Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

האם ניתן לרשום מחדש רכב אשר מלאו לו מעל 30 שנה, אך שבזמנו הרכב הורד מהכביש או שאין לו כלל ניירות? (רכב שנמצא בשטח של מישהו, הרכב במצב של פחות או יותר גוש ברזל ונדרש לו שיפוץ מלא).

לא הצלחתי למצוא תשובה באף מקום ומעניין אותי מאוד לדעת, הרי משפצים רבים מתחילים את השיפוץ מרכב ישן ללא שום רישום -מה התהליך לרישום מחדש של רכב כזה שאין לו אף ניירת או שבזמנו הורד מהכביש (וכבר מלאו לו מעל 30 שנים)?

תודה לעונים.

פורסם
שלום רב,

האם ניתן לרשום מחדש רכב אשר מלאו לו מעל 30 שנה, אך שבזמנו הרכב הורד מהכביש או שאין לו כלל ניירות? (רכב שנמצא בשטח של מישהו, הרכב במצב של פחות או יותר גוש ברזל ונדרש לו שיפוץ מלא).

לא הצלחתי למצוא תשובה באף מקום ומעניין אותי מאוד לדעת, הרי משפצים רבים מתחילים את השיפוץ מרכב ישן ללא שום רישום -מה התהליך לרישום מחדש של רכב כזה שאין לו אף ניירת או שבזמנו הורד מהכביש (וכבר מלאו לו מעל 30 שנים)?

תודה לעונים.

למיטב הבנתי - ויתקנו אותי המומחים - התשובה מתחלקת לשניים.

1. לרכב יש מספרי רישוי. ואם לא, אז מספרי מנוע ושלדה, לפיהם אפשר לשחזר מספרי רישוי. לרכב גם יש/היו בעלים. גם אם הוא נטש את המכונית לאנחות לפני שנות דור - הוא עדיין הבעלים החוקיים של הגוש לפי חוקי מדינת ישראל. צריך לאתר את הבעלים ולקוות שיסכים לחתום לך על העברת בעלות על גוש הברזל המדובר ולא "יזכר" שבעצם הוא רוצה הרבה כסף על הברזל שלו...

2. אם הרכב הורד מהכביש, הרישיונות הוחזרו והוא נגרע ממצבת כלי הרכב של משרד הרישוי. המצב הוא כמעט בלתי הפיך. הבנתי שישנה דרך מורכבת, שמערבת עורכי דין וכדומה. אבל זו הבנה שבשמועה.

בהצלחה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

תודה על הניסיון לעזרה.

אך דבר מה עדיין ממש לא ברור לי. ישנם רכבים שאינם במצב שניתן לאתר עליהם את מספר השלדה או המנוע (אם בכלל קיים בהם כזה), הם בני למעלה מ-30 שנים, ובעליהם אולי אפילו לא בחיים בכלל. ועדיין יש מכוניות רבות כאלו בישראל שנכנסות לשחזור/ שיפוץ ועולות חזרה לכביש רשומות כחוק וכדין. יש כאן בפורום עשרות בעלי רכבי אספנות שלפחות חלקם העמיד רכב מ"גוש ברזל נטוש". איך עושים זאת? מה התהליך?

פורסם

צריך למצוא את הבעלים הרשומים ואם הוא נפטר אז את היורשים ולהעביר בעלות.

מעבר לזה אין פיתרון חוקי אחר (יש פתרונות לא חוקיים).

*ואני לא מדבר על להחזיר רכב שהורד מהכביש, אלא סתם רכב שננטש.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

• תוכן חדש...