Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום:

אני סטודנט שנה אחרונה לראיית חשבון ואני מתחתן אוטוטו.

עד לאחרונה הייתי סגור על כך שאני רוצה רכב קטן ככל האפשר, עם צריכת דלק קטנה כגון סוזוקי אלטו וחבריו למחיר (כל המכוניות הקטנות שעכשיו ב-60 אלף שקלים).

היום בארוחת בוקר עם נשואה טרייה, היא אמרה לי שבשום ואופן לא לקחת את הרכבים הללו שכן תא המטען שלהם קטן ועגלת התינוק אינה נכנסת. מכאן שאני צריך שהרכב יהיה בעל תא מטען מעט יותר גדול.

אני רוצה לרכוש רכב ל - 5 שנים הקרובות ואיני רוצה להחליפו.

אז כמו שאמרתי אני מחפש רכב כדלקמן:

1. שיהיה קטן ושלא יצרוך הרבה דלק

2. מחפש יד 1, לא חדש, אבל גם לא יד 3 או 4...

3. תא מטען לא קטן אך גם לא כל כך גדול! שיהיה מקום להכניס עגלה של תינוק

4. מחיר - עד 70 אלף.

5. שנה - כמובן כמה שיותר חדש :)

תודה מראש לכל העוזרים בדבר!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם גיר ידני בא בחשבון אז נשמע שקבוצת הסופר מיני הידניות מתאימה לך בדיוק, אני חושב שאם כבר יש לך את התקציב אז עדיף לקנות רכב חדש שנמצא באחריות ויצירך הוצאות נמוכות ביחס למשומש.

בגבולות התקציב שלך נכנסת סיאט איביזה שהיא סופר מיני דיי מרווחת ולמשפחה צעירה עם ילד אחד לא תהיה בעיה להסתדר איתה.

קצת מעליה נמצאות סקודה פביה ב-72 אלף שקלים, פורד פיאסטה ב-75, סוויפט ב-77 וקיה ריו ב-82 אלף שקלים.

בהצלחה, ומזל טוב.

פורסם

הונדה ג'אז הכי מתאימה, אבל תצטרך לרדת בשנתון כדי שתהיה בתקציב שלך. היא מאוד מבוקשת ומן הסתם תצטרך להתאמץ כדי למצוא.

ד"א שכחת לספר איפה אתה לומד ומה לומדת הנשואה הטרייה...

פורסם

דבר ראשון, תודה רבה על התגובות המהירות :)

YYHAMEKORI

אני לומד במכללה למנהל, הנשואה הטרייה עובדת במערכת החינוך.

ההונדה ג'ז נראת לי טיפה גדולה מידי, אבל המנוע שלה הוא בדיוק מה שאני צריך 1400.

שכחתי לציין, אני צריך אוטומט, שכן לאישתי יש רישיון רק על אוטומט.

Mike808

הסקודה פאביה נראת לי ממש טוב! אבל המנוע שלה 1600 (באוטומט), זה קצת גדול לא? איך היא מבחינת צריכת דלק?

כמו כן, למה לקנות חדש? לא עדיף יד 1 ולהרוויח את ירידת הערך?

לגבי הסיאט איביזה - מה זה תיבת הילוכים רובוטית?

פורסם

לא ציינת שחייב רכב אוטומטי לכן כל ההודעה הראשונה בכלל לא רלוונטית.

המנוע של הפביה אכן קצת גדול מהמקובל אבל ידרש להתאמץ פחות, ההבדלים בצריכת הדלק לא יהיה מאוד משמעותיים לעומת שאר הסופר מיני האוטומטיות.

בנושא תיבות ההילוכים, יש גיר אוטומטי רגיל כמו שאתה מכיר ויש ידני שאתה גם מכיר.

בניהן עקב הרצון לשפר את הביצועים ולצמצם את צריכת הדלק וכפועל יוצא פליטת המזהמים קיימות תיבות ההילוכים הרובוטיות. התיבות האלה הן ידניות בבסיסן וכפי שרומז השם מתופעלות על ידי רובוט. הדור הראשון כולל תיבות רובוטיות בעלות מצמד יחיד שדורשות תשומת לב בעת זינוק בעליה ומטלטות בהעברת הילוך.

הדור השני כולל תיבות עם 2 מצמדים שמזרזים את העברת ההילוכים ומשפרים את הביצועים.

בסיאט איביזה יש תיבה רובוטית כפולת מצמדים שעוזרת למצות ממנה ביצועים נאים לצד צריכת דלק שפויה.

פורסם

תודה על העזרה, נראה לי שאני אלך על הסקודה פאביה - הרכב גם נראה טוב, ספורטיבי כזה וגם יש לו מקום בתא המטען.

איך אני משיג מידע על צריכת הדלק שלו?

פורסם

פאביה אוטומטית לא חסכונית במיוחד ודי כבדה.

אני ממליץ שוב לחזור לרעיון של הונדה ג'אז 2007 - חסכונית מאוד ובעלת בגאז' מכובד.

לא הבנתי, איך ג'אז גדולה מדי? אולי רק בפנים...:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הבנתי, איך ג'אז גדולה מדי? אולי רק בפנים...:lol:

חחח...:lol:

הפאביה גם צרה ב-6/3 ס"מ, גם ארוכה ב-10/17 ס"מ (מג'אז ישנה/חדשה) והג'אז הרבה יותר מרווחת ממנה גם לנוסעים וגם בבגאז'...

(כמובן לא כולל פאביה סטיישן שהיא ארוכה בהרבה ועדיין צרה) לא סתם הג'אז סופר-מבוקשת.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=1&manuf=0&price=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

פורסם

האמת היא שהתלהבתי מהמראה של הפאביה, נראה צעיר ועם זאת, יש מקום בתא המטען.

להונדה ג'ז אין את אותו מראה צעיר, אך המנוע שלה מתאים לי יותר (1400 לעומת 1600 של הפאביה) וצריכת הדלק של הג'ז נמוכה יותר.

המחיר שרוצים עבור הונדה ג'ז 2009 הוא הרבה יותר מאשר סקודה פאביה - לפי מה שבדקתי ב - יד 2.

מה אתם אומרים?

פורסם

עוד נקודה שכדאי להביא בחשבון עם אחד השיקולים הוא עגלת תינוק בעתיד זה שלרכב כמו סקודה פאביה וסוגיו לא כל העגלות נכנסות לתא המטען ( מנסיון)

לי יש סיאט איביזה ואת הנסיעות עם הילד אנו כמעט ולא עושים ברכב שלי כי הוא קטן ,

השאלה כמה אתה נוסע בשנה , יכול להיות שהחיסכון בדלק בין רכב קטן לרכב יותר גדול לא יהיה משמעותי (לעומת החוסר נוחות)

אם הייתי צריך לקנות היום רכב לא הייתי קונה גודל כזה. ושלא תבין אותי לא נכון , אני מאוד אוהב את הרכב שלי .

פורסם
האמת היא שהתלהבתי מהמראה של הפאביה, נראה צעיר

אני יודע שעל טעם וריח אין מה להתווכח אבל הפאביה היא לדעתי בדיוק ההיפך מ"מראה צעיר".

לא מוצא בה משהו אחד שנראה טוב.

אבל אולי זה רק אני... :wink:

פורסם
אני יודע שעל טעם וריח אין מה להתווכח אבל הפאביה היא לדעתי בדיוק ההיפך מ"מראה צעיר".

לא מוצא בה משהו אחד שנראה טוב.

אבל אולי זה רק אני... :wink:

ואללה? דווקא מזכירה לי את המיני מיינור! טוב, כמו שאמרת, על טעם ועל ריח...

פורסם

אני עמדתי בפני אותה דילמה , מאותן סיבות.

השגתי תקציב של 60 אלף שח במחשבה לקנות מיני חסכונית וקטנה.

ואז בת זוגי האירה את תשומת ליבי לעובדה שעגלת תינוק לא כל כך נכנסת שם... ושאנחנו צריכים לחשוב קדימה.

אז מתחתי קצת את התקציב ל 70.

התחדשתי לפני שבוע וחצי ברנו קליאו חדשה.

אני מרוצה - נוחות הנסיעה , בקרת השיוט , מערכת נשלטת מההגה, מחשב דרך , כיסוי עור להגה ולידית ההילוכים,

תא מטען מרווח שאכן מתאים לעגלה, צריכת דלק טובה מאד - עד כה לפי מחשב הרכב 1:14.7 .

בזמן שחיפשתי מידע לגבי הרכב נתקלתי במידע שיהיה רלוונטי לך אם אתה גר בעיר - בגלל ההילוכים הקצרים יש צורך לשחק עם ידית ההילוכים לא מעט. היות ואני גר ברמת הגולן ופקקים הם לא חלק מחיי , זה לא הטריד אותי.

אחרי שקיבלתי את האוטו , אני מסכים - זה לא רכב לאדם שרוב נסיעותיו הן עירוניות.

בהצלחה

פורסם

קליאו חדשה לא רלוונטית ל- gsela מכיוון שצריך רכב אוטומטי.

למיטב ידיעתי אין ב-70K סופר מיני אוטומטי חדש.

כנראה עגלות הילדים גדלו בשנים האחרונות. אני הסתדרתי יפה בזמנו עם אוטוביאנקי+גגון.

במרבית המכוניות אפשר להרחיב את נפח תא המטען על ידי קיפול של 1/2 מושב.

גם לא הייתי קובע במסמרות שצריך להחזיק את הרכב 5 שנים.

בטווח זמן כזה יכולים להוולד ילדים נוספים, אשר ישנו את הצרכים.

אם יש תאומים במשפחה - קנה מראש Roomster.

פורסם

אתה עוד לא נשוי וכבר מתכנן רכב שיתאים לילדים?! קנה עכשיו רכב שיתאים לכם וכשכבר תדעו מתי יהיה לכם ילדים תחליפו רכב.

נגיד וקנית רכב שמתאים לילד, ובסוף יוולדו לך תאומים או שלישיה, מה אז?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...