Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הוצאתי רישיון לא מזמן ואני בהתלבטויות לפני רכישת רכב - פיג'ו 106 1.4 95' ידנית.

כבר שאלתי עליו בפורום ייעוץ לפני רכישה, אבל אשמח לקבל חוות דעת מורחבת בנושא ספציפי לגביו. בעל הרכב אמר לי שהוא משתמש במים רגילים במקום במים ירוקים. אחת התגובות שהגיבו לי בשרשרור הקודם זה שזה עלול לגרום לבעיות במכללים שונים. רציתי לדעת מה הסיכוי שבאמת ייגרם נזק משמעותי מדבר כזה. נניח שיגרם נזק - מהו ומהו עלות תיקון סבירה לדבר שכזה?

האם זו סיבה טובה לוותר על הרכב? על הנייר הוא במצב מושלם. יד ראשון עם פחות מ8 וחצי אלף ק"מ לשנה. גם נראה מאוד שמור.

בנוסף, אשמח לקבל מכם המלצה למוסך שאתם מכירים ברחובות ושאוכל לסמוך עליו. הידע הטכני שלי הוא אפסי, ואני חושש שכשיראו נער יזלזלו או ירמו אותי מתוך חוסר ההבנה שלי בעניין. מה שאני רוצה לעשות זה לגשת למוסך שיערוך לי בדיקה מכנית ברכב (אין לי צורך בבדיקה של תאונות וכד' - רק עניין של מנוע-בלמים-גיר וכל מה שמסביב לזה) וייתן לי הצעת מחיר לתיקונים (ואולי עצה לכדאיות ברכישת הרכב). העניין הוא שאין לי 400 שקל להוציא על בדיקה מקיפה, בטח לא כשזה עולה בערך כעשירית ממחיר הרכב.

תודה רבה לכם!

בר.

קקטוסולר ידנית

פורסם

הי,

מים במקום נוזל קירור זה נושא בעייתי,

מי ברז גורמים להצטברות משקעי אבנית והם מעכלים את האלומניום ממנו עשוי המנוע,

קשה לאמוד מה מצב המנוע זה תלוי במשך הזמן בו יש מי ברז במנוע.

מה שכן, במקרה הכי גרוע היה והמנוע מת המנועים הללו מאוד נפוצים וזולים יחסית (כ- 3000 ש"ח למנוע מייבוא) היה וזה מגיע לזה.

עוד נקודה למחשבה, מי ברז מעידים בעיני על נזילת מים לא מבוטלת ועל צורך במילוי קבוע של מים אחרת אני לא מבין למה במערכת סגורה מישהו היה ממלא מים ולא נוזל קירור.

אלעד.

פורסם

אני אישית לא ממליץ לפחות למי שאינו מיתמצא טכנית בתחום להיתעסק עם רכבים צרפתיים ובטח שלא בפיז'ו שזה רכב שצריך הרבה תשומת לב כי הוא נקמן לא קטן אם מזניחים אותו.

פורסם

תודה רבה. העניין הוא שמנוע ועבודה יעלו ננחי 4000 שקל? זה כבר מחיר הרכב מחדש.

ומה לגבי המלצה למוסך? יש למישהו רעיון, או שעדיף שאני בכלל אפתח שרשור חדש עם כותרת שתכוון לעניין הזה?

קקטוסולר ידנית

פורסם

ברכבים כאלה ישנים,קשה למצוא כאלו שטופלו כמו שצריך,אם מבחינה חיצונית הוא בסדר,במוסך לא יגלו משהו חריג,אפשר אחרי זה פשוט להחליף את המים בנוזל קירור.

יש פה בחור בכינוי "עזרה" נסה לדבר איתו בפרטי על מנת לקבל המלצה על מוסך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני ממליץ לך להתרחק מהרכב! המים אוכלים את הבלוק שעשוי מאלומיניום... התיקון עשוי להגיע ליותר מחמשת אלפים ש"ח...

פורסם

בתור אחד שהתעסק עם הרכב הנ״ל: ממליץ להתרחק. מנועים לא מטופלים נוטים ללכת עקב אכילת הבלוק מנוע. כמו כן מאוד לא נוח לטפל ברכב, הכל צפוף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז לקחתי את הרכב לסיבוב בבינעירוני, ויש לי כמה שאלות על דברים שצריך להחליף או לתקן:

1.כמה יעלה לי לתקן את הספידומטר שהפסיק לעבוד? (כנראה הכבל נקרע)

2.כמה יעלה לי להחליף את פנסי האיתות הקדמיים? (הם דהויים ממש ואני מפחד שכשיגיע הטסט בקרוב הם לא יעברו)

3.כמה יעלה להחליף מצבר? (איזה סוג הכי מומלץ וכמה מילי אמפר הוא צריך?)

4.כמה יעלה לתקן מד דלק דפוק? (הוא כל הנסיעה רועד בין החצי לריק)

5.כמה תעלה רביעיית צמיגים? (ומה המידות הסטנדרטיות?)

ועוד דבר, הגלגלים האחוריים שחוקים וזה שבדק איתי אמר שכנראה הבן שלו הרים איתו הנדברייק - זה יכול להשפיע על הרכב בצורה משמעותית?

המנוע נשמע טוב והילוכים וקלאצ' ממש כמו חמאה.

הוא דורש 3250 כשיש טסט ממש אוטוטו.

שווה לי?

קקטוסולר ידנית

פורסם
אז לקחתי את הרכב לסיבוב בבינעירוני, ויש לי כמה שאלות על דברים שצריך להחליף או לתקן:

1.כמה יעלה לי לתקן את הספידומטר שהפסיק לעבוד? (כנראה הכבל נקרע) לא פחות מ 200 שח

2.כמה יעלה לי להחליף את פנסי האיתות הקדמיים? (הם דהויים ממש ואני מפחד שכשיגיע הטסט בקרוב הם לא יעברו) לא פחות מ 200 שח

3.כמה יעלה להחליף מצבר? (איזה סוג הכי מומלץ וכמה מילי אמפר הוא צריך?) לא פחות מ 350 שקל מנוע קטן יכול להסתדר גם עם 46 אמפר. יש לי פיאסטה עם 46 אמפר וזה מצויין.

4.כמה יעלה לתקן מד דלק דפוק? (הוא כל הנסיעה רועד בין החצי לריק) לא פחות מ 200 שקל

5.כמה תעלה רביעיית צמיגים? (ומה המידות הסטנדרטיות?) סיני יעלה לך לא פחות מ 850 שקל

ועוד דבר, הגלגלים האחוריים שחוקים וזה שבדק איתי אמר שכנראה הבן שלו הרים איתו הנדברייק - זה יכול להשפיע על הרכב בצורה משמעותית?

המנוע נשמע טוב והילוכים וקלאצ' ממש כמו חמאה.

הוא דורש 3250 כשיש טסט ממש אוטוטו.

שווה לי?

טוב, ראשית תסלח לי אם פיספסתי את הדגם של הרכב. ישנם 3 דגמים XS,XR ו XSI. המחירון של ה XR הוא 4600 שח של ה XS 5200 ושל XSI 8200. מחיר מחירון מתייחס לרכב במצב תקין וטסט. מיכוון שנגמר לו הטסט בקרוב תוריד אלפייה בערך. לגבי כל השאר ראה תשובות באדום. יוצא שיש לך השקעה של מינימום 3 אלף שח על האוטו לפני שאפילו נסעת עליו. אולי גם צריך להחליף משולשים שזה עוד 300 שח. לך תדע מה עוד ימצאו לא תקין בטסט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני אישית לא ממליץ לפחות למי שאינו מיתמצא טכנית בתחום להיתעסק עם רכבים צרפתיים ובטח שלא בפיז'ו שזה רכב שצריך הרבה תשומת לב כי הוא נקמן לא קטן אם מזניחים אותו.

דווקא לא.

הפיג'ו הישנות אמינות מאוד! (וזה בא ביחד עם אחזקה ועלויות נמוכות).

זה שיש חרא של אנשים זה משהו אחר.

מים רגילים במקום מים ירוקים?

שמע, לא בריא, אם הק"מ גבוהה זה סיכון גדול מאוד!

אבל, תלוי כמה זמן המים הרגילים רצים לו ככה במנוע. (אני מכיר מישהו עם פונטו עם 250KKM על אותו מנוע, כבר 130KKM הרכב נוסע על מי ברז, יש בעיות, אבל נוסע.)

אם היית מבין קצת במכונאות, היית יכול לפרק את הצינור שהולך מהמנוע לרדיאטור, וככה אפשר לראות אם יש נזק במנוע. (יצא לי לראות צינור כזה מלא בחול ואבנית:roll:, באלנטרה שנתקע).

כמה שמתייחסים לזה, גם מוסך רגיל שם איזה ליטר מים ירוקים, וכל השאר מי ברז:idea:. (1:3 בערך).

בקיצור זה רכב ישן, אם אין לך כסף לבדיקה, סביר שכשתגיע תקלה לא תוכל לשלם על התיקון, רד מקניית רכב, אולי קטנוע יהיה טוב לך.

מה לעשות, רכב זה מטחנה של כסף, חבל שישב בחניה, אתה בטח ילד צעיר שרק הוציא רישיון (סתם כדי לקבל פרופורציות, תקרא בפורום טכני, תראה כמה תקלות יש לרכבים מעל גיל 10.)

פורסם

תודה רבה על התגובות.

הדגם הוא XR, שאחרי שקלול קילומטראז' הוא עולה 4800.

יש למישהו מושג האם יש פירוקיה שמחזיקה רכב דומה בסביבת רחובות או פירוקיה שמחזיקה מאגר תמונות/חלקים של הרכב באינטרנט בסביבת רחובות?

קקטוסולר ידנית

פורסם

אתה אומר שהמחירון המשוקלל הוא 4800 ודרך אגב בכאלה שנים וכאלה נפחים לא ממש שמים על מחירון. אבל בוא ונלך לרגע על המחירון שלו.

אז 4800, תוריד קרוב לאלף שח על אגרת הרכב פלוס אגרת הטסט עצמו. מה לעשות, מחיר מחירון מתייחס לאוטו עם טסט.

3800, תוריד 4 צמיגים גמורים שזה בין 800 ל 850 עבור צמיגים סינים

3000,מצבר הכי זול ראיתי במבצע 350 שקל בוא ונגיד 400

2600 , איפה שאר התיקונים?

איפה שאר התיקונים לדברים שאתה אפילו לא יודע עליהם כמו תפוחי הגה, משולשים וכיוצא בזה?

אז נראה לך הגיוני לשלם לבעלים 3200 כאשר האוטו עכשיו שווה מבחינה הגיונית 2600 שקל וזאת עוד לפני תיקון כבל ספידומטר ותיקון מד דלק שלך תדע כמה יעלה לתקן.

כמו תמיד, בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לך תדע כמה הכבל ספידומטר כבר לא עובד וכמה הרכב עבר, הקילומטראז' קטן וזו יכולה להיות הסיבה שאני רואה הכי הגיונית, אני לא הייתי קונה את הרכב והולך על אופציות אחרות כמו אונו, פונטו, אפלאוז, טיפו, ומחפש את המצב הכי טוב. תוך כדי חוסך עוד כסף לתיקונים שתמיד יהיה זמין בצד

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

תחסוך את הכסף שתכננת לבדיקת הרכב הזה לבדיקת רכב אחר.

הרכב הזה מוזנח (החל משימוש במי ברז, ועד לאי תיקון ספידומטר ומד דלק) ויש לו גם טסט בקרוב.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...