Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניתן לקבל ייעוץ משפטי מהאגודה לתרבות הדיור לגופו של מקרה.

אצלי היה מקרה של רטיבות מקיר חיצוני הנחשב כרכוש משותף, על פי חוות הדעת המשפטית על וועד הבית לממן התיקונים ואכן זה מה שהיה וזה לא היה פשוט לגרום להם לממן את זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישה, הקישור שלך אינו פועל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנה מצ"ב. ההנהלה והצוות מתנצלים

mk-10000175.doc

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התשובה היא לא

כל הנזק בשטח הפרטי של הדייר שולם מכיסו

אשמח לדעת היכן אתה גר, כיון שאני לא רוצה להיות שכן שלך.

לא יודע מה אומר החוק, אבל ההיגיון אומר, וכך נהוג אצלינו בבניין מאז ומעולם, שנזק שנגרם לדירה כתוצאה מבעיות ברכוש המשותף משולם על ידי ועד הבית - כמובן במידה והנזק הוא הגיוני וסביר, לא מדובר על מקרים שדיירים מנסים להפיל "תיק" על הועד. גם אם החוק לא מחייב את זה במפורש, זה נשמע לי הגיוני מאוד כיון שהנזק לרכוש הפרטי של השכן נגרם כתוצאה ישירה של הבעיה ברכוש בציבורי.

הנוהג הזה, אגב, הביא לכך שהדיירים מאוד אכפתיים כלפי הרכוש המשותף, ולו רק בכדי שהם לא יצטרכו לשלם נזקים של דיירים אחרים.

פורסם
הנה מצ"ב. ההנהלה והצוות מתנצלים

תודה.

לא הספקתי לקרוא עד הסוף, אבל ממה שקראתי התביעה מסתמכת על הזנחה וחוסר טיפול מתמשך.

מה דעתכם במקרה והתקלה טופלה בזמן ובהקדם המיידי האפשרי (כלומר בהפוגה הראשונה בגשמים), ועל חשבון וביוזמת הוועד?

האם עדיין יש מקום/סיכוי לתביעה?

פורסם

דעתי , וכך ישאל השופט למה לא ביצעת תיקון מונע אלא רק לאחר שקרתה התקלה.

הנזק נגרם כתוצאה של חדירת מים מהרכוש המשותף לרכוש הפרטי ולכן יש לשאת בנזק .

וכל הדיירים נושאים בנזק כולל אלה שדירותים נפגעו.

ולעתיד חובה ביטוח צד ג' וגם למקרה של נזקים מהסוג הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא חייבת להיות הזנחה, במובן אי ביצוע. גם תיקון לקוי מחייב את הוועד, הוועד מצידו יכול לתבוע את מבצע העבודה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
דעתי , וכך ישאל השופט למה לא ביצעת תיקון מונע אלא רק לאחר שקרתה התקלה.

קצת קשה לי לקבל את זה, למרות שלפי התגובות אני מבין שזה המצב.

אני לא חושב, שיש נוהל מחייב, שמגדיר ביצוע תחזוקה מונעת לצנרת או לקירות הבניין.

האם אני צריך כל X שנים להחליף צנרת, כדי למנוע נזילה אפשרית? אין דבר כזה, ולכן אני לא מבין, איך אפשר להתבסס על הטיעון הזה.

ויק - אין קשר לתיקון לקוי, נניח לא בוצעו תיקונים לפני כן, והתקלה נגרמה עקב התיישנות.

פורסם
שפכטל וצבע? אני מכיר מישהו שיש לו נזקי נזילה מצינר משותף. הנזק שש ספרתי. סיבה טובה לסכסוך שכנים.

לכן חיוני שועד הבית ידאג לביטוח מתאים.

1. נזילה מצינור שונה מאד מחדירת מיי גשם. בחדירת מי גשמים התיקונים יותר קלים.

2. נזק 6 ספרתי מפיצוץ צינור- זה סביר במקרה של הזנחה פושעת מצד כל הצדדים.

אגב ברוב הבתים- כולם באים בטענות לוועד אבל אף אחד לא רוצה לעזור, לעשות מאומה או לקחת את האחריות על עצמו. אח"כ יודעים לבוא למתנדב בטענות.

פורסם

נזק 6 ספרתי מפיצוץ צינור נובע מפיצוץ שלקח למעלה מחודשיים וחצי תריסר אינסטלטורים לאתר. לא מדובר בצינור בלחץ גבוה אלא בצינור בלחץ נמוך עם דליפות לסירוגין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשמח לדעת היכן אתה גר, כיון שאני לא רוצה להיות שכן שלך.

.

Right next door to you!!

בכל אופן המקרה שהציג יאשה הינו מקרה שבו היה סירוב מצד הועד לתקן וכתוצאה מכך היה נזק

ואני לא אמרתי את דברי החוק אלא את מה שהסתמן ממקרים דומים שלמעשה אם כן היה חוק חד משמעי, המקרים שהבאתי לא היו נסוגים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כפי שכתב ישה, וועד בית הינו גוף משפטי שרשאי לתבוע ולהתבע. וועד הבית אחראי לנזקים שניגרמו מהרכוש שבאחריותו, נניח שאצליך באמבטיה התפוצץ צינור ועשה נזק לשכן מתחת, לא חשוב מה סיבת הפיצוץ, התישנות, לחץ, ליקוי, (כמובן שלמעט אם השכן למטה קדח בתיקרה ופיצץ את הצינור). ברור לך שאתה אחראי לנזק שנגרם לשכן מתחת, גם אם פעלת ללא דופי. פה מדבר מבחן התוצאה. כנ"ל לגבי וועד בית.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מעניין, גם אצלנו היה שכן שתבע את ועד הבית, זאת אומרת את כל הדיירים,

בעקבות נפילה בחדר מדרגות ושבר ביד. לא רשלנות ולא נעליים ולא כלום. נפל.

לא משנה שהוא גר שם 20 שנה לפחות ומכיר את כל הדיירים היטב,

יש כאלה שתאבת הבצע מעבירה אותם על דעתם.

בשורה התחתונה: ועד הבית (יענו, הדיירים) נאלץ לשלם על ייעוץ משפטי להתגוננות,

החטיאר בסופו של דבר התקפל, ובשורה התחתונה כולם יצאו נפסדים הן מבחינה כספית

ובעיקר מבחינת האווירה העכורה.

ידוע לי על אפשרות לרכישת ביטוח בידי ועד הבית, אבל עוד לא נתקלתי בדיירים (זאת אומרת, ועד בית)

שהסכימו לשלם על כך. התשלומים הרגילים על אחזקה וסולר קורעים בלאו הכי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתם כותבים שועד הבית ישלם

מה קורה במקרה שבו כל הדיירים שוכרים את הדירות?

האם נזק כזה ישולם ע"י הדיירים או ע"י בעלי הדירות?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...