Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התקציב הוא 2000 וזה גם ככה יותר ממה שרציתי להוציא,(חייל משוחרר) איזה מזגן עילי עד 2000 שקל כולל התקנה אתה ממליץ לי? אני לא מבין למה רשמת שהטווח גדול מידי בישביל להתייחס ברצינות, מה ניסית להגיד? אני לא צריך מזגן שמקפיא את החדר אלא להוריד מעלות, ביום כול כך חם שאי אפשר בכלל להיות בבית.

לצערך הרב, אין מזגן ב 2000 שקל שמתאים לקירור של שטח של 30-45 מ"ר. לא 1 כ"ס ולא 1.25 כ"ס מתאימים לזה.

ל 30 מ"ר אתה חייב לפחות 2 כ"ס (18-19 אלף BTU) ועל שטח גדול מזה (40-45 מ"ר) אתה צריך בפירוש יותר.

אני מקווה שאני לא מפריע.

אני מתכוון לקנות מזגן לסלון בערך 40 מ"ר , הבנתי שאני

צריך 20K BTU והעלות בדיוק כמו שאיציק ציין.

אומנם התקציב מאפשר להוציא 3K אבל

כאן צצה ההתלבטות בין קניית יחידה בודדת סביבות 20K BTU לבין קניית שתי יחידות של

SAGA שיתנו כול אחת 13K BTU.

לגבי התקנה אני מתכנן להתקין לבד, בעבר יצא לי כבר

להתקין מזגן לבד, לכן נא לא להתיחס לתוספת המחיר של שני התקנות.

אז מה הפלוסים

והמינוסים של שני יחידות במקום אחת?

תודה לעונים

יש יתרונות ל-2 מזגנים קטנים:

ראשית, המזגנים הקטנים שקטים באופן משמעותי יותר מהגדולים. הדירוג האנרגטי שלהם לרוב טוב יותר משל המזגנים הגדולים ואם מדובר ב-2 מזגנים רגילים שעובדים במקביל (ככה צריך להיות) אתה משיג יתרון כמו של מזגן אינוורטר (כאשר הטמפ' הגיעה ליעדה, מזגן אחד כבה והשני ממשיך לעבוד בשביל לשמור על הטמפ').

לי באופן אישי יש ניסיון טוב עם המזגנים של SAGA, כנ"ל לגבי טורנדו ו Midea (אני מתקין לא מעט כאלה).

Midea היא היצרנית של "טורנדו" ו"SAGA". למעשה טורנדו, סאגה ומידאה זה... Midea (מאז ומתמיד).

שנה שעברה התקנתי כמה עשרות כאלה (סאגה בעיקר) והלקוחות מאוד מאוד מרוצים (חזק, שקט וכד'). גם אצל אחי בבית התקנתי SAGA לפני שנה וחצי והם פשוט מעולים (מאוד שקטים ומאוד יעילים).

הדגם השקט ביותר של "טורנדו" הוא ה Super Design (זה מהפרסומות) והוא שקט ברמה גבוהה מאוד וטרם נתקלתי במתחרים שמגיעים לרמה כזו של שקט. הדגמים הבסיסיים שקטים גם כן אבל לא כמו ה Super Design.

מבחינת רמות רעש, כיום (2012) כולם נמצאים בערך באותה רמה כאשר הדגמים של אלקטרה (עד כה) היו הרועשים ביותר (כיום עם העיצובים החדשים הם שיפרו גם את העניין הזה).

בנוסף ישנו דבר חשוב מאוד, שמעטים מדברים עליו ומעטים גם מבינים את החשיבות שלו, שקשור לעניין הרעש הן של היחידה הפנימית (לא הרעש של המפוח) והן של היחידה החיצונית - העניין הוא רעש התפשטות הגז (רעש "רתיחה" בו ה"גז" עובר ממצב נוזל למצב גז).

צנרת קצרה מידי (2 מ') לא עושה עם יעילות המזגן חסד.

מתוך ניסיון, כל "קיט" התקנה למזגן כיום הוא בין 3 ל 5 מטר - ואין להשיג פחות מזה.

במקרה של מזגן שהוא קרוב מאוד למנוע, עושים עוד "גילגול" אחד של צנרת מאחורי המנוע ואז מחברים את הצינורות.

התקנה טובה כוללת צנרת באורך מספק, התקנה הגומיות מתחת למנוע המזגן (למניעת ויברציות) ועיגון נכון של היחידות תוך מתן תשומת לב לצינור הניקוז.

מתוך ניסיון, כל ההתקנות שעשיתי עם צנרת של 3-5 מטר יצאו שקטות וטובות, ודווקא אלו הקצרות יצאו מעט יותר רועשות.

כיום אני ממליץ לכל הלקוחות שאני בא להתקין להם מזגן לא להסתמך יותר מידי על ה-2 מטר הסטנדרטיים ש"כלולים בהתקנה" (לא רק בגלל שזה לא הכי טוב, אלא גם בגלל שברוב המקרים זה לא תמיד מספיק) ולקחת בחשבון 3 מ' צנרת (ככה גם אין "הפתעות" בהתקנה, בגללן הלקוח פתאום יודע שהוא צריך להוסיף עוד כסף על מטר צינור) וגם בגלל שהמזגן עובד יותר שקט עם 3 מטר (ולעיתים אני מעדיף להוסיף עוד 0.5 מ' על חשבון הבית בשביל השקט הנפשי).

בעניין בחירת המזגן:

בגדול, כל המזגנים היום טובים. אפילו המושמצים כאן בפורום (מפי כאלה שהיה להם בקושי מזגן אחד שלהם) כמו פמילי, טורנדו וכד' הם טובים מאוד. דווקא שביעות הרצון ממותגי ה"NO NAME" היא לא פחות טובה מהמותגים המוכרים והיקרים יותר. לצורך העניין, Midea הוא יצרן סיני מאוד מוכר ומשום מה הישראלים (בגלל שזה לא אלקטרה או תדיראן) הפכו אותו למותג "מושמץ" או "NO NAME" כי ככה הישראלים רגילים לעשות לכל מה שלא מוכר להם.

חשוב לזכור כי מאחר ומחיר המזגנים כיום מביא אותנו למצב שבחלק לא מבוטל מהמקרים אין כדאיות תיקון, נושא האחריות הוא עניין מוטל בספק (לדעתי) בערך כמו קרנות הפנסיה. לפעמים עדיף לבחור בדרך אחרת ע"מ שלטווח הרחוק תשיג את המטרות שלך בצורה מכובדת.

הסיבה שכולם מעדיפים אלקטרה או תדיראן זה לא בגלל שהם באמת יותר טובים, אלא רק בגלל עניין האחריות.

בהשוואה לעולם הרכב, זה כמו להעדיף לנסוע על טויוטה במקום על פג'ו - יהיה מי שיעדיף לסבול כל יום רעש\חוסר נוחות\וכד' אבל שלא יתקלקל או שיהיה מאחוריו גב של יבואן טוב, ויהיו כאלה שיעדיפו רכב נוח יותר ומהנה יותר, גם במחיר של כניסה אחת יותר למוסך.

בגלל זה בדיוק - כולם מוכרים היום. גם מזגנים, גם מכוניות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה על תשובתך.

אני דיברתי על הSAGA 15 שאכן מופיע בדירוג אנרגתי של A.

בעבר התקנתי מזגן של BEKO שעבד מצויין ככה שאני ממש לא הולך לפי חברה אלא לפי ביצועיים לאומת מחיר.

בכול מקרה מתשובתך הבנתי שאין לי סיבה לקנות מזגן אחד גדול כמו שאומרת המסורת הישראלית אלא ללכת על 2 קטנים שיתנו ביחד תפוקה ב25% יותר ובאותו הזמן גם יחסכו לי חשמל.

אודי A4

דימה.

פורסם
דירוג אנרגתי של A.

אין כמעט שום משמעות לאותיות האלה. אם אתה רוצה להשוות יעילות של מזגנים, השווה את מקדם היעילות - COP באנגלית, שזה מספר שבין 2.7 בערך (נמוך מאד היום) ו- 4.2 (מעולה). כמו שאיציק אמר, בהכללה הקטנים יותר יעילים.

אם אתה קונה מזגן חדש, לדעתי כדאי לקנות אינוורטר ולחפש יעילות של 3.8 לפחות, ועדיף 4+.

דני

פורסם

חשבתי שA זה פשוט גבוהה מ3.8 COP, דווקה הSAGA הוא 3.88, הכי בזבזן בקטגורייה הכי חסכונית :)

אודי A4

דימה.

פורסם

איציק, לא חלון, עילי!

החדר שלי 15.6 מטר ובעל קיר חיצוני עם חלון גדול, מה שכן החדר אחרי שיפוץ ולכן אני חושב שהמקום ההגיוני היחיד הוא מעל החלון.

האם 1 כ"ס או חצי כ"ס יספיקו? בנוסף - מה לגבי אינוורטר? הבנתי שהוא יותר חסכוני בחשמל..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איציק, לא חלון, עילי!

החדר שלי 15.6 מטר ובעל קיר חיצוני עם חלון גדול, מה שכן החדר אחרי שיפוץ ולכן אני חושב שהמקום ההגיוני היחיד הוא מעל החלון.

האם 1 כ"ס או חצי כ"ס יספיקו? בנוסף - מה לגבי אינוורטר? הבנתי שהוא יותר חסכוני בחשמל..

אין מזגנים עיליים של 0.5 כ"ס, יש 0.8 ומעלה (שזה כ 7000-8000BTU בקירור).

אם החלון פונה לכיוון מערב או דרום, אתה צריך מזגן של 1.25 כ"ס. בהנחה והוא לא פונה לכיוונים אלו (ואתה לא קומה אחרונה ו/או ההתקרה שלך לא מבודדת כראוי) אתה יכול להסתפק ב 1 כ"ס.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אין כמעט שום משמעות לאותיות האלה. אם אתה רוצה להשוות יעילות של מזגנים, השווה את מקדם היעילות - COP באנגלית, שזה מספר שבין 2.7 בערך (נמוך מאד היום) ו- 4.2 (מעולה). כמו שאיציק אמר, בהכללה הקטנים יותר יעילים.

אם אתה קונה מזגן חדש, לדעתי כדאי לקנות אינוורטר ולחפש יעילות של 3.8 לפחות, ועדיף 4+.

דני

אתה יכול קצת להרחיב על הcop? אני רואה מספרים בין 0.8 ועד ל4+

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

איציק, חלון פונה למזרח, קומה אחרונה מעליי עליית גג(סוג של סאונה) אבל יש בידוד שהנחתי מעל התקרה(רביץ), שהאמת לא מספק אותי, האם לחפש 1.25? או שניתן להסתפק ב1?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

משיטוט בזאפ אני רואה שרוב הCOP הם בערך אותו הדבר, אז בעיקרון הכי חשוב לי שהמזגן יהיה שקט ולא יתקלקל מהר, עד 2000 שקל, התקנה אני יבקש מחבר שעבד בזה פעם שיעזור.

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

פורסם
איציק, חלון פונה למזרח, קומה אחרונה מעליי עליית גג(סוג של סאונה) אבל יש בידוד שהנחתי מעל התקרה(רביץ), שהאמת לא מספק אותי, האם לחפש 1.25? או שניתן להסתפק ב1?

אתה סובל מחום בצורה קיצונית ? האם אתה מעדיף קור מעבר לממוצע ?

לפעמים שווה להוסיף עוד 200 שח ולקבל את ה 1.25 רק בשביל השקט הנפשי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה יכול קצת להרחיב על הcop? אני רואה מספרים בין 0.8 ועד ל4+

COP זה ראשי תיבות של "coefficient of performance" - שזה ביטוי מפוצץ ליעילות.

המשמעות של היעילות הזו זה היחס שבין ההספק הנצרך - בכמה חשמל המזגן משתמש, לבין ההספק המופק - כמה חום או קור המזגן מוציא.

מפני שהמזגן אינו מחמם כמו תנור חשמלי, אלא שואב חום אל או מתוך הבית, היעילות שלו היא יותר מ-1, כלומר על כל קוט"ש של חשמל, הוא מספק יותר מקוט"ש של חום או קור.

כמו שרואים בתווית האנרגיה בקובץ PDF שהעלתי, המזגן הזה מוציא 2.889 קו"ט של קור, וצורך לשם כך 0.7863 קו"ט של חשמל. 2.889/0.7863=~3.67, ולכן זה מקדם היעילות (COP) בקירור. המקדם בחימום דומה אך לא זהה.

מקדם יעילות של 0.8 אינו אפשרי, נראה לי שמדובר בטעות.

דני

s-d-120-t.pdf

פורסם

האם תוכל להסביר לי את הדבר הבא:

הSAGA צורך 2.8 קוט"ש בקירור והCOP שלו זה 3.78, ואז יש את האלקטרה קלאסיק שצורך 0.850 קוט"ש והCOP שלו זה3.46, איך זה הגיוני שהוא צורך פי 4 פחות מהSAGA והCOP שלו כמעט זהה?

Untitled.png

פורסם

ה- COP הוא היחס שבין צריכת חשמל מול ספיקת קור/חום. יעילות. מזגן יכול לצרוך יותר חשמל, אבל להיות יעיל יותר בשימוש בו.

:turn-l:

• תוכן חדש...