Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 180K לזוג + 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

שנית, ביררתי את נושא הביטוח ואכן אין בעיה.

לענין סוג המכונית נראה שהכוון הוא באמת קומפקטית ולא אוניית מנהלים או SUV, זמנם של אלה יגיע אם וכאשר הגדוד במושב האחורי יגדל.

מתוך מה שהצעתם נראה לי שאתמקד בבמוו סדרה 1, ג'ולייטה, גולף ולנצ'יה דלתא. אני מתפלא אגב שאף אחד לא הציע את האודי A3, יש משהו שפספסתי?

כמה שאלות ספציפיות לדגמים השונים אחרי שקראתי לא מעט כאן בפורום

התארחתי בבמוו סידרה 1 של חבר מהדגם הקודם, המרווח במושב האחורי היה כל כך גרוע שכפות רגליו של הילד בכסא הבטיחות בעטו כל הנסיעה בגב הכסא של הנוסע, האם זה השתפר בדגם החדש?

לגבי האיטלקיות, במיוחד האלפא, אני קורא שהדיעות חלוקות לנושא האמינות שלהן.

לגבי הגולף, אני מודה שזה מין חלום ילדות. הGTI הראשונות קיבלו יחס בערך כמו שפרארי מקבלת היום על הכביש כך שבא לי אולי לנסות. מצד שני, מקריאה כאן בפורום אני מבין שיש כמעט תמימות דעים לגבי שירות ברמה נמוכה של היבואן מה שגם מתחבר לחוויה אישית לא טובה שלי עם רכב הליסינג האחרון שלי, פולקסווגן ג'טה שטייל למוסך די הרבה עקב בעיות בגיר ובעצם חזר לחברת הליסינג בסופו של דבר ללא שהתקלה תוקנה.

התלבטות כללית נוספת, ידני או אוטומטי?

אם יש עוד רכבים או דיעות אשמח כמובן לשמוע.

תודה

אבי

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק בעניין ה- GTI\JETTA: (א) זה לא אותו גיר; ו- (ב) אני בספק אם הרכב הגיע באמת למוסך... אולי הליסינג עשו לו טיפול "שמש"? כי יש אחריות מורחבת על הגירים האלה לחמש שנים והיו פשוט מחליפים בו את החלק שדורש החלפה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
קודם כל תודה על התגובות,

שנית, ביררתי את נושא הביטוח ואכן אין בעיה.

לענין סוג המכונית נראה שהכוון הוא באמת קומפקטית ולא אוניית מנהלים או SUV, זמנם של אלה יגיע אם וכאשר הגדוד במושב האחורי יגדל.

מתוך מה שהצעתם נראה לי שאתמקד בבמוו סדרה 1, ג'ולייטה, גולף ולנצ'יה דלתא. אני מתפלא אגב שאף אחד לא הציע את האודי A3, יש משהו שפספסתי?

כמה שאלות ספציפיות לדגמים השונים אחרי שקראתי לא מעט כאן בפורום

התארחתי בבמוו סידרה 1 של חבר מהדגם הקודם, המרווח במושב האחורי היה כל כך גרוע שכפות רגליו של הילד בכסא הבטיחות בעטו כל הנסיעה בגב הכסא של הנוסע, האם זה השתפר בדגם החדש?

לגבי האיטלקיות, במיוחד האלפא, אני קורא שהדיעות חלוקות לנושא האמינות שלהן.

לגבי הגולף, אני מודה שזה מין חלום ילדות. הGTI הראשונות קיבלו יחס בערך כמו שפרארי מקבלת היום על הכביש כך שבא לי אולי לנסות. מצד שני, מקריאה כאן בפורום אני מבין שיש כמעט תמימות דעים לגבי שירות ברמה נמוכה של היבואן מה שגם מתחבר לחוויה אישית לא טובה שלי עם רכב הליסינג האחרון שלי, פולקסווגן ג'טה שטייל למוסך די הרבה עקב בעיות בגיר ובעצם חזר לחברת הליסינג בסופו של דבר ללא שהתקלה תוקנה.

התלבטות כללית נוספת, ידני או אוטומטי?

אם יש עוד רכבים או דיעות אשמח כמובן לשמוע.

תודה

אבי

1. bmw סדרה 1 גדלה במימדים. אהבתי את תא הנוסעים, מאחורה עדיין צפוף אך חל שיפור(לא נהגתי בה).

2. גולייטה היא אול אראונד נחמד לטעמי, מנוע חביב(170 כ"ס), איכות חומרים טובה, לגבי אמינות- המנועים האלה דיי חדשים אבל לבנתיים עושים את עבודתם ללא בעיות מיוחדות. למרות שזאת אלפא הרכב לא מרגש.

3. את הלאנצ'יה אהבתי מאד, יותר מהשתיים הקודמות. מנוע חזק, תא נוסעים שמרגיש מאד יוקרתי בייחוד עם גימור העור. אהבתי את הגימיק שהמושב האחורי נע על מסילה-גימיק נחמד שנראה לי גם שימושי לעיתים.

4. GTI היא כבר הרבה יותר מכוונת ספורט. ביצועים טובים משל האחרות שהוזכרו ובפער ניכר. הידנית מצויינת ומגיעה עם 3 דלתות(שזה לא הכי נוח). ה-DSG 5 דלתות כבר תעלה צפונה מ-200K.

לטעמי GTI בעלת 3 דלתות לזוג+2 זה מעט בעייתי ולא נח.

אם אתה שואל אותי רק ידני! אין לזה תחליף.

אני לא כותב בתור המלצה כי אני רואה שחשוב לך לקנות רכב עם תדמית "יוקרתית", אבל אספר כי רציתי לקנות GTI ובסוף קניתי לאון FR. הרכב זהה מכאנית ל-GTI וזול ממנו,בעל 5 דלתות, מעט מרווח יותר ומאובזר הרבה יותר מאשר GTI "בסיסית". המחיר "הזול" גם נובע מכך שהלאון תוחלף בשנה הבאה.

פורסם

לאבא שלי יש דלתא כך שנהגתי עליה לא מעט.

הרכב מאוד חזק ומאוד מפנק.

ההרגשה בפנים היא של רכב יקר בהרבה ממה שהוא באמת.

יש שיאמרו שהיא מכוערת ויש שיאהבו את העיצוב. אני אישית מאוד אוהב.

אני עדיין לא מוביל ילדים אבל בני האחים שלי שנוסעים עם סבא מדווחים שהיא מאוד מרווחת מאחור, אפילו יותר מהרכב הקודם שלו שהיה אודי A4.

לדעתי אין לה אופציה ידנית.

לסיכום, מומלצת.

את היתר אני לא ממש מכיר.

פורסם

ישבתי אתמול בלקסוס CT200h ופרט לידית הילוכים המצועצעת התרשמתי מאוד לטובה. מדובר ברכב היברידי שעושה (לפי נתוני יצרן) 24+ ק"מ לליטר ו-0-100 בקצת מעל 10, שזה די מרשים (השילוב של שני אלו). לא יודע לגבי איך הוא נוסע או עלויות, אבל כדי לך להוסיף אותו לרשימת הרכבים שאתה לנסיעת מבחן.

אישית באותו תקציב כנראה הייתי הולך על סידרה 1 (אם היתי נשוי+).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

סדרה 1 החדשה - טובה מקודמתה אבל עדיין לא מרווחת ביחס לשאר הקומפקטיות. במסגרת נסיעת המבחן שתעשה, בדוק אם זה מספיק טוב.

ג'ולייטה - קצת מאכזבת ביחס לציפיות אבל בהחלט קרוזרית נעימה יחסית ועם ייחוד מסוים.

גולף - מתקרבת להחלפה. אם הייתה לך ג'טה אתה עשוי קצת להתאכזב (חוץ מעניין המנוע), אלא רק אם תקנה GTI ואז מדובר כבר במכונית ספורטיבית.

דלתא - סחירות לגמרי לא ידועה, אבל מכונית מעניינת. האמינות לא הייתה מטרידה אותי - יש אחריות.

A3 - גם כבר מאוד מיושנת.

וכמובן שידני, אם זה מתאים לך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
...מה שגם מתחבר לחוויה אישית לא טובה שלי עם רכב הליסינג האחרון שלי, פולקסווגן ג'טה שטייל למוסך די הרבה עקב בעיות בגיר ובעצם חזר לחברת הליסינג בסופו של דבר ללא שהתקלה תוקנה.

גם לי יש וגם שמעתי מהרבה. פולקסוואגן זו פירמה יוקרתית שעולה יקר וכל תיקון הוא יקר אך ממש לא יותר אמינה מרכבים אירופאים אחרים. בפן הזה, ליפניות ולקוראניות אין מתחרים.

פורסם
רק בעניין ה- GTI\JETTA: (א) זה לא אותו גיר; ו- (ב) אני בספק אם הרכב הגיע באמת למוסך... אולי הליסינג עשו לו טיפול "שמש"? כי יש אחריות מורחבת על הגירים האלה לחמש שנים והיו פשוט מחליפים בו את החלק שדורש החלפה...

לא התייחסתי לנושא הבעיה הספציפית שהסתכמה בזה שהרכב היה נכבה לעיתים בעת בלימה לקראת עצירה. התייחסתי רק לנושא השירות. האפשרות של "טיפול שמש" כמו שכתבת כלל לא עברה במוחי ובהחלט יכול להיות שזה המצב. ברכב ליסינג זה איכות השירות לא ממש קריטית. ברכב פרטי כן ואני מודה שכמות התלונות על היבואן קצת מטרידה אותי.

1. bmw סדרה 1 גדלה במימדים. אהבתי את תא הנוסעים, מאחורה עדיין צפוף אך חל שיפור(לא נהגתי בה).

2. גולייטה היא אול אראונד נחמד לטעמי, מנוע חביב(170 כ"ס), איכות חומרים טובה, לגבי אמינות- המנועים האלה דיי חדשים אבל לבנתיים עושים את עבודתם ללא בעיות מיוחדות. למרות שזאת אלפא הרכב לא מרגש.

3. את הלאנצ'יה אהבתי מאד, יותר מהשתיים הקודמות. מנוע חזק, תא נוסעים שמרגיש מאד יוקרתי בייחוד עם גימור העור. אהבתי את הגימיק שהמושב האחורי נע על מסילה-גימיק נחמד שנראה לי גם שימושי לעיתים.

4. GTI היא כבר הרבה יותר מכוונת ספורט. ביצועים טובים משל האחרות שהוזכרו ובפער ניכר. הידנית מצויינת ומגיעה עם 3 דלתות(שזה לא הכי נוח). ה-DSG 5 דלתות כבר תעלה צפונה מ-200K.

לטעמי GTI בעלת 3 דלתות לזוג+2 זה מעט בעייתי ולא נח.

אם אתה שואל אותי רק ידני! אין לזה תחליף.

אני לא כותב בתור המלצה כי אני רואה שחשוב לך לקנות רכב עם תדמית "יוקרתית", אבל אספר כי רציתי לקנות GTI ובסוף קניתי לאון FR. הרכב זהה מכאנית ל-GTI וזול ממנו,בעל 5 דלתות, מעט מרווח יותר ומאובזר הרבה יותר מאשר GTI "בסיסית". המחיר "הזול" גם נובע מכך שהלאון תוחלף בשנה הבאה.

במהלך החג נהגתי על שתי מכוניות של חברים במסגרת הבדיקות שלי. הראשונה היא הבמוו סידרה 1 החדשה (אותו חבר בדיוק החליף), היא אכן מרווחת יותר מאחור אבל עדיין לא מרווחת מספיק. זה מצחיק אבל דווקא הקטן בכסא הבטיחות הווה את הבעיה כי הרגליים שלו היו ממש קרובות לגב המושב הקדמי וכדי לאפשר לו לשבת בנוחות הכסא הקדמי היה מוסט מידי קדימה מכדי לאפשר ישיבה נוחה לנוסע מלפנים.

נהגתי גם בסיאט לאון הבסיסית, די הזכירה לי את הג'טה וזה לא ממש עשה לי חשק לקנות אותה. אני לא ממש זוכר את ההגה של הג'טה אבל אחרי נהיגה בלאון, במיוחד כשזה היה מיד אחרי הסיבוב בבמוו אני חושב שסוף סוף הבנתי מה זה הגה מת. הם זה מה שצפוי גם בגולף GTI או ששם יש משהו שונה?

ישבתי אתמול בלקסוס CT200h ופרט לידית הילוכים המצועצעת התרשמתי מאוד לטובה. מדובר ברכב היברידי שעושה (לפי נתוני יצרן) 24+ ק"מ לליטר ו-0-100 בקצת מעל 10, שזה די מרשים (השילוב של שני אלו). לא יודע לגבי איך הוא נוסע או עלויות, אבל כדי לך להוסיף אותו לרשימת הרכבים שאתה לנסיעת מבחן.

אישית באותו תקציב כנראה הייתי הולך על סידרה 1 (אם היתי נשוי+).

האוטו נראה כמו מאזדה 3, אחרי כל כך הרבה שנות ליסינג ממש לא עושה לי חשק.

פורסם

במהלך החג נהגתי על שתי מכוניות של חברים במסגרת הבדיקות שלי. הראשונה היא הבמוו סידרה 1 החדשה (אותו חבר בדיוק החליף), היא אכן מרווחת יותר מאחור אבל עדיין לא מרווחת מספיק. זה מצחיק אבל דווקא הקטן בכסא הבטיחות הווה את הבעיה כי הרגליים שלו היו ממש קרובות לגב המושב הקדמי וכדי לאפשר לו לשבת בנוחות הכסא הקדמי היה מוסט מידי קדימה מכדי לאפשר ישיבה נוחה לנוסע מלפנים.

נהגתי גם בסיאט לאון הבסיסית, די הזכירה לי את הג'טה וזה לא ממש עשה לי חשק לקנות אותה. אני לא ממש זוכר את ההגה של הג'טה אבל אחרי נהיגה בלאון, במיוחד כשזה היה מיד אחרי הסיבוב בבמוו אני חושב שסוף סוף הבנתי מה זה הגה מת. הם זה מה שצפוי גם בגולף GTI או ששם יש משהו שונה?

דיי לא הוגן להשוות בין לאון בסיסית ללאון FR. זה כמו להשוות גולף 1.6 לגולף GTI. הרכב אינו נוסע אותו הדבר ואינו נראה אותו הדבר-מסכים איתי? ויש גם פער לא קטן במחיר.

גם ב-GTI לא תקבל הגה של BMW והנעה אחורית אבל תקבל ביצועים מצויינים והיגוי טוב(קיים תת היגוי).

פורסם

אני בהחלט לא משווה, רק שאלתי אם ההגה בGTI שונה מההגה בלאון הבסיסית. מהמשך הקריאה שאני עושה כאן אני מבין שזה סגנון ההגה שאני צפוי לקבל בכמעט כל מכונית חדשה היום כך שבכל מקרה הענין הופך שולי כי הוא לא בשליטה.

רק שבוע בפורום ואני פתאום מתחיל לכתוב כמו petrol head:shock: אני מתחיל לאהוב את זה.

פורסם

כל אחד מחבב דברים אחרים בהגה שלו. אני הכי אהבתי את ההגה שהיה פעם בפוקוס, אבל זה של ה- GTI הוא לא רע. והוא בהחלט שונה לגבמרי מזה שיש בדגמים הבסיסיים. אגב, גם ההגה של הלאון FR הוא מאוד לטעמי. אבל כאמור, טעמים של כל אחד שונים. הייתי במקומך מזמין נסיעת מבחן ב- FR וב- GTI. תחזור לספר איך התרשמת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הלנצ׳יה היא האופציה הטובה ביותר לדעתי במחיר. חזקה ומהירה מהג׳ולייטה, מסדרה 1, מ-a3, ומהגולף 160, מיוחדת מהן, ומגיעה בגרסתה הבסיסית עם אבזור עשיר מהן.

עם אחריות של שלוש שנים ואופציה לארבע (אאל״ט) לא הייתי חושש מהאמינות. לדעתי, הדלתא מנצחת בכל פרמטר.

פורסם
הלנצ׳יה היא האופציה הטובה ביותר לדעתי במחיר. חזקה ומהירה מהג׳ולייטה, מסדרה 1, מ-a3, ומהגולף 160, מיוחדת מהן, ומגיעה בגרסתה הבסיסית עם אבזור עשיר מהן.

עם אחריות של שלוש שנים ואופציה לארבע (אאל״ט) לא הייתי חושש מהאמינות. לדעתי, הדלתא מנצחת בכל פרמטר.

אני גם חושב שלאנצ'יה הכי תתאים כאן. למרות ההספק הגבוה הרכב כלל לא ספורטיבי אבל קרוזר מצויין.

השאלה אם מחפשים רכב מכוון יותר ספורט ואז זה GTI והלאון FR. לטעמי שתיהן מצויינות בגרסאות הידניות והרכב כמעט זהה.

ה-GTI לא משפחתית כמו הלאון ורכב 3 דלתות לטעמי מאד לא פרקטי ומלבד המחיר הנמוך כאן היתרון הגדול של הלאון לטעמי.

http://www.pistonheads.com/doc.asp?c=52&i=25157

באזור 180K אפשר אוליי להוציא את המגאן RS האדומה שעומדת בתצוגה בת"א:-D אבל לא נראה לי שזה מה שאתה מחפש למרות שהרכב נח יחסית.

אופציה נוספת היא גולייטה תלתן ירוק משומשת. שחיפשתי רכב לפני חודשיים היו 2-3 משומשות שהיו על הכביש שנה ופחות.

• תוכן חדש...