Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי ביואיק לה קרוס 2006,היום ניקיתי את הבית מצערת במוסך מורשה,במוסך ניתקו לי את המינוס של המצבר בשעת עבודה.

לאחר מכן עבר הרכב בדיקת מחשב והכל נמצא תקין.

לפני כחצי שעה נסעתי עם הרכב שלפתע הרגשתי בכל החלפה של הילוך בגיר דפיקה שממש מורגשת.

מאד נבהלתי ולא ידעתי מה לעשות,עצרתי את הרכב בצד,בדקתי שמן גיר וגם עלה בדעתי לפרק את הכבל מינוס של המצבר (לבצע איפוס).

לאחר שחיברתי הכל,הנעתי את הרכב והכל פתאם יסתדר,הגיר חזר לקדמותו והכל תקין.

לא יודע מה לעשות,וחושש מאד,מה יכול להיות הבעיה וממה זה נגרם?

הרכה היה תקין לחלוטין,ואיך יסתדרה הבעיה עכשיו?מפחד מאד שתחזור.

מבקש את עזרתכם בנושא.

תודה.

פורסם

ממה שאני מכיר יכול מאוד להיות שניתוק המינוס גורם למחשב "להשתגע" לפעמים. שמעתי כבר על מקרה שדפיקות בגיר באמריקאית אחרת של GM קרו בגלל בעיה במחשב ולא משהו מכאני (הדפיקות היו קורות פעם ב, ללא קשר לטמפרטורת עבודה או מצב מכאני והיו נעלמות אחרי כיבוי והתנעה מחדש). לדעתי אם יש לך ספק, רק כדי להיות בטוח אתה יכול לבצע ריקון קבלים.

אם אתה מעוניין לבצע, נתק את הפלוס של הרכב מהמצבר וחבר אותו (כשהוא כמובן באויר ולא מחובר למצבר!) למינוס, עדיף במגע ישיר או עם כלי מתכתי כבד שיקצר בצורה טובה. מה שקורה זה שאתה סוגר מעגל ובאין מקור מתח, קבלי המערכת (במחשבים) יפרקו את המטען שאולי נצבר בהם במהלך השנים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא כל כך הבנתי מה לעשות,כרגע נסעתי עם הרכב והכל בסדר.

אני משתגע מהמצב ולא מבין למה זה קרה?

בוודאות הבעיה לא מהגיר,כי עכשיו הכל תקין.

אני מאד מפחד שזה יחזור,כבר הצטערתי שהלכתי למוסך היום.

לא ידעתי שבסה"כ ניתוק של המינוס יכול לגרום לדבר כזה

תודה לך

פורסם

את האמת,אני ראיתי באינטרנט שמומלץ לנתק את המינוס בעת ניקוי בית מצערת.

זרקתי את זה למכונאי והוא ניתק את המינוס,עם לא הייתי מדבר אני חושב שהוא לא היה מפרק.

פורסם

מנתקים את המינוס אחרי ניקוי בית מצערת כדי שהמחשב יוכל ללמוד מחדש את מיקום המצערת, המיקום משתנה בד"כ בגלל שהפיח שהצטבר לאט לאט עם השנים משפיע על מיקום המצערת והמחשב מסגל לעצמו את המיקום תוך כדי שהוא לומד הרגלי נהיגה של הנהג. זה טוב לתת למחשב ללמוד מחדש. חוץ מזה שלא צריכה להיות שום בעיה לנתק מינוס ולהחזיר.

אם יש לך ספקות איך עושים עדיף שתתן למישהו שיודע אבל כעיקרון הפעולה פשוטה מאוד. ניתוק של הפלוס (הקוטב שמחובר לפלוס במצבר) לגמריי (ככה שהוא לא מחובר לכלום) וקיצור\חיבור שלו עם המינוס. פעולה חשמלית פשוטה שלוקחת 3 דקות (אומרים שכדאי להחזיק ככה מקוצר 2 דקות למרות שאני בטוח שכל הרבלים מתפרקים הרבה יותר מהר...) כולל ניתוק הפלוס וחיבורו מחדש לאחר מכן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
מנתקים את המינוס אחרי ניקוי בית מצערת כדי שהמחשב יוכל ללמוד מחדש את מיקום המצערת, המיקום משתנה בד"כ בגלל שהפיח שהצטבר לאט לאט עם השנים משפיע על מיקום המצערת והמחשב מסגל לעצמו את המיקום תוך כדי שהוא לומד הרגלי נהיגה של הנהג. זה טוב לתת למחשב ללמוד מחדש. חוץ מזה שלא צריכה להיות שום בעיה לנתק מינוס ולהחזיר.

אם יש לך ספקות איך עושים עדיף שתתן למישהו שיודע אבל כעיקרון הפעולה פשוטה מאוד. ניתוק של הפלוס (הקוטב שמחובר לפלוס במצבר) לגמריי (ככה שהוא לא מחובר לכלום) וקיצור\חיבור שלו עם המינוס. פעולה חשמלית פשוטה שלוקחת 3 דקות (אומרים שכדאי להחזיק ככה מקוצר 2 דקות למרות שאני בטוח שכל הרבלים מתפרקים הרבה יותר מהר...) כולל ניתוק הפלוס וחיבורו מחדש לאחר מכן.

האם זה בטוח לבצע תהליך שכזה ולא יכול להיגרם נזק למחשב הרכב או נזק בלתי הפיך למערכת החשמל? אני אישית הייתי מאוד חושש לבצע את מה שנאמר.

פורסם

אני בינתיים אחכה.

משגע אותי,למה זה קרה.

באמת שהמוסך בסדר וסה"כ ניתק את המינוס,ודרך אגב הבעיה עם הבית מצערת באמת היתה והיה צורך לנקות את הבית מצערת.

לא חשבתי שניתוק של מינוס יכול לשגע את המחשב ככה.

בינתים זה יסתדר,נקווה מאד שלא יחזור.

תודה.

פורסם

בנתיים אין זכר לתקלה אז לדעתי פשוט סע .

משהו שלמדתי מכל הרכבים שהיו לי, זה אין לך צרות, אז אל תחפש אותן

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

ניתוק המינוס ע"י המוסך הוא צעד נכון ולא מזיק בשום אופן נהפכו גם מאפס את המחשב ונותן לרכב ללמוד את הנתונים מחדש וגם מונע סיכוי שבמהלך העבודה יבצר קצר כלשהו.

התופעה שקרתה לך היא ככל הנירא ממוחשבת ולא מכנית שהרי במידה והייתה מכנית הייתה חוזרת גם לאחר ניתוק וחיבור המינוס.

ניתקלתי כבר יותר מפעם אחת במכוניות מהסוג הזה שיש דפיקה בגיר בהעברת הילוכים ותוך כדי הנסיעה והתקלה הייתה תקלה במחשב שהחלפתו הביא לפיתרון הבעיה.

סביר להניח שניתוק וחיבור המינוס למצבר כפי שעשיתה פתר את "התקלה" ובאם תחזור תלך למוסך תסביר להם מה הייתה הבעיה והתקלה הכי גרועה שיכולה להיות זה מחשב לרכב.

תומר

• תוכן חדש...