Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בטיפול הראשון בקורולה של אבא שלי(רכב חדש) ניסו לשים לו במוסך 10w40.

למזלו הוא הסתכל טוב על מה שהם עושים והכיר את ההמלצות יצרן, לאחר וויכוחים כאלה ואחרים שמו לו סינטטי מלא 5w30 של מוטוקרפט.

ה5W30 של מוטוקרפט שנפוץ בארץ הוא חצי סינטטי.

פורסם

נכון מאוד לא פעם ולא פעמיים הדגשתי כי המוטורקראפט הנפוץ שנמכר בארץ הוא חצי סינטטי זה שרשום עליו BLEND SYNTETIC, וכמה יוצא לי להתווכח עם לקוחות וחבריי בעבודה שזהו שמן לא סינטטי מלא, אלא חצי סינטטי במילים אחרות שמבלבלים את הקונים.

פורסם
נכון מאוד לא פעם ולא פעמיים הדגשתי כי המוטורקראפט הנפוץ שנמכר בארץ הוא חצי סינטטי זה שרשום עליו BLEND SYNTETIC, וכמה יוצא לי להתווכח עם לקוחות וחבריי בעבודה שזהו שמן לא סינטטי מלא, אלא חצי סינטטי במילים אחרות שמבלבלים את הקונים.

יקיר, לפי דעתי התשובה הכי מתאימה שאתה יכול לומר ללקוח היא שהשמן מתאים למפרטי הייצרן ולא משנה אם השמן מינרלי או חצי סינטטי או סינטטי מלא.

אף ייצרן שמנים לרכב לא מייצר שמן סינטטי מלא לרכב, שמנים מינרליים מסורתיים וגם שמנים בעלי תווית 'חצי סינטטי' או 'סינטטי מלא' מגיעים מאמא אדמה קרי מנפט גולמי, ההבדל הוא בתהליך הסינטוז וחבילות התוספים שמוסיפים לשמן היא אשר מבדילה בין שמן מינרלי מסורתי לשמן 'סינטטי מלא' לכן לכול ייצרני השמנים יש מירווח מאוד גדול של משחק מילים בתחום האפור של שמנים סינטטים כביכול.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אתה צודק, פשוט מה שמבלבל את כל אלה שרוכשים את השמן הוא הBLEND שברוב השמנים החצי סינטטיים רשום SEMI.

אגב השמן של מוטורקראפט הוא מאוד איכותי ומצויין, זה לא שאני מזלזל בו אני גם משתמש בו, פשוט הרבה מתבלבלים ואני בטוח שגם פותח האשכול עם הקורולה בטוח שזה "סינטטי מלא".

פורסם

Castrol Edge הוא שמן מצויין ואם הוא עומד בתקן הרלוונטי ובצמיגות המתאימה לרכב שלך אז אין איתו כל בעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין בעיה להשתמש בשמן הזה, אבל יש לך שמן שמיועד למאזדה ופורד ושמו מוטורקראפט, זהו שמן איכותי בצמיגות 5W30 מתאים למנוע ללא שום חשש, ועלותו כ90-110ש"ח בחנויות, הוא עומד בתקן API SM שזהו התקן גבוהה ביותר שתמצא בחנויות אז למה לא להשתמש בו?

פורסם

ה"רק" הזה לא רלוונטי מבחינתך. שיהיה מאושר גם ללמבורגיני. יש לך למבורגיני? :wink:

פתח את ספר הרכב וברר מה התקן אותו דורשת מאזדה, אני מאמין שזה יהיה תקן API בדרגת איכות SL ומעלה. אם השמן הנ"ל נושא אישור כזה (ומרבית השמנים נושאים אישור API או לפחות עומדים בתקן של הארגון) אז אין בעייה להשתמש בו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשובה ממוסך טויוטה מתמ חיפה :

10W30 מינרלי !

לשאלתי אם לא סינטטי או חצי סינטטי השיה המחסנאי ( אליו הועברתי ) אין 10W30 סינטטי

טוב ... זה מה שהם אומרים שהם שמים .

עפר.

פורסם

נראה לי שהוא טעה - בד"כ בארץ , שמני 10W-30 הם חצי סינטטיים .

הוספה , יש גם מינרליים -

לבדוק שהוא עומד בתקן טויוטה מעל SL - CI4 .

ראה מפרט לדוגמא .

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/405_cp_pdf_e0c86.pdf

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מטפל במורשה והם שמים 10W-30 מינרלי, אבל לאחרונה שמעתי שהם משתמשים בחצי סנטטי. אני קונה 5W-30 סנטטי מלא ומביא להם בעצמי בזמן ההחלפה.

• תוכן חדש...