Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסעות בשכר (לימוזין)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה לגבי הסעות בשכר בישראל,

יש מידי פעם אורחים תיירים או כל מני אנשים שרוצים לנסוע ברחבי הארץ בשירות לימוזין, (הכוונה להסעה ברכב פרטי, לא מונית) ללא כובע של מונית ומספרים גדולים חסרי טעם וקלאס של "רכב ציבורי" כמו לדוגמה באנגליה או יוון או כל מדינה באיחוד האירופאי.

למשל בקנדה או ארצות הברית , יש את רכבי הלינקולן טאון קאר או פורד קראון ויקטוריה או קאדילק, אפילו רכבי אספנות לחתן וכלה שמשכירים אותם בתשלום עם נהג , כמובן שמקבלים ממנו קבלה / חשבונית.

כששאלתי את זה במשרד הרישוי לא הבינו בכלל על מה אני מדבר? אמרו לי תשובות לא מקצועיות כמו "אתה צריך שיהיה לך מונית"

או התשובה השניה היא "אתה צריך שיהיה לך מיניבוס עם מעל ל-9 נוסעים ושיהיה כתוב "אוטובוס ציבורי זעיר"

למה לא מאפשרים לקבל רשיון להפעלת לימוזין בארץ? (שוב הכוונה ללימוזין זה לא מה שרובם מדמינים לימוזינה ארוכה) אלה שירות של הסעות ברכב מנהלים או משהו יותר אישי בשביל הלקוח,

בכל נמל תעופה במערב ואולי גם במזרח יש תור למוניות ויש הסעות בשירות לימוזין כמו מרצדסים שחורות ואלגנטיות או אוודי 6 מפוארות,

נ.ב - יש בארץ רשיונות ל"רכב סיור ותיור" "רכב אשכול" שזה לא הדוגמה שאני מחפש תשובה לה מפני שהם אמורים להסיע תיירים לטיולים עם הדרכות ואני יודע שהרבה מהם מנצלים זאת גם להסעות לחתונות ועושים מהרכב שלהם "לימוזין לשעות הפנאי" כי הם מנצלים זאת שיש להם ביטוח להסעה בשכר , אבל זה ממש לא הוגן כי הם מנצלים לרעה את הביטח שרשום להם ברשיון רכב "רשאי להסיע בשכר ותמורה" למה משרד התחבורה לא נותן אישורים להסעות בשירות לימוזין??

פורסם

תגיד מתי נחתת ובאיזה ארץ היית?

משרד רישוי או לא יש ואני לא מגזים עשרות לימוזינות פעילות שמסיעות בדיוק את האנשים שהזכרת.

הרכבים בדרך כלל חדישים ולאו דווקא אספנות.

פורסם

זה לא נכון, אין דבר כזה, בררתי במשרד הרישוי, בעמדה 1 וגם בדלפקים, וחוץ מזה אין אף חברת ביטוח שמסכימה לבטח רכב בשירות לימוזין בארץ, יש לי מכר שיש לו מרצדס E קלאס חדשה שחורה, והוא מאוד רוצה לעבוד בשירות לימוזין, מסרבים לו ממשרד התחבורה, למרות שהוא מחזיק ברשיון נהיגה לרכב ציבורי (דרגה D1) ויש לו רכב מפואר, הוא גם בירר אצל כל חברות הביטוח כדי לעשות ביטוח חובה של "הסעה בשכר" תמורת חשבוניות וקבלות כולם שירבו לו מפני שחברות הביטוח טענות שהן רשאיות לבטח מכוניות רק שכתוב ברשיון הרכב "אוטובוס ציבורי זעיר" או "מונית" זו היתה שאלתי ? למה זה כך?

יש הרבה נוסעים שלא מעוניינים לנסוע במונית או באוטובוס זהיר, יש הרבה נוסעים שמעוניינים לנסוע בשירות הסעה אישי עם רכב שרד ונהג צמוד, למה אין בארץ שירות חוקי כזה?

פורסם

נו באמת, חוקי בארץ זה משימה בלתי אפשרית כמעט בכל מה שקשור למשרד הרישוי והתחבורה.

אבל יש רכבים כאלו ואני מאמין שהם עובדים כחוק, זה בטח יהיה כשר אבל מסריח אבל עדיין כשר.

הקיצר חפש לך קומבינטור שיסדר לך את העיניין.

פורסם

באמת נסיתי הרבה אפשרויות וללכת מכל "הדלתות האחוריות" מאוד קשה לפרוץ את זה כי הדבר מתחיל בזה שאף חברה לא מוכנה לבטח את הרכב שלך בביטוח להסעת נוסעים בשכר אם זה לא מונית או אוטובוס זהיר,

זה הבעיה הגדולה

לפי דעתי לא עושים את זה אולי בגלל שזה יפה או אלגנטי מידי למדינת ישראל, הרי גם כך הסטנדרטים כאן הרבה יותר נמוכים מרוב מדינות המערב,

מקסימום יש מוניות קטנות עם חלונות פתוחים, ריח של סגריות, מונה, גגון, מכשיר קשר, ג'י פי אס גדול על הדש בורד, מידבקות ענקיות של המספרים בשחור על הדלתות , זה קלאס.. :-) (שירות הסעה אישית) ויש עוד מדבקה על החלון האחורי

הסעות VIP :-)

פעם שאלתי כמה נהגי מוניות למה לא תתארגנו ותקימו חברת הסעה יוקרתית עם רכבי שרד (לא מונית) אז התשובה שלהם היתה בסגנון לועג .. "עזוב אותך אבאלה, זה רכב עבודה"

עוד הם היו מעוצבנים עלי שבקשתי להפעיל מזגן אפילו תמורת תוספת תשלום, בסוף עושים טובה שמפעילים מזגן, ואם כבר שמים המזגן בקושי מקרר ..

פורסם

אף חברה לא מוכנה לבטח את הרכב שלך בביטוח להסעת נוסעים בשכר אם זה לא מונית או אוטובוס זהיר

כן, בהחלט חשוב שהאוטובוס (או לפחות הנהג שלו) יהיה זהיר...

עודד

פורסם

יש בארץ רשיונות ל"רכב סיור ותיור" "רכב אשכול" שזה לא הדוגמה שאני מחפש תשובה לה מפני שהם אמורים להסיע תיירים לטיולים עם הדרכות ואני יודע שהרבה מהם מנצלים זאת גם להסעות לחתונות ועושים מהרכב שלהם "לימוזין לשעות הפנאי" כי הם מנצלים זאת שיש להם ביטוח להסעה בשכר , אבל זה ממש לא הוגן כי הם מנצלים לרעה את הביטח שרשום להם ברשיון רכב "רשאי להסיע בשכר ותמורה" למה משרד התחבורה לא נותן אישורים להסעות בשירות לימוזין??

אני לא ממש מבין את הבעיה שלך (ואני גם לא מבין למה היא מופיעה בפורום אספנות...)

מה לא הוגן, או איפה יש כאן "ניצול לרעה" של ההרשאה להסעה בשכר ותמורה, כשזה בדיוק מה שהם עושים?

רכבי סיור וטיול מיועדים בדיוק למה שאתה מחפש - להסעה בשכר.

אתה רוצה להסיע אורחים, ואינך רוצה לקבל הדרכה? בקש מהנהג לא להדריך....

עודד

פורסם

מורה דרך, התפקיד שלו זה להדריך מטיילים, להדריך קבוצות, מורה דרך לא צריך לעשות עסקאות שלא קשורות למקצוע שלו, בדיוק כמו שנהג מונית לא ידריך תיירים , מורה דרך הוא אדם שלמד תנך , הסטוריה קצת גאוגרפיה, הוא צריך לדעת 3 שפות מבוקשות ולהיות עם הרבה שעות הדרכה ונסיון לפני קבלת אישור לרכב סיור ותיור, לגבי הקשר שלי לפורום מועדון ה 5 הוא שאם אני ארצה להשכיר לי רכב קלאסי עם נהג בשירות לימוזין כמו לדוגמה "שברולט 56" למה אני לא יכול מבחינה חוקית? אם לנהג יש רשיון נהיגה ציבורי , למה חברות הביטוח לא מאשרות ביטוח הסעה בשכר תמורת תשלום מוגדל וכנגד קבלות/חשבוניות שאותם הנהג יוציא ללקוח (כמו שמקובל במדינות המערב) ואפילו במיזרח .. אגב גם בכלי שייט וטייס עושים זאת,

לדעתי מורה דרך שלוקח חתן וקלה למספרה למקווה או לאולמי האירועים זה ניצול לרעה כי לא מאפשרים לנהגים בעלי רשיון נהיגה ברכב ציבורי לעשות כך,

נ.ב - אולי אתם במועדון ה5 יכולים להמליץ למשרד התחבורה או לכל המקושרים שלכם שירשו לכם להסיע בהזמנות פרטיות תמורת תשלום זוגות או בכלל אנשים לכל מיני אירועים מיוחדים,

פורסם
זה לא נכון, אין דבר כזה, בררתי במשרד הרישוי, בעמדה 1 וגם בדלפקים, וחוץ מזה אין אף חברת ביטוח שמסכימה לבטח רכב בשירות לימוזין בארץ, יש לי מכר שיש לו מרצדס E קלאס חדשה שחורה, והוא מאוד רוצה לעבוד בשירות לימוזין, מסרבים לו ממשרד התחבורה, למרות שהוא מחזיק ברשיון נהיגה לרכב ציבורי (דרגה D1) ויש לו רכב מפואר, הוא גם בירר אצל כל חברות הביטוח כדי לעשות ביטוח חובה של "הסעה בשכר" תמורת חשבוניות וקבלות כולם שירבו לו מפני שחברות הביטוח טענות שהן רשאיות לבטח מכוניות רק שכתוב ברשיון הרכב "אוטובוס ציבורי זעיר" או "מונית" זו היתה שאלתי ? למה זה כך?

יש הרבה נוסעים שלא מעוניינים לנסוע במונית או באוטובוס זהיר, יש הרבה נוסעים שמעוניינים לנסוע בשירות הסעה אישי עם רכב שרד ונהג צמוד, למה אין בארץ שירות חוקי כזה?

דווקא יש שירות כזה בארץ, קוראים לזה ... מונית ! ויש לא מעט מרצדס כאלה ממגוון הדגמים, גם וולוו S80 ו-60 (וגם S40 לא ממש מפוארת) ואפילו יגואר XJ החדשה. אני מניח שהסיבה שמרשים רק מוניות המסומנות כמוניות נעוצה בעניין המס, תן לציבור המסורתי שקונה מרצדס/ב.מ.וו/אאודי/לקסוס שחורות אפשרות להסיע בשכר ותראה שלא ישלמו שקל אחד מס ובלי מונה וסימון לרכב לא ניתן יהיה לעקוב. בקיצור, זה כנראה לא מתאים לישראל ...

פורסם

זה לא בעיה, רושמים את הרכב במשרד לימוזין (הסעות מיוחדות) , מציבים תנאים בסיסים שלנהגים אילו יהיה לפחות 12 שנות לימוד

שידעו את השפה האנגלית, שידעו להתלבש , במשרד יש קצין בטיחות שבודק את תקינות המכוניות, מוציאים קבלות נותנים דו"ח למס לפי קלומטר ורווחים, בהסעות אילו לא צריך להסתובב בכבישים כל היום רק לפי הזמנה בלבד, ואפשר לרשום בהם גם כמה רכבי אספנות מיוחדים,

פורסם

מייק,

כל מה שאתה כותב, טוב ויפה.

זה לא החוק בישראל. אתה רוצה שהרכב ישאר לללא סממנים חיצוניים, אתה רוצה שיוכללו רכבי אספנות, אז תתכבד להתאמץ ולהקים לובי בכנסת שיפעל לשינוי החקיקה בענין.

עד אז זה המצב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתה צודק אמיר, חשבתי שזה פחות מסובך , להקים לובי בכנסת אין לי מושג איך עושים זאת, אבל אם משהו מוכן לזום את זה אני תומך ומוכן להמליץ על הראיון, בכל אופן תודה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מייק,

אם הלוגו שלך יופיע על הלימוזינה, לפחות משוכה אחת, אתה תעבור בדרך לפתיחת שירות שכזה.

MIKE LIMO.jpg

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...