Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני חייב לאמת את העניין אחת ולתמיד!

האם הוספת קבל למערכת מורידה את צריכת הדלק?

אשמח להתייחסות חשמלאי רכב.

עד כה הייתי בטוח (ועדיין חושב שזה שטות) שהקבל לא עושה דבר.

אבל העלתי את הנושא כי ראיתי אנשים שביצעו בדיקות וניסויים וראו כי מחשב הדרך מראה צריכת דלק מופחתת ברגע שמוסיפים קבל! וזה מאוד מוזר.. הונדה ג'אז עם גיר רציף עושה 1:20 בשיוט לפי מחשב דרך.

ברגע שמוסיפים את הקבל, המחשב מראה 1:23!!!

לדעתי אין סיבה שהקבל יוריד את צריכת הדלק כלל.

אני מהנדס חשמל וכמובן שהוספת קבל למערכת תלת פזית מעלה גורם טיב וגורם לבזבוז חשמל מועט במפעל ייצור.

אבל ברכב??

אשמח להתייחסות רצינית בעניין (בלי זה שטות וכו'... רק הערות ענייניות והסברים מנומקים.)

האם מישהו באמת ניסה וראה בצריכת דלק עדכנית של המחשב-רכב וראה שאין שום שינוי.

ראיתי הרבה עדויות של אנשים שראו שיש שינוי. 12% שינוי לטובה!

בכל זאת לדעתי זה טעות או משהו כזה.

אני יודע שבכל רכב ישנם קבלים כדי לתת מתח לסליל ההצתה. אם כך מה מוסיף עוד קבל אחד למערכת DC?

תודה לעונים.

פורסם

לא יתכן שקבל משפר את צריכת הדלק:

- מצבר מהווה קצר לזרם חילופין ובמובן הזה הוא שקול לקבל, כך שמה שהמצבר הגיבור של הרכב לא מצליח לעשות אז קבל בוודאי שלא יצליח.

- הקבלים ליד סלילי ההצתה מיועדים - להבנתי - לסנן רעשי רדיו.

- יתכן שחיבור הקבל נעשה כך שהוא משבש את קריאת הנתונים של מחשב הרכב, דבר שמביא לחישוב אופטימי שגוי של נתוני הצריכה.

פורסם
לא יתכן שקבל משפר את צריכת הדלק:

- יתכן שחיבור הקבל נעשה כך שהוא משבש את קריאת הנתונים של מחשב הרכב, דבר שמביא לחישוב אופטימי שגוי של נתוני הצריכה.

איך? הוא מחובר בין ה+ ל- בדיוק כפי שמחובר המצבר.

העניין הוא שהמצבר מחובר דרך רכיבים שונים במבוא המערכת, ואילו הקבל מחובר במוצא המערכת. אין בינהם נקודות משותפות פרט ל-. אני טועה?

פורסם

את מי אתה שואל? אף אחד לא טען זאת.

בכל אופן, איך קבל שמחובר למערכת ה DC ברכב, יכול להשפיע על צריכת הדלק או לחילופין על קריאת המחשב לצריכת הדלק???

פורסם

גילוי נאות-אני מהנדס אלקטרוניקה.

לחלק מהמעגלים האלקטרוניים (כולל מחשבי רכב!) יש דרישות קדם לחיבור-לדוגמה, מתכנן המעגל דורש שיהיה נגד של 2K בכניסה למחשב שדוגם את חיישן הדלק, ואם יחובר נגד שונה אז המעגל לא יתפקד באופן תקין עקב קריאה שגויה. אוסיף ואומר שיש מעגלים אלקטרוניים (כגון מעבדים) שדורשים חיבור ספציפי מראש של נגדים וקבלים בכל כניסה של המעגל, והיצרן דורש זאת בדפי הנתונים. יצא לי לתכנן (כחלק מפרוייקט גמר לפני כמה שנים) מעגל שבו היתה דרישה ספציפית לקבל במקביל לנגד בגודל מסויים, וכשחיברתי נגד גדול יותר ב100 אוהם מהדרישה (עקב סקרנות, תירגעו) אז המעגל התחיל להשתגע.

חלק מהחיישנים דוגמים את הפרמטרים שהם מקבלים ומוציאים אותות בצורת סינוס/שן משור/מדרגה/פולסים דיגיטליים בתדרים מסוימים שיכולים לעלות או לרדת בהתאם לנתונים הנדגמים, לרוב באמצעות מעגל A\D.

הוספת קבל במקביל יכולה לשנות את העכבה של המעגל שמשמש לדגימה ומתחבר למחשב הרכב (עזוב אותך כרגע מגורם הטיב Q).

ניתן לחשוב על כך כעל רשת נגדים R\2R (שיכולה לשמש לדגימה דיגיטלית או ל A\D) שפתאום אחד מהנגדים שלה משתנה עקב הוספת עכבה נוספת (שהיא הקבל). שינוי שכזה יגרום לקריאה שגויה במוצא ה A\D ולהפקת נתונים מזוייפים (עקב שינוי הזרם/מתח שיוצאים ממוצא הדוגם), שלא לדבר על *הרעה* בצריכת הדלק כתוצאה מקריאה שגויה.

פורסם
גילוי נאות-אני מהנדס אלקטרוניקה.

חלק מהחיישנים דוגמים את הפרמטרים שהם מקבלים ומוציאים אותות בצורת סינוס/שן משור/מדרגה/פולסים דיגיטליים בתדרים מסוימים שיכולים לעלות או לרדת בהתאם לנתונים הנדגמים, לרוב באמצעות מעגל A\D.

הוספת קבל במקביל יכולה לשנות את העכבה של המעגל שמשמש לדגימה ומתחבר למחשב הרכב (עזוב אותך כרגע מגורם הטיב Q).

ניתן לחשוב על כך כעל רשת נגדים R\2R (שיכולה לשמש לדגימה דיגיטלית או ל A\D) שפתאום אחד מהנגדים שלה משתנה עקב הוספת עכבה נוספת (שהיא הקבל). שינוי שכזה יגרום לקריאה שגויה במוצא ה A\D ולהפקת נתונים מזוייפים, שלא לדבר על *הרעה* בצריכת הדלק כתוצאה מקריאה שגויה.

כן, אבל החיישנים דוגמים לA/D שלא נמצא במעגל עם קשר כלשהו לקבל שנוסף כאן.

או שכן? אולי כאן בעצם עלינו על הזיוף בקריאת החיישנים???

אשמח לסכימה חשמלית בעניין.

תודה.

פורסם

אז בעצם זה

attachment.php?attachmentid=282286&stc=1&d=1334319185

עלול לשבש את מחשב הרכב ולהציג נתון מזוייף?

אם כן, עצוב לראות שזה מה שמוכרים לאנשים ע"מ "לשפר" את צריכה הדלק. :|

NeoSocket_small.jpg

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

החיישנים דוגמים לA\D שנמצא בקשר עם מעגל כלשהו, תרצה או לא תרצה. הA\D מחובר ביציאה לאנשהו, לא? הוא לא יכול להשאר באוויר :wink:

לגבי סכימה חשמלית, צירפתי כמה דוגמאות:

1.דיאגרמה של ג'יפ cherokee משנת 1988.

1988-Jeep-Cherokee-6-Cylinder-Computer-Engine-Control-Wiring-Diagram.png

ממבט על הדיאגרמה, ניתן לראות שכמעט בכל חיישן יש לך נגד משתנה מסוג כלשהו (או מעגל שיש בו התנגדות משתנה כלשהי בתלות במידע שעובר בו). לדוגמה-חיישן מצב המצערת שמורכב מראוסטט או חיישן החמצן שיש לו התנגדות משתנה על פי שרטוט המעגל. ועכשיו, בוא נסתכל על חיישן חמצן בסעיף 2.

2. פלט של חיישן חמצן מסריקת OBDII של כלי כלשהו:

20_po2.jpg

שים לב שהחיישן מוציא לך אות סינוס. אני מניח שנוסחת עכבת הקבל ידועה לך :wink: לכן, ברור לך שיש שינוי כלשהו בעכבת המעגל הדוגם שהוא החיישן (והיא יכולה לעלות או לרדת, תלוי אם הקבל מחובר במקביל או בטור). כפי שאמרתי, עזוב את גורם הטיב Q בצד ותסתכל אך ורק על עכבת המעגל-שמשתנה לך. לכן, אם תחבר קבל במקביל תשנה גם את עכבת החיישן ואת העכבה הכללית, ותקבל קריאה שגויה.

עריכה: הדוגמה של ofekgg נהדרת וממחישה את מה שהבאתי כאן-קבל שמתחבר במקביל למעגל המצת, שמספק מתח. החיבור של הקבל משגע את קריאת החיישנים ומשנה את עכבת מעגל המבוא של מחשב הרכב והחיישנים-ולכן יש זיוף בקריאת החיישנים ומתקבלת צריכת דלק שגויה ואופטימית :evil:.

פורסם

ושוב אני שואל כיצד?!

אם אחבר קבל למערכת ה DC, הוא לא יחובר במקביל לחיישנים ולא בטור לחיישנים. החיישנים מחוברים למחשב הרכב, ושם יש רכיבים דיגיטאלים או מגברי שרת BUFFER שלא יתנו לקבל שלנו, או במקרה כל עומס כלשהו, להפריע למערכת שלנו.

שים לב שכל הרכיבים מתחברים לקונטרולר. הוא רכיב בקרה דיי חכם שלא נותן לרכיבים שנמצאים בעומס (צרכנים למיניהם) להשפיע על תפקודו.

תתאר לך שכל עומס שתחבר לרכב, ישפיע על חיישן זה או אחר. ולכן לפי הסכימה ולפי ההגיון שעומס לא צריך להפריע בשום דרך שהיא על החיישנים של המערכת אני פוסל טענה זו.

פורסם

אני אסביר שנית, כנראה שלא הבנת או שלא ירדת לסוף דעתי.

אם אחבר קבל למערכת ה DC, הוא לא יחובר במקביל לחיישנים ולא בטור לחיישנים. החיישנים מחוברים למחשב הרכב, ושם יש רכיבים דיגיטאלים או מגברי שרת BUFFER שלא יתנו לקבל שלנו, או במקרה כל עומס כלשהו, להפריע למערכת שלנו.

אני מתייחס לעכבה הכללית של המעגל. מבחינת ה DC הקבל נתק ולא נרגיש בו במידה והוא מחובר במקביל להתקן מסויים. אבל מה קורה אם הוא מחובר בטור לאותו התקן במערכת ה DC? התשובה פשוטה- אתה שינית את העכבה הכללית של המעגל כי "חתכת" חלק מהאלמנטים שמימין לקבל, ולכן גם ההתנגדות שרואה האות שמגיע מהחיישן שונה-שלא לדבר על כך שלא מילאת אחרי דרישות היצרן לגבי הרכיבים שצריך לחבר אל המעגל.

בוא ואציב בפניך עוד כמה נקודות למחשבה.

1. אתה רשמת שהחיישנים מחוברים למחשב ושם יש רכיבים דיגיטאליים. אם היית קורא את מה שרשמתי, היית רואה את המשפט הבא:

אוסיף ואומר שיש מעגלים אלקטרוניים (כגון מעבדים) שדורשים חיבור ספציפי מראש של נגדים וקבלים בכל כניסה של המעגל, והיצרן דורש זאת בדפי הנתונים.

נניח והיצרן של מחשב הרכב או החיישן דורש שאתה תחבר קבל בגודל של X מיקרו פרד, שייתן עכבה של 50 אוהם על מנת לאפשר פעולה תקינה של המעגל. אם הוספת קבל יותר גדול במקביל, שינית את העכבה במבוא המעגל ולכן שינית גם את פרמטרי העבודה שלו, דבר שיגרום לקריאה שגויה. תחשוב מה יקרה למעבד שיתחיל לקבל spike של מתח עקב קבל יותר גדול שחיברת אליו, וששינה את קבוע הזמן של המעגל :evil:

2. רשמת שיש מגברי שרת בתצורת BUFFER שיתאמו בין העכבות השונות.

זהו מגבר בתצורת BUFFER:

File:Op-Amp_Unity-Gain_Buffer.svg

א. זהו מגבר שרת שאליו מחובר קבל במקביל לאחת הרגליים בין הכניסה ליציאה. איך קוראים לו? נכון, אינטגרטור :

File:Integrator_circuit.png

עכשיו בוא ותגיד לי-אם נכנס לאינטגרטור גל סינוס מקריאת חיישן, איזה גל הוא יוציא במוצא? :wink:

ואם נכנס לאינטגרטור פולס מרובע מרכיב A\D, איזה גל הוא יוצא במוצא?

ב. זהו מגבר שרת שאליו מחובר קבל בטור לאחת הרגליים בין הכניסה ליציאה. איך קוראים לו? נכון, מעגל גוזר:

opamp35.gif

ואם נבדוק יותר לעומק, אנו גם נראה מה הוא יוציא בתגובה לאות בכניסה:

opamp42.gif

עכשיו אתה מבין מה עושה הוספת קבל למגבר BUFFER ולמה התכוונתי?

שים לב שכל הרכיבים מתחברים לקונטרולר. הוא רכיב בקרה דיי חכם שלא נותן לרכיבים שנמצאים בעומס (צרכנים למיניהם) להשפיע על תפקודו.

קרא את הציטוט שלי בסעיף 1. אתה מתעקש להמשיך ולהתעלם מדרישות יצרן, שלא לדבר על שינוי ההתנגדות של המעגל שהרחבתי עליה. הבקר הוא לא רכיב "די חכם", אלא הוא רכיב טיפש שעובד על בסיס מה ש*אתה* מגדיר לו. אם חיישן חמצן קורא ערך גבוה מהנורמה אך מוציא למחשב הרכב ערך תקין שהתקבל עקב שינוי עכבה במעגל עקב הוספת קבל, המעבד יחשוב שהכל בסדר. הוא לא יודע שהקריאה של החיישן לא תקינה.

תתאר לך שכל עומס שתחבר לרכב, ישפיע על חיישן זה או אחר. ולכן לפי הסכימה ולפי ההגיון שעומס לא צריך להפריע בשום דרך שהיא על החיישנים של המערכת אני פוסל טענה זו.

אבל זה בדיוק מה שקורה מולך, ידידי. אתה במקרה מכיר את כל הצ'יפים שמוכרים ב EBAY ומבטיחים לך חסכון בדלק? הבסיס הוא אותו דבר! אתה מרמה את הקריאה של החיישן. חיישן החמצן בנוי מנגד זעיר (לרוב). ברגע שהוספת התנגדות לנגד הזה, שינית את המתח שנופל עליו ולכן שינית את הקריאה שהוא נותן. אם היית קונה צ'יפ שכזה ומפרק אותו, היית מגלה שבסה"כ ה"פלא" הזה לחסכון בדלק הוא..נגד של 10K אוהם. אז בוא ותגיד לי אתה-מה ההבדל בין נגד שאתה מחבר במקביל לחיישן חמצן, או לקבל שאתה מחבר במקביל/בטור להתקן אלקטרוני? מבחינת התפקוד שלהם הם עושים אותו דבר-הם משנים את עכבת המעגל הכללית או את עכבת החיישן וע"י כך מספקים קריאה שגויה למחשב הרכב.

ושוב, ofekgg מראה בתמונה בדיוק את מה שאני טוען-חיבור משולש בין קבל ו2 נגדים שיוצר עכבה שמתחברת למערכת החשמל של הרכב ומשנה את התנגדות המעגל הכללית-שגורמת לקריאה שגויה של מחשב הרכב.

פורסם

חבר, כל מה שכתבת אני מבין ומכיר ועדיין לא הספקתי לשכוח.

אבל מהנסיון שלי בפיתוח וחקר תקלות של מעגלים, אני יכול להגיד לך שאני יכול להוסיף מליון קבלים לכל מערכת שארצה מבלי שאחד החיישנים ישנה את תשובתו לקונטרולר.

אתה צריך להבין שקונטרולר לא עובד כך.

הקבל שאנו מחברים למעגל, לא ישנה את העכבה האופיינית של מעגל המשוב שמגיע לקונטרולר, לא ישנה את תדר התהודה שמחובר לחיישן, ולא ישנה את המתח/זרם שמגיע לחיישן/קונטרולר.

תראה לי סכימה אחת שחיבור קבל במערכת ישנה את ערך החיישן. אומר לך ישר כי תכנון המערכת לקוי ולא יתכן כי מהנדסי אלקטרוניקה ביצעו כזה תכנון.

ההסבר שלך על איך משפיע קבל הוא נחמד, אבל לא יותר מכך.

בכל אחד ממהסברים שלך, הקבל מחובר במקביל או בטור למערכת משוב כלשהי. מה שבפועל לא אפשרי אם אתה מחבר את הקבל למצית של הרכב.

אני חושב שחיבור קבל על מנת ליצור גורם טיב גדול יותר במערכת האלטרנטור של הרכב, יכולה לשפר את עבודתו בעומס ואולי ע"י כך לחסוך דלק (אם זה יהיה מוחשי בכלל...).

פורסם
חבר, כל מה שכתבת אני מבין ומכיר ועדיין לא הספקתי לשכוח.

אבל מהנסיון שלי בפיתוח וחקר תקלות של מעגלים, אני יכול להגיד לך שאני יכול להוסיף מליון קבלים לכל מערכת שארצה מבלי שאחד החיישנים ישנה את תשובתו לקונטרולר.

אתה צריך להבין שקונטרולר לא עובד כך.

הקבל שאנו מחברים למעגל, לא ישנה את העכבה האופיינית של מעגל המשוב שמגיע לקונטרולר, לא ישנה את תדר התהודה שמחובר לחיישן, ולא ישנה את המתח/זרם שמגיע לחיישן/קונטרולר.

תראה לי סכימה אחת שחיבור קבל במערכת ישנה את ערך החיישן. אומר לך ישר כי תכנון המערכת לקוי ולא יתכן כי מהנדסי אלקטרוניקה ביצעו כזה תכנון.

אני מצרף לך גרפים של מגבר אודיו LM386. אמנם זהו לא חיישן, אך מגברי אות מן הסתם יש גם ברכב או בחיישנים. לשם הדיון בוא תסתכל בבקשה על השינוי בהגבר המתח לעומת השינוי בתדר, עם קבל ובלי קבל וראה את השינוי, ובוא נחשוב ביחד-חיישן חמצן שפולט אות בגודל של כמה מיקרו וולטים, ומחובר למגבר אות שמגביר את המתח לכמה וולטים, ומשגר אותם למחשב הרכב-ופתאום השתנה לו הקיבול שמחובר אליו ואז משתנה ההגבר שלו. אותו מגבר פתאום יוציא לך פלט אחר למחשב הרכב. האם אתה יורד לסוף דעתי או לא בדוגמה הזו?

עוד חלק ממסמך שאני מצרף לך-checklist נדרשים לחיבור מעבד. וראה איזה פלא-היצרן דורש חיבור של קבלים בגודל מסויים על מנת לאפשר פעולה תקינה של המעגל. עכשיו בוא ותגיד לי מה יקרה אם לא נחבר את הקבלים הנדרשים או שנחבר קבלים בגודל שונה? :-P

ההסבר שלך על איך משפיע קבל הוא נחמד, אבל לא יותר מכך.

בכל אחד ממהסברים שלך, הקבל מחובר במקביל או בטור למערכת משוב כלשהי. מה שבפועל לא אפשרי אם אתה מחבר את הקבל למצית של הרכב.

אני חושב שחיבור קבל על מנת ליצור גורם טיב גדול יותר במערכת האלטרנטור של הרכב, יכולה לשפר את עבודתו בעומס ואולי ע"י כך לחסוך דלק (אם זה יהיה מוחשי בכלל...).

תגיד, אתה בטוח שמצית הרכב הוא ללא משוב כלשהו/לא מוסר קריאה כלשהי/לא מהווה עומס במערכת? :)

אני טוען שהוא מהווה חלק מעומס כלשהו ברכב, בין אם תרצה ובין אם לא. לכן כשחיברת קבל כלשהו למערכת, שינית את העומס על מחשב הרכב.

שים לב שהתייחסתי בהסברים שלי לא רק למערכת עם משוב אלא למערכת פתוחה-והדוגמה שלי לגבי דרישת יצרן לחיבור קבל בערך מסויים למעבד.

לא רוצה להשמע חסר סבלנות/כבוד אבל הצגתי לך יותר מהוכחה אחת לכך שחיבור של קבל משנה פרמטרים של מעגל בתלות בצורת החיבור, שלא לדבר על כך שיש דרישות קדם לחיבור קבל בגודל מסויים ע"י יצרנים של מעגלים ואתה המשכת והצגת כאן טענה מאוד מתלהמת:

תראה לי סכימה אחת שחיבור קבל במערכת ישנה את ערך החיישן. אומר לך ישר כי תכנון המערכת לקוי ולא יתכן כי מהנדסי אלקטרוניקה ביצעו כזה תכנון

אז עכשיו על פי הטענה שלך כל מתכנן/יצרן שדורש חיבור מקדים של קבל בעל ערך ספציפי למעגל כלשהו לוקים בחוסר הבנה מוחלט :roll:

הראיתי לך שבחיבור קבל במערכת אלקטרונית (עם משוב, רק לצורך הדיון) כן ישנה תגובת תדר או הגבר מתח שמשתנים.

הצגתי לך גרף של חיישן ופלט שלו ועדיין לא ענית לי איך הפלט של החיישן ישתנה אם הוא נכנס למשוב ששונה עם קבל במקביל או בטור , ואתה עדיין ממשיך בשלך וטוען שיש כאן שינוי בגורם טיב, תוך כדי שאתה פוסח על 2 הסעיפים ושוכח שגורם טיב משתנה בתלות בעכבה של הרכיב ומתעלם בכלל מהוספת העומס הלא מתוכננת למעגל :roll:

ואם אתה עדיין לא משתכנע, בוא ותסביר לנו איך עובד מסך מגע מסוג capacitive בפלאפון והאם הוספת קיבול כלשהו (במקרה הזה של גוף האדם) לא משנה ערך של חיישן או קריאה שלו :roll:

גרף.jpg

דרישות.jpg

פורסם

שוב, אני הבנתי אותך. נסה אתה להבין אותי!

כל ה"הוכחות" שאתה מספק, הינם חיבור קבל או רכיב כלשהו על מנת לשנות את מתח המוצא או אות המוצא של רכיב מסויים.

יש הבדל בין מערכות בקרה אלו, לבין ספק כח!

אני אישית מכיר ויודע איך ספק כח או גנרטור מדוייק עובד.

קח דוגמא ונסה לבין לפיה:

קח גנרטור שיש במעבדה. חבר לגנרטור במוצאו קבל. חבר קבל אחר. יש שינוי באופן הפעולה של הגנרטור? לא!

יש מפל מתח של הגנרטור? לא.

יש מפל זרם של הגנרטור? לא.

תוכל לראות שינוי רק ע"י בחון מקוזז אבל בכל זאת אין שום שינוי על אופן פעולתו של הגנרטור.

גם אם תעשה קצר בין ה+ ל- לא אמור להיות שום שינוי בגנרטור (ספק) כלשהו (שאמור לדעת להתנהג בהתאם לכך).

מתח המוצא של המצית של הרכב, מהווה ספק של 12V ומוגבל בזרם שנקבע במגבלת הפיוז.

בכל אופן, שום חיבור של עומס כלשהו, לא אמור להשפיע על זמן מחזור כלשהו ברכב.

בכל המערכות הנ"ל יש מערכת משוב.

במצית אין!

ולעניין מסך מגע קיבולי:

כמובן שאם אחבר קבל או קיבול כלשהו למסך הזה, הערך של ה"חיישן" ישתנה. שכן מבוא החיישן הוא: קיבול!

לפי מה שאתה אומר, אם אחבר קבל בשקע USB במחשב שלי, זה ישפיע על 1001 דברים...

אז זהו שממש ממש לא!

למרות שיש ל USB אות חזור והוא מהווה מערכת עם משוב, אם אחבר קבל בין ה+ ל- של ה USB, לא אחסוך בחשמל של המחשב.

הנה, גיליתי לך עוד דרך מצויינת למכור עוד מוצר שלא עושה דבר, אך תוכל לטעון שהוא חוסך סוללה במחשב הנייד...

ולענייננו:

אני טוען שהוספת קבל לא משפיעה בכלום.

אתה טוען שאין השפעה מבחינת דלק, אבל יש שגיאה על קריאת צריכת הדלק. אם כך, האם תוכל להסביר לי כיצד תורמת השגיאה?

בוא נניח שאתה צודק והוספת קבל משפיע על הקריאה של צריכת הדלק,

כלומר, אם אוסיף 10 קבלים, אוסיף לשגיאה והמחשב אמור להראות צריכת דלק ממש ממש טובה לא?

לא.

פורסם
שוב, אני הבנתי אותך. נסה אתה להבין אותי!

כל ה"הוכחות" שאתה מספק, הינם חיבור קבל או רכיב כלשהו על מנת לשנות את מתח המוצא או אות המוצא של רכיב מסויים.

יש הבדל בין מערכות בקרה אלו, לבין ספק כח!

אבל על זה בדיוק אתה שואל בפתיחת השרשור-האם חיבור קבל יכול לגרום לחסכון בדלק? אני טוען שלא.

אני אישית מכיר ויודע איך ספק כח או גנרטור מדוייק עובד.

קח דוגמא ונסה לבין לפיה:

קח גנרטור שיש במעבדה. חבר לגנרטור במוצאו קבל. חבר קבל אחר. יש שינוי באופן הפעולה של הגנרטור? לא!

יש מפל מתח של הגנרטור? לא.

יש מפל זרם של הגנרטור? לא.

תוכל לראות שינוי רק ע"י בחון מקוזז אבל בכל זאת אין שום שינוי על אופן פעולתו של הגנרטור.

יש שינוי באופן הפעולה של הגנרטור? למיטב זכרוני יהיה שינוי בהספקים הריאקטיביים שהוא נותן לך עקב שינוי עכבה קיבולית-שיתורגם למשולש הספקים שונה. מפל מתח על הגנרטור? לא יהיה. לא יהיה מפל זרם על הגנרטור, אך יחול לך שינוי על העומס.

גם אם תעשה קצר בין ה+ ל- לא אמור להיות שום שינוי בגנרטור (ספק) כלשהו (שאמור לדעת להתנהג בהתאם לכך).

זהו עבודה בקצר או בנתק-אופן העבודה שונה.

מתח המוצא של המצית של הרכב, מהווה ספק של 12V ומוגבל בזרם שנקבע במגבלת הפיוז.

בכל אופן, שום חיבור של עומס כלשהו, לא אמור להשפיע על זמן מחזור כלשהו ברכב.

בכל המערכות הנ"ל יש מערכת משוב.

במצית אין!

שוב, אתה סוטה מהנקודה-איפה ראית שטענתי שבמצית יש משוב כלשהו?אני טענתי ששקע מצית כן מהווה עומס במערכת ושצריך להתחשב במה שמתחבר לשם במידה ולא מתבצעת חציצה מלאה בין הצרכנים שמחוברים לשם. הקבל לא מבצע חציצה בכלל.

ולעניין מסך מגע קיבולי:

כמובן שאם אחבר קבל או קיבול כלשהו למסך הזה, הערך של ה"חיישן" ישתנה. שכן מבוא החיישן הוא: קיבול!

לפי מה שאתה אומר, אם אחבר קבל בשקע USB במחשב שלי, זה ישפיע על 1001 דברים...

אז זהו שממש ממש לא!

למרות שיש ל USB אות חזור והוא מהווה מערכת עם משוב, אם אחבר קבל בין ה+ ל- של ה USB, לא אחסוך בחשמל של המחשב.

הנה, גיליתי לך עוד דרך מצויינת למכור עוד מוצר שלא עושה דבר, אך תוכל לטעון שהוא חוסך סוללה במחשב הנייד...

פתח סטארטאפ, ספר לי איך הולך :wink:

ולענייננו:

אני טוען שהוספת קבל לא משפיעה בכלום.

אתה טוען שאין השפעה מבחינת דלק, אבל יש שגיאה על קריאת צריכת הדלק. אם כך, האם תוכל להסביר לי כיצד תורמת השגיאה?

בוא נניח שאתה צודק והוספת קבל משפיעה על הקריאה של צריכת הדלק,

כלומר, אם אוסיף 10 קבלים, אוסיף לשגיאה והמחשב אמור להראות צריכת דלק ממש ממש טובה לא?

לא.

הגעת סוף סוף לנקודה שאני מנסה להסביר! :-D

מתבצעת כאן הוספת שגיאה מכוונת לקריאת תצרוכת הדלק עקב שינוי פרמטרי המעגל. עכשיו חיישן הדלק מדווח שיש תערובת דלק נמוכה יותר-דבר שגורם למחשב הרכב להציג מידע שגוי ועקב כך לתזמן את ההצתה באופן שונה-דהיינו להקדים או לאחר אותה. יתקנו אותי חכמי הפורום אם צריך-אבל עכשיו כאשר חיישן הדלק מראה שיש תערובת ענייה יותר ואתה לוחץ יותר על הגז-אתה בעצם מציף את המערכת בעודף של דלק שלא מוצת ומקצר את חיי משאבת הדלק. במידה ואתה לא לוחץ על הגז אז נוצר מצב שבו ההצתה מתפספסת והמנוע מתחיל להשתנק.

תוסיף 10 קבלים ואפילו 100. אתה בסה"כ גורם לקריאה לא נכונה של החיישן ע"י המחשב (או משנה את עכבת המעגל שמחובר למחשב הרכב וע"י כך מוסר למחשב הרכב נתונים שגויים), דבר שגורם לבלאי נוסף על המנוע.

12345 :-D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...