Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיים גם ברכבים מסחריים צינור עם חלונית ביקורת!!!

זה לא נדיר לרוב נתקלתי עם מערכת ישנה של R12.

בכל אופן כמו שכתבתי במערכת חדשה יש צורך לשאוב חזרה את הגז לשקול ולמלא שוב להבדיל ממערכת ישנה

שבה מספיק היה למלא לפי לחץ בשעון המדידה.

זוהי הסיבה שאין צורך כלל בחלונית בדיקה, היא מיותרת בעידן מכונות המיחזור החדישות שגם מבצעות ואקום ומילוי שמן.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
דייהטסו שרייד

קיים גם ברכבים מסחריים צינור עם חלונית ביקורת!!!

זה לא נדיר לרוב נתקלתי עם מערכת ישנה של R12.

בכל אופן כמו שכתבתי במערכת חדשה יש צורך לשאוב חזרה את הגז לשקול ולמלא שוב להבדיל ממערכת ישנה

שבה מספיק היה למלא לפי לחץ בשעון המדידה.

זוהי הסיבה שאין צורך כלל בחלונית בדיקה, היא מיותרת בעידן מכונות המיחזור החדישות שגם מבצעות ואקום ומילוי שמן.

מאור צודק, גם בדייהטסו טריוס שנת 2006 עם קרר R-134 יש חלונית ביקורת וגם בדייהטסו מאטריה מאותה שנה.

אני ראיתי אתמול טריוס משנת 2005 או 2006 עם חלונית ביקורת.

איזה כייף לי :)

פורסם

חלונית הביקורת במערכות מיזוג עם קרר R134A פשוט מיותרת ואני לא מוצא שום סיבה ממשית להמצאותה שם, למעט מיחזור חלקים ישנים שהיו בשימוש פעם במערכות עם קרר מסוג פראון.

פורסם

אני לא מסכים אם ההנחה שלך שהסיבה להימצאות חלונית ביקורת היא מיחזור חלקים יישנים.

1. לא ברור למה ייצרן כמו טויוטה מתקין חלונית ביקורת ברכב יחסית מאוד מתקדם כמו טויוטה פריוס וגם ברכב קצת פחות מתקדם כמו טויוטה יאריס כאשר בשניהם הקרר הוא R-134.

2. קרר מסוג R-12 יצא משימוש כבר משנת 1994-1993 לכן אינני רואה מקום למיחזור חלקים גם לאחר יותר 12 שנים ויותר.

להזכירך כבר בטויוטה קורולה משנת 1995 הקרר במערכת היה R-134A.

פורסם

אין שום סיבה אחרת לחלונית ביקורת הזאת והיא אינה שימושית.

תהליך carryover אצל יצרני רכב מקובל מאוד וחוסך כסף בסופו של דבר.

יכולות כמובן להיות סיבות אחרות לשימוש בצינור ישן שקשורות לעניינים פיננסיים בין יצרן הרכב ולספק חלקים, שלא קשורים בכלל אם צריך את זה או לא.

פורסם

קרר מסוג R-12 יצא משימוש כבר משנת 1994-1993

נדמה לי שגז R12 נאסר לשימוש באירופה כבר בשנת 1992.

בארץ במזגנים מקומיים המשיכו להשתמש בו עוד כמה שנים.

לגבי נושא השירשור עצמו:

על ספרות מקורית של יצרנים אנו סומכים, נכון?

אני מחזיק ביד חוברת מקרוית של רנו, שנקראת AIR CONDITIONING SYSTEMS, מספר חוברת 77-11-176-700. חוברת מודפסת מסוף שנות ה 90.

עמוד 62-17

ציטוט מתורגם:

מייבש-רסיבר משמש לשלושה תפקידים

*מיכל קיזוז (BUFFER) לקרר

*סינון קרר

*הפרדת לחות מקרר

במיייבש-רסיבר שמיועד לעבודה עם גז R12 יש חלונית ביקרות, אשר דרכה אפשר לעקוב אחרי פעולת המערכת

A - חלונית שקופה-המערכת מלאה כנדרש או ריקה לחלוטין.

B-בועות בחלונית- יש חוסר קרר במערכת.

C - שבילי שמן בחלונית - שמן "מסתובב" במערכת.

D-תמיסה לא אחידה בחלונית - לכלוך במערכת, למשל ממייבש שהתפורר. חובה להחליף מייבש.

* הערה:

במערכות, שפועלות עם קרר R134A מייבש-קולט הינו בעל מבנה שונה. בתא המנוע מצויה מדבקה, שמזהירה על קיום קרר מסוג חדש.

מייבשים שיועדו לעבוד עם קרר R134A בנויים ללא חלונית ביקורת, מאחר וקרר R134A בעירבוב עם שמן מייצר אמולסיה כל הזמן.

פורסם

בוקי, חוץ מהציטוט מהספרות של רנו יש ברשותך עוד אסמכתא של ייצרן רכב אחר ?

ההסבר שלהם הוא יחסית די דל לגבי תפקידו של המייבש.

איך אתה מסביר את זה שעדיין ברכבים תוצרת דייהטסו/הונדה/טויוטה משנת 2006-2005 מותקנת חלונית ביקורת למרות שהקרר הוא R-134 והייצרן כן מפרט כיצד לאבחן תקלות במערכת המיזוג על סמך התבוננות בחלונית הביקורת ?

כפי שכבר כתבתי קודם לכן בועות במערכת המיזוג לא תלויות בסוג הקרר אלא במבנה מערכת הקירור והיכן מותקנת חלונית הביקורת.

פורסם

אתה לא יכל לאבחן שום דבר עם החלונית הזו עם קרר R134A בטח לא למלא את הכמות הנכונה אז בטח גם ספרות היצרן עברה carryover וגם את זה ראיתי בעבר.

• תוכן חדש...