Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חבר'ה.

בת'רד הקודם שלי, התייעצתי עם אנשים טובים לגבי רכישת מערכת עם בלוטות' עקב הסמארטפון החדש שקיבלתי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=429465

רציתי להזרים מוזיקה+ושיחות בצורה אלחוטית מהטלפון למערכת.

זהו הרדיו דיסק שתכננתי, במקור, לרכוש:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799479

הוא זול, אבל אמרו לי שהוא עובד כמו שצריך, ו..באמת למה להוציא יותר?

קיצר, הגעתי לחנות. הביאו לי יחידה של PREMIER ובאו להרכיב לי אותה. אני מנסה למצוא ת'מערכת דרך הסמארטפון. לא עובד.

המתקין הלך להביא יחידה אחרת, וזו כן עבדה [כבר זה היה רמז לכך שאולי צריך להיזהר מהמערכת הזו].

ניסיתי להזרים מוזיקה..עבד אחלה. המתקין אמר לי-סע לשלום! חיכיתי רגע וניסיתי לבצע שיחה. לא עבד! הבנאדם מעבר לקו לא נשמע דרך הרמקולים של המערכת. אמר לי המתקין שזה בגלל המגבר שמחובר. ממש היה לי מוזר, אבל ניתקנו ת'מגבר וזה עבד [מה זה אומר לגבי חבר'ה עם מערכות מטורפות שבאמת צריכות הגברה? אני לא יודע, אבל באמת חבל].

בכל מקרה..אחרי כמה דקות שניסיתי לבדוק את איכות השיחה+מוזיקה, אני קולט שהסאונד פשוט נוראי .באיכות של תפוח אדמה. נשמע מאוד דק ומטאלי. עם רעשים מתכתיים ב Treble. התבאסתי תחת. :cry:

אמרתי, לא משנה מה, אני חייב לצאת עם מערכת שאהיה מרוצה ממנה. וגם בנוסף, אני מודה, שאחרי כל הטררם-לא היה לי גם נעים מהחנות..שבאו, התקינו, ובסוף אני הולך מחזיר להם והולך בלי לשלם. אולי כל ישראלי ממוצע היה עושה את זה, אולי אני גם הייתי צריך לעשות את זה, אבל לא עשיתי.

בסוף הלכתי על רמה "אחת" מעל, כי פשוט לא הייתה לי ברירה. ההמלצה שקיבלתי הייתה על הדגם הבא LG LCS710BR :

http://www.lg.com/in/car-infotainment/dvd-cd-receivers/LG-LCS710BR.jsp

עלה כפול, 800 שקל. אבל אין מה להשוות!

הסאונד איכותי ומלא יותר. באסי ומקיף. לא תיארתי לעצמי שההבדל יהיה כזה גדול.

בקיצר, מהוצאה צנועה, הגעתי לאחת פחות צנועה, אבל אני מרוצה יותר ורק רציתי לשתף עם החבר'ה פה שאולי ילמדו מההתנסות שלי. לא לקנות מערכת זולה מידי-כי הסאונד יהיה בהתאם, ולא לצאת מהחנות עד שבודקים את כל הפיצ'רים כמו שצריך!

הבעיה לצערי היא שאי אפשר היום לבדוק מערכת לפני שרוכשים. כבר אין את העמדות לדוגמא שהיו אז [אני זוכר שראיתי בזמנו] אז אתה הולך על עיוור בתכלס.

אז מה שכן מפריע לי במערכת החדשה של LG זה:

א. שהסאונד נהיה טיפה Distorted בווליום מסויים, וזה משתנה משיר לשיר.

אולי זה גם קשור לקצב הדגימה של השיר [128Kbps וכו']? אין לי מושג. אבל אני רואה שמשיר לשיר אני צריך קצת להנמיך או להגביר. אולי עכשיו גם צריך לשדרג רמקולים\קומפוננט קדמי בשביל זה? פה אני כבר עוצר אבל..חלאס :-D

ב. למערכת יש מיקרופון חיצוני שתולים ליד המראה האחורית. התקשרתי רק לשני אנשים כנסיון. אחד אמר לי ששומעים בסדר, שני אמר לי שטיפהל'ה חלש. לא יכול להסיק מסקנות מעבר לזה. מקווה שיהיה בסיידר.

ג. לגבי הרצת שירים קדימה. יש שליטה מהפאנל עצמו, כמובן. שמתי לב שיש Delay עד שלוחצים על הכפתור לשיר הבא. קצת מציק. כמו כן, אני לא יכול לעשות Seek בתוך שיר. אם לחצתי קדימה? אז זה לשיר הבא, כך שרק דרך הסמארטפון אני יכול להריץ, אם כבר. וזה מעצבן קצת, כי אם שמים נגיד דיסק במערכת- אז כן ניתן להריץ קדימה.

רציתי לשאול את חברי הפורום לגבי שימוש בסמארפטון כמזרים מוזיקה +ותוך כדי- ניווט בתוכנת GPS כגון WAZE:

את הווליום של המוזיקה-אני מתאים לפי רצוני, הכל נהדר. אך הווליום של הקריין\נית בתוכנת הניווט עולה ומתערבב עם הסאונד של המוזיקה, והוא גם בדר"כ גבוה יותר ומעוות [ עם רעשי Distortion].

רציתי לדעת האם ישנה דרך להנמיך את קולו של הקריין? [לא ראיתי אופציה כזו ב WAZE].

או, יותר טוב, האם יש איזו המלצה שלכם לתוכנה אחרת אשר בה כשהקריין מדבר- המוזיקה מוחלשת ואז חוזרת לווליום המקורי שלה? אולי יש תוכנה שכזו שבאמת קצת עובדת נקי וחלק יותר בקטע הזה, למה הדיבור על גבי המוזיקה גם לא נשמע בבירור וגם מרגיש לא "מקצועי" כזה [אין לי מילה אחרת לתאר זאת.

לעומת זאת, כשעושים שיחה- המוזיקה מושתקת, ובסיום השיחה- המוזיקה חוזרת אוטומטית לנגן..שזה נהדר!

אשמח לעזרה ולחוות דעת.

תודה! :-P

פורסם

תתחדש :-D

דבר שני- כדי להנמיך בwaze תכנס להגדרות>שמע>עוצמת קול ניווט אני חושב שכך אפשר להנמיך את הקריין..

אם זה לא זה תשחק שם בהגדרות שמע אני מאמין שתמצא פתרון :-)

פורסם
תתחדש :-D

דבר שני- כדי להנמיך בwaze תכנס להגדרות>שמע>עוצמת קול ניווט אני חושב שכך אפשר להנמיך את הקריין..

אם זה לא זה תשחק שם בהגדרות שמע אני מאמין שתמצא פתרון :-)

תודה, Morn!

ניסיתי למצוא אופציה כזו ב WAZE. לא מצאתי. :?

המקסימום שיש זה לקבוע את שפת הניווט. אך, לא עוצמה.

אולי צריך איכשהו לכוון דרך ה SETTINGS של האנדרואיד עצמו?

חשבתי, אולי תוכנה בתשלום כמו I-GO, תהיה לה אופציה שכזו. [אגב, שמעתי שנתנו אותה חינם להורדה ביום העצמאות. נשמע חשוד :lol: ]

פורסם
מהיכרות עם מכשירי ה-LG הנ"ל הם בכלל לא ברמה של הקלריון.

אבל אם אתה מרוצה ,אז תתחדש.

מקבל את הביקורת שלך בכיף, אחי. :-D

רק שתבין. המוכר בחנות המליץ לי על ה LG ספציפית, לעומת מערכות בלוטות' של פירמות אחרות [הוא לא אהב את של Kenwood או Pioneer בקטע של בלוטות' משום מה].

הייתי גם במצב שלפני רגע המתקין של החנות כבר הרכיב לי שתי מערכות, ולא הייתה לי אפשרות להתחיל לעשות חקר שוק באינטרנט, או לבקש ממנו שיפתח עוד כמה קופסאות ויתקין כל מיני מערכות עד שאמצא את האחת המושלמת.

וזו הבעיה הגדולה פה.

אי אפשר ממש לבדוק לפני. כאילו, אין ברירה חוץ מלקנות, לשלם, וללכת הביתה.

ועד כמה שאנשים ימליצו לך על מערכת במילים או בכתב, זה לא נותן לך באמת מושג עד כמה המערכת תהיה טובה או שהסאונד שלה יהיה לטעמך. כך שהרכישה היא קצת עיוורת. או שאתה ח-י-י-ב להכיר מישהו שספציפית יש לו את אותה המערכת. להצטרף אליו לנסיעה, לשמוע ולהתרשם. אבל מה הסיכוי שזה יקרה, הה? :-)

בכל מקרה, הסתכלתי על ה Clarion.

עושים רושם טוב בהחלט, רק שהם קצת מנקרי עיניים [לגניבה] יותר מה-LG,

גם המחירים שלהם יותר נושקים לכיוון ה 1,150 ש"ח, וגם שאין להם כניסה לכרטיס SD [שגם מאוד רציתי, ויש כזו כניסה ב LG או בדגמים אחרים]. מודה לך על ההערה, אבל :lol:

פורסם
אני לא בטוח שזה יעבוד אבל תנסה בWAZE- הגדרות- שמע "השתמש תמיד ברמקול המכשיר"

טוב, אז כנראה שכולם פה משתמשים ב Settings של WAZE בעברית.

שלי באנגלית, אבל, הנה, החלפתי לעברית ואין בכלל כזה דבר "הגדרות > שמע". אין תפריט כזה.

וה WAZE שהורדתי מעודכן. כלומר, הורדתי אותו לפני שבוע-שבועיים.

חוצמזה... אם אני משתמש ברמקול המכשיר "תמיד"...אז "תמיד" אני אפספס את הדרכת הניווט, כי המוזיקה שנשמעת מהמערכת גבוהה בהרבה מאשר רמקול המכשיר. אז זה לא ממש יעזור לי, לדעתי.

טוב, גם אם אני טועה..אין בכלל כזו אופציה באפליקציה..אז אין מה לדבר :lol:

פורסם
חכה אבל אולי אם תבחר את זה, זה ינמיך, ויש לך העדפת בלוטוס..

תפרט מה יש לך בהגדרות

אני חושב שלמי שיש ספציפית ת'תוכנה-יידע מה לומר לי במקרה זה. ויש לי הרגשה שאין מה לעשות.

תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה שאתה מנסה לשער מה יהיו האופציות מתוך ההיכרות שלך עם אנדרואיד בכללי. שזה די הגיוני, אני מבין. אבל זה לא המצב פה, אחי.

כל האופציות הן קביעת "שפת הממשק" "שפת הדרכת הניווט" [באודיו, כלומר], ..ו..זהו מהבחינה הזו.

כל השאר זה אופציות לקביעת יחידות המרחק [קילומטר\או\מייל] וכו'.

קיצר, יש לי הרגשה שהישועה תבוא רק מתוכנה אחרת, שיש לה קצת יותר שליטה.

ו..מי יודע? אולי זו תהיה תוכנה טובה יותר מ WAZE? או קלילה יותר? אין לי מושג..בגלל זה שאלתי פה :-D

פורסם
אני חושב שלמי שיש ספציפית ת'תוכנה-יידע מה לומר לי במקרה זה. ויש לי הרגשה שאין מה לעשות.

תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה שאתה מנסה לשער מה יהיו האופציות מתוך ההיכרות שלך עם אנדרואיד בכללי. שזה די הגיוני, אני מבין. אבל זה לא המצב פה, אחי.

כל האופציות הן קביעת "שפת הממשק" "שפת הדרכת הניווט" [באודיו, כלומר], ..ו..זהו מהבחינה הזו.

כל השאר זה אופציות לקביעת יחידות המרחק [קילומטר\או\מייל] וכו'.

קיצר, יש לי הרגשה שהישועה תבוא רק מתוכנה אחרת, שיש לה קצת יותר שליטה.

ו..מי יודע? אולי זו תהיה תוכנה טובה יותר מ WAZE? או קלילה יותר? אין לי מושג..בגלל זה שאלתי פה :-D

אני עם ה4S והWAZE פתוח לאחר לחיצה על כפתור הגדרות מנסה לשמוע מה רשום לך כדי להשוות ולעזור לך.

אם אתה רוצה עזרה תתחיל להיות רציני ולא לחפש אלטרנטיבות של עצלנים

JL Audio

פורסם

אף אחד לא מתעצל, ואף אחד לא ממהר לחפש אלטרנטיבות, אחי.

פשוט מאוד. עברתי על כל ה Menu\Settings ולא מצאתי שום דבר שקשור בכיוון. ולא נראה לי ש WAZE שונה בממשק שלו בין האייפון למכשירי אנדרואיד.

קיצר, אני לוחץ על הכפתור השמאלי התחתון> נכנס להגדרות> יש לי אופציה של ניווט קולי [ON\OFF] כמובן שזה ON.

כל שאר התפריטים לא קשורים.

אני נכנס לתפריט "כללי" > שם יש בחירת שפה [עברית] +וניווט קולי [עברית]. יחידות [ק"מ] רדיוס דיווחים [הכל]. מסך מואר תמיד.

אם אתה יודע מהו התפריט הספציפי לפתירת הבעיה- אז תגיד לי אותו פשוט.

אחרת אצטרך לפרט את כל שאר התפריטים ותתי התפריטים..

קיצר, כל שאר התפריטים "מפה\ניווט\קבוצות\מתקדם\עזרה" כולם מטפלים בצד הוויזואלי של WAZE. לא בצד של השמע.

חוץ מבחירת השפה, אין שום שליטה על העוצמה של הקול או משהו בסגנון..

פורסם

הזוי!

אין לי ת'אופציה הזו, בנאדם!

ממש מוזר.

האם ישנה גרסה פרוצה או בתשלום שכולם בדר"כ מורידים? למה אני הורדתי ישירות מחנות ה GOOGLE PLAY הרשמית את WAZE.

ואני תמיד מעדכן. ועזוב עדכונים, זה לא שרק בשבוע האחרון הוסיפו את האופציה הזו. זה בטח קיים הרבה זמן.

פורסם

אין לי מושג אם זה קשור למכשיר עצמו או לרדיו דיסק, אצלי בזמנו עם ה CZ500 ואייפון 4S ברגע שאני שומע מוזיקה ויש קריינות תוך כדי המוזיקה מפסיקה בהדרגה, הקריינות נשמעת ולאחר מכן המוזיקה חוזרת בהדרגה.

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Sundown SAZ1500.1D | Comp F Rockford Fosgate T1652-S | Subs DC Audio Level 4 12" x2

פורסם
אין לי מושג אם זה קשור למכשיר עצמו או לרדיו דיסק, אצלי בזמנו עם ה CZ500 ואייפון 4S ברגע שאני שומע מוזיקה ויש קריינות תוך כדי המוזיקה מפסיקה בהדרגה, הקריינות נשמעת ולאחר מכן המוזיקה חוזרת בהדרגה.

לדעתי, אחי, אין פה למערכת שום התערבות באיך שהסמארטפון עובד. בסה"כ היא מזרימה את המידע דרך הבלוטות' ומקסימום משנה את ה SOUND EQ, ומעבירה שירים קדימה\אחורה.

זה משהו בטלפון, לדעתי, כי זה גם אמור לקרות כשהוא לא מחובר למערכת ואז גם ההדרכה של WAZE עולה על המוזיקה.

זה משהו באינטראקציה שבין אפליקציית המוזיקה לאפליקציית הניווט בטלפון.

הן צריכות לדעת לדבר אחת עם השניה, ואולי WAZE לא ממש עושה את זה.

• תוכן חדש...