברר.

כמו שלעובד לא כדאי להכנס למלחמה עם הבוס שלו על למעביד לקבוע חוקים שלא יעמדו במבחן בית משפט לדעתי, שני הצדדים יפסידו מזה כנראה.

אני מניח שחברה רצינית שיש בה תקנונים לא תעשה פעולות בניגוד לחוק- גם אם הדברים מעצבנים, הם לא בהכרח לא חוקיים.

לדבריך יתכן ושני הצדדים יפסידו, השאלה הנשאלת היא מי יתגבר ראשון והתשובה ברורה, אנחנו עומדים להכנס למיתון לא פשוט, וכנראה שהמשבר של חברות ההייטק יגיע גם- זה הרי קורה כל כמה שנים, לכן עצתי שוב (לחברך או למי שלא יהיה), לבלוע את הצפרדע, וכשהו ירגיש שהוא מספיק חזק ומספיק מנוסה שיחליף מקום עבודה, או יתקדם בסולם הדרגות בחברה הזאת וישנה את התקנון, למרות שאני בטוח שכשהוא יגיע למעמד משפיע בחברה, הוא יעדיף להתעסק בדברים אחרים.

פורסם

ואני חשבנו שהוצאנו את היהודים מהשטייטל, מסתבר שהפחד מהפריץ עדיין כאן ובגדול!

על בסיס התאוריה שלך, כל עובד צריך להיות עבד נרצע בפני המעביד שלו שחו"ח אולי יפטר אותו על כך שהוא העיז לפתוח את הפה.

מה הבעיה להתארגן כמה עובדים, לגשת לבוס, להסביר שהם סובלים מהחם, מבקשים להגיע להסדר זמני למשך שבועיים, ביחד עם המעביד, שבמהלכו יוכלו להגיע עם קוד לבוש קצת יותר קליל שיהיה מקובל על שני הצדדים.

אלגנטי וקריר בו זמנית.

לא טי שירט, סנדלים ומכנסיים קצרים כאילו הרגע חזרת מהים, אולי חולצה מכופתרת, ברמודה ומוכסינים.

בסיום השבועיים ישבו שוב, יבחנו איך הייתה תקופת הנסיון ואם יש אפשרות להמשיך בעניין או שלחילופין להכניס בו תיקונים.

לאחר תקופה נוספת קובעים תקנון שמקובל על שני הצדדים ובא לציון גואל.

לא הכל צריך להיות מלחמות, שביתות וחרמות.

בד"כ דרכי נועם עובדות הרבה יותר טוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אצלנו, בהייטק, יש אנשים שהולכים במשרד יחפים, עם מכנס קצר וחולצת תראו-מה-קניתי-בהודו-אחרי-שהורדתי-את-המוכר-לברכים. לדעתי האישית, גבר במכנסים קצרות וכפכים זה ממש לא מכובד, זה מתאים לים. ואל תזיינו את השכל שחם, אתם עוברים מהמזגן בבית למזגן ברכב למזגן במשרד ואז בכיוון ההפוך וחוזר חלילה.

אני עובד בחברת סטארט אפ קטנה, ואנחנו מעודדים את העובדים להגיע בתחבורה ציבורית, ומכנסיים ארוכים / קצרים לא מענינים אף אחד. כל עוד הבנות לא לבושות כאילו הן באו לחוף, וכל עוד הבנים לא לבושים כאילו הם באו לחוף - הכל תקין. בימים שיש פגישות עם אנשים מבחוץ אז אנחנו מחילים קוד לבוש אלגנטי, אבל שעדיין יכול לכלול בגדים קצרים. (חולצה מכופתרת קצרה, מכנסיים קצרים מחוייטים, וסנדלים / נעליים / כפכפים אלגנטיים. לא אצבע).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

האמת שזה נשמע מקומם. בעקרון, אני לא מוצאת הגיון רב בקוד לבוש במקום עבודה שאינו כולל קבלת קהל או יציאה ללקוחות, ואם יש בעיה מסויימת עם לבוש של אנשים מסויימים, אפשר ליזום איתם פגישה אישית ולהעיר בנימוס.

בכל מקרה, אם קובעים קוד לבוש, אין סיבה שהוא יחול רק על גברים ולא על נשים. הרי אם זה היה ההיפך, כולם היו מתקוממים ומדברים על הדרת נשים, ו"מה אנחנו, באירן?". לי זה נשמע שהמנכ"ל אצלכם יודע שהגבלת לבוש לנשים זה חומר נפץ, ולכן הוא פשוט נמנע מזה. אולי גם מספר הנשים שעובד אצלכם, וסגנון הלבוש שלהן לא מצדיק את זה (נניח- מעט נשים, וכולן באות אלגנט).

בכל מקרה, גם אני בהייטק, אף גבר לא מגיע בגופיה, אבל מכנסיים קצרים וכפכפים זה מראה נפוץ ולא מפריע לאף אחד. יש אצלנו גם לא מעט חבר'ה דתיים, והם חיים בשלום עם נשים במכנס קצר וגופיה (לא שאנחנו ממש באות ככה, רוב היום קפוא פה בכל מקרה... :) ).

הייטק זו לא סביבת עבודה של תלבושת אחידה או הגבלת לבוש, והצעד הזה נשמע לי מאוד מוזר. ומה יעשו למי שלא עומד בקוד הלבוש? יפטרו? לא חושבת שזה יעמוד במבחן של איזשהו בית משפט.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...