Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי בטוטל לוס אין השתתפות עצמית כך קובעת הפוליסה התקנית

השתתפות עצמית

(א) בקרות מקרה ביטוח המכוסה לפי פרק א' לפוליסה זו, פרט למקרה ביטוח שגרם לרכב לאבדן גמור או לאבדן גמור להלכה ינוכה מתגמולי הביטוח סכום של השתתפות עצמית הקבוע במפרט לגבי כל תביעה ובהתאם לסוג הנזק שנגרם ובלבד שלענין השתתפות עצמית לנזק של ירידת ערך יחולו הכללים המפורטים בתקנה 3א.

ישה, אתה תותח.

יש אפשרות לרכוש אותך במהדורת כיס? :-)

ארז רונן

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
.

מעניין, לא הכרתי את זה. אמנם נשאלת השאלה אם זוהי פוליסת הביטוח שלו, אם זהו מקרה הביטוח לפי פרק א' ואם חלים הכללים לפי תקנה 3א, אבל אני מניח שאתה בקיא בזה.

הפוליסה התקנית היא המינימום , וחברת הביטוח יכולה רק להיטיב עם המבוטח!!

ובוודאי שאין ערך כינון שקיים רק במקרה של נזק חלקי , בו הרכב ממשיך לשייט על כבישי ארצינו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל אני מתקן - כתוב לי פה "אובדן גמור" ולא "אובדן להלכה", אם זה בכלל משנה משהו.

דיברתי עם השמאי, המצב הוא כזה:

יש הפרש של בערך 900 ש"ח בין מה שהוא כתב לבין מה שצריך להיות כתוב (באופן "מפתיע" - ההפרש לרעתי).

הוא טען בהתחלה שאני טועה, וכנראה הסתכלתי במשהו לא נכון. למזלי, יום אחרי התאונה עשיתי תמונת מסך מהמחירון של לוי יצחק. ביקש שאשלח לו. אחרי שקיבל את זה, פתאום הפסקתי לשמוע את הטיעון המוזר הזה.

לאחר מכן עבר לטקטיקה אחרת - טען שוב ושוב שקיבלתי מחיר טוב, ושגם ככה לא הייתי מוכר במחיר הזה. הבהרתי לו (או ניסיתי להבהיר), שאני לא יודע ולא מעניין אותי מה זה מחיר טוב. מה שאני כן יודע, זה מה המחיר שצריך להיות כתוב שם - מה שלא כתוב שם.

הנקודה היא שהרכב היה עם קילומטרז' נמוך בצורה קיצונית, זאת כנראה הסיבה להפרש הדי גדול בין המחירון הרגיל לבין המחירון המשוקלל. הוא טוען שאצלו במחשב מופיע קילומרז' יותר מכפול מהמצב האמיתי.

בכל השיחות איתו בטלפון הוא לא טרח לשאול לגבי הנושא הזה של קילומרז'. נראה לי שזאת העבודה שלו לשאול מה שצריך, ולא לצפות ממני אחרי שהשתחררתי מבית חולים שאני איידע אותו בנושאים שהם חלק אינטגרלי מהעבודה שלו, בשביל זה אני משלם לו.

הרכב נמכר למגרש, ופורק. אין אפשרות ללכת לרכב להסתכל.

ברישיון הרכב מופיע הקילומטרז', ביקש שאשלח - שלחתי.

השיחה איתו נעשתה אתמול, אמר שיחזור אליי בטלפון היום - מה שלא קרה. לא שאני באמת חושב שאני אקבל תשובה עניינית בסופו של דבר.

לכן אני שואל - מה הן האפשרויות שעומדות בפניי?

-------------------------------------------------------------------------------------------

כשקיבלתי את פירוט החיוב של העבודה שלו, היו כל מיני דברים שלא מצאו חן בעיניי, אבל החלטתי שלא להיות קטנוני.

לאור כל מה שנכתב למעלה, אני חושב שאולי כדאי כן להיות קטנוני.

סעיפים שהופיעו בחיוב:

1.

23 ש"ח על "צילומים" - אני מניח שלא מדובר על צילומי נוף מרהיבים, אלא על צילומי מסמכים.

פה יש מחירון מחנות כלשהי: http://www.galsi.co.il/pricelist.htm - שבע עשרה אגורות לדף A4 (באוניברסיטה אני מצלם בפחות, אבל שיהיה)

זה אומר שהוא צילם בערך 135 דפים של A4, במיוחד בשבילי. מאוד מעניין מה היה לצלם.

2.

23 ש"ח על "נסיעות" - הוא הציע ביוזמתו לנסוע למגרש שאליו גררו את האוטו, ולא טרח לומר שזה בתשלום.

כנראה טעות שלי שחשבתי שזה חלק אינטגרלי מהשירות. בכל מקרה, המשרד שלו 10 דקות נסיעה מהמגרש.

3.

55 ש"ח על "הוצאות משרד" - לא ברור על מה מדובר, ואני שואל: אולי אני צריך גם לממן לו ארוחת צהריים בזמן שהוא הקדיש לטיפול בי? הרי הוא צריך אנרגיה וכוח לטפל בזה. איפה עובר הגבול?

בנוסף, החשבון הסופי יצא 800 ש"ח עגול. די מוזר, נראה כאילו "מישהו" שיחק עם המספרים כדי שיצא מספר עגול ויפה.

אני יודע שהסכומים האלה לא ימוטטו אותי כלכלית, ושאולי אני מאוד קטנוני, אבל לדעתי הדברים הקטנים האלה מעידים על ההתנהלות הכללית.

פורסם

מה אכפת לך כמה השמאי לקח?

חברת הביטוח תשלם גם את עלות השמאי.

כמו שאמרו פה - אתה תקבל בדיוק מה שכתוב בפוליסה. שזה אומר בעברית פשוטה, לפי כל חברות הביטוח שאני מכיר, לוי יצחק משוקלל. עם התוספת עבור ק"מ נמוך ויד נמוכה וכו'.

יכולים בהחלט להפחית את הסכום שקיבלת עבור הברזל (אגב, למה הסכמת להתעסק עם זה במקומם? אתה עובד שלהם?)

לא יכולים לקחת השתתפות עצמית (עיין בפוליסה התקנית)

לא יכולים לקחת כינון (כינון=פרמיה יחסית על מנת להשלים את הביטוח למצבו הקודם לטובת אירועים עתידיים. באבדן מוחלט/אבדן להלכה הפוליסה נגמרת ולכן אין כינון ואין דמי כינון.)

וכפי שאמרתי - חברת הביטוח צריכה לשלם על השמאי.

הערות נוספות:

אם אתה בעצמך הורדת את הרכב מהכביש במשרד הרישוי אז מגיע לך גם החזר אגרת רישוי יחסי (בחודשים שלמים).

בנוסף מגיע לך החזר יחסי מדוייק (לפי ימים אאל"ט) של פרמיית ביטוח החובה, בגלל שסיבת הביטול היא הורדת הרכב מהכביש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם כל, תודה על התשובות wil

אני יודע שהביטוח ישלם את השמאות, אכפת לי אך ורק כי זה מראה את דרכם והתנהלותם העקלקלה.

כנראה שלא הבנתי מלכתחילה את המשמעות של הדו"ח של השמאי. אם אני אקבל בכל מקרה מחירון לוי יצחק משוקלל, אז מה הערך של מה שהוא רושם בשווי הרכב בדו"ח שלו? ובשביל מה צריך את זה בכלל, אם גם ככה זה לא משנה?

אני אקבל מחירון לוי יצחק משוקלל, גם אם לצורך העניין הוא היה כותב שהרכב שווה עשרה שקלים? אין לזה שום משמעות?

זה לא שהסכמתי להתעסק עם המכירה של הרכב לברזל, לא ידעתי שיש אפשרות אחרת, והם לא טרחו לומר לי שהם יכולים לטפל בזה. אם הייתי יודע, הם היו מתכבדים לעשות את זה בעצמם.

רק לידיעה: זאת תאונה ראשונה אי פעם שאני מעורב בה (בתקווה שגם אחרונה :) ), כך שאני לא ממש מבין מי נגד מי.

לגבי ההורדה של הרכב מהכביש - השמאי עשה את זה. תוך כמה זמן אני רואה את הכסף? ואיך אני מקבל אותו? צ'ק למוטב בלבד בדואר?

פורסם

1. חברת הביטוח לא יתנדבו לשלם מחירון משוקלל אם בדו"ח השמאי רשום פחות.

אם אתה יכול ללחוץ על השמאי שיוציא דו"ח מתוקן עם המספרים הנכונים - עדיף.

2. כמה חודשים נשארו לטסט?

2א. מוזר מאוד שהשמאי ביצע זאת. למיטב ידיעתי חובה נוכחות בעל הרכב במשרד הרישוי לצורך מחיקת הרכב ובאותה הזדמנות צריך למלא בקשה להחזר אגרה. אם אני לא טועה ממלאים מספר חשבון בנק בטופס ואחרי כמה זמן אתה מקבל העברה בנקאית.

אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולבדוק מה המצב.

פורסם

1. זה מה שאני מנסה לעשות, השאלה מה אני יכול לעשות אם זה לא הולך.

2. שנה וקצת למיטב זכרוני

2א. בע"פ הוא אמר שהוא ידאג לטפל בהחזר מול משרד הרישוי. הוא שלח לי העתק של טופס שהוא הגיש, "רכב באובדן גמור - טופס 587". בזה מדובר?

---------

ואני מעדכן:

אחרי הטיעונים בנוסח "אתה הסתכלת במחירון במקום הלא נכון" \ "קיבלת מחיר טוב, מה אתה רוצה", הגיע טלפון ופתאום מי שטעה זה בכלל הם. עכשיו הם טוענים שהם טעו בכ-600 ש"ח, שזה עדיין לא ה-900 שמגיעים לי, אבל החלט התקדמות.

שאלתי איך הם הגיעו לסכום הזה, מה החישוב, אמר שהוא לא יודע להגיד לי ושיחזרו אליי. אשרי המאמין.

בכל מקרה, המשחק הזה מתחיל להימאס עליי. מה הן האפשרויות האחרות?

פורסם

מצה את האפשרויות בטוב כי הם תמיד יותר קצרות מהאפשרות האחרת של תביעה.

כרגע אם אני מבין נכון חסר לך עוד 300 ש"ח.

כדי לקבל את ההחזר של הרשוי השנתי אתה צריך לשלוח למשרד הרישוי מכתב צילום של שיק כדי שידעו לאיזה חשבון בנק להעביר לך את הכסף.

את ההורדה מהכביש מבצע אכן השמאי על פי החוק ולא אתה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

איך השמאי מטפל בזה אם הוא לא טרח להגיד לי שאני צריך לשלוח צילום של צ'ק וכו'?

אני מנסה לפתור את זה בטוב, זה לא ממש הולך עד הסוף.

בנושא אחר - התיק במשטרה

קיבלתי עכשיו מכתב מהמשטרה, שהתיק בטיפול, וואלה יופי. הם לא כתבו אפילו את הנמען כמו שצריך, במזל הגיע.

המצב הוא כזה: הנהג השני עבר ברמזור אדום מלא, ויש גם עדים. הוא שיקר במשטרה וגם הגיש דו"ח שקרי לחברת הביטוח (הרכב שלו זה רכב חברה). אחרי כמה ימים דיברתי עם קצין הרכב של אותה חברה, ופתאום הם "התבלבלו" והוא כן עבר באדום מלא. טען שהוגש דו"ח מתוקן.

זה מוביל אותי לכמה שאלות:

1) מהיכרות שלי עם ההתנהלות של המשטרה, בטח עוד כמה שבועות אני אקבל מכתב שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור או משהו כזה. השאלה: האם מבחינת הביטוח זה אמור להיות אכפת לי? אכפת לי מי אשם ומי לא מבחינת המשטרה?

יש עוד הרבה מטומטמים כמו הנהג ההוא, חוץ מזה שגם אם אני אלחם וישללו לו את הרישיון, בטח זה יהיה לחודשיים, כך שאני אוותר על התענוג.

2) במכתב שקיבלתי מהמשטרה אין גרם של דבר ענייני. האם יש לי זכות לצלם את חומר החקירה? לעיין בחומר החקירה?

* יש 3 שעות (לכאורה) ביום של מענה טלפוני באגף התנועה בת"א. ניסיתי שוב ושוב כדי לברר איפה עומד התיק, אין קול ואין עונה.

פורסם

יש אופציה נוספת שהסכום מגיע לחברת הביטוח שלך והיא תחזיר לך אותו.

אם אשמת הנהג השני ברורה תן לחברת הביטוח שלך לשבור את הראש בתביעה האזרחית נגדו ואת המשטרה בתביעה הפלילית נגדו.

כעד אפשרי אין לך מעמד לצלם את התיק במשטרה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לכן אני שואל - מה הן האפשרויות שעומדות בפניי?

לדעתי, פנה בכתב אל השמאי עם העתק לביטוח (או להיפך), ותגיד את מה שיש לך להגיד - כי המחירון הוא כך וכך, וכי הנסועה היא כך וכך, עם המסמכים. ו"בכתב" פירושו כמובן - בדואר רשום.

אחרי זה, כמו שישה אמר - הסתדרתם, מה טוב; לא הסתדרתם - כבר יש לך התחלה של תביעה כנגדם. אני חושב שאם ההפרש הוא 300 ש"ח, והם יקבלו מכתב מסודר ורשום, סביר שירגעו.

דני

פורסם

ומוסיף שלב אחד לפני הגשת תביעה - פניה למפקח על הביטוח.

אפילו אם מדובר ב300 ש"ח.

סביר מאוד שאחרי פניה כזו השמאי ישלח לך מכתב שהוא טעה בחישוב ויתן לך שמאות על הסכום המלא.

אבל לדעתי רוב הסיכויים שתצליח איתם בטוב, הם הבינו (לאט) שאתה לא מעופף ושאתה דורש לקבל חשבון מדוייק של הסכום ובסופו של דבר גם במחשבון שלהם ייצא הסכום הנכון.

עוד דבר לגבי קבלת החשבון המפורט מהם - אין סיבה שתשלם להם את שכר הטרחה כל עוד לא ביצעו את עבודת השמאות, והעבודה הזו כוללת גם את החשבון המפורט.

ולגבי ההחזר ממשרד הרישוי - אם מטפלים אז יופי. אבל לא ברור לי איך אפשר לטפל בזה בלי פרטי בנק.

משרד הרישוי לא מוציא צ'קים למיטב ידיעתי, רק העברה בנקאית.

ואל תשכח החזר על הביטוח חובה.

ולגבי ההודאה של הנהג השני - דבר עם קצין הרכב שישלח לך את ההודאה שהוא עבר באדום.

אם יהיה לך את זה בכתב זה שווה זהב.

אחרת כשזה יגיע למשפט אז יסגרו על אחריות תורמת שלך בשיעור X%, שזה טריק של חברות הביטוח ששני הצדדים ישלמו השתתפות עצמית.

פורסם

wil

טוטל לוס אין השתתפות עצמית

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• ספונסר פורום
פורסם
הייתי מעורב בתאונה, שמאי בדק את הרכב, קבע שהרכב במצב של "אובדן להלכה" והוציא דו"ח בהתאם.

במחיר הרכב שהוא כתב, מופיע סכום שנמוך ממחירון לוי יצחק, שהבנתי שעל פי המחירון שלו ישק דבר.

לכן אני שואל - איזה מחיר רכב אמור להופיע בדו"ח?

מחירון לוי יצחק?

מחירון לוי יצחק משוקלל? (הרכב עם קילומטרז' מאוד נמוך)

מחירון אחר? מה שבא לו? לפי מזג אוויר? איך זה עובד?

תודה

המחירון הוא מחירון לוי יצחק משוקלל לפי מס הקמ שהרכב עבר,בעלים קודמים וכו,

צור איתי קשר טלפוני ואעזור לך לבדוק האם קיבלת את כל המגיע לך.

0546999223 אלי

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

קודם כל - תודה לכל אחד ואחד על התגובות

באורח פלא קיבלתי היום שיחת טלפון מהם, הם הכינו תיקון לדו"ח עם הסכום המלא שמלכתחילה היה צריך להיות.

מעניין איך זה קרה, מי יודע אולי הם קוראים פה :).

רק לא הבנתי מה האינטרס שלהם בכל הקטע הזה, זה לא שהכסף שלא מגיע אליי הולך אליהם. סתם לא רוצים לעבוד יותר מדי וזורקים *ין?

לגבי ההחזר של אגרת הרישוי - הם אמרו שהם הגישו את כל מה שצריך למשרד הרישוי, ושעכשיו אני צריך לפנות למשרד הרישוי.

אני צריך עכשיו לרדוף אחרי משרד הרישוי או ששוב הם חוסכים לעצמם עבודה?

כמובן שלא אמרו לי שאני צריך לפנות למשרד הרישוי, עד ששאלתי את זה בצורה מפורשת.

התחושה היא שאם לא הייתי שואל, הם לא היו טורחים להזיז אצבע בשביל זה, כי הרי זה כסף שלי, אז מה אכפת להם.

• תוכן חדש...