Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, כאשר נסעתי להנאתי בכביש בין עירוני בירידה במהירות של כ-110 קמ"ש, ולפתע ראיתי פקק והתחלתי לבלום, שמתי לב שמד הסל"ד עולה באופן מדאיג אל עד כ-4000 סל"ד - כשבדרך כלל האוטו על 2000-2500 במהירות הזו. בהתחלה נלחצתי, אבל די מהר הבחנתי שהגיר ירד מהילוך שביעי לחמישי ואף רביעי, ונזכרתי שאכן ה-dsg אמור לבלום מנוע ע"י הורדת הילוכים במדרון כשלוחצים על הברקס.

עם זאת, זה בכ"ז נראה לי מוזר. כאילו, אם אני נוגע בעדינות בברקס, אז האוטו מאט טיפה, אבל בעיקר הסל"ד עולה בצורה די מלחיצה. לעומת זאת, אם אאיץ מעט, הסל"ד רק יירד, כי האוטו יעבור שוב לשביעי. לפעמים נדמה שה-dsg מתוחכם מדי.

נראה לכם שמדובר בתקלה? - חשוב לציין שמעבר לסיטואציה הנ"ל, הגיר לא עושה בעיות והוא מהנה מאוד.

שאלה נלווית: האוטו עדיין בהרצה (קצת פחות מאלף ק"מ). זה נורא אם הוא הגיע חד פעמית ל4000-4500 סל"ד?

והאם באמת חשוב לא לעבור את התשעים-מאה בהרצה, או שבמנוע 1.8 שהוא די גדול + טורבו - שמאפשרים שהייה על סל"ד נמוך גם במהירויות גבוהות זה לא משנה כ"כ. והאם באמת כדאי לא להשתמש בבקרת שיוט בנסיעה בזמן ההרצה?

תודה מראש

פורסם

1. לגבי DSG אני לא מתמצא, חכה שמישהו אחר יגיב מניסיוני. הייתה לי 1.8 ידנית.

2.חד פעמית-ברור שלא נורא. גם שלוש פעמים לא נורא.

3.אני ממליץ מאד על ביצוע הרצה למנוע. בייחוד מנוע טורבו שהוא רגיש יותר. ממולץ לא לעבור 3,000 סל"ד, כלומר אתה יכול לנסוע גם 120 קמ"ש כל עוד אתה מתחת ל-3000 סל"ד.

4.לא כדאי להשתמש בבקרת שיוט שגם מעלה את צריכת הדלק.

5.טיפ על חשבון הבית- תבדוק את מפלס השמן לאחר סיום ההרצה.

פורסם

תודה.

עוד שאלה - בעיקר מסקרנות: אומרים לא לנסוע בהרצה עם יותר מנוסע אחד. אבל, זה נשמע לי מוזר. הרי המנוע הזה משמש גם לסופרב ולפאסאט ששוקלות 200 קילו יותר ועם עוד נוסע בהרצה הגענו ל-300 קילו יותר מהלאון. אז אני לא יכול להסיע 4 אנשים שהרכב ישקול גם ככה בערך?

פורסם
תודה.

עוד שאלה - בעיקר מסקרנות: אומרים לא לנסוע בהרצה עם יותר מנוסע אחד. אבל, זה נשמע לי מוזר. הרי המנוע הזה משמש גם לסופרב ולפאסאט ששוקלות 200 קילו יותר ועם עוד נוסע בהרצה הגענו ל-300 קילו יותר מהלאון. אז אני לא יכול להסיע 4 אנשים שהרכב ישקול גם ככה בערך?

מי אומרים? זה נראה לי הייתה בדיחה.

ענית לעצמך על השאלה. באותה מידה יש גם לאון עם מנוע 1.2 TSI אז איך נוסעים בה בכלל?

פורסם

אולי היית על S?

כי בS הוא מוריד הילוכים גם לעבר הקו האדום.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

רעיון נחמד, אבל לא, לא הייתי על s(אני בהרצה). ההיפך, הייתי על d ולכן האוטו היה על ההילוך הכי גבוה כבר מ-80 בערך ורק לפתע הוריד הילוכים. שנית, הסברתי שזה קרה בירידה ובבלימה - משמע, לא ע״מ להאיץ ולהגביר את כוח המנוע, אלא להיפך, לגרום לשליטה מוגברת בירידה. בכל אופן תודה

פורסם

תיבת ההילוכים ביצעה בדיוק את מה שהיית רוצה שהיא תבצע, מסייעת לבלימה באמצעות בלימת מנוע ומציבה את התיבה בהילוך הנכון במקרה ותרצה להאיץ שוב.

פורסם
למה אתה חושב שהיא מעלה צריכת דלק?

לא הבנתי גם את הקשר לתקופת ההרצה.

המשפט שאמרתי נכון בחלקו, זאת הייתה אמירה כללית.

אני אנסה להסביר את התאוריה:-)

כאשר הכביש אינו מישרוני לחלוטין, הרכב תמיד יבלום או יאיץ למהירות אותה קבעת, כלומר ישחק עם הגז. המהירות תשאר זהה אך הסל"ד ישתנה כל הזמן.

בכל מקרה זה תלוי בסגנון הנהיגה שלך, אם אתה נהג שנוהג להאיץ הרבה ועוקף הרבה אז ברור שבקרת שיוט תהיה חסכונית יותר.

אם אתה רוצה להשיג צריכת דלק כמה שיותר טובה, בנהיגה עצמאית תוכל להשיג צריכה טובה יותר.

פורסם

"לפעמים נראה שהDSG מתוחכם מידי".

הAL4 של ה406 שלי עשה את העבודה הזאת עוד לפני שנות ה2000. (בS וברקסים חזקים, הוא מקפיץ ליותר מ4K אם צריך).

כנראה לחצת חזק מידי על הברקס לעומת פעמים אחרות.

בלחיצה חזקה הגיר מקבל פקודה לבלום כמה שאפשר (כמובן שהוא לא יגיע ל7K סלד, אבל ל4 בכיף).

כל אופן, לא קרה כלום, לא צורך יותר דלק ולא פוגע בהרצה, זה רק עוזר לברקסים.

כמו שאמרו הTSI שותים שמן יחסית למנועים אחרים, תבדוק כל כמה מאות ק"מ את מפלס השמן.

פורסם
המשפט שאמרתי נכון בחלקו, זאת הייתה אמירה כללית.

אני אנסה להסביר את התאוריה:-)

כאשר הכביש אינו מישרוני לחלוטין, הרכב תמיד יבלום או יאיץ למהירות אותה קבעת, כלומר ישחק עם הגז. המהירות תשאר זהה אך הסל"ד ישתנה כל הזמן.

בכל מקרה זה תלוי בסגנון הנהיגה שלך, אם אתה נהג שנוהג להאיץ הרבה ועוקף הרבה אז ברור שבקרת שיוט תהיה חסכונית יותר.

אם אתה רוצה להשיג צריכת דלק כמה שיותר טובה, בנהיגה עצמאית תוכל להשיג צריכה טובה יותר.

חשבתי שיש לך תיבה ידנית ? אולי אם היית לך תיבה רציפה זה היה אפשרי, אבל אם הסל"ד אצלך זז על מהירות קבועה והילוך קבוע, יש לך החלקה בקלאצ' או בכלל בגלגלים. :twisted:

פורסם
חשבתי שיש לך תיבה ידנית ? אולי אם היית לך תיבה רציפה זה היה אפשרי, אבל אם הסל"ד אצלך זז על מהירות קבועה והילוך קבוע, יש לך החלקה בקלאצ' או בכלל בגלגלים. :twisted:

הייתה לי לאון 1.8 ידנית.

כאשר אני נוסע במהירות 100 קמ"ש בהילוך 6 ולפתע יש עלייה, בכדי לשמור על אותה המהירות אני צריך ללחוץ יותר את המצערת לא?

ב-DSG נראה לי שהרכב יוריד הילוך והסל"ד יעלה לא?

מרגע לרגע אני מפתח את התאוריה:roll:

פורסם

מרגע לרגע אתה שוקע יותר ויותר בתאוריה לא נכונה.

בקרת מהירות מעלה סל"ד בעליה, בכדי לשמור על אותה מהירות ואולי אפילו מורידה הילוך בעת הצורך, זה נכון אבל מה אתה עושה בלעדיי הבקרה?

נותן לאוטו להשאר על אותו סל"ד ולהאט בעליה עד שיעצור בשוליים?

בקיצור,בכל תנאי דרך שבו אתה נדרש לשמור על מהירות קבועה לאורך זמן (ולא משנה אם יש עליות או סיבובים) בקרת מהירות דווקא חוסכת דלק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דניאל צודק בקשר לצריכת הדלק, בשביל לקבל צריכה אופטימלית לא צריכים להשתמש בבקרת השיוט (לרוב). היא נועדה נטו לנוחות (כמובן שמדובר בכביש מישורי, עם עליות וירידות מינוריות, אבל שמאוד משפיעות על צריכת הדלק). תנסו את זה לבד, ותיווכחו - כשאני נוהג על 100 קמ"ש ויש טיפה ירידה, הצריכה טובה. כשמתחילה עליה ואני נשאר על אותה צריכת דלק (לפי המחשב דרך), המהירות יורדת. מנגד כשבקרת השיוט פעילה, היא תשאיר אותך על 100 קמ"ש גם בעת עליה, תאמץ יותר את המנוע והרכב יצרוך יותר דלק. פשוט מאוד.

בגירה, הוא ציין שמדובר בכביש מישורי עם שינויים מינוריים בעליות וירידות (או שהוא לא ציין?), אבל שכן משפיעות! וכן, אני בדקתי את זה, והאמנם ההפרש יצא קטן וזניח, אבל קיים. כמובן לא מדובר על עליה כמו שציינת - שתגרום לך לעצור בשוליים :lol:

בכל מקרה, אשמח אם תגיד לנו אחרת ואבדוק את העניין, בשמחה אפילו (כמה שיותר לחסוך בדלק, מה טוב).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אתה משווה תפוחים לאגסים.

אם נחליט שאנחנו נוסעים לאורך קטע מסוים ואתה כל הזמן שומר על 100 קמ"ש אז בקרת מהירות על 100 תמיד תהיה יותר חסכונית.

אם אתה משווה כמו שאתה השוות, כאשר אתה מאיץ ומאט כל הזמן, יכול להיות שהמהירות הממוצעת שלך היא בכלל 90 ואז ההבדל בצריכה קיים בגלל מהירות הנסיעה הנמוכה יותר אבל לדעתי עדיין תהיה עדיפות למערכת הממוחשבת בעיקר בגלל הנהיגה המאוד בזבזנית של האטה והאצה.

מנסיוני האישי, אני הרבה פעמים עולה על כביש החוף, נועל על 95 ונוסע עד המרכז, תמיד הקרוז קונטרול מראה צריכת דלק טובה יותר מאשר הנעל שלי, שמאוד עדינה (למרות שהיא לא "נעל נהיגה").

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...